Det är nog inte bara Andy som behöver läkarhjälp

Rhona och Marlon står i hennes kök och pratar om den kommande hotellresan. Andy kommer in klädd i bara kalsonger. Marlon blir inte alls glad över att se honom gå omkring så i huset så Rhona kan titta på honom.

David och Leyla står utanför butiken och pratar med varann när Doug kommer ut med en bakad potatis. Doug har provat göra den med blodpuddingsfyllning men Leyla vill inte smaka. Däremot gör David det och tycker det smakade bättre än han trodde det skulle göra. Marlon och Rhona kommer förbi och ska precis smaka när Viv kommer gåendes. Rhona och Marlon skyndar sig därifrån och Doug smiter in för att inte gå skäll av Viv för att de konkurrerar med varann. Viv är på gott humör och inte alls ledsen för att Leyla säljer bakpotatisar.

Marlon, Rhona och Viv stannar till vid Andys bil och ser att den är krockad. De tror att någon kört in i den och att Andy inte vet något om det.

Hannah letar efter Isaac ipod i soffan men hittar den inte. Holly säger att han har väl tappat den någon annanstans.
Moira frågar Adam om han tror att Holly har tagit ipoden men det tror han inte.

Nicola har gjort ett schema för arbetarna på puben. Varje personal har sin egen färg för att man lätt ska se när man jobbar. Bob frågar på en gång om han får byta skift på söndagen för han ska ha barnen. Nicola suckar och blir irriterad när hon måste göra ändringar och skriva ut ett nytt. När hon gör det hör hon Val fråga om Bob bytt pass för att jobba när Nicola råkar vara ledig och Bob skrattar som svar.
Senare säger Nicola till Jimmy att hon funderar på att köpa tårta till personalen för att de ska lära känna varann.

Katie och Adele sitter på puben och Marlon serverar dem mat. Han frågar om de vet vad som hänt Andys bil och Katie säger att han råkat köra på en hjort. Adele är i alla fall glad över att ha kommit ifrån Andy eftersom hon varit riktigt rädd för honom dagen innan.
Katie träffar sedan Andy och hon försöker prata med honom men han vill inte det. Hon säger att han måste ändra sitt beteende annars kommer inga tjejer vilja träffa honom.

Scarlett är sur på Carl och hon lämnar kontoret. Hon bestämmer sig för att åka till stan för att shoppa och vid busshållplatsen möter hon Eve. Hon frågar om Eve vill följa med och efter lite övertalning så gör hon det även om hon inte har några pengar.

Holly kommer hem och Moira frågar henne var hon varit. Hon vill inte riktigt svara henne så hon säger bara ute. Adam som precis kommit hem talar om att Scarlett sett henne på bussen till stan. Holly tror att han skickat Scarlett till att spionera på henne men han säger att Scarlett bara sms:ar honom hela tiden om allt fast han inte vill det. Holly säger sen att hon varit med en kompis och fikat.
När Adam sedan är ute på gården kommer Holly efter honom. Hon tror att Adam skvallrat på henne men det har han inte. Han frågar om hon tagit Isaacs ipod men hon nekar. Då säger han att de kan lämna tillbaka den och säga att de hittat den men hon svarar att det inte går, hon har ju inte tagit den.

Andy söker upp Katie när han ser att Adele gått hemifrån. Hon bjuder in honom och de pratar ut. Han inser att han har problem och Katie försöker trösta honom och när han ska gå får han en kram. (Bara han inte misstolkar hennes engagemang och tror att hon vill försöka igen)

Katie säger sedan till Andy att hon ringt en läkare och bokat tid åt honom. Hon följer med honom dit och väntar medan han är hos läkaren. Det visar sig att han har fått rådet att ringa en terapeut.  Han säger till Katie att han inte tänker göra det eftersom det är alldeles för dyrt. Katie erbjuder sig då att låna honom pengar eftersom hon vill få honom att inse att det är viktigt att han får hjälp, speciellt med tanke på att han har en dotter. Han lovar att ringa terapeuten i morgon.

Holly är på jobbet på puben och plockar disk och torkar bord. För att pigga upp sig går hon in på toa för att ta lite kokain. Nicola kommer in med toarullar och muttrar över att Holly tar tid på sig.

Carl och Scarlett fortsätter att tjafsa med varann. Han vill bara att hon gör sitt jobb medan hon vill ha mer krävande uppgifter än att bara vara sekreterare och svara i telefon. Hon blir så sur att hon packar ihop sina saker och går därifrån för hon behöver inte hans löjliga arbete.

Laurel kommer in på puben och frågar Moira om Holly är kvar. Moira talar om att Holly precis slutat. Laurel säger att hon ville ha Holly som barnvakt eftersom Viv rekommenderat henne.
När Moira sedan träffar Holly så berättar hon om erbjudandet. Holly vill inte alls vara barnvakt utan hade tänkt att gå ut och festa. Moira lyckas övertala henne i alla fall genom att säga att hon får ju trots allt betalt.

Rhona och Marlon ska åka iväg på konferensen. Paddy vinkar av dem och han säger att han inte tänker ringa henne även om det skulle behövas. När de sedan åker iväg så ser man Rhona titta efter Paddy i ena sidospegeln på bilen.

Jimmy börjar tröttna på Nicolas humör och att hon ständigt jagar honom för arbete på puben. Carl erbjuder honom en körning till Ripon över kvällen. När Jimmy kommer tillbaka till Carl säger han att Nicola blev galen när hon hörde att han skulle iväg. Carl frågar om han tänker åka ändå och Jimmy svarar ja på det.

Holly kommer hem till Laurel och Ashley för att vara barnvakt. Strax efter att de gått kommer Roz dit. När Gabby är uppe och hämtar leksaker vill Holly ta en kokainlina men Roz säger att hon inte borde det eftersom de är barnvakt.
Holly bryr sig inte utan drar i sig det ändå. De leker och Holly är på gott humör. När Gabby gått upp till sovrummet en gång till vill Holly ta ett glas vin men även denna gång säger Roz nej men då ska Holly ta en lina till i stället. Precis då kommer Laurel och Ashley hem eftersom middagen blivit inställd. Holly som inte hann ta något igen är ändå rätt uppspelt och frågar om de missar sin kväll med sex, rock´n roll och partnerbyte nu. Laurel och Ashley tittar på Holly men hon tänker inte på det utan frågar om hon får betalt för hela kvällen ändå. Det får hon och båda tjejerna går därifrån. Holly vill fortsätta ut men Roz säger åt henne att hon borde ta det lugnt. Det slutar med att Roz tar med sig Holly hem till sig eftersom hon inte kan komma hem till föräldrarna i det tillståndet.

Ashley och Laurel pratar med varann efter att tjejerna gått. De sitter i soffan och diskuterar tjejerna. De tycker att Holly verkar ok medan de är mer tveksamma till Roz som de tyckte verkade lite skum.
Ashley hittar ett litet paket på golvet. Han öppnar det och inser att det är kokain i. Båda två undrar hur tjejerna kunde göra något sådant.


Trevlig helg!



Kommentarer
Postat av: Erik

Jag trodde att det var Roz som var den vilda av tjejerna, i dag var hon lugn och nästan moderlig. Nu är det dags att ta i med hårdhandskarna med Holly, det lär väl ta hus i helsike nu när Ashley hittade kokainet. Knarka när man sitter barnvakt - åt en prästfamilj dessutom. Föräldrarna har varit alldeles för släpphänta,något måste hända så att Holly kommer på rätt köl. Förhoppningsvis tar Andy sig i kragen nu i alla fall.

2012-05-18 @ 15:10:38
Postat av: Lise

Äntligen är Holly påkommen. Bara hon inte ljuger och säger att det var Roz knark, nu är jag trött på hur hon ljuger alla rakt upp i ansiktet och spelar oskyldig. Ska bli spännande att se hur det fortsätter.

2012-05-18 @ 17:59:05
Postat av: Tina

Holly kommer nog att skylla ifrån sig, men jag undrar om Moira kommer att tro på henne.

2012-05-19 @ 15:10:04
URL: http://schottistina.blogg.se/
Postat av: Erika

Det är något som är så märkligt med Rhona tycker jag...

2012-05-19 @ 15:17:44
Postat av: orcid

ja Rhona verkar skum..hon verkar lycklig med Marlon men ändå inte?!?!



SÅÅÅÅÅÅÅÅÅ less på holly..ful som stryk (är det INGEN som ser hur sliten och mörk runt ögonen hon?????) och bara så jävligt jobbig bläää.

Så jäkla bra att Ashley fann knarket :)



Andy Andy... han behöver hjälp, den karln mår ju inte bra helt klart.

Tycker fortfarande att Adele var lite konstig i deras förhållande....fick knappt ihop det att dom var ett par ibland :/



2012-05-19 @ 20:25:14
Postat av: ELIZA

Rhona är kär i Paddy!!! Såg Ni inte blicken i backspegeln när hon körde iväg?? Och hur ska hon lösa det då? Såra stackars Marlon? Tänk att det ska vara så djävla bråttom att få ihop det med "nån", så dom inte hinner känna efter och se vem dom gillar först??? Unnar Paddy all lycka, men vad händer mellan grabbarna om Rhona byter säng?

2012-05-19 @ 21:32:38
Postat av: orcid

ja jag tänkte också på om det inte är kärlek..men fan så struligt...stackars Marlon i så fall...och deras vänskap..hur ska det gå om hon väljer Paddy?? :/

2012-05-20 @ 13:37:40
Postat av: Conny

Ja, det skulle verkligen sätta vänskapen mellan Paddy och Marlon på prov.

2012-05-20 @ 14:00:47
URL: http://emmerdale.bloggplatsen.se/
Postat av: Tessan

Hoppsan Holly... undrar hur hon ska försöka slingra sig ur det där?? Hoppas Ashley ochLaurel tar upp det med Bartons.

2012-05-20 @ 19:31:45
Postat av: Kristina

Holly kommer säkerligen att skylla ifrån sig men förhoppningsvis avslöjar Adam vad han vet om hennes missbruk. Äntligen!

Javisst, är Rhona kär i Paddy! Det är ju därför som hon försökt undvika honom men det är ju inte sjysst, både Marlon och Paddy förtjänar lycka, inte ska de väl behöva bli rivaler nu?!

När det gäller Andys läkarbesök - finns det verkligen ingen statlig sjukvård som han kan gå till som är billigare? Verkar ju konstigt annars

Och blev det läge för Eve att komma närmre Carl, det är ju uppenbart att hon nu kommer att få Scarletts jobb. Suck!

2012-05-20 @ 20:06:56
Postat av: Carina

Nu har Holly spårat ut helt, t.o.m. Roz verkar tycka att hon är lite för på. Tror att Roz kommer försöka lugna ner henne också, men nu borde det ju komma fram.

2012-05-20 @ 20:45:04
Postat av: Emm

Äntligen ikapp, har legat ett gäng avsnitt efter i en halv evighet. Har typ tusen frågor till er. När Rhona dök upp i serien nu så pratade nån, Paddy el Marlon (eller kanske dom med varandra) om att Rhona och Marlon haft en fling tidigare men att det inte funkade. Nån som minns och vill berätta?? Var det före eller efter Tricia?



Varför hatar Katie Eve? Stämmer det som Katie sa att Eve "satte" Mark Reynolds (va det så han hette? barnbarn till Pearls Len) i fängelse? Nån som minns? (och om ni pratat om det i tidigare inlägg nån som minns vilket?)



Adele verkade ju mer intreserad av att "jaga" Andy. Sen när dom väl blev ett par verkar hon ju mest vilja vara ifrån honom, avvisande och inte ett dugg nykär. Säger inte att det ursäktar Andys läskiga kontrollerande jag vill ha all din uppmärksamhets betende. Undrade ett tag om Andy slutat/minskat sina medeciner. Hoppas han tar tag i det nu, för sur Andy är rätt tråkig.



Det kom inte med i översättningen men Andy sa till Katie "NHS won't pay for it". Tror att NHS betyder National Health Service. Men tycker ändå det verkar konstigt.

2012-05-21 @ 00:58:39
Postat av: Colin

Emm: Here are some old (and so spoiler-free) links about Rhona and Eve:



http://www.emmerdale.org/emmerdale/profiles/Rhona.htm

http://www.emmerdale.org/emmerdale/profiles/eve1.htm



Eve returned in Sweden on 20 February.



You are correct that NHS stands for National Health Service. Unfortunately not everything is paid for by the NHS, and some things are down to local councils whether or not they are prepared to cover the costs.



I found this on an NHS page: "There may be an NHS-funded course or course run by a voluntary organisation in your area. However, there could be a waiting list. The alternative is to pay for a course or counsellor privately."



Hotten and Districts' budget obviously doesn't stretch to anger management counselling!



Incidentally, the doctor Andy went to see (as seen on the door) was Dr Marshall. She appeared in February and April 2008 when Daniel died and again during the episodes where it was revealed Arthur was Ashley and Laurels son. I don't think she's ever been referred to since! It was a nice continuity reference, but I think it would have made more sense if it was Dr Abbott - especially as the last time she was seen was in June 2009 when Andy had his mental breakdown. She has been appearing on-and-off since telling Jasmine she was pregnant in 2006 (she'll next appear in October 2010).

2012-05-21 @ 04:20:52
Postat av: Emm

Rhona and Cain?? Thanks Colin.

2012-05-21 @ 16:49:41
Postat av: Ea

Vad jag förstår så är de ett par IRL, inte i serien...

2012-05-21 @ 22:25:54
Postat av: Colin

Ea: Yes, maried, in fact.



In the series, since her return they've only ever had one scene together.



It's interesting to see English acronyms used, rather than, say "IVL"!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0