Kärlek, svartsjuka och otrohet (nu ännu närmare..)

Eve säger till Carl att han borde gå och han håller med men säger sedan att han inte vill och att han har en känsla om att hon inte heller vill det. De är precis på väg till att kyssa varann när Edna kommer hem. De delar på sig och ställer sig med behörigt avstånd från varann. Edna undrar givetvis varför han är där och han ger henne lite papper som har med jobbet att göra. När han gått frågar Edna Eve om varför han egentligen varit där. Eve försöker slingra sig men Edna går inte på det. Då säger Eve att Carl bara varit så nyfiken på Scarletts företag och att det var därför han kommit dit.

Nathan följer med Maisie till polisen. Hon upptäcker ganska snabbt att mobilen är borta och springer ut till bilen. Nathan säger till polisen att Maisie inte riktigt är sig själv just nu.
De går till cafét och letar där och sedan hem till Home Farm. Maisie blir mer och mer desperat och säger att Nathan är den enda hon träffat idag och att hon hade mobilen då. Natasha hör deras upprörda röster och undrar vad som står på. Hon får veta vad som hänt och hjälper dem att leta på kontoret.
Declan undrar varför det blir så stort ståhej för en mobil och Natasha berättar om videofilmen.

Chas sitter på puben med Scarlett och Eve och försöker komma på vad för slags företag de andra tjejerna startat.
Carl kommer in och vill bjuda tjejerna på en drink. Eve tackar nej först men Chas får henne att ändra sig. Scarlett vill inte ta emot något av Carl eftersom han då förväntar sig något i gengäld. Carl beställer in vin till Chas och Eve och till Scarlett beställer han "ett glas höga hästar" :D

Rodney får ett samtal från Jimmy som berättar var han är. Rodney rusar direkt till puben för att prata med Nicola. Hon tycker att det är en perfekt plats för en lat slusk som Jimmy, han har ju fullt med öl och chips där nere i källaren. Rodney blir arg och beordrar Nicola att låsa upp dörren. De går ner till Jimmy och så fort Nicola är nere skyndar sig Rodney upp för trappan och låser dörren. Han säger att de måste lösa sina problem innan de får komma ut.
Nicola får veta att Jimmy tycker att det är lite jobbigt ibland men att han ändå vill satsa på puben med henne. Han lovar att prata med Carl om att sluta helt på åkeriet. De kommer överens om att man måste ha en positiv attityd för att klara av pubarbetet.
Väl uppe från källaren så säger Jimmy till Carl att inte göra något galet (efter att ha sett när Carl slänger blickar efter Eve)

Declan frågar Natasha om vad exakt videon innehöll och hon berättar det. Han blir lite förvånad över att någon som Maisie inte har kontroll över sin mobil, det vore inte likt henne.
Maisie frågar Katie i stallet om hon sett mobilen eller om hon har några bilder från festen. Katie har inte det.
Nathan ger sedan mobilen till Natasha. Han har fruktansvärt dåligt samvete över vad han gjort mot sin syster. Natasha raderar videon och ger Nathan mobilen för att han ska göra sig av med den.

Brenda och Viv kommer in på puben när Lizzie berättar ett skämt för Bob och de båda börjar skratta. Viv har sedan lite svårt att slita blicken från dem och hon lyssnar inte när Brenda pratar om Terrys nya bil.
Bob har lovat Lizzie att hitta hennes drömman och Val hör det. Hon säger till Lizzie att inte röra Eric och då svarar Lizzie att hon inte ute efter konstiga drömmar. Val säger då att det är tur att Lizzie inte ser de ohövliga gesterna hon gör just nu och Lizzie svarar att hennes tankar än ännu mer ohövliga.
Viv kommer fram till Lizzie när Val gått och frågar hur det går med Bob. Viv är väldigt noga med att poängtera hur bra vän Bob alltid är och Lizzie säger att de är bara vänner och inget annat.

Maisie besöker Faye för att fråga om hon har något på sin mobil. Det har hon inte och hon blir irriterad på Maisie som tappat bort sin. Faye frågar om hon tror att Ryan gjort det och Maisie säger att hon faktiskt bara vill veta sanningen.
När Maisie kommer hem märker man hur dåligt hon mår, hon är förtvivlad över att kanske ha haft chansen att hjälpa Ryan och att allt känns som hennes fel nu.
Dagen efter är Maisie så besviken på sig själv så hon orkar inte med sällskap så hon går ut på en promenad. Hon möter Faye som är på väg till fängelset och Faye frågar om inte någon kan ha tagit mobilen från Maisie. Maisie tror inte det, för vem skulle det vara.. Nathan?

Jimmy möter Carl ute på gatan och han berättar för sin bror om beslutet att sluta på Kings Åkeri. Carl kommer till kontoret sur som ett bi. Edna får sig en utskällning för att en faktura inte är klar och hon lovar att ordna det så fort hon varit hemma och rastat Tootsie. Scarlett vill gå till puben med Eve för lunch men Eve säger att hon måste ringa några samtal först. Eve vill veta vad som stör Carl och hon tänker inte gå därifrån förrän han berättat det. Han talar om om sin oro för att ta hand om åkeriet själv men Eve tror att han kommer att kunna klara av det utan problem. Carl blir glad över att hon tror på honom.

Lizzie kommer förbi ute vid gräsplanen där Bob kastar boll med tvillngarna. Han bjuder in henne i leken och lär henne spela cricket.
Viv blir inte alls glad när hon får höra det.

Faye besöker Ryan i fängelset och han är rätt nedstämd. Hon försöker få honom gladare genom att berätta om vad som händer i godisfabriken men det hjälper inte. Hon säger att det kommer att ordna sig, det kanske finns något som kan hjälpa honom. Ryan blir genast ivrig och vill veta vad. Han får veta allt och att Maisies mobil är borta och då blir han så upprörd att han vill tillbaka till cellen. Eftersom han inte får lämna besöksrummet när som helst så kallas vakterna in för att ta hand om honom.
Faye blir så arg att hon åker till Home Farm för att prata med Maisie. Hon anklagar sedan hela familjen för att ligga bakom komplotten mot Ryan. Natasha sitter först och bara himlar med ögonen men när Faye anklagar familjen reser hon sig upp för att säga något men då går Faye därifrån med ursäkten om att hon sagt det hon vill säga.
Natasha frågar då om Nathan är nöjd nu sedan går hon därifrån medan Nathan står kvar och bara ler.

Chas sitter på puben med Scarlett men hon har slutat fråga om företaget. Det gör att Scarlett inte kan hålla sig för att berätta om vad de ska hitta på. Eve kommer in och märker att Scarlett berättar om deras idéer. Chas är nöjd och tycker att det är en bra företagsidé. Carl står strax bakom och hör dem. Strax efter går Scarlett och Chas iväg och Carl sätter sig hos Eve. Han tackar henne igen för stödet han fått tidigare under dagen.

Edna får höra om tjejernas planer och hon blir inte alls förtjust. Precis då kommer Jimmy in och han tycker det är en rolig idé. Han är där för att lämna igen nycklarna och han blir lite förvånad när Carl inte reagerar på det.

Viv och Brenda står i butiken och pratar om Bob och hur det kan bli i framtiden om han träffar en ny kvinna. Lizzie som är på väg in ifrån cafét  stannar till och hör deras prat. Viv tror inte det är något mellan Lizzie och Bob för han är alltid snäll och han tycker säkert synd om Lizzie. Brenda tror att Lizzie är lite intresserad av honom men då säger Viv att det har hon inget för eftersom Bob inte är intresserad av henne.
Då frågar Lizzie om det finns någon service i butiken men vänder på klacken och går därifrån. Brenda och Viv inser att hon säkert hört allt de sagt.

Nicola är på gott humör och tackar Jimmy för allt han gör. Sedan passar hon på att tacka Val och Moira för deras arbete de lägger ner på puben. När Edna kommer och påpekar att det hänt en olycka inne på damernas så tar Nicola tag i det för hon måste ju lära sig allt om pubägande, även sådant som är jobbigt och obehagligt.

Eve ser Carl komma gåendes. Han nickar åt henne och hon följer efter honom bakom några hus. Han är glad över att de äntligen är lite ensamma men hon tycker inte de ska hålla på att smyga som några barn. Carl frågar då om hon menar att han ska göra slut med Chas men det menar inte Eve. Hon tycker att de ska ta in på ett hotell och sedan se efter det vad som händer. Det slutar med att de står och kysser varann.



Kommentarer
Postat av: Erik

Undrar om Declan börjar ana något? Att inte Maisie tycker det är underligt att mobilen försvinner just när hon ska gå till polisen. Men hon tycks inte misstänka sin bror, trots Fayes antydningar. Såg ni Nathans elaka flin? Till och med Natasha reagerade på det.

2012-05-24 @ 17:54:28
Postat av: Kristina

Ooooh, den där jäkla Nathan! Och varför kunde Maise inte ha berättat för Cain om mobilen? Men det var bra att hon berättade det för många andra i alla fall. Jag blev väldigt förvånad över att Natasha berättade det för Declan, han är ju smart, han borde ju kunna komma sanningen på spåret. Men då tar de väl död på honom också!!!

2012-05-24 @ 19:10:09
Postat av: Tina

Fast på något sätt fick jag för mig att Maise misstänker sin bror, eller börjar att göra det.

2012-05-24 @ 23:13:03
URL: http://schottistina.blogg.se/
Postat av: Carina

Om man letar efter en borttappad mobil, är inte en av de första grejerna man gör, att ringa till den??!! Inte någon gång gjorde de det, utan bara vimsade runt. Isåfall hade det ju ringt i nathans ficka. Jo, jag tror också att Maisie börjar tvivla nu.

2012-05-25 @ 10:42:29
Postat av: Tina

Carina, jag tänkte också den tanken, varför ringer hon inte.

2012-05-25 @ 13:21:31
URL: http://schottistina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0