Minnet av sin mor längs väg B12

Leyla kommer tillbaka från begravningen och David tar emot henne. Han frågar henne sedan hur allt varit men hon vill inte prata om det. Hon fortsätter att jobba precis som vanligt.
Vid tillfälle sedan så åker hon iväg till sin systers hus. Hon ser när andra i släkten åker iväg och när det bara är Alicia, hennes man och ett barn kvar så kliver hon ur bilen. Precis då går Alicia och barnet iväg utan att han sett Leyla men mannen kommer fram till henne och ber henne åka därifrån eftersom hon inte har något där att göra.

Andy kommer in på fabriken för att prata med Adele eftersom han missat lunchen de skulle ha träffats på. Han ber om ursäkt och de bestämmer att de ska ses sen. När han gått så börjar Gennie att imitera Andy och det han sagt.

Rodney är fritidsklädd och lastar in massa saker i bilen. Terry kommer förbi och frågar om han ska på loppis men Rodney svarar att han faktiskt ska iväg och fiska. Terry blir förvånad men Rodney säger att det är avkopplande och bra när man måste komma hemifrån. Marlon går förbi och frågar om Rodney ska fiska men då svarar han att han ska på loppis och Marlon fortsätter vidare. Sedan frågar Rodney om Terry vill följa med och det vill han.

Jackson träffar Aaron utanför verkstaden och berättar om att han ska få flytta in eftersom Paddy frågat honom. Aaron tycker det är ok men precis då kommer Jacksons mamma Hazel och pratar med dem. Hon berättar att hon tycker det är kul att flytta in hos Paddy. Aaron ser inte allt för glad ut.

Rhona letar efter Marlon för hon vill gottgöra honom för missade tvkvällen. Hon hittar honom på puben där han köper öl till en tvspelskväll hos Paddy. Rhona frågar då om hon också får vara med på den och det får hon.

Andy sitter och väntar på Adele för att de ska gå ut. Gennie är ensam och känner att hon är ivägen för dem så hon ska gå till sitt rum och se på en film. Adele frågar om hon inte vill följa med dem ut och hon får Andy till att fråga också. Gennie tackar ja på en gång. När de ska gå kommer Lisa och ringer på för att lämna ett armband Adele glömt i fabriken. Då bestämmer sig Andy till att inte följa med tjejerna ut utan han går hem.

Rodney och Terry sitter vid en å och fiskar och pratar. De pratar om gamla minnen och om hur de var förr och vad det har blivit av dem nu.

Rhona kommer hem till Paddy med lite öl. De börjar spela biljard men det verkar som om hon är så mycket bättre än grabbarna. Paddy berättar att han alltid velat bli kallad för Lönnmördaren och då lovar Rhona att om han vinner en match så kommer hon att kalla honom för det i en hel vecka. Paddy skiner upp och blir glad.
De hinner inte börja spela en ny omgång förrän Hazel, Jackson och Aaron dyker upp med massa väskor.

Leyla kommer hem och David undrar var hon varit. Hon säger att hon behövde lite tid för sig själv så hon var vid krematoriet trots att det var stängt. Han säger att han är beredd att ge henne lite mer utrymme och tid för sig själv bara hon säger till. Leyla frågar då om han vill följa med henne för att sprida askan efter hennes mor.
Senare står Leyla nere i butiken och gråter sent på kvällen och David undrar vad hon gör. Hon svarar att hon bara kollar till en sak.
Dagen efter vill Leyla ge Doug pengar för att han hjälpt henne i butiken men han vill fortfarande inte ta emot några. Då erbjuder hon honom jobb på heltid i stället och han tackar ja fast det inte blir så hög lön.

Gennie träffar Adele vid frukostbordet och hon ber om ursäkt för gårdagen och att hon trängt sig på. Adele är glad ändå och tycker att det inte var något problem.  När Katie kommer ner så föreslår Adele att de ska ta sig en tjejkväll på kvällen och de andra två samtycker till det.

Hazel visar sig vara en riktig pratkvarn och hon pratar och pratar. Hon vill bjuda på ett glas senare på dagen för att visa sin tacksamhet över att de får bo där. Aaron ser mest lidande ut så han skyndar sig till verkstaden.

Andy möter Gennie och Adele som är på väg till jobbet. Han pratar med Adele och ber om ursäkt för att han surnat till igår och stuckit men idag vill ha bjuda henne på middag i stället. Hon tackar nej eftersom hon bestämt med tjejerna att träffas. Andy blir lite sur men säger inget.
Andy möter sedan Katie på cafét och hon frågar honom hur det är. Han berättar att han undrar hur det är med Adele eftersom hon inte vill träffa honom lika mycket som han vill träffa henne. Katie råder honom att låta henne vara så hon hinner sakna honom lite, för tjejer fungerar på det sättet.

Marlon möter Rhona ute på gatan och han är lite bitter över att ha förlorat mot henne i biljard som är hans grej som han brukar vara bäst på. Hon frågar om inte de kan gå ut ikväll, kanske gå på bio eller så och då tinar han upp.
När de sedan ses lite senare så berättar Marlon att han bjudit med Paddy till kvällen. Rhona fattar det som om Paddy skulle vara chaufför men Marlon menade att han skulle vara med dem på bion. Hon säger då att hon hellre går ensam med Marlon.

Terry och Rodney kommer körandes in i byn med en helt ny Mercedes. Brenda får syn på dem och hon blir väl inte allt för glad när hon får veta att Terry köpt den för att överraska henne.

Hazel erbjuder sig att laga mat till alla i hushållet men Paddy tackar nej för han ska ut med Marlon och Rhona. När han sedan kommer till Marlon på hans jobb så får han höra att Rhona inte vill att han följer med på bio. Paddy som köpt med sig massa snacks till filmen säger att han inte tänkt följa med utan han köpt allt för att hälsa Jackson och Hazel välkomna. Lite sårad går han därifrån. Väl hemma så verkar allt ha gått bra under middagen men sedan säger Hazel att hon ska diska och hon säger till Paddy att hjälpa henne med det. Det visar sig att hon vill låta Aaron vara ensam med Jackson eftersom Aaron verkat lite spänd sedan de flyttat in.
Jackson märker på Aaron att han tycker det är jobbigt så han säger att han ska inte bo där så länge och när han är klar med arbetet hos Declan så åker han iväg på semester några veckor så får Aaron tid till att tänka på hur han vill ha det.

Andy går förbi tjejernas hus och han tittar in och ser dem skåla med varann. Katie som ställt sig vid fönstret ser honom men då går han därifrån.

När Leyla och David ska åka iväg för att sprida askan efter hennes mor så har David lånat Vals och Erics bil så de inte behöver åka i en firmabil. Då börjar Leyla fundera på vart de ska åka. Efter en liten stunds diskuterande så bestämmer hon sig för att de ska ut till havet. Leyla ställer urnan i sin väska i baksätet på bilen och sedan åker de iväg.
De stannar efter ett tag för att ta en titt på kartan och då börjar Leyla att tveka, ska hon inte ha mamma hemma i stället men när hon fått prata av sig lite gamla minnen så vill hon återigen att de åker till havet. David upptäcker då att urnan vält och hela baksätet är fullt av aska. Han får sopa upp allt så gott det går. Leyla är såklart väldigt upprörd och börjar tänka på att även nu är hon en väldigt dålig dotter som alltid sviker sin mamma. De upptäcker att en hel del av askan saknas och att den antagligen blåst ut på vägen när de hade fönstrena öppna i bilen.
Han säger då för att muntra upp Leyla att hennes mamma kommer alltid att vara med dem när de lånar Erics bil. Leyla är besviken över att det inte blev som hon tänkt sig men när David tröstat henne med att det trots allt är en jättefin väg de åkt på och att de alltid kommer att minnas henne där så lugnar hon ner sig. De åker hem samtidigt som Leyla sprider ut resten av askan över bilvägen.

Leyla kommer tillbaka till butiken så Doug får gå hem för dagen. Precis när han går kommer mannen hon träffat hos sin syster Alicia. Han vill veta hur Leyla mår egentligen och det verkar som om han vill prata med henne men hon är inte lika intresserad. David kommer in och Leyla säger att mannen är en försäljare som bara tittat in. Mannen presenterar sig som Justin och sedan går han därifrån. Det slutar med att Leyla står och kramar om David vid dörren till butiken samtidigt som hon tittar ut på Justin som åker därifrån.





Kommentarer
Postat av: Tina V

Kunde inte Jasons mamma vara lite mer i ålder med Paddy, så det kunde bli lite romantik där också.

Jag hoppas fortfarande på Gennie och Paddy.

2012-05-14 @ 15:55:09
Postat av: Erik

När den här Justin dök upp utanför, trodde jag det var David, de såg så lika ut då, kände inte igen honom utan kostym. Hoppas vi får klarhet i den här härvan med Leylas syster snart, det är hemskt att se henne så ledsen så att tårarna bara forsar. Det måste ligga någon mycket mörk hemlighet bakom. Och Adeles hattande fram och tillbaka med Andy bådar inte heller gott, har han kommit över sitt aggressiva beteende än? Han gillar nog inte tjejer som leker med honom. Och Jacksons mamma - att Aaron inte gillar henne märks ju tydligt. Måste de bo där i huset allihop, sådant bäddar också för konflikter. Men hon är kanske trevlig som person i övrigt och blir ett fint tillskott i byn om hon stannar där.

2012-05-14 @ 16:06:32
Postat av: Erik

Inget HTG i morgon, om ni bänkar er framför TV:n får ni se ishockey i stället. Fortsättning följer på onsdag. Och fredag.

2012-05-14 @ 16:08:40
Postat av: Jackson

Jag har hoppats att Gennie och Paddy skulle bli ett par ända sedan Gennie dök upp i serien!



Undrar just vad det är Adele döljer för Andy? Lever hon dubbelliv, eller har hon bara tröttnat, nu när hon har honom fast på kroken?

2012-05-14 @ 16:31:50
Postat av: Tina

Jag tycker att Jasons mor är lik Lisa med turbotempo.

2012-05-14 @ 17:55:09
URL: http://schottistina.blogg.se/
Postat av: Tina V

Jag menar Jackson inte Jason.

2012-05-14 @ 19:44:00
Postat av: Jonas

Hazel är ju nästan lika jobbig som Lizzie. Snälla manusförfattare; skriv ut dem ur serien.



Tråkigt att det inte är något avsnitt i morgon.

2012-05-14 @ 19:45:57
Postat av: ELIZA

Tänkte samma sak,en ny Lizzie. Herregud. Tänkt lite om Shadracks "begravning". Får man verkligen begrava folk var som helst i England? Här får man väl knappt stoppa ner ett hund, var som helst. Vem pratade Leyla om i slutet på avsnittet? Någon utöver sin syster? Och fortfarande, har inte fyran en egen SPORT kanal?????

2012-05-14 @ 20:52:11
Postat av: Colin

Firstly, one more time, here is a link to a special scene that was only available as an online special, where Aaron met Hazel for the first time.



https://www.dropbox.com/s/2u1tscv1b2a3xxw/Emmerdale%20Video%20Exclusive.flv



To get it to work, you'll probably need to paste the link into your address bar, rather than simply clicking on it. Remember it's not a youtube link so is guaranteed spoiler-free!



Pauline Quirke, who plays Hazel, is one of Britain's most popular actresses, who first appeared on TV sometime between the ages of 8 and 11 (depending on which sources you believe!). Among her early work, aged 16-20 she presented childrens TV shows, including one called "Pauline's Quirkes"! In Sweden, you are most likey to know her from her award winning role in "Skulptrisen", adapted from the crime novel by Minette Walters which IMDb tells me you saw in January 2000. In the UK she is best known for a comedy series called "Birds of a Feather" which ran from 1989 to 1998, which was about two sisters whose husbands were in prison. Just like the actors behind Isaac and Alicia, Pauline has music connections too, having sung the theme tune to "Birds of a Feather". http://www.youtube.com/watch?v=OmgqAfWUX10



The link is worth clicking on - it's an old Irving Berlin (writer of "White Christmas") song. She sings the second verse at the start of the show and the first verse at the end of the programme. In the opening titles, from the third picture onwards that really is Pauline and her co-star and long-term friend Linda Robson as they were growing up. The children in the closing titles aren't them, but they are really sweet, nonetheless :)



Pauline's characters' brother-in-law in "Birds of a Feather" was played by Alun Lewis, who continued in the show into its sixth series in 1994, despite joining Emmerdale in 1993 as Vic Windsor. Alun Lewis has musical connections too - his daughter is a singer, and one of her tracks has even been heard on Emmerdale - more on that when the time comes! Also to stay briefly with the future, you've just met three actors with music based connections. Funnily enough, it was announced yesterday that a new 2012 character is to be played by an actor who has appeared in TWO 'Find a Popstar' types shows - more on that when the time comes, too!



Anyway, Hazel may seem annoying at first, but give her time, she really is played by a fine actress who will prove her worth. I can understand the Lizzie comparisms, but long-term, she's there for more than just comedy...



I shall be back later to answer Erik etc.

Postat av: Colin

Arrgh! Those spaces crept in again! THIS link will work!



https://www.dropbox.com/s/2u1tscv1b2a3xxw/Emmerdale%20Video%20Exclusive.flv



One thing I was going to say, about Pauline being one of our most popular actresses, while the Wylde parents were big signings with sucess in America - Maxwell Cualfield in Dynasty and Amanda Donohoe in LA Law, from a purely UK-perspective, Pauline was an even bigger star name, and her joining Emmerdale was quite big news. Which, I think (though it is only an opinion), probably partly explains why the "webisode" was made.

2012-05-14 @ 23:24:08
Postat av: Colin

That last paragraph would read a little better if "While the Wyldes..." was a new sentence. Sorry!

2012-05-14 @ 23:26:56
Postat av: AnnaS

Ånej! Inget HTG imorgon alltså! Och jag som precis har suttit här och tittat på dagens avsnitt på mobilen för att vara redo för morgondagens avsnitt på tv... Långnäsa till mig alltså.

2012-05-14 @ 23:49:46
Postat av: Colin

Furstly, I made a factual error about the youtube link. I was thinking about the fact the first 3 pictures are NOT of Pauline Quirke, and accidentally said they are of her from the third picture. I should have said from the fourth picture!



The pair of episodes for Leyla's mums' funeral I thought were really funny - Doug and David with the freezer, Doug and Paddy at the Woolpack bar, Marlon and the bicycle, Aarons face when bringing all Hazels stuff into the house, all sorts of things!



Erik wondered about if it was normal to play pop songs at funerals. I'm fortunate not to have been to many, but my Grandad had "You'll Never Walk Alone" (popular with football fans), and my Uncle had Elvis Presley's "Love Me Tender". I did a google search for ‘popular funeral songs uk’ and found various different lists, but the best one I saw had top 10s for different styles of music: http://www.metro.co.uk/news/623157-revealed-the-most-popular-songs-for-funerals I liked the fact that they played “Stand By Me” again when Leyla scattered the ashes.



ELIZA: I am sure there are certain restrictions on where people can be buried. Ashley said he’d have to make some enquiries. I suppose the Dingles could get away with it because they have land. I don’t think people can be buried in their back gardens, though!!



AnnaS: While Alicia might never have been seen before, she was certainly established in the minds of the creative team, as Alicia was mentioned in April 2009 – 15 months before we got to meet her. Most of the cousins that have suddenly turned up of course have been Dingles. I was surprised (and a little disappointed, to be honest) that none of the extended Dingle family turned up for Shadrach’s funeral (e.g. Albert, Faith etc). They seem to have decided against extending the Dingles any further (or even acknowledging how many Dingles we’ve met over the years). There have been no new Dingles since Gennie, and that was over 4 years ago now!



AnnaS (again!): Haha, I hadn’t thought about a possible Emmerdale King confusion! I referred to Prince Charles that way for two reasons. Firstly, I didn’t want to assume that everyone would remember how he fits into the Royal Family, so I wanted to make clear he’ll be our King one day. Secondly, although I suspected it might have been on Swedish news, I wanted to keep people who hadn’t heard about it in suspense as to whether it was the heir (i.e. Charles) or the heir to the heir (Prince William) who was reading the weather. Anyway, I’m glad you enjoyed it :)



Erik: Well let’s start with how old I am. Seeing as though I am reliving the events of August 2010, and you have reached Friday 13th (is there a Friday 13th superstition in Sweden?), and Wednesday will be the 16th, lets imagine that today (Tuesday) I am 30 again! :D Let’s call this morning the 14th. You can wish me a happy birthday this afternoon! :D



Eurovision: I only heard the song myself for the first time Friday night. My mum loved it, but personally it didn’t say “winner” to me. But what do I know?! My favourite UK entrant of recent years is Scooch’s “Flying the Flag” http://www.youtube.com/watch?v=NBOnDcmckdc It was admittedly what we’d call “cheesy”, and had some unnecessary sexual innuendo in the talking bits (I’m not even sure how well some of it would have translated), but the tune I thought was catchy, lots of cities were mentioned so non-English speaking people could recognise something, and then there were the flags at the end. Malta gave us 12 points, and Ireland gave us points (of course), but that was it – we tied with France on 19 points, and only Ireland were behind us. Maybe we tried too hard??



Back to Engelbert, there was a lot of cynicism about it, especially from the younger people (many of whom of course had never heard of him) but whether the average UK-record buying person likes it or not is irrelevant. I believe he does still have a substantial fanbase around the world and if that gets him the televotes then that is what matters. I’m not expecting us to win, but if Engelbert can get us into the top ten then it has to be deemed a successful choice. Back in 1967, it’s a well known fact that his song “Release Me” kept the Beatles double-A side Penny Lane/Strawberry Fields Forever from being a number 1. In the pre-download era, it is also one of only five songs to have spent over a year (56 weeks to be precise) on the British Charts (the others are funeral favourites “My Way” (an incredible 124 weeks for Sinatra) and “Amazing Grace” (Judy Collins, 67 wks), “Relax” by Frankie Goes to Hollywood (59 wks) and Bill Haley’s “Rock Around the Clock” (57 wks)).”Release Me” is also the 40th biggest selling song in UK chart history.



The disappointing thing is that for the second year in a row (and last year was the first time ever) the British public have had absolutely no say in either the singer or song to represent us at Eurovision. But maybe that’s not such a bad thing as in 2010 we were in last place with 10 points, and the song didn’t even make the UK Top 75 sales chart. How embarrassing!



I hadn’t realised until the other day that that 50th anniversary CD and DVD I mentioned was based on a TV show of the same name. Unbelievably, the BBC decided not to show the programme! Considering we had two entries in the show and our long association with the contest I cannot understand this decision! It seems that us and France were the only ESC counties that didn’t show it. Even Australia saw it! Madness!



You sound quite knowledgeable about music by the way Erik – I like to think I am too, but I’ll be honest and say I’d never heard of Bobby Bare. Am I also right to think you are a big Eurovision fan?



Marie G: Tom’s widow was Rosemary.



I think that’s everything covered!!

2012-05-15 @ 03:14:34
Postat av: SoP

Vad är vitsen med att plocka in Jackson´s morsa egentligen? Pho-som nån annan skrev-inte en Lizzie till!Hon är ju jobbigare än L t.o.m. Ska de pracka henne på Rodney möjligen-

2012-05-15 @ 03:57:30
URL: http://sisterofpain.blogg.se/
Postat av: Erik

Colin: Bobby Bare is a country and western singer, most known from "Detroit City" and "500 miles away from home" in the sixties", but accordning Guinness book of hit singles, he has never had any hits in Britain - but maybe there have been "cover versions" of the tunes.

I don't know if I am a BIG ESC fan, I see the program every year, but it has become too big now with too many tunes from too many countries. It was better before the iron curtain fell.

2012-05-15 @ 08:41:52
Postat av: Colin

Erik: Thanks, but I'd already looked him up on Wikipedia! I know the song "Sylvia's Mother", but nothing else 'rings a bell' from the song titles.



You've gotta love a foreigner with a copy of a Guinness BHS! :) Which edition? I love the "facts and feats" section (as it used to be known) - so much so that I've got all 19 editions!! :o



Have they ever done a similar book in Sweden? Is it right that your charts didn't even start until 1975?



I know what you mean about the size of the ESC. There'll be 26 countries from now on! I only really watch it if there's nothing else on worth watching, although I'll record it to watch another time. Although last years is still on a DVD somewhere unwatched! I used to like the fact that during the voting the broadcasters logo would appear on screen - it was interesting to see all the different designs. Now the voting goes on too long with all 40+ countries joining in. I think you're right Erik - they should have kept the iron curtain up haha!



I've realised the irony this morning of the UK and France being the only ones not to show the 50th anniversary programme - we're the only two countries whose languages everyone else is expected to speak! (It occurred to me while watching this video of funny voting clips http://www.youtube.com/watch?v=lXxs7NUgmUo )



Back to Emmerdale briefly: two funerals so close together reminds me of an English saying - "you wait ages for a bus and then two come along at once"! And there's a third 'bus' just up the road which has been held up by the police! Speaking of things just around the corner, I made a mistake when I said Otley (as Hotten) would be seen during August 2010's storylines. I'm afraid to say that I didn't check my facts on that occassion ( :o ) and had made an assumption based on something I won't mention yet. Sorry about that! :o

2012-05-15 @ 11:43:57
Postat av: Colin

Oops! Did I really start by typing "Furstly" last night!? :o I of course meant "firstly" :o

2012-05-15 @ 11:47:10
Postat av: Erik

Colin: Guiness BHS is published 1977, so it must be the first edition. I also have "The book of golden discs" from 1974. I worked in i bookshop at that time, so I bought many books cheaper then. I don't know if there are similar books published in Sweden. I don't know if there existed any official record charts in any newspapers. On the radio, we had Kvällstoppen, which I think contained the best selling records in Sweden. In the sixties you could find charts in papers sold or found in record shops, but I am no expert.

2012-05-15 @ 11:58:31
Postat av: Colin

I have the "Daily Mail Book of Golden Discs" (probably similar) from 1966 ('the story of every million selling disc in the world since 1903') - it must be the oldest book I own!



You can imagine that I was very disappointed that there was no 20th edition of the Hit Singles Book in 2007, which would also have marked the 30th anniversary of the 1st edition. Although to be honest the 'facts and feats' sections were never as comprehensive after the original authors left after the 1995 10th edition (it was released annually from 1999 to 2006).



Anyway, this is probably quite boring to most of you who've never even heard of the book! Often nicknamed "The Bible of Pop", it was orignally published by the same people who made the Guinness Book of Records (and was originally nicknamed the 'Guiness Book of records Records'!), and it listed every single hit record since the UK charts began in November 1952.



These days of course the internet serves a similar purpose, with www.everyhit.com being a popular database for UK Top 40 hits, as well as the official site www.officialcharts.com for the whole Top 75, although its not as user-friendly.



I use swedishcharts.com to find out what British songs you are mostly likely to have heard over there - hence me mentioning for example "Leave Right Now", rather than Will Youngs' Pop Idol winners' song "Evergreen" which is the biggest selling song of the millennium here. Gareth Gates, Pop Idol's first runner up, was in second place until very recently when Adele's "Someone Like You" overtook him. If sales continue as they are she may overtake Engelbert Humperdinck's sales of "Release Me" in the all-time Top 40! The constant availability of songs old and new in the download era are affecting all kinds of chart records!

2012-05-15 @ 13:25:54
Postat av: GERD

Kanske det är Leylas barn som hennes syster har och killen pappan till barnet,något mystisk är det!!

2012-05-15 @ 21:16:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0