Barn på rymmen

Carl kom hem från jobbresan och med sig hade han en varsin kasse med presenter till barnen. De vill ut och åka skidor med honom men han måste jobba. I stället får Chas ta hand om dem ett tag och hon tar med dem till fabriken. Anya rotar i en väska och leker med ett nagellack. När hon nästan blir upptäckt slänger hon in nagellacket i väskan men hinner inte skuva åt korken så nagellacket rinner ut i väskan. Anya gömmer väskan bakom en kudde i soffan.
Senare letar Scarlett efter sin väska och resten av familjen hjälper till utom Anya. Hon sitter i stelt kvar i soffan. Givetvis kommer det fram att hon gömt väskan och vad som hänt och Carl blir förbannad och skäller ut sin dotter.

Ashley möter Lisa på vägen och frågar henne hur det är. Han undrar om de behöver möbler för han känner till några insamlingar men Lisa svarar att Zak är för stolt för att ta emot något.

Jamie ser Gennie ute på gatan och de börjar prata med varann. Han berättar att han väntade på henne på puben igår och hon blir lite ångerfull. Jamie bjuder henne ändå på middag och Gennie tackar ja och studsar iväg därifrån. De ses senare på puben och hon ber om ursäkt för att hon fegat ur kvällen innan.
Gennie och Jamie går hem och tittar på en skräckfilm och Gennie är väldigt lättskrämd. Han frågar om hon har fler fobier och hon svarar att fåglar inte är så roliga, sedan kysser de varann.

Sam besöker Olena på hennes jobb. Han säger att Samson saknat henne och att han ritat en teckning. Olena ser mest besvärad ut när hon tittar på teckningen och ser en liten familj med dem. Han frågar henne om hon kan hjälpa dem på gården men hon måste jobba. Val hör det och ger henne ledigt. Då blir Sam glad och säger att de kan ta en drink efteråt. Olena ser inte alls lika glad ut men hon följer med honom till gården.

På gården pågår rensningen av Dingles hus för fullt. Plötsligt dyker Lizzie upp och vlll hjälpa till. När de sedan är klara för dagen så säger Sam att han och Olena ska ut och ta en drink. Då frågar Lizzie om han är betuttad i Olena så både Sam och Olena ser besvärade ut. Olena som antagligen inte känner sig så bekväm i situationen tackar nej till en drink på puben för hon vill gå hem i stället och Sam ser besviken ut.

Scarlett följer med Adam hem och precis när han gör te får han ett samtal om att ett till lamm har dött. Det gör att han måste avbryta sin date. Senare möter Scarlett John och Adam i butiken och får då veta att fler lamm dött. Hon frågar hur de stackars djuren står ut med kylan så John föreslår att de kanske ska installera centralvärme istället. Adam flinar men Scarlett fattar inte ironin.

Nathan har rensat bort alla fotografier på Mark för han inte vill se honom mer men Natasha säger åt honom att ställa tillbaka allt. Sedan besöker hon Diane på puben för att prata ut om sin oro för Maisie. De kommer fram till att Maisie behöver lite ledigt. Natasha återvänder hem och vill bjuda Maisie på en lunch och hon häller upp ett glas vin. Maisie är inte alls intresserad av att prata med sin mor så hon dricker upp vinet och går därifrån.
Maisie kommer till puben och då berättar Diane att Moira fått hennes pass. Maisie blir irriterad men stannar kvar för att dricka i stället. Efter ett tag hör Maisie hur Gennie, Jamie, Katie och Ryan har det trevligt några bord i från så hon står inte ut utan ringer en taxi för att åka till stan. Diane försöker övertala henne att stanna men Maisie vill inte. Det slutar med att Maisie är ännu fullare och står och hånglar med någon kille på en bakgata och hon vill inte svara på frågor utan bara att han ringer efter en taxi så de kan åka hem till honom.

Carl är frustrerad över att barnen är så aviga mot honom och säger att de hatar honom. Han vet inte hur han ska göra så han ringer barnens moster och ber att de ska få komma dit i helgen.
Dagen efter ber han Anya om ursäkt för att han gjort henne ledsen och sedan nämner han att de ska till sin moster och då säger Anya att hon aldrig ska göra om det hon gjort. Barnen verkar inte alls glada över att behöva åka iväg.

Val klagar över att det är leksaker överallt hemma hos dem men Eric tycker det är ok. Hon får Sam till att lova att dela ut flygblad i stan. När han kommer till B&B:t för att träffa Olena så haffar Val honom och ger honom flygbladen, som han verkar ha glömt att han lovat dela ut.

Carl släpper av Anya och Thomas vid busshållplatsen för de ska till skolan. När han sedan möter Nikhil på cafét får han höra att barnen inte alls åkt med bussen utan är utanför och klättrar.  Givetvis är barnen inte i närheten när han kommer ut. Carl, Jimmy och Chas är ute och letar efter barnen och även Scarlett och Adam är ute på fyrhjulingen och letar. När de sedan återvänder så står Anya och Thomas utanför Kings hus. De fryser och mår inte så bra. Carl blir arg men Chas ser till att barnen kommer in.

Thomas kommer sedan ner och säger att Anya fryser och känns kall.  Chas upptäcker utslag på pojkens arm och Nicola rusar iväg för att hämta ett glas för att rulla över utslagen (konstig metod jag aldrig hört talas om)
De skyndar sig till sjukhuset  och får höra att barnen kanske har meningokockinfektion och det är väldigt smittsamt. Nicola får nästan panik och säger att de måste kolla Angelica också. Sköterskan vill inte göra det men tar sedan Jimmy och Nicola till överläkaren för råd.
Carl och Chas vakar vid barnens sängar och Carl får dåligt samvete. Han tar på sig hela skulden och inser att om det händer hans barn något så är det hans fel.



OBS!

Ny sändingstid fr.o.m nästa vecka 11.35-12.45.


Kommentarer
Postat av: Erik

Äntligen fick Gennie och Jaimie till det! Hoppas att det håller, det är så sällan det blir någon romantik och positiva saker. Olena t.ex. verkar dra sig ifrån Sam. Varför? Och Maisie ska vi bara inte tala om. Hoppa i säng med illaluktande främlingar. Det kommer att sluta riktigt illa om hon inte får hjälp snart.

2012-01-16 @ 17:44:20
Postat av: Jackson

Härligt att se Gennie och Jamie tillsammans som motvikt till Maisies destruktiva beteende.



Olena har nog litet svårt att tackla Sams känslor. Antagligen känner hon endast vänskap för honom.

2012-01-16 @ 19:05:39
Postat av: Jonas

Fantastiskt att översättaren fortfarande inte har lärt sig vad "chips" betyder.

2012-01-16 @ 19:54:00
Postat av: Carina

Fundering kring lammen som dör hela tiden... För många avsnitt sedan så lastade Adam in oljefat (?) tror jag det var. Han var tillsagd av sin pappa att vänta in Andy men började trots detta på egen hand. När Andy kom så lovade han att inget säga. Sen zoomade de in att en tunna stod snett eller läckte... Men sen var det inte mer med detta, inte heller i kommande avsnitt. Tänker att det kanske är nåt med denna tunna som ställer till det och påverkar fodret. Vad tror ni???

2012-01-16 @ 21:28:09
Postat av: Therése och Samuel

Carina, mycket möjligt. Verkar inte troligt att dom skulle visa en sådan händelse som med oljefaten utan att det leder någon vart.

2012-01-16 @ 22:04:43
Postat av: Annette

Jag tänkte också, precis som Carina, att det har nog med de läckande tunnorna att göra, att lammen dör. Ska bli spännande att se vad som händer.



/Annette

2012-01-16 @ 22:21:30
URL: http://jagochmitthem.blogg.se/
Postat av: Em

Tänkte också på det läckande oljefatet/kemikalietunnan. Men borde inte fåren också påverkas? Lammen är ju nyfödda.

Kul att Gennie och Jamie fick ihop det.

Hoppas Carl får chansen att förändras, bli en bättre förälder/pojkvän/mäniska.

Men för hela familjen Kings skulle kan inte Nicola och James flytta? Har företaget råd att ha två anställda på kontoret, borde väl James och Nicolas löner räcka till ett eget boende för dom och Angie.

2012-01-17 @ 00:49:29
Postat av: Kristina

Jag tycker också att Jimmy och Nicola borde flytta istället för att snylta på Carl.

Så bra minne ni har som kom ihåg det där med oljefaten!

Håller med om att det var på tiden att Gennie och Jamie blev tillsammans igen!

Och varför stoppar ingen Maises drickande?

2012-01-17 @ 06:58:17
Postat av: finländskan

Ja, det är roligt med Gennie och Jamie, hoppas att det håller nu bara, Bob verkar åtminstone vara nöjd över det (jag var aningen orolig att han skulle vara svartsjuk och lägga sig i). Någon gång bör väl någon i serien få vara happily ever after. (och jodå, nog förstår jag ju att man inte kan göra en serie där alla hela tiden är över molnen lyckliga, men alla kärlekshistorier behöver inte vara struliga och sluta i sorg och elände)

2012-01-17 @ 08:27:58
Postat av: Jonas

Carina: du har nog rätt. Jag hade glömt bort oljetunnan. När händelsen inträffade trodde jag att det skulle uppstå en brand eller något, men sedan glömdes händelsen bort.



Natasha försökte stoppa Maisies drickande genom att bjuda henne på vin. Häxan har slagit till igen.



Carl borde verkligen kasta ut Nicola, men låta de andra stanna.

2012-01-17 @ 09:09:44
Postat av: Tina V

Jag tycker att alla borde stanna utom Carl, vad är det för fel på den mannen?

2012-01-17 @ 13:32:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0