Hantverkaren David med sina verktyg

Maisie och Will har svårt att tro polisen om att det kan vara Mark som legat i skogen. Nathan säger till Faye och Katie att gå därifrån sedan säger han åt Declan att också lämna dem men då säger Natasha nej, hon vill att han stannar. Maisie inser sedan att någon vetat om att deras pappa legat död i skogen, någon de känner är en mördare.
Faye går till polisavspärrningarna i skogen för att få veta mer men polisen kan inte säga så mycket än och skickar hem henne.

På puben pågår gissningarna om vem som kan ha legat död där i skogen och de gissar på knarkuppgörelse eller maffian. Cain kommer in och då säger Rodney att Lisa försökt få tag på honom. Cain säger att han varit upptagen och då berättar Rodney vad som hänt Shadrach. Cain går iväg precis när Ryan kommer in och han får Cains öl. Han får då veta att en död kropp hittats på Home Farms ägor.
Katie kommer in och talar om att de tror att det är Mark de hittat.

Laurel besöker Dingles och de pratar minnen om Shadrach när Cain kommer in. Zak ber honom att tänka på Shadrach som den far han ändå var i 20 år för Cain.
Precis när Laurel ska gå kommer Sam hem och berättar vad som hänt i skogen utanför Home Farm och om att det hittat vad de tror är Mark. Cain viskar sedan till Sam att inte tala om plånboken eller att han gett den till Cain.

Andy blir irriterad på Rodney som står bakom bardisken och hjälper Nicola. Han tycker allt är Rodneys fel som tagit dit sin vän Charlie. Andy brusar upp men Adele tar med honom ut. Hon lyckas lugna ner honom och Rodney kommer ut och ber om ursäkt för han visste inte vad Charlie hade för planer.
Adele pratar sedan med Andy och får honom till att erkänna att han hade gjort fel.

Polisen vill prata med Natasha i enrum och Nathan blir lite orolig över vad hon kommer att säga.
Natasha berättar om bråket mellan Mark och Ryan, om blommorna som Nathan "skickat" för att få bort Declan..
Efter att ha pratat med polisen säger Natasha till Nathan att samla ihop gevären för polisens undersökning. Will undrar genast varför och Natasha försöker lunga ner honom.
När polisen gått och Will är uppe i sitt rum tillsammans med Maisie så pratar Natasha med Nathan. Hon är orolig för polisens frågor men Nathan säger att de behöver inte oroa sig så länge de kan skylla på Faye.

Ryan är orolig för sin mamma och han möter henne utanför puben. De går hem för att prata. Han tror att det är någon på Home Farm som är skyldig.
Han går sedan ut en sväng och stöter på Cain utanför verkstaden. Cain står och eldar upp gammalt skräp i en oljetunna. De båda har en nära anhörig som gått bort och de pratar lite om det. När Ryan gått slänger Cain Marks plånbok i elden.

Rodney är lite ur gängorna när han går förbi Leyla som beundrar sin nya skylt över affären. Hon bjuder in honom för att titta hur det ser ut. Plötsligt så hör de när David påpekar att Jackson glömt sina arbetssaker på övervåningen. David dyker upp naken endast iklädd ett verktygsbälte och en gul hjälm. Han får bråttom att dölja sig med hjälmen men Rodney är genast mycket gladare och piggare. Han går därifrån och lämnar Leyla och David med ett leende.

Polisen kommer tillbaka till Home Farm på morgonen efter för att ta DNA-prov på alla och för att få övervakningsbanden. Natasha mumlar något om att de kanske inte finns kvar. Declan hör det och ser lite konfunderad ut.
Maisie blir först ut med att prata med polisen. De frågar henne om sammanbrottet hon fått och hon berättar sedan gråtandes att hon nästan hade ihop det med sin bror fast de inte visste att de var syskon just då. Hon berättar även om blommorna som Nathan skickat och om kostymen från kemtvätten. Polisen hade inte hört det om kostymen så de ställde givetvis frågor om det.

Nicola hjälper till på puben eftersom Maisie inte kan. Hon tycker att Val är överflödig där och att de nog klarar sig utan henne så Val går över till B&B:t för att hjälpa Eric. Jimmy ställer upp och hjälper Nicola.
Carl kommer in och är sur för att Jimmy är på puben och jobbar istället för på kontoret. Edna kommer sedan inrusandes och undrar var Carl är eftersom det är mycket som ska göras. Hon blir en aningen sur eftersom Carl anser sig ha tid för att supa på arbetstid.

Nathan får också prata med polisen. De frågar honom om blommorna och han erkänner att det var för att få bort Declan. Sedan säger han att deras pappa fakstisk övergav Faye också eftersom han inte skulle rymma med henne.

Polisen pratar även med Faye hemma hos henne. Hon erkänner att hon faktisk är lättad nu när hon vet att han är död, att det inte är som förra gången när hon inget visste.
Ryan berättar för polisen att Nathan attackerad hans mamma och polisen undrar varför hon inte anmält händelsen. Faye säger att hon inte ville göra någon stor affär av saken.

Maisie söker sedan upp Ryan för att prata med honom om att hon sagt till polisen att de var ihop. Hon säger också att hon undrar vem som gjort något sånt här. Ryan säger inte så mycket.

Polisen kommer till Home Farm och de har frågor om vart Marks gevär är. När de två poliserna bli ensamma ett tag så diskuterar de fallet och de tror att sonen är skyldig men vilken av dem...
Strax efter kommer de in i huset och arresterar Nathan för mordet på deras far. Nathan säger att de gör ett misstag men han förs bort i handbojor medan Natasha försöker protestera och säger att de tagit fel person.



(Erik du får vänta lite till på en ny header, den kommer någon gång i framtiden)




Kommentarer
Postat av: Erik

Marie: jag fick uppfattningen att du skulle byta ut ett par ansikten i headern redan nu ...

Tänk att Natasha kan ljuga Will rakt upp i ansiktet om faderns död, när det är hon själv som har gjort det. Hur länge ska det dröja innan hon själv bryter ihop eller självmant erkänner att det var hon? Hon verkar ju ganska kall och oberörd utåt, men hon vill väl inte att Nathan ska åka fast heller. Mest synd om Will i allt det här. Och som någon skrev - hur mycket anar Declan av hur det egentligen gick till? Och Cain?

2012-05-02 @ 15:36:33
Postat av: Liina

Jag tycker det är väldigt konstigt att polisen inte griper faye och natscha för misstanke om mord , eftersom de är dem som faktiskt har starkast motiv till mordet ... Oroligt korkade poliser 8) .. Men det kanske kommer ...

2012-05-02 @ 16:43:30
Postat av: Tina

Jag skrattade när David visade sig med verktygsbältet, även om det var lite förutsägbart, så var det roligt.



Cain, ja man såg riktigt hur kugghjulen vevade igång. Undrar om han anar något?

2012-05-02 @ 19:29:20
URL: http://schottistina.blogg .se
Postat av: Pandora

Vilken läbbig piercing David hade i tutten. Trodde jag inte om den svärmorsdrömmen! Brrrrr

2012-05-03 @ 00:28:20
Postat av: finländskan

Jag förstod inte på vilka grunder de arresterade Nathan, kom det fram alls?



Jag tänkte precis som Tina om Cains kugghjul, få se om han kommer att hitta på nåt angående dendär "soppan". Kan inte tro att han kan låta bli.

2012-05-03 @ 06:34:39
Postat av: Carina

Nathan har ju "officiellt" skickat blommor etc i faderns namn, kan det vara grund för anhållande? Att ha starkt motiv är väl inte grund? Ryan babblade ju på som en tok och han hade dessutom varit i bråk med Mark samt relationen med maisie och hade tveksamt alibi,tycker det vore mer troligt de skulle plockat in honom.

Tyckte så synd om Will. Måste de ha alla diskussioner och utfrågningar inför honom, tycker polisen skulle kunnat ta lite mer hänsyn också.

2012-05-03 @ 10:08:28
Postat av: Erik

HTG tar uppehåll från och med 16/6 och återkommer 20/8, meddelas från vanligtvis välunderrättad källa. Du kan väl notera det på väl synlig plats, Marie, så att ingen missar det. Ett uppehåll i längsta laget, tycker jag, man borde ha börjat den 1 augusti i stället. Ingen av oss som röstat kommer nog att gilla det här.

2012-05-03 @ 13:40:49
Postat av: Anonym

2012-05-03 @ 17:56:36
Postat av: Sara

Oj, råkade skicka utan text. Anyway, jag har alltid tyckt att poliserna i Emmerdale är totalt korkade, dom misstänker alltid fel person och bryr sig inte om alla självklara tecken. Skulle vilja ta mig ett snack med dom! :)

2012-05-03 @ 17:58:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0