Andedräkten och Hundansiktet möts igen

Jimmy har en överraskning till Nicola när hon kommer in på Kings kontor. Hon får syn på Val och blir besviken men sedan ser hon att Paul kommit dit. De kramas och kallar varann för "andedräkten och hundansiktet".
Val, Rodney och Paul går sedan till puben för att prata om allt som hänt. Val nämner att det finns en till gay i byn numera men hon nämner inte vem.
Gennie kommer fram och pratar sedan med Paul och hon nämner att Aaron kommit ut nu. Aaron står en bit längre bort vid bardisken och ser att de pratar om honom. Cain retas med att säga att Gennie försöker para ihop dem. Aaron blir sur och säger att han inte är fjollig som Paul är.
Paul råder honom att inte gå omkring och skämmas för den man är i flera år.

Rhona ser Paddy på cafét och går fram till honom. Hon vill ha lite ledigt i några timmar men Paddy vill inte hjälpa henne. Han går till Marlon och beklagar sig. Rhona kommer dit och hör det så hon säger att hon faktiskt ville ha ledigt för att flytta, inte för nytt jobb som Paddy trodde.

Rhona ger Val en jättepåse full med tepåsar för att Val klagat på att Rhona druckit förmycket te när hon hyrde rummet på B&B:t.

Nicola och Jimmy med sällskap har repetition på bröllopsceremonin i kyrkan när Nicola plötsligt bryter ihop och börjar gråta. Hon tror inte att det blir något bröllop och undrar varför ingen säger till henne ordentligt när hon är på väg att göra bort sig så som igår. De andra säger att de försökte. Nicola säger då att hon måste vara rätt hemsk att ha att göra med och så ställer hon in bröllopet helt. Jimmy blir ledsen och försöker övertala henne till att gifta sig med honom för att han älskar henne så. Hon går tillslut med på det.
När de går ut ur kyrkan så erbjuder sig Carl att hjälpa Eve med blommorna men hon behöver ingen hjälp.
Ashley frågar om de kan låta blommorna vara kvar till begravingen som är efter vigseln men Nicola vill ha blommorna på mottagningen.  Han säger sedan att det är jätteviktigt att de kommer i tid för han har inte mycket tid mellan deras vigsel och begravningen.

Rhona flyttar in hos grabbarna och Marlon hjälper henne med flyttlasset. Hon berättar då för honom att hon inte fått köpa kliniken för Paddy hade vunnit den kampen.
Marlon träffar sedan Paddy och gratulerar honom men han förstår inte varför. Då kommer det fram att Paddy inte heller köpt kliniken utan det måste vara någon annan. Marlon råder då Paddy att fråga Rhona om hon inte vill bli delägare i hans verksamhet. Paddy tror inte hon vill det så han drar sig för att fråga.
När han sedan är på kliniken så mumlar han fram lite om de måste tänka på vissa saker när man är delägare och tillslut vågar han fråga henne. Hon blir jätteglad. Marlon som precis kommit in får vara med i deras glädjekram.

Jimmy försöker prata med Viv om att Nicola mår dåligt över det hon sagt igår kväll när hon var onykter. Viv tycker att Nicola var sig lik och hon tänker inte göra något för att hjälpa henne, däremot råder hon Jimmy att hjälpa Nicola att packa väskan rätt när hon åker till rätten för hon kan behöva cigaretter som är hårdvaluta i fängelset och har hon tur låter hennes cellkamrat henne vara i fred första natten. Jimmy inser att det inte går att prata med Viv och går besviket därifrån.

Jackson och Declan ser en massa bildelar i deras container. Declan pratar med Cain och får då också veta att badkaret ligger i botten på just den containern. Declan tror honom inte men när badkaret inte dyker upp så frågar han igen och får samma svar.
I själva verket har Cain ställt badkaret inne hos honom.
Jackson har problem med att Cain ställt en bil i vägen och säger till honom. Cain vägrar givetvis att flytta på den men då kommer Aaron och säger att han flyttar på bilen. Cain säger åt honom att inte göra det men Aaron lyssnar inte på honom. Jackson blir tacksam och bjuder senare Aaron och Ryan på en öl när de är på puben.

Charlie och Diane äter frukost på uteplatsen utanför hans hus. Victoria kommer dit och får en tidning på franska som hon ska läsa. De åker in till byn och Victoria går och handlar. Hon kommer ut överlycklig över att ha pratat franska med en fransman och han hade förstått vad hon sa. Väl hemma i huset vill hon bada, för där går det bra att plaska runt i vattnet utan att få panik. Charlie och Diane sitter en bit ifrån och pratar. Hon berättar om sin tarmcancer och att hon efter det har lite problem med sin kropp. Charlie säger att det är lugnt, han väntar tills hon är redo.

Paddy och Rhona småkivas över namnet på deras klinik, ska det vara Goskirk & Kirk eller Kirk & Goskirk?
Pearl hör det och blir då orolig över att det kan bli massa merarbete och om de kommer att anställa någon till.
Paddy lugnar henne med att de ska inte anställa någon men de kan förhandla om hennes lön. Pearl blir nöjd med det beskedet men Rhona är lite irriterad över att Paddy bestämt något utan att fråga henne först, de ska ju trots allt samarbeta. 

Nicola ska göras i ordning och blir sminkad av Gennie. Paul bjuder på champagne och de verkar ha kul. Nicola är dock något oroad för rättegången.

Eve kommer över till Kings för att lämna lite blommor som brudgummen o de andra ska ha. Jimmy är lite oroad för hur Nicola mår men hon har sagt åt honom att hon klarar sig själv och att de inte får ses innan de ska gifta sig. Han klarar inte av att hålla sig ifrån och går dit där tjejerna är. Nicola säger åt honom att gå för de får inte ses för det betyder otur men han påpekar att hon inte är såpass klar att hon har klänningen på sig. Han får ett stort leende när han får se henne, han ser jättelycklig ut.

Nicola och Jimmy ska iväg till rättegången. De andra vinkar av dem och de ser att Viv också åker iväg.
Marlon får hjälp av Bob, Chas, Rodney och Paul med maten som ska transporteras. Andy får ställa in sin träff med Adele för han måste stå i baren så länge men när hon kommer så hjälper hon honom i stället.

Nicola är nervös för att det tar lite tid innan det blir deras tur i rätten. Advokaten råder henne att inte vara så aggresiv när det väl är dags. Nicola går till toaletten och Viv kommer dit. Viv berömmer Nicos frisyr och Nicola frågar henne om hur det var i fängelset. Viv berättar om hur svårt det egentligen är och Nicola blir ledsen. Hon ber Viv om ursäkt och säger att hon förstår henne för hon hade nog blivit vansinnig om någon gjort Angel något.
Det dröjer innan det blir deras tur i rätten och Nicola blir mer och mer stressad. Tillslut får hon nog och vill gå därifrån för hon vill inte ställa in bröllopet.
Precis när hon är på väg så ropas hennes namn ut, nu är det henns tur...


Trevlig helg allesammans!




Kommentarer
Postat av: Anonym

Paul ja... Nicola var inte SÅ speciellt glad att se han som jag trodde. Jag tyckte det borde varit mer HAPPY FACE på henne men hon har ju det lite jobbigt.



Aaron tycker jag också borde ha lite HAPPY FACE för han börjar bli lite trist att se med sina mungipor i ständig moll.

2012-03-30 @ 15:25:26
Postat av: Tina V

Jag tycker att Viv är långsint, hur svårt kan det vara att vara lite trevlig och kanske mildra lite.

Nicola har ju bett om ursäkt flera gånger,och Vivs dotter har ju inte precis fått några men av det.

Barn biter ju varandra titt som tätt utan att något händer, och Angelica blev också biten men det är ju ingen som verkar bry sig om det.

2012-03-30 @ 16:31:14
Postat av: Carina

Äntligen har det ordnat sig med Rhona & Paddy - på tiden!

Eve verkar ha siktat in sig på Carl och han svansar glatt runt henne. Nog bara en tidsfråga innan det händer nåt. Chas blir nog inte nådig att tas med då.

Allt blir bara värre och värre för Nicola. När hon nu äntligen lyckats tråckla ihop allt så ska det dessutom bli försenat!

Men visst verkade det som att Viv ändå började fundera lite? Nu inser hon ju dessutom att Nicola måste troligtvis avstå från sitt bröllop ELLER smita från rättegången om de ska hinna med ceremonin... Ska Viv vekna nu?

2012-03-30 @ 16:41:03
Postat av: Erik

Skönt att det ordnade sig med Rhona och Paddy. Roligt att se Paul igen, även om det förmodligen är tillfälligt bara.

Viv är en hård kvinna - FÖR hård. Tycker synd om Nicola, hoppas att bröllopet blir av. För Viv ångrar sig väl inte i sista stund?

2012-03-30 @ 17:16:17
Postat av: orcid

tittar på dagens avsnitt. De tär deras bröllopsdag (jimmy och nicola) och jaag hänger plötsligt inte med, skulle itne dom gifta sig dagen INNAN deras egentliga bröllopsdag då rätten flyttat datum..varför åker då do två i taxi iväg innan bröllopet till rättegången?



ockej hiss och diss kommer här från mig, håll i hatten!!!!



Viv..fan va hon är jobbigt numera..så trött på henne :(

Cain skulle bara ha en fet käftsmäll för han är så jävla tråkigt trög.



Gott at Rhona och Paddy blir partners i arbete..på tiden men marlon behöver klämma ur sig att han älskar henne..han är ju så seg:/



David...hur dum kan man vara att lyssna på nathan..nathan..fan va jag verkligen avskyr snorungen.



Adele och Andy..gulligt och rätt skönt att se att det liksom växer fram..inte bara pang på.



och Holly..fan va jag är trött på henne...hjatar när hon öppnar gnälltruten..grrrr...



Val...oj vad ska man säga..surkärring...



Diane och charlie...känns inte rätt han köper ju alla känns det som..han är skum säger det bara..min magkänsla knyter sig vid åsynen av honom...men kul att se dem i frankrike. diane ser så fin ut, blommar upp liksom :)



victoria verkar ju mycket trevligare, gott!



Declan..loooove him...

natscha och ahn...hmmm...det finns väl kemi men jag tycker inte dom passar ihop..men daclan och kate kanske vore nått ;)



charity är bara trist gott att man inte ser henne så mycket just nu ;)



Aaron..han tar in när han får påpekande om att han ska acceptera istället för att skämmas..han är myyycket mer lyhörd och känns mer avspänd än nånsin om man kan säga att han kan vara det? ;P



och så carl....carl och eve? varför känns det som att nått kan hända..vi såg ju hur det gick mellan john och eve...japp jag tror nått kan hända där.



Bob..han behöver verkligen komma ifrån viv..bäst så..



nu när gennie och jamie nu inte är tillsammans så kanske nikhil kan bli nått med henne, som ajg tyckte innan men då var hon ju så söt ihop med jamie...men det hade ju aldrig hållit då jamie inte litade på henne uppenbart... åh så ledsen hon var(väl spelat tycker jag).



Eric..gillar honom mer och mer..



Lisa och sam och zak..kräks på dem bara..så fed up med dem.



så nu är jag klar:)



trevlig helg på er!

2012-03-30 @ 18:40:21
Postat av: ELIZA

Oj , vad Diane var fin , både i kläder och hår !! Undrar också om inte Viv börjar ångra sej . Hon stod ju där nedanför trappan och pratade med någon från Domstolen . Hon behöver ju inte ångra , men be dom mildra saken i alla fall . För nåt ska Nicola ha , kanske hon lär sej att man kan inte alltid kan göra som man vill . Håller med ORCID : fattar inte heller logiken med bröllopet ? Åker hon in , så åker hon in genast ?? Kan inte åka hem och gifta sej först ?? Kan inte gifta sej varken idag eller i morgon ??Varför då flytta dagen ?? Får hon "bara" böter hade dom kunnat gifta sej i lugn och ro i morrn . Eller ? har jag missat nåt ??

2012-03-30 @ 19:11:37
Postat av: Carina

Ja, helkonstigt det där med dagen för bröllopet. Tror inte manusförfattarna själva riktigt räknat ut det ;-)

Tycker att charlie har ändrat karaktär väldigt. Verkar väldigt mån om Diane och omtänksam. Tar inget för givet, ödmjuk. Är det ett spel? Jag vill tro det är akta, skulle ta hårt på Diane och Victoria annars.



Så Charlie blir nice guy och Cain blir bara tristare och patetisk för varje gång? Han var ju så bra när Debbie var kvar i byn, men nu är det mest bara onödigt tjafsande.

2012-03-30 @ 22:23:59
Postat av: Andrea

Jo, Nicolai skulle in på förhör i dag tror jag så får hon domen sen nästa dag? eller var det så att Ashely kunde inte dagen innan?



hoppas att någon får tyst på Nathan eller lär han en läxa. Hoppas på Declan där...........

2012-03-30 @ 23:51:24
Postat av: AnnaS

Jag var tvungen att titta på avsnittet i tv4play, så jag har bara sett en massa stillbilder... Därför är jag inte säker på om jag såg rätt, men jag tyckte att det var en man där i Frankrike som var med på flera bilder på ett sätt som gör att jag misstänker att han kommer att dyka upp igen. Var det nån mer som tänkte på det? Jag anade ju direkt att han kommer att ställa till det för Charlie och Diane, för varför skulle dom få vara lyckliga?

Kan inte Cain bara försvinna! Andra karaktärer som man tycker ordentligt illa om brukar förändras till det bättre, som Aaron, men inte Cain.

2012-03-31 @ 04:46:26
Postat av: Lotta

Ett helt totalt onödigt inlägg men jag irriterar mig på Aarons sätt att skaka på huvudet så fort någon säger något som inte passar honom och så är jag löjligt svag för Carl King...;-)

That's all folks,ha nu en trevlig helg och jag älskar att känna mig så hemma i denna bloggen....tack för alla era roliga och intressanta inlägg =)

2012-03-31 @ 08:38:23
URL: http://tenderee.blogg.se/
Postat av: Carina

AnnaS: nej jag missade "mannen" i Frankrike, får kanske kolla avsnittet på Play också...

Men Cain gick ju verkligen genom en förändring. Han blev ansvarsfull och nästan lite mysfarbror ett tag, men just nu verkar han vara på lite kass humör och låter det gå ut över alla andra.

2012-03-31 @ 10:40:18
Postat av: Erik

David, Eric Pollards son, som IRL är gift med Debbie, har vunnit den engelska motsvarigheten till Stjärnor på is! Det hade man kanske inte väntat sig?

2012-03-31 @ 10:55:54
Postat av: finländskan

Ja, vad håller Cain på med för barnsligt fjanteri? Evigt tjafsande och jäkelskap. Jag tänkte lite att kanske författarna tagit till det bara för att hitta en väg för Aaron och Jackson att närma sig varandra (jag hoppas ännu på dem).

Jag tror också som de flesta andra att det är nåt skumt med Charlie. Han verkar väldigt ärlig och mysig och omtänksam, men tyvärr verkar det ju vara så att i HTG får ingen finna lyckan för nån längre tid, därför har jag svårt att tro på nåt lyckligt slut för Diane och Charlie.

2012-03-31 @ 12:13:25
Postat av: Frk Höger

Tyvärr så kommer inte Nicola få något bröllop för hon åker in och ses inte mer i serien.

Viv blir då så ångerfull och börjar umgås med Jimmy (snacka om omaka par) och de får sedan adoptera ett barn, som egentligen är Victorias men hon orkar inte ta hand om babyn. (Victoria blir gravid under frankrikeresan)

Charlie och Diane blir kvar i frankrike för han är dödssjuk, hon säljer puben för att hjälpa honom.

Den nya figuren James Hathaway köper puben och gör om den till en ny träffpunkt. Han blir Eves stora kärlek men besvarar den inte speciellt länge.

Hathaway anställer Delilah Dingle och hon blir ihop med Ryan som återigen gör slut med Katie för någon annan.

Maisie blir ihop med Bob och de blir lyckliga i flera år, är väl det fortfarande.

2012-04-01 @ 11:19:31
Postat av: Frk Höger

APRIL APRIL!

Bli inte arga, det jag skrev i förra kommentaren är bara fantasier för att skoja lite med er ;)

jag har alltså ingen aning om vad som kommer att hända...

Ha en bra söndag!

2012-04-01 @ 11:22:41
Postat av: Erik

Frk Höger: det är väl ingen som tror att det du skrev här var en spoiler? Men det är ganska roligt att fantisera och ibland händer faktiskt de mest osannolika saker i serien, speciellt att folk blir ihop med någon som ingen någonsin kunnat tänka sig.

2012-04-01 @ 11:26:02
Postat av: Frk Höger

Erik,jag vågade inte chansa, så därfr skrev jag andra inlägget direkt efter fast jag hade tänkt skriva det i kväll. Man vill ju inte fösrtöra den fina stämningen här inne :D

2012-04-01 @ 11:38:43
Postat av: Lena

Ha ha eftersom det var du som skrev trodde inte jag

heller att det var en spoiler.

Men jag såg nog ut som ett frågetecken halva texten till 25-öringen ramlade ner.



Mycket roligt och uppskattat:-)

2012-04-01 @ 12:14:39
Postat av: Colin

Lots of interesting discussion here, although I'm afraid I'm completely confused by the wedding/court discussion started by orcid??



AnnaS: You mean the chap at the back of the shot when Charlie begins "I kind of put my foot in it this morning..."? I do enjoy reading peoples theories about the future, but on this occasion I think paranoia is starting to set in! I think it's just someone fascinated by the filming going on! Haha I've just spotted someone else right at the very end of the scene. Watch out also for the people tomorrow outside the courtroom when Jimmy comes out...



I think the problem with Cain (and Charity) at the moment is partly that a lot of the plans the production team had have had to be scrapped/rewritten/postponed because of Charley Webb's maternity leave.



Matthew Wolfenden (David) did indeed win "Dancing on Ice" last Sunday (although he and Charley Webb aren't actually married). Before he turned to acting he actually used to be a gymnast, until he he had a career-ending back injury, so its no surprise that he was so good at ice-skating. He was the viewers favourite throughout the competition, too, only not topping the phone vote 1 week out of the 9 we could vote for him in. You can currently read a little more about his time on the show, and all previous Emmerdale contestants, on the front page of the wiki.



Frk Höger: The April Fools joke was amusing - even more than you realise!!

Postat av: ELIZA

En intressant sak : Har "alla" varit misstänksam och skeptisk mot Charlie från början , eller var det någon här som slängde fram det ? Själv är jag godtrogen och litar på vad folk säger till mej ...Men nu tror jag också att han är en lurifax !! Men stort hus i Frankrike , och gick och köpte en ny fin bil . Så han kan ju inte vara barskrapad . Vad mer än pengar brukar man luras om ? Roligt att Frk Höger försökte slå dunster i ögonen på oss !! Men du skulle väntat till i morgon med att säga APRIL ... Haha .

2012-04-01 @ 19:58:11
Postat av: Bo

Jag drömde att gänget från "Pistvakt" steg in på puben i Emmerdale och ropade "Ge mig en hojt!".

2012-04-02 @ 10:29:01
Postat av: SoP

Jag tror Viv lägger ner - men , är jag dum eller, varför i hela världen skulle Nico få Fängelse för att ha hutat åt en unge ? Tycker hela den hysterin om att hon ska åka in för en sån liten skitsak verkar rena rama nippran-

2012-04-03 @ 03:35:37
URL: http://sisterofpain.blogg.se/
Postat av: SoP

Jag tror Viv lägger ner - men , är jag dum eller, varför i hela världen skulle Nico få Fängelse för att ha hutat åt en unge ? Tycker hela den hysterin om att hon ska åka in för en sån liten skitsak verkar rena rama nippran-

2012-04-03 @ 03:39:02
URL: http://sisterofpain.blogg.se/
Postat av: Millah - mamma till Amilia ❤

Hej allt bra? :)

Har flera roliga tävlingar i bloggen: http://millahoman.blogg.se/2009/august/tavlingar.html

Var jätte gärna med och tävla! Ha det bra ★ Kram // Millah

2012-04-03 @ 07:28:59
URL: http://millahoman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0