Splittrade familjer

Chas går till Dingles går för att ge sin far frukost men han öppnar inte så hon går därifrån. Hon får sedan passa Carls barn så hon går till cafét och äter med dem.
Dingles kommer tillbaka från hotellet och de verkar ha haft det bra, alla är nöjda. De får en stor överraskning när de kommer in i huset och ser att taket rasat med badkaret i vardagsrummet och allt är dyngsurt. Strax efter upptäcker de att Shadrach stuckit med deras pengar från burken.
Belle ser att Alfie är dålig men ingen orkar bry sig om det så Chas lovar att de ska till Paddys klinik med honom.
Paddy kollar hunden och säger att Alfie måste stanna kvar över natten.
Chas frågar honom om hon kan få betala i slutet av månaden och då blir Paddy förvånad över varför hon ska betala. Chas berättar att allt beror på hennes eländiga far.

Nathan är upprörd över att Natasha låtit Faye vara med under gårdagen när de skulle identifiera kroppen men hon tyckte att hon inte kunde hindra Faye.
Natasha träffar sedan Ryan utanför butiken och han frågar hur Maisie mår. Hon svarar att Maisie inte mår så bra men hon inte tror att Mark kommer tillbaka så som Maisie tror.

Diane fikar på cafét för att komma ifrån lite. Doug kommer in och sätter sig hos henne och hon blir genast lite gladare. Sedan går familjen Sugden och lägger blommor på Jacks grav. Diane säger att Jack inte hade velat att de ska stå där och gråta.
På kvällen kommer Doug och hämtar Diane när de ska iväg på konserten. Viv ser dem och hon pikar Diane som går ut och har kul fast det är Jacks dödsdag. Diane säger att Jack hade nog velat att hon mår bra och har kul precis som Vivs gamla Vic antagligen hade tyckt. Det fick tyst på Viv.
Doug och Diane återkommer sent på kvällen och är mycket uppspelta och glada, kanske något onyktra också.
Dagen efter kommer Doug med kaffe till henne på puben. De kommer överens om att gå ut igen någon annan gång. Det blir redan samma kväll när Diane känner att hon behöver komma ut och säger åt Doug att de ska hitta på något.
De bestämmer sig för att gå på hundkapplöpning i Sheffield.

Maisie dricker sprit på jobbet fast Diane sagt åt henne att låta bli. Hon blir sur när hon ser Katie och Ryan sitta och prata med varann och det gör att hon dricker ännu mer. Något onykter så börjar Maisie att flirta med David fast Leyla är med, sedan är det John och Andy som råkar ut för flirtattacken och även Jai. Det slutar med att Nathan får återigen köra hem henne till Home Farm.

Natasha besöker Faye för att be om ursäkt för igår. Då berättar Faye att hon anlitat en privatdetektiv eftersom hon måste få reda på vad som hänt Daniel. Natasha förstår inte logiken i det hela och hon undrar varför han försvann förra gången. Faye berättar att de levde under stor press och hade skulder. Natasha tycker inte Faye ska kasta bort en massa år igen bara för att oroa sig för honom, en privatdetektiv kommer bara att dra ut på plågan. Mark kanske dyker upp om några år med ett nytt liv någon annanstans.

Jamie väntar på Gennie som ska komma hem från semestern. Han sitter sent utanför puben med en bukett blommor. Viv kommer förbi och säger att Brenda sagt att flyget är försenat så Gennie kommer inte förrän i morgon. Jamie blir besviken och kastar blommorna på marken. Dagen efter är han ute på postrundan när Gennie kommer hem i taxi. De hinner prata lite med varann och bestämmer att de kanske kan ses på kvällen på puben.
Jamie går dit och väntar på henne men hon dyker inte upp. Hon är hemma och vet inte om hon ska gå eller inte. Leyla och David försöker få henne att gå iväg men plötsligt bestämmer sig Gennie för att ta ett glas vin och stanna hemma i stället.

Familjen Dingles sover över hos Marlon eftersom de inte har någonstans att bo. Marlon tycker det blev trångt så han ska precis fråga Paddy eller rättare sagt han ska vädja till en Heders-Dingle men Paddy säger nej innan han ens hör frågan. Senare ringer Marlon till Paddy för att påpeka att han är skyldig honom en tjänst eftersom Paddy tappat bort hans hund. Det slutar med att Lisa, Zak och Belle får bo hos Paddy medan Olena bor kvar hos Marlon.(blir det något mellan henne och Eli månntro)
Sam och Samson frågar Eric om de får på på B&B men Val säger att det är fullbokat. Då säger Eric att de kan bo hos dem så länge och Val ser inte alls glad ut.

Thomas och Anya är ledsna över att Carl inte svarar när de ringer och de säger till Chas att deras pappa inte tycker om dem. Hon försöker få dem att förstå att så är det inte alls och tillslut så säger hon att Carl ordnat med en stor överraskning till dem när han kommer hem.

Debbie försöker prata med Ryan eftersom hon märker att han mår dåligt. Först är han inte intresserad av samtal men sedan lyssnar han i alla fall på henne. Hon säger att han ville inte veta sanningen men nu när han vet hur det ligger till måste han lära sig att leva med den.
Det gör att Ryan söker upp Natasha på Home Farm och vill veta mer om sin far. Hon är inte så intresserad av att prata om honom men tillslut tar de en promenad och hon berättar om Mark och när de träffades. Natasha medger att hon inte ville veta av Ryan och Faye egentligen och då tror han att det är deras fel att Natashas familj fallit samman. Hon säger då att det var Mark som förstöre allt...
Precis när de kommer fram till huset igen så kommer Nathan hem med en full Maisie. Nathan blir förbannad och hoppar på Ryan men lugnar ner sig. Natasha tar med sig sin dotter in och Nathan står kvar utanför och ser när Ryan går därifrån, han undrar vad det är som händer egentligen?

Det var första veckan med HTG för året, ha nu en riktigt trevlig helg!

Kommentarer
Postat av: Tina

Egentigen har väl Dinglarna sig själv att skylla. De visste väl att man inte kunde lita på Shadrack.

Den enda som jag tycker synd om är hunden och i viss mån Paddy som blir påtvingad Lisa och Zak.

2012-01-13 @ 17:22:24
URL: http://schottistina.blogg.se/
Postat av: Erik

Även Faye gav Viv svar på tal i dag för att hon var så nyfiken. Bra att Natasha och Ryan fick prata med varandra. Ska det äntligen bli något mellan Jamie och Gennie? Nu är han ju äntligen intresserad, men alltid kommer det något hinder i vägen. Och Maisie som bara super och flirtar. Det kan aldrig sluta väl.

Hur kan det vara så mycket snö i byn och vid Dinglarnas hus och samtidigt barmark och grönt vid Home Farm? Det har man inte tänkt på. Har det någonsin varit så mycket snö i byn? Går Dingle-huset över huvud taget att laga - och har de råd med det? Ska alla bo inneboende på olika håll i evigheter nu?

2012-01-13 @ 17:34:22
Postat av: Katarina-Cinnamon

De har filmat exteriörbilderna vid olika tillfällen och klippt ihop sedan, så därför är det snö ibland och ibland inte.

2012-01-13 @ 17:43:58
Postat av: Erik

Jag förstår också att de brukar göra så, allt spelas ju inte in i rätt ordning. Men de borde ändå ha tänkt på det, den som tittar undrar ju.

2012-01-13 @ 17:54:55
Postat av: Katarina-Cinnamon

Inte alltid så lätt att alltid kunna tänka på hur vädret är, då det planeras vilka dagar som exteriörer skall filmas och manus kanske inte är klart för att filma något annat den dagen det är snöfritt.

2012-01-13 @ 19:32:19
Postat av: ELIZA

Stackars,stackars Lisa.Å Zak väldigt deltagande när hon var ledsen.Sluta hänga och gå till huset, sätt igång med att röja upp eländet ,din arbetsskygga karl!!Frågan är väl var dom får ihop pengar till byggnationen .

2012-01-13 @ 22:25:12
Postat av: Julie

Jag irriterar mig lite på översättaren. Översätter alltid tex "half eight" til halv åtta. Alla som varit i England vet ju att det betyder halv 9, dvs förkortning av half past eight.

2012-01-14 @ 10:03:24
Postat av: Liina

Sen såg jag att det fattades bokstäver i ord ovs =P lite jobbigt

2012-01-14 @ 10:10:19
Postat av: Liina

Så klart man kan inte styra vädret , som : Katarina skriver , så planerar man att torsdag och fredag vecka 3 skall det spela in utomhus scener för 2 veckors program , och ifall man stuntar i att spela in fast det snöar så hamlar man efter i schemat , även om de ställer in så är det inga garantier på att snön är borta eller att det inte snöar , skulle ju lika gärna kunna ösregna ,,, Har det snöat så har det snöat , finns inget man kan göra åt saken! =)

2012-01-14 @ 11:32:32
Postat av: Erik

Nu är det väl sällan man ställs inför just det problemet, eftersom det väl är ganska sällsynt med snö som blir liggande kvar i drivor i England.

2012-01-14 @ 12:16:27
Postat av: Lena

Haha den fick du in bra

2012-01-14 @ 12:43:00
Postat av: Tina V

Jag fattar inte varför Lisa ska vara så utarbetad, hon har ett vanligt jobb och sitter nakenmodell ibland.

Hon har ju Olena som gör en massa hushållsarbete, att Zack skulle börja jobba ser jag bara som en självklarhet.

Jag tycker att Natasha spelar bra inför alla fast hon mördat sin man.

2012-01-14 @ 15:24:42
Postat av: Jackson

Jag tycker att Diane och Doug är mysiga ihop.

2012-01-14 @ 19:44:18
Postat av: SoP

Hur länge ska den stackars Katie bli dragen vid näsan egentligen? Hon vet ju ingenting o är så snäll, hon kommer att bli krossad sen när sanningen kommer fram- tror jag.Jösses,sa jag det om Katie? Som jag avskytt henne förut men även hon växer ju upp ;-)

2012-01-15 @ 02:56:48
URL: http://sisterofpain.blogg.se/
Postat av: Mariann

Även jag avskydde Katie förut, men alla har ju rätt till en andra chans. Jag vill att hon nu ska få veta hur det falska stycket Maisie iglat sig efter Ryan redan när han fortfarande var tillsammans med Katie. Jag är så less på Maisie så jag snabbspolar bort hennes bölande varje gång.

Edna är min stora favorit. Synd att man så sällan ser henne nuförtiden.

2012-01-15 @ 10:33:40
Postat av: Jonas

Julie: jag håller med, men det vimlar av översättningsfel i serien.

2012-01-15 @ 10:49:19
Postat av: Erik

Obs! Nya sändningstider för HTG från måndag den 23 januari: 11.35 - 12.45, enligt flera tablåer, även fyrans egen. Låter som att det skulle bli mer reklam i pauserna, för avsnitten blir knappast längre.

2012-01-15 @ 11:51:33
Postat av: Lena

Någon som vet varför Alan Turner försvunnit. Varit borta väldigt länge nu.



Uach jag vill inte ens tänka på hur Katie skall känna det när hon får reda på att hon blivit sviken av både sin kille och vän. Det är tufft.

2012-01-15 @ 12:05:00
Postat av: Erik

Om jag minns rätt hade skådespelaren som spelar Alan Turner problem med benen eller höften och skulle genomgå en operation, så det var därför han behövde vara borta ett tag.

2012-01-15 @ 12:42:28
Postat av: Erik

Här är ett intressant klipp om Richard Thorpe som spelar Alan med bilder på honom som ung. Inga spoilers, det handlar om skådespelaren bara.



http://www.dailymail.co.uk/property/article-1321464/Im-moving-closer-Emmerdale-Actor-Richard-Thorp-selling-Welsh-retreat-hes-fed-300-mile-commute.html

2012-01-15 @ 12:47:47
Postat av: Jonas

Erik: tack för informationen! Spelar in avsnitten, så det var nödvändig information för mig.

2012-01-15 @ 14:05:04
Postat av: Lena

även jag tackar dig Erik

då finns det ju en chans att han kommer tillbaka,

saknar den lite buttre mysgubben:-)

2012-01-15 @ 15:41:27
Postat av: Tina

Ganska lustigt det där om mysgubbar, Eric är ju en sådan också, tycker i alla fall jag. Jag menar det där om hur deras personligheter har förändrats, för i början när de kom med i serien var de minsann inga mysgubber inte.

2012-01-15 @ 17:33:08
URL: http://schottistina.blogg.se/
Postat av: Kristina

Angående den längre sändningstiden framöver - kan det tänkas vara så att det ska sändas nyheter mitt i?

2012-01-15 @ 19:32:58
Postat av: finländskan

Det förefaller mig rätt ologiskt att Nathan alltid är så arg på och till och med fysiskt anfaller Ryan. Ryan är ju lika mycket offer som de andra i denhär Mark-historien. Det verkar ju på Nathan som om Ryan skulle vara ansvarig för det hela.

2012-01-16 @ 11:53:10
Postat av: Mariann

och de fortsätter med sitt evinnerliga gapande. Minsta lilla grej och de brusar upp och skriker. Nicola gapar på ungarna, ungarna gapar på Carl, Carl gapar tillbaka och på Chas och på Scarlett. David gapar på en leksak. Nathan gapar på Ryan. Maisie gapar på allt och alla. Det börjar bli tröttsamt...

2012-01-16 @ 13:49:03
Postat av: Jackson

Ja, Nathan kan väl coola ned sig när det gäller Ryan.



Blir illa berörd när jag ser hur illa Maisie far fram med sig själv. Hon borde snarast få proffshjälp. Antagligen måste det väl till en riktig katastrof innan något omvälvande - positiv riktning - händer.

2012-01-16 @ 13:56:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0