"En nästan bortsprungen hund"

Scarlett kommer till bondgården för att fråga Adam om de kan ses nästa kväll. Han tackar ja men genast så avbryter John honom och påminner om att det är lammningsäsong och då finns det ingen tid för nöjen.
Scarlett blir givetvis besviken och går därifrån. John säger att hon ändå måste vara rätt angelägen eftersom hon tagit sig tid att komma till gården istället för att skicka sms.

Lizzie ska lämna Marlons hund till avlusning men hinner inte det för hon ska på en anställningsintervju. Pearl som precis kommer hem till dem får äran att ta med sig Daisy till kliniken. Det blir inte bättre än att Daisy sliter sig och Pearl blir förtvivlad. Hon söker upp Paddy på puben för att tala om vad som hänt. Marlon får också veta det och blir orolig eftersom hunden är det enda han har efter att Donna lämnat honom. Förutom familj och vänner då som Paddy så klokt inflikar. När Lizzie kommer tillbaka från stan så ger hon sig ut för att leta efter Daisy och hittar hunden efter ett tag.

Katie pratar med Ryan och ber honom att prata med Maisie som mår så dåligt. Ryan vägrar och säger att han skulle bara göra allt värre, Maisie måste få smälta det som hänt.

Doug märker att Diane inte är så glad så han försöker muntra upp henne. Han vill bjuda henne på en minneskonsert för Dusty Springfield och hon blir glad. Tyvärr så finns det bara biljetter till morgondagen men Diane säger att det är ok för att inte såra Doug. Victoria som hör det blir förbannad eftersom det är årsdagen av Jacks bortgång och Diane borde tänka på Victorias känslor istället.
Andy frågar sedan när de ska gå till graven och då får Doug veta vilken dag det är och han vill avboka allt. Diane tycker inte han ska avboka något och Andy håller med henne. Hon hinner med både gravbesök och konsert.

Carl har ordnat med en körning till München men Jimmy vill inte köra. Chas säger åt Carl att skaffa någon annan eftersom han borde vara hemma med barnen. Han säger att han ska fråga Charity men återkommer sedan och säger att hon inte kan. (har han verkligen frågat henne?) Chas blir förbannad för han verkar undvika sina barn och får det sedan bekräftat av Carl, som packar väskan och drar iväg.

Zak och Sam har ordnat med hotellvistelsen men inte sagt något till Lisa än. Olena är tveksam till att följa med och inte blir det bättre när Sam flera gånger säger att de kan leka gifta då och bo där som ett riktigt par. Tillslut kommer de iväg och Lisa är glad över att komma ifrån. De ska alltså bo på lyxhotell och äta god mat och låtsas vara intresserade av köpa in sig i någon andelslägenhet.
Den som inte fick följa med var Shadrach som muttrade över det. Han fick en flaska whisky av Zak som tröst. Shadrach beslutade sig för att ta sig ett bad och börjar fylla badkaret med vatten men somnar på soffan. Han vaknar av att det droppar vatten i ansiktet på honom och då får han bråttom ut. Strax efter så rasar badrumsgolvet och allt hamnar på nedervåningen. Shadrach går in och tittar på förödelsen men inser att han inte kan göra något. Han packar en säck och är på väg att ge sig av men möter Chas på vägen. Shadrack kastar iväg säcken och låtsas som ingenting och säger att han möter Chas senare men när han fått iväg henne så tar han säcken och går vidare ut ur byn... (kul kommentar av Chas om att endast Shadrach kan se eländigare ut än tidigare fast han är nybadad)

Ashley nämner att det är skönt att inte ha hört av Sally på ett tag...nu fattas det bara att Laurel flyttar hem igen, allt är ordnat i prästgården.

Natasha besöker deras butik och pratar med Doug om att han får vända sig till Nathan om det blir problem. Precis då kommer polisen och vill prata med henne. De har hittat en kropp som de vill att hon ska identifiera. Hon följer med polisen. Ryan som hört allt berättar det för Faye som är på puben och hon får bråttom till bårhuset.
Natasha blir inte glad när hon ser Faye men båda får kolla in kroppen och det visar sig att det inte är Mark/Daniel. Nathan har åkt hem och berättat allt för Maisie och Will. De blir lättade när det inte visar sig att det var deras far men sedan får Maisie panik över att det kommer att hända igen...och igen...

Faye bjuder över Natasha på ett glas vin. Hon är helt övertygad över att Daniel kommer tillbaka eftersom han inte skulle lämna sina barn men Natasha säger att han är död. Faye undrar givetvis vad hon menar men då lugnar sig Natasha och säger att hon menade inte så, sedan går hon därifrån.

Marlon är orolig för Diane så han pratar med Moira om att de borde prata med varann. Moira säger att Diane alltid är välkommen att prata med henne men hon tänker inte börja. Marlon ger sig inte utan säger senare till Moira att Diane tror att de inte är vänner längre och han ber Moira prata med sin vän. Moira och Diane träffas och de börjar prata med varann och allt löser sig, de blir sams och får stora kramen.

I första avsnittet idag var det en hel del snö i byn, riktigt mycket men i andra avsnittet när Shadrach rusar ut ur huset så finns det nästan ingen snö kvar...vart tog den vägen?



Kommentarer
Postat av: Erik

Skönt att Diane och Moira försonades igen. Vad ska Zak och Lisa säga när de kommer hem - och var ska de bo? Vart tog Schadrach vägen egentligen, vågar han komma tillbaka?

Nära att Natasha försa sig i dag. Men hon fann sig snabbt. En liten spricka i den lugna fasaden. Kan inte vara lätt att gå och hålla det här hemligt. Hur kallblodig är hon egentligen?

Angående snön så är väl det här inspelad den snörika vintern 2009-2010. Och olika episoder spelas väl in vid olika tillfällen, men det är inte alltid som filmmakarna tänker på sådana här detaljer när de klipper in små scener, eller också tror de att folk inte ska märka det.

2012-01-12 @ 17:59:25
Postat av: Agneta

Men nu får väl den där trista Maisie sluta böla.Jag står inte ut.

2012-01-12 @ 21:39:33
Postat av: Tina

Ja, allt lustigt med den där snön som ibland slaskar och i nästa sekund är "knarrig" och sedan inta alls finns.

2012-01-12 @ 21:55:31
URL: http://schottistina.blogg.se/
Postat av: Liina

Badkaret var det roligaste saken på väääldigt länge

2012-01-12 @ 22:17:05
Postat av: finländskan

Stackars Sam, det märktes helt tydligt att Olena inte är det minsta romantiskt intresserad av honom.



Håller med Agneta om Maisie, det känns som om Maisie inte har gjort annat än bölat i många veckor nu.

2012-01-13 @ 08:04:01
Postat av: JC

Agneta och finländskan, det ska verka som att Maisie har ett alkoholproblem. Då e det inte bara att sluta!!! Irriterar mig på folk som inte klarar att förstå sammanhanget!!

2012-01-13 @ 15:34:18
Postat av: Lena

Även om hon har alkoholproblem behöver hon väl inte grina hela tiden



Irriterar mig på bessewisrar

2012-01-13 @ 17:50:06
Postat av: Lena

här är det väl bäst med en rätterlse



besserwissrar



så slipper någon bli irriterad på att jag skriver så mycket fel nu för tiden

2012-01-13 @ 17:56:03
Postat av: Kristina

Jag håller med om att det är ett mysterium det där med vädret i hemmis. När det var jul såg det ut som om det var sommar i naturen och nu när det ska vara vår (förmodar jag) så är det värsta vintern. Att de inte fattar att vi reagerar över detta!

Och sen undrar jag också hur det ska gå för Dingles nu när deras hus är paj? Det var ju inte riktigt detta de behövde nu. Kanske detta var ett sätt att få bort Shadrak ur serien.

2012-01-13 @ 18:16:20
Postat av: Lena

Nej nej nej Shadrach får inte försvinna ut, han behövs för att lätta upp stämningen lite

Han är rolig. Diane kan ta honom istället för tråkiga Doug, kanske få lite ordning på honom.

Tycker han ser riktigt bra ut när han gör sig fin

2012-01-13 @ 21:29:38
Postat av: Mariann

Jag irriterar mig på besserwissrar som skriker med flera utropstecken.



Neeeej! Är det därför de gjort Shadrach så osympatisk på sistone, för att han ska ur serien??

Då blir jag riktigt less. Jag gillar ju Shadrach. Tänk så söt han va med Laurel och bäbisen. Och mycket annat roligt.. jag inte kommer ihåg just nu så här tidigt på morron :)

2012-01-14 @ 07:17:15
Postat av: SoP

-i ärlighetens namn ger jag blanka sjutton i vad Maisie har för problem,problemet för mig är att hon alls är i serien.Men jag har funderat lite Vad manusförfattarna menar med henne,ska vi tycka synd om egobruden eller ska vi hata henne? Sen tycker jag inte Shadrach varit särskilt rolig på sistone,mest full o dum- likadant har de gjort Betty synnerligen osympatisk,hon var mycket mysigare förut. Sen måste jag säga att jag gillar Doug,inte är han min favorit,menjag har absolut inte nånting emot honom. Jag är kanske gammeldags som sjutton,men jag tycker om Edna också,det har jag gjort hela tiden jag sett serien.. fast jag undrade varför hon inte genomskådade Sally,det trodde jag hon skulle göra direkt.

2012-01-15 @ 01:46:03
URL: http://sisterofpain.blogg.se/
Postat av: finländskan

JC: Jag tror nog att både Agneta och jag förstår att Maisie har alkoholproblem, nu var det ju inte det vi knorrade över, utan att de har henne att böla hela tiden numera. Det går säkert att spela alkoholberoende utan att böla hela tiden.

2012-01-16 @ 11:58:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0