En till hemvändare

Eric pratar med Val och David och han säger att han inte tror att det var Sam som rånade dem och att han ska bevisa det. Han går över till Dingles för att prata med Sam. Zak är hemma och bli sur för att Eric nästan anklagar sonen för stölden men Sam säger att han fått ett förskott från jobbet.
Eric är inte riktigt nöjd med svaret så han går till Home Farm för att höra med Natasha om förskottet. Hon kan givetvis inget säga men när Eric förklarar saken så svarar hon att Sam inte fått något förskott på lönen.

Jai frågar Faye om hon vill komma på middagen som Declan står för.
När de sedan ses till middagen blir Faye förvånad när Maisie dyker upp som Declans date. Nikhil som egentligen skulle ha gjort annat kom hem och fick vara med på middagen han också. Stämningen är inte alls på topp utan rätt spänd.

Eve börjar på bondgården och fasar för att hon måste upp tidigt på morgonen. Hon får slita så mycket att hon blir törstig. John ger henne en gammal pet-flaska med vatten och hon tittar på den med avsmak men tar några klunkar. Sedan drar hon av sig overallen på överkroppen för hon är ju såå varm.

Marlon hör när David, Val och Leyla diskuterar Sam på puben. Han försvarar sin kusin efterson han inte tror att Sam är skyldig. Precis då smiter Eli därifrån. Marlon går hem och konfronterar sin bror som tillslut erkänner att han tagit pengarna och låter Sam få skulden. Han tror att Sam klarar sig ändå. Marlon ber honom att ställa allt till rätta på en gång.

Eric kommer in på puben och ser Sam. Han ber Sam bjuda på en omgång för pengarna han inte fått i förskott. Då erkänner Sam att han tjuvjagat på Home Farms ägor.

Eli kommer in till Marlon i köket och säger adjö. Han ska lämna byn för att han känner att ingen vill ha honom där. Marlon försöker övertala honom att stanna men Eli vill inte det.

Val sitter och är spydig mot Sam som saboterar för dem när de trots allt gett ett arbete till hans flickvän. Eli som precis är på väg att sticka hör det och han vänder sig om och erkänner att det var han som tog pengarna. Marlon stoppar David som är på väg att gripa tag i Eli. Sedan följer Marlon med Eli ut och de pratar med varann. Eli ber sin bror att "klättra in i hans huvud så klättrar jag in i ditt" precis som när de var små. Eli tar sedan fram kassaskrinet  så Marlon kan ge det till Eric. Tyvärr är skrinet tomt förutom en lapp som han skrivit att han är skyldig dem 400£.

Terry säger till Brenda att han bestämt sig, han ska sälja sin del av B&B:t för han vill inte jobba med några som beter sig som tonåringar.

Eric går fram till Sam för att be om ursäkt. Zak och Lisa hör det och börjar givetvis att påpeka hur snabbt man anklagar någon som Sam.

Declan vill att Natasha ser över hyrorna men hon vill inte det. Hon är på dåligt humör så fort han säger något men när Maisie eller Katie pratar är hon genast på bättre humör. Maisie ser det som om Natasha är intresserad av Declan men vill inte erkänna det. Hon säger till sin mamma att hon inte behöver oroa sig för konkurrensen eftersom hon haft så kul hela kvällen med Nikhil.

Man ser att Maisie börjat spana in Nikhil och hon flirtar med honom när han kommer till hennes jobb. Jai uppmuntrar sin bror att försöka fånga henne.

Jai råder Eric och Val att anmäla inbrottet till försäkringsbolaget och de ser genast framför sig att de kan tjäna pengar på detta. Precis då kommer Marlon med ett kuvert med pengar. Han hade egentligen sparat pengar för att köpa japanska keramiska knivar som han drömt om men nu gör han rätt för sin bror i stället. Val är väldigt snabb på att ta emot pengarna.
När hon sedan ska ringa någon hjälplinje för brottsoffer så säger Terry åt henne att nämna att Eric var stupfull vid raset. Eric kommer in och säger åt henne att inte anmäla det till försäkringsbolaget även om de behöver pengar till böterna.

Paddy och Rhona kommer in på puben fast Paddy har dåligt samvete för han vill inte lämna Aaron ensam. Rhona säger att Chas finns ju där och håller koll.

Chas och Paddy har roligt när de ska diska ihop hemma hos honom. De har till och med ett litet "snärtkrig" med diskhandduken. Både Rhona och Aaron ser dem men säger inget.

Adam och Aaron är ute och går med Clive. De pratar med varann och verkar kunna skoja om det mesta. När Andy frågar Adam om han ska med till gården så säger han att han ska passa på att vara lite med Aaron som mår "dåligt" fortfarande.

Declan träffar Alan på puben och vill ha råd om Home Farm.

Adele bjuder Lisa och Zak på öl medan hon väntar på att Andy ska komma in på puben. När han sedan kommer med Adam så ser Adam att Adele stirrar efter Andy men Andy tror honom inte.

Nicola börjar oroa sig för sin bröllopsklänning eftersom hon inte har riktigt så mycket pengar som hon önskar. Tillslut ber hon Leyla om hjälp.

Nathan dyker upp på kontoret på Home Farm. Natasha blir inte alls glad över att se honom och hon frågar vad han gör där för hon har inget mer att ge honom. Han svarar att han har saknat allt och att han faktiskt har rätt att komma hem. Natasha håller inte med honom. När Declan kommer in blir de presenterade för varann och det visar sig att Nathan pratat med Maisie och visste om den nya affärskompanjonen. Han säger att han kom nog hem i rätt tid.

När Nathan och Natasha står i köket så säger han att han kom tillbaka för att skydda familjen så inte sanningen kommer fram för hur skulle det då gå med dem.
Natasha får ett utbrott och sopar till allt framför henne sedan skriker hon åt honom att sticka därifrån.



Nu är jag tillbaka och allt ska väl vara som vanligt igen. Tack för all omtanke!






Kommentarer
Postat av: Tina V

Välkommen tillbaka, och tack för att du vill uppdatera oss om HTG.

Usch Nathan igen, jag trodde man skulle slippa honom.

Kul att se Aaron lite glad igen.

2012-03-07 @ 15:14:51
Postat av: Tina

Välkommen tillbaka. Jag hoppas att allt är bra med dig.

När Nathan stod där i dörrhålet såg han ut som djävulen själv ,usch:(.



Sedan är det skönt att slippa Eli, men jag blev lite sur på Marlon när han skyddade sin bror. Eli kunde ju ha fått ta konsekvenserna av sitt handlande.

2012-03-07 @ 15:38:44
URL: http://schottistina.blogg.se/
Postat av: Katarina-Cinnamon

Välkommen tillbaka.

Jag tänkte när Eli försvann att vad kommer det för en typ till byn nu då, så var det Nathan (Satan) som kom tillbaka, suck och stön.

Jag slog på teven i morse i väntan på nyheterna och hamnade på Cowboy Builders (motsvarigheten till vår Fuskbyggarna) och där var Trisha med som husinredare,kul :-)

2012-03-07 @ 15:47:47
Postat av: Agneta

Välkommen tillbaka.

2012-03-07 @ 15:47:57
Postat av: Jackson

Välkommen tillbaka igen! Hoppas att allt är väl.

2012-03-07 @ 16:05:43
Postat av: Carina

Usch, ska man behöva se hans snutiga nuna igen, fortfarande med det otäcka flinet, hoppas att declan ser till att bli av med nathan illa kvickt. Tror nog inte att Declan vill ha en till som försöker röra om i grytan.

Kul att se Maisie o Nikhil på middagen, har hon först nu upptäckt att nikhil är en snygging?! Lycka till båda två.

Är det kärlek på G mellan Paddy o Chas nu, de verkade snabbt falla tillbaka i gamla mönster och det var länge sen man såg Chas så avslappnad som nu med Paddy.

2012-03-07 @ 17:35:34
Postat av: Erik

Välkommen tillbaka! Ja, jag håller med, det var inte roligt att se Nathans otäcka flin igen. Han är tillbaka för att röra om i grytan, men kanske har han fått sin överman i Declan, som verkar ha en räv bakom örat själv. Ska Paddy och Chas bli ihop igen och ska Andy få en flickvän? Någon jag inte kommer att sakna är Eli, han hade nog spelat ut sin roll. Hur det ska gå för Eve hos Bartons vet man inte, hon klarade tydligen av sin första dag i alla fall, men blev hon verkligen så varm eller ville hon bara visa upp sig för karlarna på gården? Hon är nog inte riktigt att lita på ...

2012-03-07 @ 17:53:13
Postat av: Lena

Gott att ha dig tillbaka Marie.



Hela min kropp skrek neeeeeej när Nathan dök upp.

Då hade jag hellre haft Eli kvar. Eli är visserligen struligt men Nathan är så mycket otrevligare och genuint elak .

2012-03-07 @ 18:08:35
Postat av: Jonas

Det är trevligt när Nathan retar upp häxan, men i övrigt är han inte så trevlig.



Maisie såg faktiskt rätt bra ut idag, hon hade gjort något med håret.

2012-03-07 @ 19:48:44
Postat av: ELIZA

Välkommen tillbaka ! Hoppas att allt är väl med dej ! Ja , det kryper faktiskt i en , när man ser Nathan. Vad ska odågan hitta på för djävulskap nu , för att sätta käppar i hjulet för mamma och Declan. Nu börjar jag sakna Betty!! Har jag missat nåt ? Är hon i Spanien ? Haha . Skojar bara.

2012-03-07 @ 20:26:10
Postat av: Tina

Jag saknar också Betty.

2012-03-07 @ 22:11:59
URL: http://schottistina.blogg.se/
Postat av: Colin

Betty is still in the village. However, in real life Paula Tilbrook had to have a hip operation. She'll be back, and unlike Alan will immediately have her own (mini) story...



Joespeh Gilgun has got lots of work since leaving Emmerdale. He made a film "This is England" in 2006 which the past two years has had a TV spin-off series, and he also stars in a series called "Misfits". He was a child soap-star, too - having appeared in Coronation Street from 10 to 13 years old. Here's what he looked like back then: http://coronationstreet.wikia.com/wiki/Jamie_Armstrong



You'll be pleased to hear that Nathan will suffer more injuries whie he's back in the village! It's always nice to see Nathan suffer haha!



Welcome back by the way Marie - and, have you ever thought about updating the banner? Two of them are no longer in the show, and Belle looks quite different now! Perhaps you could do a poll to see who people would like to see on the banner? It was just a thought I had! :)

Postat av: finländskan

Det var riktigt roligt att se Aaron skratta och skämta, hoppas verkligen att det det blir bra för honom.

Nathan tillbaka, jag kan inte påstå att jag skulle ha saknat honom.

Fint att du är tillbaka, Marie, hoppas att du får må riktigt bra hädanefter.

2012-03-08 @ 06:16:28
Postat av: Mariann

Men hallååå Colin! "Two of them are no longer in the show" En av de försvann ju först igår! Och VI som inte tittat i förväg vet ju inte än om Eli kommer tillbaka. Men ni som vet är ju så "vänliga" och upplyser hela tiden att nu kommer inte den tillbaka och nu var det sista gången vi såg den skådespelaren. Det kanske jag inte vill veta. JAG vill hoppas/frukta att nån kommer tillbaka tills jag själv förstår att så är inte fallet. I alla fall inte få det upplyst i samma sekund som rollkaraktären försvinner ur bild.

Och så har Marie nämnt att även om Jack inte längre är med i serien så får han va på startsidan ändå. Det tycker ju jag är bra för jag gillade Jack. Och jag tror väl att Marie har full koll på sin blogg och vilka bilder hon tycker ska va med.

Ett jobb hon gör mycket utmärkt - till och med från "en sal på lasarettet" :)

Välkommen tillbaka bästa Adm! Hoppas att du är frisk och pigg nu!

2012-03-08 @ 07:06:35
Postat av: Erik

Till Colins försvar får väl sägas att Eli själv faktiskt sa att han skulle försvinna för gott och Colin är säkert väl medveten om att vi inte avslöjar saker om framtiden här.

2012-03-08 @ 08:50:54
Postat av: Adm

Tack allihop ni är ju för gulliga =)

Jag har många gånger funderat på att ändra utseende på bloggen men eftersom jag inte är så duktig på web-design så orkar jag inte ta tag i det just nu.

Tyvärr visar det sig att avsnitten på youtube har tagits bort pga problem med rättigheterna, så nästa gång jag blir sjuk/semester så kommer jag inte att kunna titta ikapp.

2012-03-08 @ 08:50:57
URL: http://emmerdale.blogg.se/
Postat av: Samuel

Jag håller med Erik, ganska uppenbart att Eli inte skulle komma tillbaka. Colin lägger ner stor möda på att inte avslöja för mycket för oss svenska tittare. Jag tycker inte han går över gränsen.



För övrigt kan väl vi här på bloggen spela in avsnitt och skicka till adm när hon missar något. Jag anmäler mig frivilligt. Bara jag får veta i förväg.

2012-03-08 @ 10:55:07
URL: http://www.samueledvardssonwigervall.com
Postat av: Angelica

Roligt att se att det kommer nya ansikten in i serien.

Självklart att Eli kommer tillbaka det är ju många som lämnar ett tag och kommer tillbaka sen. Nathan lämnade och är nu tillbaka.Som sagt så kommer dom och går.

Jag vet ju en hel del vad som kommer att hända pga av att jag kollar på Youtube i förväg..

Sen var det roligt att se Aaron skratta och le igen.. Adam är verkligen en sann och inte ger upp sin vänskap med Aaron. :)

2012-03-08 @ 11:11:31
Postat av: Colin

Woah-there!



Just because he hasn't come back yet, doesn't mean he won't in the future! He had quite clearly left the series, and just because he isn't appearing again, it doesn't necessarily mean it won't get mentioned that he was arrested for the theft. I just thought some people may be interested to hear that he is still a current well-known TV face.



I'm very aware that some of you don't like anything spoiled and I think that's really great, and I fully respect it. Who was it for example who played down Sian Reeves (Sally)'s "best villain" nomination when someone else mentioned it a little too early? Also, on a similar point, it's not me who's made references to Danny Miller (Aaron) being up for awards - rather indicating that he wasn't going to die last week. Despite what some of you may have thought (although I know it wasn't mentioned), I did not even spoil the outcome of his suicide attempt - because all I ever said was that there'd be no funerals until the summer. I was going to make this point clear again after Thursday's episodes but unfortunately didn't get here in the end. Of course, Aaron could have died and been buried in the town where he grew up, off-screen.



I have made a couple of mistakes revealing a little too much in the past and have always apologised and done my best to make up for it (e.g. the funeral comment giving Laurel's fate away months before her life was endangered). On this occassion I don't think I said anything out of place and I thank Erik and Samuel for their support.



Also, of course Marie has control over the blog and the choice of pictures. It was just an idea I had. At the time Jack was still in the series, and now, sadly he is dead. There's nothing wrong with keeping him there, but if you're going to have past stars, it might be nice to have one of Seth instead/as well, for example. If I was going to vote, I'd personally choose Alan - who celebrates 30 years on the show later this month. He's looking much healthier these days by the way, and can walk about unaided. Perhaps for some that's saying too much again? :(

Postat av: Adm

>>>Samuel

Tack för tanken, jag kan spela in programmet och se det efteråt om det skulle vara så men det jag tänkte på att då kan jag inte skriva några inlägg om "dagens" avsnitt.

Nu ska jag göra om omröstningen och ni ska få säga vem ni vill se på bilden i headern. Sen får vi se om jag ändrar efter er vilja ;)

Tack Colin för tipset!

2012-03-08 @ 13:16:15
URL: http://emmerdale.blogg.se/
Postat av: Mariann

jag namngav ingen utan jag skrev: ni som vet, och syftade då på er som tittat i förväg.. så ni kan ta åt er allihop som känner er träffade :)

Det är inte så noga vilka som är på bild här egentligen. Bara det inte är Eve eller Nathan för huuu vilka monster! (tycker jag)

2012-03-08 @ 14:37:50
Postat av: Jackson

BRA att Declan satte hemskingen Nathan på plats. Den där läbbiga Eve kommer nog snart att snärja sin arbetsgivare ordentligt. Uschhhhhhh!!!!

2012-03-08 @ 16:44:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0