Att återvinna ett förtroende är inte lätt

Ashley kommer tidigt för att kunna äta frukost hos Laurel. Sedan går de till parken för att titta på åsnor. På vägen hem vill han bjuda sin familj på lunch på ett café eller en pub men Laurel tycker att maten hemma duger bra. Ashley försöker prata med henne men hon vill inte känna sig pressad. Han får sedan åka hem till byn ensam med Gabby som ska börja skolan igen.

Rodney erbjuder Nicola att ta med sig familjen och flytta hem till honom. Hon vill inte det eftersom hon är rädd att det ska förstöra deras förhållande nu när de kommer så bra överens igen.

Thomas vill ha en ny basketkorg och Anya tjatar om en mobiltelefon eftersom alla andra barn har en. Carl kan inte stå emot utan lovar barnen att de ska få det de vill ha. Senare frågar han Jimmy om de kan tänka sig att flytta in Angel i deras rum så hans barn får ett varsit eget rum. Jimmy tvekar men tycker att det verkar rimligt. Nicola ger bara kalla blickar utan att svara.
Jimmy tar på sig skulden och förstår om Nicola tycker att han är en ynklig knöl och att han borde förpassas till soffan. Nicola tycker att han borde sagt emot istället för att bara stå tyst och nästa gång ska han komma ihåg orden "jag ska fråga Nicola först"

Lisa ska träffa Sharmas och hon vet att hon kommer bli av med jobbet. Hon säger åt Lizzie att passa på att söka hennes tjänst eftersom den snart ändå blir ledig. När hon kommer till fabriken frågar de henne vad som hänt. Lisa erkänner att hon slagit till polisen men hon hade inget med stölden att göra. Jai frågar vem det var då, Eli eller Zak kanske? Då säger Lisa att det var Shadrach men om de ringer polisen så kommer hon inte erkänna att hon sagt det. Nikhil blir förbannad och på väg därifrån men Jai får honom att komma tillbaka och sedan får Lisa behålla jobbet.

Nikhil söker upp Debbie på verkstaden för att få veta mer om hennes deal hon hade på gång. Han ser lite besviken ut när han får veta att det bara gäller pengar. De kommer överens om att ses på puben.
Han säger att han är intresserad av att satsa pengarna men att de ska dela vinsten 60-40% till hans fördel eftersom det är Debbie som behöver honom.

Diane och Doug är oroliga för Ashley så de åker till Laurel för att prata med henne. Laurel berättar om sina tvivel eftersom Ashley inte litat på hennes känslor och tagit parti för Sally emot henne. Hon orkar inte med Ashleys tro och att han alltid tror det bästa om folk, hon är trött på hans jobb. Diane tycker att Laurel ska komma hem så kan se i alla fall försöka prata med varann men Laurel säger att hon kan inte säga det Ashley vill höra och då kommer det att vara slut för alltid.
 
Doug och Diane återvänder till byn och de kommer överens om att de måste berätta för Ashley om besöket och vad Laurel sagt.
Ashley är på cafét och får pikar av Viv om hur svårt det måste vara att hålla ihop äktenskapet på skilda håll för hon vet minsann hur jobbigt det kan vara. Ashley blir förbannad för att hon lägger sig i och att hon jämför med sitt liv i fängelse så han kallar henne "häxan vid giljotinen" och avbeställer det han beställt. Doug kommer in och tar med sig Ashley till puben. De berättar om mötet och Ashley känner att han inte vill tvinga Laurel till att vara kvar i äktenskapet och att han ska underlätta för henne. Han går iväg till kyrkan och där blir känslorna för mycket så han bryter ihop. Plötsligt kommer någon in i kyrkan och han hör det. När han torkat tårarna så ser han efter vem det är. Laurel har kommit tillbaka för att prata.

Faye försöker be Katie om ursäkt och ta på sig skulden för allt som hänt. Sedan pratar hon med Ryan och han tror att nu kommer Katie tro att han vill komma krypandes via sin mor. Faye nämner sedan att Nathan och hon bråkat häromdagen och då blir Ryan förbannad och rusar ut.
När han sedan möter Nathan på toaletten på puben så säger han åt honom att inte bråka med hans mamma fler gånger. Nathan är kaxig som vanligt men när Ryan nämner deras gemensamma far så blir han tyst och säger att de inte är bröder.

Chas sitter på cafét med Debbie och Charity. Hon påpekar att Lisa och Zak behöver all hjälp de kan få eftersom de inte har råd att betala för elektriken som vill ha betalt i förskott.

Nikhil möter Debbie ute på gatan och han vill fira deras samarbete med att åka till Leeds med henne men hon tycker att de ska vänta tills affären är avslutad, sedan kanske de kan fira. Jai som ser dem tillsammans frågar sedan Nikhil om vad de kommit fram till. Han är inte så imponerad av att hans bror ska göra affärer med Debbie. De blir avbrutna av Priya som tappat en nagel under produktionen så Nikhil går iväg för att hjälpa henne med sökandet eftersom allt arbete måste stanna upp ett tag. När han sedan kommer tillbaka till kontoret så ser han Jai vid hans dator. Jai varnar Nikhil för att göra skumma affärer, speciellt med Debbie.

Chas har gjort en insamling till Dingles så när Zak kommer till fabriksgården där de andra står och fikar så får han kuvertet med pengar. Hans stolthet vägrar att ta emot några pengar från Gennie så länge Shadrach bor under hennes tak. Chas och Lisa lyckas tillslut att övertala honom att ta emot det ändå.
Lisa vill inte berätta för Belle om vad som hänt och att hon kanske åker i fängelse så för att kunna förklara varför hon kanske måste resa bort ett tag så säger de att det är för att hon ska på kurs med arbetet. Belle tycker det verkar roligt med en kurs om godis och choklad.

Rodney står vid bardisken bredvid Pearl. Han beklagar ensamheten och Diane påminner honom att förr stod minsann kvinnorna i kö hos honom. Han säger att han insett att han kommer kanske att få leva ensam resten av livet men då säger Pearl att han kan alltid ringa henne om han vill ha sällskap.
När Nicola sedan vill träffas säger han att han redan har planer för kvällen. Pearl frågar om det gäller en kvinna och Rodney svarar kanske det medan han klappar henne på kinden. Pearl får bråttom därifrån för att tvätta håret men Rodney sitter kvar och ser deprimerad ut.

Laurel vill inte prata i kyrkan så de går hem i stället. Ute möter de Nicola som tror att Laurel är tillbaka men får veta att det inte alls löst sig än. Väl hemma så känner sig inte Laurel hemma efter renoveringen. Hon tycker än mer illa om Sally som inte bara förstört äktenskapet utan även hennes hem.
Ashley tar på sig skulden för allt som hänt och han säger att han inte kommer att motsätta sig om hon vill ta ut skilsmässa. Laurel ser förvånad ut och säger sedan att hon vill flytta hem igen men hon kommer att sova i Arthurs rum så länge. Ashley blir glad och lovar henne att han ska göra allt hon vill, sedan säger han att han älskar henne. Laurel svarar bara jag vet, sedan tar hon sin jacka och rusar därifrån...





Kommentarer
Postat av: Carina

Åh vad rar han är Nikhil! Fattar inte att Debbie inte nappar!

Bra att laurel kommer tillbaka nu. Man trodde det var ganska kört efter att Diane o Doug varit där men Diane lyckades än en gång sprida lite sunt förnuft omkring sig!

2012-01-23 @ 15:40:55
Postat av: Tina

...och det var som man trodde, den extra progamtiden fylldes ut med mera reklam :(

2012-01-23 @ 15:54:40
URL: http://schottistina.blogg.se/
Postat av: Erik

Skönt att Laurel är tillbaka. Men det blir nog inte lätt att få allt att bli som förr igen. Men det är i alla fall ett steg på vägen. Rörande när hon dök upp i kyrkan just när han var som mest förtvivlad.

Och Rodney flirtar med Pearl. Kan det verkligen bli något? Så som hon flydde ...

2012-01-23 @ 17:57:11
Postat av: Carina

Ett tag trodde jag att det skulle vara Sally som stod där när Ashley vände sig om... ska man inte få veta nåt mer om henne nu? är nyfiken på om Vincent fått "återupprättelse".

2012-01-23 @ 21:12:11
Postat av: finländskan

Håller med Carina angående Vincent. Dessutom funderar jag om det inte borde bli nåt "efterspel" angående Sally, skall man bara låta henne komma undan sådär, ingen polisanmälning efter allt hon gjort?

(eller har jag varit ouppmärksam och missat om det nämnts nåt angående henne?)

2012-01-24 @ 07:31:31
Postat av: Mariann

Äh, jag tror inte att manusförfattarna bryr sig. De behövde hitta på en historia för att få ut Laurel för att föda barn. Nu är det klart så nu släpper de det. Men jag hoppas jag har fel.

Jag trodde också att det skulle va Sally med häcksaxen som stod där i dörren. Jag har nog läst för mycket Stephen King... :)

2012-01-24 @ 09:14:15
Postat av: Lena

Sally skall väl finnas där som ett överhängande hot en tid. Vi var ju flera som trodde hon skulle dyka upp bakom Ashley igår så....

Bryr mig inte ifall det inte blir något avslut (det är så mycket annat som bara rinner ut i sanden nu för tiden) huvudsaken för mig är att jag slipper henne. Vet inte varför jag retade mig så på henne, men det gjorde jag ju.



Undrar fortfarande varför Rodney går med ett snöre (läderband?) runt halsen. Betyder det något särksilt för honom?



Till sist tycker jag det var väldigt roligt att läsa att Jonas inte ens märkt att Debbie är med barn,

själv är jag rädd attt hon inte ens skall hinna ur bild när det är dags, oj vad stor hon är.



2012-01-24 @ 11:20:06
Postat av: Mariann

Jo det är skönt att bli av med hela Sally-historien så just det gör inget om det bara rinner ut. Men det som oroar mig är att det blir fler såna där halvhistorier som manusmakarna bara hafsar ihop och sen struntar i upplösningen.



Ja, den där snodden har ju Rodney haft runt halsen i evigheter. Jättesnyggt.

2012-01-24 @ 12:13:53
Postat av: Lena

Ha ha antar att det var ironi:-) Inte ens jag som tycker att Rodney är HTGs ögongodis förstår det där.

2012-01-24 @ 12:24:13
Postat av: Anonym

2012-01-24 @ 13:10:38
Postat av: Jonas

Jag kan fortfarande inte se att Debbie är gravid, men å andra sidan visar de sällan henne i helfigur.

2012-01-24 @ 19:32:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0