Ett tårfyllt erkännande

Doug står och lyssnar på musik när Diane är i närheten. Han bjuder ut henne på en jazzkväll i Hotten och hon tackar ja något förvånad över hans musiksmak. Han säger då att han har en bred musiksmak, även hiphop kan lyssnas på.
När han sedan är i butiken så lyssnar han på en gammal jazzskiva och Leyla undrar om han gillar det han hör. Då erkänner han att han kanske gillar jazz efter kvällens slut.

Declan säger åt Nathan att han har ansvaret för att butiken sänker priset på varorna med 25% för att bli av med det äldre sortimentet. Nathan sätter givetvis Leyla och Doug på att göra detta på en gång.
Charlie kommer in och handlar en flaska vin och han får höra av Doug att Diane ska ut med honom på kvällen.
Nathan hör det också och förstör hans planer med att säga att Doug måste jobba över.

Eve fortsätter att jobba hårt på gården och hon kommer med vatten till John. De pratar en del om drömmar och framtiden och de verkar komma rätt bra överens med varann.
Andy pratar med Sarah i telefon och han är glad. Precis då kommer Eve haltandes och säger att hon fått en tung fodersäck på foten. John hjälper henne över staketet och då säger hon att hon bara skojade.
Senare säger Andy till John att det är ganska uppenbart att Eve är intresserad av John. John tror inte riktigt på det, han är ju lyckligt gift...

Charlie kommer in på puben och vill ha en kopp te, hans möte har blivit försenat. Diane ser till att hon kan ta rast under tiden men precis då visar det sig att Charlie måste iväg i alla fall. Hon får hans flaska vin som han köpt till mötet.
När han sedan kommer tillbaka och får höra att Doug lämnat återbud vill han bjuda henne på middag på B&B:t men hon föreslår att hon lagar maten i stället. Diane och Charlie sitter och äter i lugn och ro när Val dyker upp med en bricka mat (eller efterrätt?). Hon säger att Doug beställt den eftersom han trodde att Diane satt ensam hemma. Val lämnar ändå maten och Diane och Charlie delar på den. Charlie säger att han är glad över att Doug lämnat återbud och Diane håller med honom.

Declan kollar till Nathan i butiken för att se hur det går med rean. Nathan surar och säger att han faktiskt måste jobba nu. När Declan gått kommer Natasha in i butiken. Hon undrar varför de är kvar efter stängningstid och får då höra om rean. Hon skickar hem Leyla och Doug.
Natasha träffar sedan Declan på puben och frågar honom om varför han inte sagt något till henne om rean i butiken och han svarar att han hellre pratar om roligare saker med henne.

Doug är glad över att inte ha behövt jobba så länge så han och Diane hinner iväg till jazzkvällen men när han kommer hem ser han henne och Charlie sitta i soffan. Hon säger att hon är lite trött och orkar inte åka in till stan, sedan frågar hon Doug om han vill ha en drink. Doug känner inte för att förstöra för dem så han går upp och lägger sig i stället.
Charlie säger till Diane att han inte vill komma emellan henne och Doug. Diane svarar att de bara är vänner och hon vill ha Charlies sällskap. De kysser varann innan han går tillbaka till B&B:t.

Det är dags för Aarons rättegång och han besöker Chas innan. Han säger till henne att inte komma dit även om hon tagit ledigt för dagen. Hon svarar att hon vill att han stoppar allt genom att säga sanningen men det vill han inte. När han ska åka iväg i taxin så står Zak, Lisa, Pearl och Paddy utanför för att ta farväl. Zak ger goda råd om hur han ska bete sig i fängelset men då säger Paddy att Aaron inte är dömd än.

När Aaron sedan kommer in i rättssalen och vänder sig mot läktaren så ser han Lisa, Zak, Cain, Paddy, Chas och Adam. Domaren frågar honom om han erkänner sig skyldig eller inte. Aaron tittar upp på läktaren och ser att Jackson precis kommer in och sätter sig. Aaron svarar att han är skyldig.

Åklagaren vill få det till att Aaron valt ut offer avsiktligt för att Jackson är homosexuell och därför bör straffet bli fängelse. Då inser Aaron att det inte är sant, så med tårar i ögonen försöker han förklara hur det var. Han gråter samtidigt som han försöker berätta att de skulle träffas och om sin rädsla för att bli avslöjad av Jackson som homosexuell inför alla bekanta på puben, att han inte kunde hantera situationen utan slog till honom.
Domaren vill ta paus ett tag innan domen förkunnas.

Domaren säger sedan att det krävdes en hel del mod för att berätta allt det som Aaron sagt idag och att han haft det rätt jobbigt ändå, därför döms han inte till fängelse utan får 150 timmars samhällstjänst.

Dingles är hos Paddy för att fira. Zak ställer massa frågor till Paddy om hur länge Aaron varit gay och hur han kunnat veta om det. Cain vill att Aaron börjar jobba på en gång eftersom allt ska vara som vanligt och om någon har problem med Aarons läggning så får de med honom att göra.

Aaron är utanför huset och pratar med Adam. De går iväg på en promenad för att kunna prata ut. Adam frågar honom om varför han ändrat sig, om det var för att Jackson kom dit. Aaron tror det men han är lite besviken på att Jackson lämnade domstolen på en gång utan att ha pratat med honom.
Han är orolig för allt prat i byn men Adam säger att det är en stor nyhet nu men det kommer inte vara så länge innan de har annat att prata om. Aaron blir osäker på om han kanske begått ett stort misstag genom att erkänna...

(jösses vilken skådespelare han är, Aaron...otroligt bra. Jag satt med tårar i ögonen när han erkände i domstolen)




Kommentarer
Postat av: Angelica

När Aaron gråter , känner vi smärta och när han är förbannad känner vi av hans hat , men vi känner även en stor lättnad och glädje av att se han le. För oavsett ifall man är ett fan eller inte av Aaron så känns han så levande och äkta.

2012-03-14 @ 17:31:13
Postat av: Erik

Ja, Danny Miller är verkligen en duktig skådespelare. Han har verkligen vuxit i sin roll som Aaron, i början blev man bara arg när man såg honom. Det kan inte ha varit lätt för vare sig rollfiguren eller skådespelaren att göra rättegångsscenen så äkta. Jag satt också med tårar i ögonen.

Och något är tydligen på gång mellan Natasha och Declan, det syns på hennes blick. Och Diane tycks ha fallit för Charlie. Hon borde akta sig för honom. Doug är visserligen lite tråkig men trygg. Men hon väljer kanske en mer spännande karl?

2012-03-14 @ 17:31:21
Postat av: Katarina-Cinnamon

En sån otroligt bra skådespelare Danny Miller är, tårarna kom när Aaron berättade i rätten. Ja Charlie litar jag inte ett smack på, en känsla som jag har.

2012-03-14 @ 17:37:17
Postat av: Tina V

Män är vackra när dom gråter, Aaron är det i alla fall.

Jag grät också med honom.

2012-03-14 @ 18:47:33
Postat av: Jackson

Danny Miller? VILKEN skådespelare!!!!! Moderskänslorna svämmade över totalt när jag såg honom i rätten.



Declan är toppen när han näpser hemska Nathan. Fast man blir ju himla störd när N låter sitt dåliga humör gå ut över Leyla och Doug i stället.



När skall det tända till på riktigt mellan Natasha och Declan, tro?



Charlie, ja. Har sedan länge min uppfattning klar om honom. Synd att inte Diane delar den bara!

2012-03-14 @ 19:13:48
Postat av: Jonas

Bara att instämma, vilken skådespelarinsats! Kändes extremt trovärdig.

2012-03-14 @ 20:57:40
Postat av: Tina

Det känns som om Dianne är mer kär i Charlie än tärtom. Han såg mer nöjd ut än förälskad som om han uppnåt en sak.



Sedan hoppas jag att Aaron förstår vilka bra kompisar han har vågar släppa garden.

2012-03-14 @ 22:08:49
URL: http://schottistina.blogg.se/
Postat av: Agneta

Ja Aaron är så rörande.Hoppas han snart finner kärlek,kanske kan han och Jackson hitta tillbaka till varandra.Jag är så trött på bimbon Eve,bort med henne.

2012-03-14 @ 22:11:11
Postat av: Sara

Kan inte annat än att hålla med er allihopa ,Aaron/Danny är helt fantastiskt, och jag grät också när han erkände! Nu tycker jag det är dags att han blir lycklig! :)

2012-03-15 @ 01:10:07
Postat av: Carina

Du milde vilket avsnitt det var!!! Vilken skådespelarinsats, det var så äkta!

Jackson: moderskänslor... jag trodde du var en kille, haha! Ju visst svämmade hjärtat över för Aaron.

Idiotadvokat som säger att han erkände på "fel" sätt. Eftersom det var ett äkta erkännande så måste det ju komma som det gör och det var ju uppenbart åtminstone för domaren att det var äkta.

Eve är ju livsfarlig, med sin charm så kan hon komma hur långt som helst. Allt är oskyldigt på ytan och hon har ju inte gjort något fel, men ändå "vet" man att hon slänger ut så många osynliga krokar att John snart snubblar på dem...

Nathan. nej han har uppenbarligen inte ändrats, och tack och lov såg Natasha det också.

2012-03-15 @ 10:17:48
Postat av: SoP

Funderar- Charlie,ska han lura puben av Diane? Eller ska Diane "till Spanien"? Jag blev nästan Mer tagen av scenen i rätten när Aaron vände sig om o hela familjen satt där, än när han berättade sanningen. Och Adam,vilken Kompis! har mest tänkt på honom som en ganska barnslig kille men vad han har vuxit.

2012-03-17 @ 01:03:08
URL: http://sisterofpain.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0