Ännu fler lögner..som inte förbättrar situationen

Leyla blir lite irriterad när Laurel kommer för att tala om att Doug fortfarande har ryggskott. Hon lugnar ned sig rätt snabbt. När David kommer så får han ta hand om butiken för hon ska träffa en leverantör. Han blir förvånad eftersom leverantörerna brukar söka upp dem och inte tvärtom. Leyla säger sedan att hon även ska träffa Gennie en stund. David blir orolig eftersom han ska på möte kl 12.

Katie träffar Andy på gatan och frågar om han är redo för mötet på eftermiddagen. Andy skyller på att han har massor att göra ute på gården så han hinner nog inte. Han säger sedan att han kanske går i alla fall.
Katie upptäcker på eftermiddagen att Andy är hemma och hon frågar varför. Han vill inte gå på terapi men hon säger att hon kommer att tjata på honom tills han går, annars kommer hon att trycka in honom i bilen och köra honom till terapin. 
Andy åker till terapeuten till slut. Det tar emot och Andy tror inte det är något för honom men han stannar kvar och pratar med honom.

Declan kommer in i köket på Home Farm precis när Natasha frågat Maisie om vad Cain sagt så Maisie slipper svara. Natasha försöker sedan prata med Maisie i enrum men hon har inget att säga.
Declan pratar med Maisie och undrar varför Natasha skyddar Nathan, han måste ha en hållhake för annars skulle hon aldrig göra det.

Hannah letar efter en skolbok och samtidigt säger hon att Isaac kommer över senare idag. John frågar vad de egentligen pratar om när de är instängda på hennes rum och hon svarar lite sarkastiskt "var vi ska bo när jag blir gravid"

David träffar Gennie och Katie och han säger att han inte har något emot att Gennie träffar Leyla. Gennie förstår inget men Katie finner sig ganska snabbt och säger att de tre tjejerna ska ju träffas sen. Hon inser att Leyla ska göra något annat men vad kan det vara.

Hazel möter Viv utanför butiken. Hon försöker få med Viv till konstkursen men Viv tackar nej.
Senare kommer Hazel tillbaka efter att ha handlat materiel till kursen. Viv frågar lite om hur det är och Hazel ber henne komma med som hennes vän och efteråt så kan hon bjuda på ett glas. Viv tackar ja.

Leyla träffar Justin på ett café. Hon säger att hon vill ha lite kontakt men han svarar att det inte går eftersom han och Alicia haft problem senaste tiden och får hon veta att han träffat Leyla så blir det ett helvete. Leyla vill inte vara orsak till deras skilsmässa och han säger att han ska se vad han kan göra.
David har åkt in till stan och precis när han kliver ur bilen ser han Leyla och Justin utanför cafét och de kramas.

Leyla kommer tillbaka till byn och möter Gennie. Gennie berättar att David pratat med henne men att hon inte sagt något. Leyla vill givetvis inte prata om vad som hänt.
David kommer hem och frågar Leyla om dagen och hon fortsätter att ljuga. Tillslut får David nog av hennes lögner och säger att han såg dem. Leyla berättar om vem Justin är och att det inte är något mellan dem, mer säger hon inte för hon vill inte att David lägger sig i hennes familjs problem.

Nikhil möter Maisie på väg till jobbet. Han vill träffa henne och prata men hon vill inte blanda in honom. Han ger sig inte så Maisie berättar vad hon misstänker. Nikhil säger på en gång att han vill att hon flyttar in hos honom men Maisie säger att hon måste hitta bevis hemma.

Scarlett och Eve är på väg till stan för att göra reklam för deras företag. De möter Adam i byn och pratar lite, sen kommer John och  frågar hur det går för dem. När männen gått kommer Edna och säger till Eve att John är den siste personen i byn hon borde prata med.
Inne i stan så ser Scarlett att Holly är i närheten av ett torgstånd. Holly ser verkligen hemsk ut, blek och nervös. De ropar på Holly och går fram för att prata med henne. Holly vill låna pengar men får inte det och då skyndar hon sig därifrån.

Hazel har sin målarkurs och det första hon säger att de ska ha en nakenmodell, sedan föreslår hon Betty.  Betty protesterar och då skrattar Hazel och säger att det var ett skämt.
Efter kursen säger Viv att hon haft väldigt roligt. Hazel upptäcker att Viv inte varit ute och gjort så mycket kul den senaste tiden så hon föreslår att de ska gå ut på stan men först måste Viv få en makeover, 80-talskavajerna måste bort. Konstigt nog går Viv med på det även om hon först protesterat.

Leyla vill inte prata med David och hon nekar till att ha någon hemlighet för honom. David pratar med Eric om saken eftersom han känner på sig att Leyla ljuger igen. Eric kan bara råda honom till att prata med Leyla eftersom hon är den enda som vet sanningen.

Nathan pratar med Maisie och hon säger helt kallt att hon är nöjd när pappas mördare är bakom lås och bom, då först kommer det att kännas bättre.
Maisie träffar Katie som visar henne ett foto från Gennies och Jamies fest. På fotot syns Ryan med en halskedja. När Maisie sedan sitter hemma och tittar på fotot kommer Nathan in och hon gömmer bilden under en tidning.
Nathan försöker prata med henne men Maisie orkar inte stå emot så hon visar honom bilden och anklagar honom för mordet på deras pappa.

Lizzie kommer in på puben och får en öl och fläsksvålar av Bob. Hon hör när de andra pratar med Bob om konstkursen och om hur de tyckte att han var lärarens favorit. När de andra sedan frågar om Bob tänker doppa sin pensel i färgburken nästa vecka svarar han ja. Lizzie ser inte alls glad ut när hon hör det.

Andy hör hur Adele, Gennie och Katie diskuterar en kille Adele nyligen träffat. Andy ser rätt sur ut och Bob märker det. Bob råder honom att bjuda ut tjejen innan någon annan haffar henne. (Det kändes som om Bob menade Katie men det kanske var Adele han syftade på i alla fall) Andy reser sig upp....och går därifrån.

Isaac är hos Bartons på middag. Hannah tycker det är väldigt pinsamt och vill gå upp på rummet för att äta men det får hon inte. Scarlett kommer in för att berätta om mötet med Holly. Då passar Hannah och Isaac på att smita upp till rummet i alla fall. John vill att Scarlett sms:ar Holly om ett möte för att erbjuda pengar men Adam vill inte att Scarlett blandas in. Moira tycker inte det är så bra om de ska lura Holly igen men hur ska de få kontakt med henne annars?

David försöker åter igen få Leyla till att öppna sig men hon vägrar. Då tappar han humöret och går upp och packar. Han säger att han åker till Finland i alla fall så de båda får tid för att tänka, sedan går han.

Nathan försöker övertala Maisie om att han inte dödat deras far. Han har tårar i ögonen när hon inte tror honom. Natasha kommer in när hon hör bråket. Nathan ber henne att säga till Maisie att det inte var han som dödade Mark men Natasha säger inget om det. Flera gånger försöker Nathan få sin mor till att säga till Maisie att han är oskyldig men hon vägrar. Tillslut så ber hon Nathan att gå därifrån så hon får prata med Maisie i enrum.
Maisie säger att hon vet att mamman skyddar Nathan så hon kan lika gärna berätta sanningen för annars så sticker hon för gott. Natasha säger att Nathan inte är skyldig till mordet men hon kan inte berätta mer. Maisie blir frustrerad och irriterad så hon går därifrån.
Natasha sitter kvar och är ledsen. Nathan kommer in och pratar med henne. Han tror inte Maisie kommer att anmäla sin egen familj. Natasha inser att de är intrasslade i massa lögner och hur kommer det att gå för Will och Maisie...






Kommentarer
Postat av: Erik

Det börjar hetta till i den här mordhistorien nu, trodde att Maisie skulle hålla masken. Såg ut som om Natasha skulle bryta samman och erkänna allt, men det blir kanske Maisie som bryter ihop i stället, Nathan gör det i alla fall inte. Han är kall som is och oftast Natasha också, men hur länge ska hon orka hålla det här hemligt? En annan som har hemligheter är Leyla. Varför kan hon inte berätta för David? Nu ska han ju åka till Nystad i Finland. Inte underligt att han blev misstänksam när han såg Leyla krama Justin. Varför kramar man sin svåger? Är han verkligen hennes svåger eller har de något annat förflutet ihop. Dramatiken tätnar, hoppas vi får några svar före sommaruppehållet.

2012-05-30 @ 16:55:21
Postat av: Jackson

Har Justin och Leyla haft en relation tidigare?

2012-05-30 @ 17:49:39
Postat av: Carina

Nä, nu blir jag lite irriterad. Först lyckas Maisie fumla bort beviset i sin kamera, och säger att hon borde gått direkt till polisen... sen som ett mirakel kommer Katie med ett foto som visar kedjan... jaha, vad gör hon? Inget! Sitter och fumlar med kortet i en tidning och viftar med den framför näsan på Nathan, som hon ju vet snodde förra beviset. Aaaarrrgghh, jag får kramp!



Och Leyla. Vad sysslar hon med? Hon har lite för lätt att ljuga. Vad hon än har gjort innan så kommer det kvitta om hon fortsätta ljuga så här, för då kommer David dumpa henne ändå.

2012-05-30 @ 20:13:36
Postat av: Elin

Jag tror att Leyla och Justin har ett barn ihop som Justin och Leylas syster tar hand om.

2012-05-30 @ 20:19:09
Postat av: Kristina

Carina - håller helt med angående Maise. Nu blev ju dessutom fotot liggande på bordet så Nathan och Natasha kan göra vad de vill med det. Hur knäppt är inte det?!!

Elin - jag tror också att det är Leylas pojke. Lovade inte Leyla och David för ett tag sedan att de aldrig mer skulle ljuga för varandra? Det höll inte länge!

2012-05-30 @ 21:37:02
Postat av: Carina

Åh nej, då är det ännu värre än jag insåg, lät hon kortet ligga kvar?!! Jisses! Stackars Ryan om det är vad han har att förlita sig på...

Tänkte också på Holly, hon såg ut som en riktig pundare, men varken Eve eller Scarlett verkade reagera på det... märkligt.

2012-05-30 @ 21:42:08
Postat av: Jonas

Emmerdale är väldigt bra just nu.



Leyla förtjänar inte David, hon verkar inte kunna tala sanning överhuvudtaget. Hon borde kanske ha berättat om barnet tidigare, men jag tror dock att David skulle förstå.



Lite sent att häxan börjar få dåligt samvete nu. Undrar om hon kommer att tvinga in Maisie på en klinik igen eller hur ska hon komma undan?



Holly såg inte så kry ut, nej. Moira tror väl fortfarande att det räcker med en liten tillsägelse igen och sedan blir allt bra. Bondmoran är väldigt naiv, alternativt dum.

2012-05-30 @ 21:56:59
Postat av: Jonas

Holly såg ut som hon hade haft en stroke ungefär.



Angående kortet; även om häxan eller Nathan tar det lär väl Katie kunna framkalla ett nytt.

2012-05-30 @ 22:04:52
Postat av: finländskan

Så kul, David kommer hit till Finland, kanske jag skulle passa på att träffa honom, så får vi se vad Leyla tycker om det ..

2012-05-31 @ 06:55:04
Postat av: Jonas

Colin: is it common to buy bottles (wine for example) in the English pubs and then drink it somewhere else? It seems to happen often in Emmerdale.



In Sweden no one, to my knowledge, does that. Systembolaget (our off-license) is SO much cheaper than the pubs. Besides, in Sweden I don't even think you are allowed to sell unopened bottles - let alone walk out with them from the pub.



Trodde Leyla att Dougs ryggskott skulle gå över på en dag? Hon verkar väldigt dum.

2012-05-31 @ 08:11:16
Postat av: Carina

Ja, nu är jag trött på Leyla. Nu får hon skärpa till sig och fundera lite på alternativen. Det är väl för övrigt David som köpt affären, så det är kanske läge att hålla sig sams med honom... David är omåttligt förstående med tanke på deras bakgrundshistoria, men det kommer inte vara hur länge som helst.

2012-05-31 @ 09:15:44
Postat av: Colin

Finn: Haha, I think you've missed David by nearly two years! :p If he goes to Finland again I'll let you know! :D



Jonas: I don't know how common it is but I'm sure I've seen it in other TV programmes. I'm sure an off-licence would be cheaper, but they'd probably have to drive all the way to Hotten to find one!



Speaking of which there it (Hotten) is on screen! When I said Otley would appear on screen during August 2010, I'd somehow mis-remembered the visit to the cafe as being in Justin's first block of episodes. I wasn't far out anyway - it was seen in the first week of September!



If anyone makes a visit to the area the Pink Teapot has got fantastic reviews so it's well worth a visit. It will be used again in a future storyline, too!



I agree with what Jonas said about the photo too - if she "lost" it, Katie could always make another copy. I'd like to think Maisie thought about this before she risked showing Nathan!



Kristina: are you sure she left it on a table? I couldn't see it anywhere after the scene where she showed it to Nathan.

Postat av: Colin

finländskan: Sorry for calling you "Finn" earlier - I forgot to check what the untranslated version was! :o

2012-05-31 @ 14:37:47
Postat av: finländskan

It's okay, Colin, I am in fact a Finn.

2012-05-31 @ 21:27:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0