Att förneka sitt knarkberoende

Lizzie, Terry, Bob och TJ sitter och äter frukost. Terry påpekar Bobs svårigheter med kvinnor och Bob säger att han försökt så länge han trott att han kunnat få det att fungera men inte nu längre. Lizzie säger då att hon inte tror att han vill bli av med haggan. Bob svarar att det är sant, han vill ha tillbaka sin hagga.
Bob går sedan till Viv för att prata men hon är inte så intresserad av det.

Bartons konfronterar Holly och hennes drogproblem. John tar hennes väska och tar ut hennes pengar som han tar tillbaka men när han börjar kolla lite till i väskan blir hon hysterisk och sliter tillbaka den. Hon är besviken för att de inte tror henne och hon rusar sedan ut.
Moira tror att det löser sig om de bara pratar med henne för det är ju många barn som bytt kurs i skolan eller hoppat av. Adam berättar att Scarlett lånat ut pengar till Holly.
Moira och John går ut för att leta efter Holly och hittar henne ute i en lada.

Chas får veta att Aarons samhällstjänst börjar i morgon. Hon surar för att hon inte fått veta det tidigare.
När han sedan åker iväg får han en matlåda av Paddy. Arbetet består av att tvätta bort klotter ihop med andra som också gör samhällstjänst.

Doug och Leyla låser butiken. Han vill ge henne en del av pengarna de fått av Val men hon låter honom behålla hela summan.

Charlie och Diane kommer tillbaka från Frankrike. Det skrattar och berättar minnen för Val. Doug står vid bardisken och hör dem. Han svarar bara lite buttert att han hoppas att de haft kul.
Val frågar ut sin syster om hur det varit och Diane berättar att de haft separata rum och hon fått en svit.

Tania flirtar med David när de sitter på puben för att skriva kontrakt. Nathan sitter strax bakom och ser dem. När Tania går iväg så frågar han David om Leyla vet om att han sitter med en kvinna på puben. David besvarar det med att fråga om han vill bli utburen på bår.
Leyla kommer in och är glad över att det kanske blir ett lyft i deras ekonomi så de kan köpa huset.

John och Moira försöker prata med Holly men hon tycker att de och skolan överreagerar. Hon menar att kokain inte är värre än alkohol. Hon har ju bara sålt lite, inte använt det.
Moira ringer en hjälplinje  eftersom det inte går att prata med Holly och hon berättar det sedan för John. Holly hör det och hon säger att hon behöver ingen hjälp eftersom hon slutat knarka.

Adam berättar för Hannah vad som hänt och då säger Hannah att hon visste om det där med skolan. Han säger då att hon måste lova att prata med honom nästa gång om hon får veta sånna saker.
Holly skyller på att hon mått så dåligt för att hon varit rädd för föräldrarna kanske skulle skiljas efter det där med Eve. John säger att han inte tror henne och då försöker hon skylla på annat. Det slutar med att John säger att hon får jobba på gården med en liten lön men hon får utegångsförbud och får inte gå någonstans utan dem.
Moira blir lite sur eftersom han inte pratat med henne om straffet.
De blir även tvungna att avboka en semesterresa. Holly säger att de inte behöver göra det för hennes skull.
Moira har pratat med skolan och Holly är inte välkommen tillbaka.

Bob försöker få Viv till att förstå att han tycker att de inte fungerar utan varann för de är ju trots allt själsfränder.
Hon klagar på att de nästan aldrig ses. Bob säger då att han kan jobba färre kvällsskift och hon kan komma och prata med honom på puben. Viv svarar att hon vill inte sitta där vid bardisken bredvid Gennie.
Viv pratar sedan med Brenda och säger att hon är orolig för att Gennie kan dyka upp igen nu när Jamie lämnat byn.

Andy och Adele sitter vid ett bord på puben och pratar om kor och om de har namn. De ser ut att trivas rätt bra med varann.

Shadrach säger till Cain att han borde ändra skylten över verkstaden. Namnet Windsor borde tas bort tycker han och han kan hjälpa till med det. Cain vill inte ge pengar till Shadrach så han säger till honom att gå därifrån.

Brenda förlåter Terry och säger att hon förstår honom varför han inte sa något. Terry fortsätter att be om ursäkt och allt blir bra mellan dem

Lisa bjuder Paddy och Aaron på middag men Aaron försöker hitta en bortförklaring medan Paddy tackar ja. Hela Dinglesklanen är samlad och de pratar om ditt och datt. Zac säger att han står på Gennies sida så hon behöver inte vara orolig. Shadrach säger att nästa gång han riskerar fängelse ska han säga att han är bög för att få strafflindring.

Declan berättar för Natasha att han köpt ett hus i byn, det närmast verkstaden. När han sedan ska kolla till i huset möter han Charity som berättar att hon aldrig varit inne i just det huset. Hon får följa med på en rundvandring. Efter visningen så säger Declan att hon är välkommen igen för att kolla in hemmabiosystemet. Cain ser dem och han blir inte alls glad, han tror att hennes gamla vanor sitter i fortfarande.

Viv söker upp Gennie för att få svar på hur Gennie hamnat i säng med hennes man. Gennie försöker förklara men det är inte det lättaste. Hon nämner brevet som Bob fått och att han trodde att äktenskapet var över. Viv skyller allt på Gennie och säger att han måste ha varit en lätt måltavla för henne. Gennie blir så arg över Vivs anklageleser och säger att allt handlar inte om Viv. Då får Gennie en örfil som svar.

Bob ska hämta tvillingarna från förskolan. Han ser Gennie sitta utanför hennes hus. Han går fram för att prata med henne och får då veta vad Viv gjort. Givetvis dyker Viv upp då och blir förbannad över att se dem stå och prata med varann. Bob försöker prata med henne men hon kan inte lita på honom så som de smyger runt.

Viv stänger cafét och butiken tidigare för att kunna byta lås. Bob kommer dit och märker att han inte kommer in. Han blir arg och ropar på henne. Viv kommer ut och säger att hon inte vill prata mer med honom och att det aldrig kommer att fungera mellan dem igen, hon vill ha skilsmässa. Hon går in och stänger dörren framför näsan på Bob. Han står kvar och bankar på dörren och vill att hon ändrar sig. (är det bara jag som tycker att Bobs hårfärg är mörkare i vissa scener?)
 

 


 

Jag blir lite ledsen när det blir dålig stämning bland kommentarerna och att någon inte känner sig välkommen här.  =(


Tack Lina och Colin för era svar. Det jag hade behövt är just någon kanal på Internet där man kan se gamla/nya avsnitt vid behov. Synd att det alternativet inte finns längre och jag förstår att det är pga upphovsrätten.




Kommentarer
Postat av: Lina

Du skall inte vara ledsen , det är inte det fel att folk håller på ! Du är bäst ! =)

2012-03-22 @ 14:21:58
Postat av: Erik

Håller med Lina, Marie, det är inte ditt fel. Synd om trevliga skribenter ska sluta skriva bara för att någon ny skapar dålig stämning här. Du är bäst, alla vi som läser här skulle inte klara oss utan dig!

2012-03-22 @ 14:32:42
Postat av: Katarina-Cinnamon

Ja det är inte alls ditt fel, du är toppen och den här sidan är helt suveränt bra.

2012-03-22 @ 15:16:43
Postat av: Jessica

Tack för uppdateringen! Missade dagens avsnitt....

2012-03-22 @ 15:48:45
Postat av: petra

Håller med föregående talare!! du är bäst!

2012-03-22 @ 15:58:38
Postat av: Tina V

Du kan inte ansvara för vad folk säger till varandra, jag är jätteglad att denna bloggen finns.

Skönt för Bob att bli av med Viv, hoppas han kan hitta kärlek hos någon annan.

Hon har hittat på så mycket jävelskap under åren, så det räcker för lång tid framåt.

Jag hade önskat att Paddy och Gennie skulle hitta varandra.

Varför låtsas Diane att hon inte har ett förhållande med Charlie, det gör ju bara det värre för Doug.

2012-03-22 @ 16:05:01
Postat av: Carina

Man ska väl vara lika välkommen både som ny och gammal här. Att det inte ska bli "dålig" stämning ansvarar vi allihopa för. Både genom vad vi skriver och hur vi reagerar.

Vi är säkert alla lite ironiska emellanåt, så man behöver kanske inte utgå bums från att allt är illa menat.



Betydligt allvarligare tycker jag det är när man inte håller sig i "rätt" forum.

Här diskuteras det som händer NU. Om man har "tjuvtittat" och vet vad som händer får man vara väldigt noga med vad man kommenterar och ha superkoll på vad som hittills har hänt eller avstå från att kommentera.

Jag vill INTE veta om nåt är på gång. VET man vad som ska hända så är det inte läge att komma med spekulationer om nåt, för det kan lätt bli så fel (även om det inte är avsiktligt).



I övrigt tycker jag det är fritt fram att både hissa och dissa och lite skämtsamhet oss emellan kan vi väl bjuda på?!



Det vi alla har gemensamt är ju att vi är lite tokiga och helt galna i denna serie, sen är vi inte mer än människor och har alla våra bra och mindre bra dagar.

2012-03-22 @ 16:57:52
Postat av: Carina

Nu om dagens program...

Viv!! Aaarrgh, blir galen på henne! Hur hon bara lyckas vantolka allt, nu har förvisso Bob verkligen klantat till det, men hon är knappast fröken Oskuld själv, då har hon alltid utgått från att Bob skulle förlåta allting. De har ju gjort fel båda två, men hon vägrar ju se nåt ur annat än sitt eget perspektiv.

Kan nog bli det bästa som hänt Bob om det blir skilsmässa! han har allt att vinna, men synd om barnen...ja, jisses som man engagerar sig i dessa fiktiva människor ;-)

Nasty nathan - vad ska han hitta på - han kollade väldigt noga när tanja flirtade med David...bådar inte gott.

Holly - hon är nog mer fast i knarket än hon själv inser...

2012-03-22 @ 17:11:50
Postat av: Carina

Ja just det, Tina V, tänkte på det med Paddy, det verkade som det kunde blivit nåt mellan honom o Gennie i början, men då blev hon intresserad av nån annan. Men nu kanske? Annars tycker jag att Rhona skulle kunnat vara en bra tjej för Paddy, frisk fläkt, liknande humor, och delat intresse för djuren.

2012-03-22 @ 17:14:58
Postat av: Erik

Bra att man äntligen tagit tag i Hollys knarkande, men frågan är om det hjälper, när hon inte vill erkänna själv, utan säger att hon bara har langat, och ljuger alla rätt upp i ansiktet hela tiden. John och Moira pratar ju åtminstone med varandra, men mellan Bob och Viv verkar det helt kört nu. Lika bra det, för vem skulle kunna leva med en kvinna som Viv?

Trevligt att se Charity igen, men där verkar det bli samma visa och tjat med Cain genast igen.

2012-03-22 @ 17:25:46
Postat av: Jesper

Jasså-sänds Emmerdale i Sverige fortfarande? :D

2012-03-22 @ 17:34:34
Postat av: Tina

Att Moira och John inte tog Hollys första "tripp" så alvarlig slulle alltså bero på att de var lite mer liberala eller vad var det de sa. De hade själva strulat omkring när de var unga etc., så blåögt tänkt.

2012-03-22 @ 18:13:35
URL: http://schottistina.blogg.se/
Postat av: ELIZA

Carinas första inlägg är klockrent !!!! Säger samma sak till Marie , det är inte ditt ansvar vad folk skriver . Vi är tacksamma att du ids och orkar hålla på ! Nu till annat : Viv tar rätt beslut . Vill ha skilsmässa . Inte för otroheten utan för att Bob inte älskar henne längre . Hon är en idiot , men det kunde Bob tagit med henne för länge sen . Och hade hon då inte lyssnat , skulle HAN tagit ut skilsmässa ! Tror fan att känslorna slocknar , med den satmaran . Börjar skratta för mej själv , Så sant att man engagerar sej i dessa människor !

2012-03-22 @ 18:33:02
Postat av: Tina V

Carina!

Var det inte Paddy som inte ville ha Gennie, han flörtade ju med yngre tjejer som bara skrattade åt honom.

Är inte Marlon kär i Rhona?

2012-03-22 @ 19:26:35
Postat av: Carina

Jo Marlon är kär i Rhona, men det verkar inte riktigt besvarat (eller?) Men var verkligen Paddy inte intresserad av gennie, jag tänker på när de träffades, krocken, när Paddy fick ta på sig skulden, fast då blev gennie mer intresserad av den andre, var väl hans kusin polisen som Donna blev ihop med, eller har jag helt rört ihop det nu???

2012-03-22 @ 20:32:44
Postat av: Tessan

Jag har för mig att Chas och Paddy hade ihop det och Gennie blev sur på sin halvsyrra. Eller minns jag helt fel??

2012-03-22 @ 20:35:44
Postat av: AnnaS

Det verkar ju vara bostadsbrist i byn, värre än i Stockholm nästan. Hur har Declan fått tag på ett hus och varför har inte David och Leilah lagt vantarna på det för länge sen?

2012-03-22 @ 21:44:32
Postat av: Annette

Är det någon mer än jag som misstänker att Charlie ska "sol och våra" Diane? Jag tror inte han har så mycket pengar. Han kanske har valt henne för att hon har Puben? Han kör ju runt i en gammal bil och verkar skum... Bara mina spekulationer. :-)



/Annette

2012-03-22 @ 21:58:00
URL: http://jagochmitthem.blogg.se/
Postat av: AnnaS

Jag har också funderat på Charlie. Han verkar skum, men skenet kanske bedrar? Har Diane så mycket pengar att det är värt besväret? Har han kollat hennes ekonomiska status?

2012-03-22 @ 22:11:58
Postat av: Carina

Jag trodde också först han var typisk sol-och-vårare men sen har jag tyckt han verkar OK ändå, men men....

Måste säga också vad jag stör mig på Brenda, som hon fjäskar och står i med Viv. Riktiga sladdertackor båda två. Tyckte Brenda var OK i början men nu har hon blivit en riktig ragata. Inte konstigt att Terry höll tyst, hon låter ju alltid flabben gå utan att tänka sig för. Ganska likt Viv faktiskt.

2012-03-22 @ 22:31:49
Postat av: Hanna

Håller med AnnaS, det är förskräckligt vad det är bostadsbrist i byn. Huset där Declan flyttar in i har väl stått tomt i åratal. Dessutom verkar ingen äga någonting mer än ett par resväskor. De samlar ihop sina saker på ett kick och flyttar vidare.

2012-03-23 @ 00:41:55
Postat av: Colin

AnnaS: Leyla mentioned recently that they couldn't afford Dale Head because of all the work that needs doing to it.



Hanna: We don't technically know that the house has been empty for years - one of the extras we see in the pub or cafe may have owned it. Edna had lived at Woodbine Cottage for years before we ever met her, and the same thing happenned with Jarvis Skelton. All we know for sure is it suddenly went up for sale.



The suitcases thing is funny though, but all the soaps are guilty of that!



We can assume that all of the houses along Main Street now have known owners. Originally it was said that there were two cottages opposite Brook, although it seems the producers decided to make them one property when Mulberry got occupied by the Thomases.

Postat av: Jonas

Hanna: jag har också tänkt på att de har väldigt lätta flyttlass.



De flesta har alltid en usel ekonomi, men av någon anledning åker de ändå i stort sett alltid taxi till och från flygplatsen/tågstationen. Konstigt att de inte hellre får skjuts av någon.



Erik: tycker du verkligen att Eiriks kommentar var ett påhopp? Allt han gjorde var att han frågade vad som skulle hända för att hon (den "utsatta") skulle vara nöjd med ett avsnitt, något som jag faktiskt har undrat själv över också.



Det är ändå intressant att veta vad folk förväntar sig av Emmerdale. Vill hon att det ska vara som det var för trettio år sedan? Vill hon att alla avsnitt ska handla om Ednas hund? Vill hon att det vara mer våld och droger? Hur skulle hon skräddarsy ett avsnitt för att det skulle vara till belåtenhet?



Själv är jag, och har i stort sett alltid varit (med undantag av Stephanie), nöjd med serien. Att det förekommer ologiska luckor och liknande förekommer i många serier.



2012-03-23 @ 08:26:18
Postat av: Teresia

Jag älskar din blogg jätte mycket, det är den allra bästa bloggen jag läser :D även om jag ser alla avsnitten så läser jag för du är så duktig på skriva:D



http://aaronlivesy.wordpress.com/latest-episode/



det är en jätte bra sida, här finns gamla avsnitt och sen finns det också avsnitten som är från 2010 till 2012 men om det finns tidigare vet jag inte, men det är dom här jag har hittat. Sen står det mycket om framtiden om Aaron och sånt. Det handlar mest om Aaron :D



2012-03-23 @ 10:29:29
Postat av: Erik

Jonas:Nej, det var nog inget påhopp egentligen, men Marianne måste ändå ha uppfattat det som ett sådant, eftersom hon blev så sur att hon ville sluta skriva här för gott. Kanske hade hon bara en dålig dag och kommer tillbaka till oss igen. Kanske vill hon ha det mer som det var förr, men det lär det aldrig bli, lite jordbruk är det ju kvar genom Bartons, men som i början i Annie Sugdens kök blir det knappast igen. Serien måste ju modernisera sig och locka både gamla trogna tittare och ungdomar, det är väl därför det handlar om homosexualitet och droger. De flesta vill nog ha lite mer lycklig kärlek bara. Det som Marianne klagat mest på är att folk skriker åt varandra. Jag är också i stort sett nöjd med serien, är det något som känns ointressant eller långtråkigt kan man ju snabbspola, om man spelar in. Min fru slutade titta i samband med det långa uppehållet för något år sedan, men det tänker inte jag göra, jag kan inte vara utan HTG och i synnerhet inte våra diskussioner här.

2012-03-23 @ 10:35:25
Postat av: Colin

Before I write anything else I shall respond to some comments made back on 27th January while I was away from the blogg. It started off as a bracketed section but was going to get too long!



Two posts in particular I wish to refer to are -

Erik: "vissa förståsigpåare har sagt att 2011 var det bästa HTG-året hittills"

Liina: "hade i slutet av 2011 slagit tittare rekord på 9,3 miljoner tittare"



Firstly that statistic is completely false - the highest rating was 9.15 million exactly 52 weeks after 2010's highest figure when 9.96 million people tuned in to see who would kill Mark. Although it IS true that viewing figures were much better in December than for most of the year.



As for views on 2011, many did enjoy it of course, but the majority of fan opinion that I have seen has been negative. Under Stuart Blackburn (who became producer after Gavin Blyth died) many feel the show has lost its way again - and its gone on too long to blame it on the difficult transition period and respectfully following through with Gavin's ideas. I don't wish to be overly negative at this stage, but I had wanted to respond to '2011 was fantastic' type remarks and "redress the balance" a little. I of course hope people will stick with the show and judge for themselves, and with the 40th birthday less than 7 months away hopefully by the time you reach the end of Blyth's era I can assure you that the show is on top form again!



On to what I was going to say:



I do understand why some people don't like the show as it is now. To be honest with you, as you head out of the Gavin Blyth era and into 2011 complaints will only rise. (Here came the brackets!) Gavin was a hugely popular producer who created some great drama until his death, but by doing so I suppose it did move further away from the Emmerdale of old.



Someone on website digitalspy put this kind of view across really well earlier this week:



"the rot set in with Blyth in my opinion. He formed a new monster, and abandoned the Emmerdale of old... I'd welcome back Anita Turner now, back when it was just a bit dull but the show we loved was still there."



Anita was producer from March 2008-March 2009 (from shortly after baby Daniel's death until Faye's arrival). Personally I much prefer Blyth's era to Turner's, but I totally see their point. I don't know whether any producer would be brave enough to go back to a gentler pace though. It seems that a modern soap audience expects sensational storylines all the time in order to keep their attention and stop them surfing the web, playing computer games etc. I'm sorry that people like Mariann find little to enjoy about Emmerdale from 2010, and sorry that my promises of great times ahead proved to be disppointing for them, but it's good to see much praise on here too :) You're nearly half-way through 2010 now, and should enjoy the second half just as much as the first :)

Postat av: Colin

Also, a little expansion and correction to last nights post.



When the village was built it was said that there were two houses on the end of the street - Oak Lea and Mulberry Cottage. By the time the 30th anniversary book was released in 2002 this was still the case where it was noted: "Currently they are either unoccupied or the residents are never seen". The Thomases were not the first villagers who lived there we knew about though of course - that was Simon and Nicola. I think by then Oak Lea ceased to exist and it was all one house.

Postat av: Jonas

Erik: ok, då förstår jag.



Jag håller med om att folk har en tendens att skrika åt varandra i byn, de verkar bli upprörda för minsta lilla sak. Håller även med om lycklig kärlek är en bristvara i byn. Jag tycker framför allt att Paddy och Marlon förtjänar att vara lyckliga.

2012-03-23 @ 18:10:08
Postat av: Rutiga Stolen

Ovanstående länk fungerar inte längre. ITV plockar aktivt bort alla som försöker lägga upp hela HTG avsnitt någonstans på nätet. Man kan se delar av avsnitten som handlar om Aaron på sidan men inget mer.

2012-03-24 @ 09:39:13
URL: http://www.rutigastolen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0