Ska butiken stängas eller inte?

Declan är i nya butiken och pratar med Doug och Leyla. Han är besviken på att inget säljs även om de har rea och han tycker att varorna borde marknadsföras bättre.
När han sedan kommer in på Home Farms kontor så pratar han med Natasha om saken och råder henne till att sälja butiken eftersom den endast kostar pengar för dem.
Maisie säger sedan till sin mamma att hon tror på Declan, att han har rätt och att det är bra med en utomstådendes åsikt om förnyelse och att lämna det gamla bakom sig.

Jamie besöker Gennie på fabriken. Han berättar att de fått jobbet som de sökt och Gennie blir superglad.
Även Brenda, Viv och Bob blir glada över nyheten. Bob vill att de anordnar en avskedsfest på puben. När Viv får höra det blir hon sur för hon tycker att de kan ha festen på cafét i stället.
Bob pratar med Jamie senare och Jamie säger åt sin far att det inte är så kul när det bara är massa gnäll mellan Bob och Viv, så han ser inte fram emot festen.

Doug packar ihop och flyttar ut från Diane. Hon säger att han kan bo kvar men han vill inte råka på att se Charlie i morgonrock en dag när han kommer ner i köket. Han flyttar hem till Ashely och Laurel.

Viv säger till Victoria att hon inte har några problem med homosexuella eftersom hon har många vänner som är det och det är ingen stor grej. Aaron som hör det undrar då varför alla ska prata om det då.

Cain går förbi puben och ser Moira torka av borden på uteserveringen. Han kallar henne sötnos och undrar hur läget är. Hon gillar ju inte honom så hon svarar att det var bra tills han gick förbi.

John pratar med Eve och hon ber om ursäkt. Han säger att han har ju familj och fru så det kan inte bli något mellan dem. Hon lovar att inget säga till någon.

Moira och John flirtar med varann när han är på puben. Cain ser det. Precis då kommer Andy och Eve in. John går fram till Cain för att prata och då säger Cain att "min tunga kanske slinter, precis som din tunga slant ner i en lantlollas hals". John tar inte hotet på allvar så han kommer inte att betala skulden för inget har hänt.

Eve går fram till Moira på puben och säger till henne att hon vet vad Moira går igenom. Moira som inte fattar vad hon menar ser frågande ut. Eve säger då att hon har en kompis som nästan dog av en överdos, inte för att Holly skulle gå så långt. Moira bara tittar på Eve och låter henne vara.
Cain kommer fram och beställer en öl men Moira vill inte servera honom. John ser att de står och pratar och blir orolig så han går fram till dem. För att slippa bli avslöjad så skriver han ut en check till Cain. Moira protesterar och tycker det är dumt gjort men John står på sig.

Charlie och Diane är ute och går. Han ser Doug i butiken och känner då att de borde ge honom lite mera tid att komma över Diane så hon kanske vill följa med honom till Frankrike. Diane vill inte följa med än, det är lite för tidigt och hon vill veta hur det går mellan dem innan hon följer med på någon resa med honom.

Cain som nu fått sina pengar försöker köpa en öl av Moira men hon vill fortfarande inte servera honom och hotar med att spärra checken. Han säger då att hon borde hålla ett öga på sin man i stället. Sedan berättar han att han sett John och en i personalen , jaa Eve, kyssas i bilen bakom puben.

Moira skyndar sig hem för att ta kolla upp vad Cain sagt. Hon berättar för John om vad hon hört och när han inte förnekar det så inser hon att det är sant. Då frågar hon honom om han berättat om Hollys drogproblem och han erkänner det också. Hon blir så arg och besviken att hon ber honom gå och att inte komma tillbaka.

John har sovit hos Andy men han vill hem till Moira på morgonen för att reda ut allt innan han tar itu med Cain. När han kommer hem till gården så vill inte Moira prata med honom utan hon ska in till byn samtidigit med Hannah.
Moira hittar Eve och Edna på cafét. Hon är arg och skäller ut Eve och säger att det är ingen idé att förneka för John har redan berättat. Moira ger Eve sparken med en gång. När Moira gått säger Edna att Eve borde skämmas. De går sedan hem och Edna skäller ut sitt barnbarn. Eve frågar om hon ska flytta men Edna säger att hon fortfarande vill hjälpa henne men hon måste hitta ett jobb ganska snart. (Gennies jobb på fabriken borde ju vara ledigt)

Declan kommer in på kontoret och ber Nicola ta fram Dougs, Leylas och Rodneys anställningsavtal. När han sedan lämnar tillbaka avtalen så säger Nathan till honom att mamma kommer aldrig att sälja affären.
Nathan går sedan till butiken för att prata med personalen. Han kan inte låta bli att antyda att det kan vara försent att förändra vissa saker och de blir givetvis nyfikna på vad han menar. Han säger då att Declan vill sälja butiken.

Doug, Leyla och Rodney rusar in på Home Farm för att få veta om de kommer att få sparken. Natasha undrar hur de kan tro det och får då veta att Nathan skvallrat. Både Declan och Natasha säger då att inget är bestämt än men att de kan ta ledig för resten av dagen så kan de få besked i morgon.

John söker upp Cain på verkstaden och börjar hota honom. Andy ser det och kommer emellan. De återvänder till gården för att arbeta. Moira kommer dit och John skickar iväg Andy så de kan prata i lugn och ro.
Moira säger att hon trodde att hon kunde lita på sin man men nu vet hon inte längre vad hon ska tro. Han svek henne inte bara med att kyssa en annan kvinna utan han pratade om familjens problem med henne också.
Nu behöver hon tid för att tänka och det vill hon göra ensam. John får återvända till Andys soffa.

Holly har lånat pengar av Hannah och nu vill hon ha dem tillbaka. Holly säger att hon inte har några och då börjar Hannah rota i Hollys väska. Hon får syn på ett brev och inser att storasystern är avstängd från skolan. Holly vill inte att det kommer fram till föräldrarna.

Declan och Natasha sitter i soffan på Home Farm och dricker lite vin. Han säger att han tycker att de är att bra team, inte bara i affärer utan även privat men hon får inte låta Nathan slå en kil mellan dem så som han försöker göra. Han böjer sig fram för att kyssa henne men Natasha stoppar honom och säger att hon vill ta ett steg i taget.



Lustigt att några besökare i går kväll/natt valt att kommentera i jättegamla inlägg.

Tack Filippa för kommentaren i "Lexi och Scarlett är tillbaka" från 2010-11-30

Svar till Inez kommentar i "Young love=ett par i medelåldern" från 2009-10-01, jag kände bara till Blogg.se när jag började helt enkelt.

Tack Signe för kommentaren i "mannen myten och legenden - Cain är tillbaka" från 2011-05-30


Visst inser jag att dessa bara är ute efter besökare till sina egna bloggar men varför kommentera så gamla inlägg?








Kommentarer
Postat av: Anonym

Det kan inte vara det att det handlar om nya läsare?

2012-03-19 @ 16:55:54
Postat av: Adm

>>>Anonym

Om inte jag skrivit om det så hade ju ingen sett det, för hur ofta läser man så gamla inlägg?

2012-03-19 @ 17:05:57
URL: http://emmerdale.blogg.se/
Postat av: Tina

..och varför ska Cain med sin fula nuna lägga sig i allt. Jag är trött på honom.

2012-03-19 @ 17:21:02
URL: http://schottistina.blogg.se/
Postat av: Tina V

Jag tycker nog att Cain gör rätt, vad hade hänt om John inte blivit rädd för att Moira skulle få reda på vad han gjort.

2012-03-19 @ 17:57:27
Postat av: Erik

Undrar om John får stanna på Andys soffa, tvivlar på att Moira kommer att förlåta honom. Synd, de som hade det så bra ihop. Varför kunde han inte stå emot Eve? Cain hade ju fått sina pengar, så han hade inte behövt driva det så långt.

Verkar vara bäddat för konflikter mellan Viv och Bob också, det är så gnälligt mellan dem, hon ska bara ha sin vilja igenom jämt.

2012-03-19 @ 19:50:11
Postat av: AnnaS

(Intressant också att Filippa, Inez och Signe har samma URL...)

Önskar att nån tar och plattar till Nathan ordentligt nu också, så han slutar gå runt och flina på det där obehagliga sättet. Och då helst inte genom att slå honom fysiskt, vilket annars brukar vara hur man löser konflikter i den här byn.

2012-03-20 @ 00:10:57
Postat av: Mariann

Det verkar ju som de där inläggen skickas ut automatiskt för de är ju ganska opersonliga. Bara för att ragga läsare till sin egen blogg.



Yes, I'm back! :) solbränd, jetlaggad och trött som en traktor.

Och det va sambon också igår så han somnade i soffan och jag kunde plöja igenom alla missade HTGavsnitt i rask takt. Inte så svårt eftersom det mesta bara tuggar på, trist och förutsägbart. Det är bara Aarons story som är intressant just nu.

2012-03-20 @ 07:28:26
Postat av: Jackson

Cain fick ju kosingen. Så kunde han väl ha hållit truten, fast redan då var förstås Moira på sin vakt.

Kanske förlåter hon så småningom John, men hon lär få svårt att lita på honom, inte minst för att han diskuterade Hollys drogproblem med en annan kvinna.



Nathans arroganta flin, ja. Huuuuuuu!

2012-03-20 @ 07:45:52
Postat av: Lena

Välkommen tillbaka trött som en traktor?:-)

2012-03-20 @ 08:52:47
Postat av: Mariann

Tack Lena!

Jag ser att du lagt in kommentarer här och där och jag är som vanligt helt ense med dig :) Så snodigt att vi kan ha varandra som back up när vi är bortresta och inte har tid att kommentera här (snodigt är malungsmål och betyder bekvämt/praktiskt)

Och "trött som en traktor" är ett gammalt uttryck som jag inte riktigt minns hur och varför, men hemma i Malung säger vi så ibland :)

2012-03-20 @ 09:02:21
Postat av: Jonas

John borde förlora Moira, eftersom han i avsnittet envisades med att kalla henne för det väldigt störande "babes" hela tiden. Klyschan "det betydde ingenting" gjorde heller inte saken bättre.



I övrigt är det inte så konstigt att han pratar ut om Hollys drogproblem med någon annan. Moira tyckte ju inte att det var värt att diskutera, men det tyckts den lilla skotskan inte vilja kännas vid nu.

2012-03-20 @ 09:08:18
Postat av: Lena

Ja jag har också stört mig på att John använder ordet babes till Moria men antog att det skulle föreställa ett intern skämt. Man kan ju hoppas i alla fall.



Sen har ni skrivit här ibland att "en ut en annan in" så nu är jag lite nyfiken på vilka som skall ersätta Gennie och Jamie

2012-03-20 @ 09:33:27
Postat av: Carina

Bra att Moira konfronterade Eve inför Edna, nu kan hon inte snirkla sig ur det iallafall. Nathan vill verkligen bara sabba, gäller att Natasha vågar sätta det åt sidan och ge samarbetet med Declan en chans. Han har ju trots allt majoritet men verkar inte vilja köra över hennes beslut vilket han skulle kunna. Lite love story på G igen...

2012-03-20 @ 09:57:54
Postat av: Adm

>>>AnnaS

Jag kollade IP-adresserna bara o de var inte det samma på inläggen men när du skrev om URL så var jag tvungen att kolla det och såg som du sa att de länkar till samma sida.

Lustigt!

2012-03-20 @ 11:38:38
URL: http://emmerdale.blogg.se/
Postat av: Lena

Ja du Mariann det var väl tur att du kom hem nu så du inte missade detta.



En eloge till Marie som orkar skriva om det, hur det än är, själv orkar jag inte ens med en kommentar.



Så Mariann din tur för efter dagens avsnitt är jag trött.Du skriver och jag behöver bara skriva håller med, antar jag:-)



Nu skall jag gå ut i det soliga härliga Göteborg och se på alla glad maänniskor omkring mig och hämta tillbaka energin som HTG dränerade mig på:-)



2012-03-20 @ 13:16:49
Postat av: Stina

Skönt att bli av med Jamie och Gennie. Vissa personer saknar man inte alla när de försvinner ur serien. Ibland undrar man om det är manusförfattaren eller skådespelarna som tröttnar

2012-03-20 @ 13:52:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0