Flicka lilla

Adam sköter sitt jobb på Home Farm trots bråket mellan hans far och Declan. Han ber Declan att hålla honom utanför. Mia vill att hon och Adam träffas men han tycker det är jobbigt just nu och det slutar med att hon säger att då kan de lika gärna göra slut.
 
Chas tar varje chans till att påpeka att Alicia inte sköter sitt jobb och att  hon inte är där när hon ska men hon ger Alicia en chans till. Tyvärr visar det sig att Alicia inte har någon barnvakt till Jacob så han får hänga på puben tills det löser sig. Debbie hade hämtat Jacob från skolan men ville inte passa honom efteråt.
 
Amy går över till Victoria för att göra sig i ordning för hon vill vara snygg när hon tänker försöka följa med David och Leyla ut på stan. Hon är väldigt sminkad och med fixat hår och svart tight klänning (lite för svartsminkad som vanligt, tycker jag) Amy sätter sig vid deras bord och de börjar prata. Givetvis undrar de varför hon är så uppklädd och Amy nämner att hon kan tänka sig följa med dem. David börjar prata om när han är ung och då tar Amy det personligt och hon blir ledsen och går därifrån. Han följer efter henne ut och ber om ursäkt och säger till henne att gå hem. Amy låtsas gå hem men så fort David gått in på puben igen skyndar hon sig till bussen in till stan.
 
John läser igenom hyreskontraktet som han har på gården och inser att de måste verkligen sköta allt på rätt sätt så inte Declan kan kasta ut dem.
 
Jacob är lite livilig på puben och Alicia får säga till honom men när hon ska ställa sig bakom bardisken igen krockar hon med Chas som är på väg ut med mat och givetvis spiller Chas på sina kläder. Hon säger till Alicia att antingen går hon själv därifrån eller ser till att Jacob får gå. Leyla och David ser Alicias förtvivlan så de tar med grabben hem för att se på film.
 
Marlon är ivrig och vill inreda barnkammaren hemma i huset. Han frågar Rhona om smakråd och vill att hon kommer hem till honom och hjälper honom med inredningen. Hon tar sig tid och följer med honom och snabbt inser hon att det är något annat Marlon har på  hjärtat. Det visar sig att han vill att barnet ska sova hos honom ibland men hon tvekar. Tillslut lovar hon att tänka på saken i alla fall.
 
Eric och Val undrar var Amy är för de får inte tag på henne. David kommer dit för att fråga hur Amy mår och då inser de att hon åkt in till stan trots allt. David råkar även nämna att det fattades pengar i kassaskrinet härom dagen och att han betalat det men han trodde inte det var Amy som tagit pengarna.
 
Kelly pratar med Bob om att det är trångt i huset men han tycker inte det är några problem. Hon andtyder att hon borde betala för sig men även det säger han nej till.
När Kelly träffar Jimmy på puben lyckas hon ändå få honom till att erbjuda sig att betala hennes del av hyran hos Marlon.
 
Amy står ensam vid vägkanten mitt ute på landet. Hon försöker lifta men ingen stannar för henne. Plötsligt tappar hon balansen när hon fastnar med den höga klacken i leran. Precis då kommer det en bil som måste stanna för att inte köra över henne. Det visar sig vara Cain i en okänd Volvo. Amy lyckas tigga skjuts hem till byn. När de är framme börjar hon flirta med honom och när han får veta att hon är "19" år så går han med på att vara med henne.
 
Dagen efter så är Eric och Val förbannade på henne för att hon varit ute sent och hon ber om ursäkt. När hon sedan kommer till butiken för att jobba kan hon inte låta bli att nämna att hon träffat en man kvällen innan. Hon vill givetvis inte berätta något om det eftersom vuxna människor inte gör det.
 
Ella kommer ut till muren där Adam håller på att jobba. Hon har te med sig till honom och hon säger att hon tycker det är tråkigt att det är struligt mellan Mia och honom.

När Amy får lite tid så skyndar hon sig till Debbie för att fråga om Cain hittat hennes halsband som hon tappat i hans bil. Hon antyder klart och tydligt att de varit ihop under natten. Debbie blir rasande och skyndar sig ut för att skälla ut sin far som varit med en så ung tjej.
 
Chas gör om schemat på puben och Alicia blir ledsen över att få så få arbetspass eftersom hon behöver pengar. Diane protesterar lite men Chas säger att det är för Alicias bästa eftersom hon måste prioritera Jacob lite mer.
 
Cain ser Amy utanför butiken och hon skyndar sig mot honom men han avvisar henne och säger att det inte är något mellan dem. David och Leyla ser vem hon pratar med och när David frågar Amy om det var Cain så erkänner hon. Han säger åt henne att glömma Cain och att han inte är värd henne. Han säger att hon ska tänka på alla de som tycker om henne, bland annat gör han det. Amy får ett stort leende när hon hör att David tycker om henne.
 
Alicia kommer hem och hittar nycklarna till butiken på golvet framför dörren. Hon inser att ingen annan är hemma så hon går bakvägen via huset in till butiken...

Kommentarer
Postat av: Linn

Å, Amy!!!! Vad har du gjort?
Detta kommer inte att sluta väl!
Till råga på allt verkade hon göra en grej av att så många som möjligt skulle få veta att hon varit ihop med Cain.
Lustigt att hon beskrev Cain som "sofistikerad" (när hon pratade med Leyla & David om att hon hade träffat en man). Sofistikerad är väl det sista man kan säga om honom! Det var väl kanske hennes sätt att berätta att han var äldre än hon?

2012-12-13 @ 16:44:06
Postat av: Kristina

Och nu ska Amy få skulden för stölderna i affären också!!! Jäkla Alicia!

2012-12-13 @ 21:00:15
Postat av: Jonas

Kul att Cameron påpekade åldersskillnaden mellan Amy och Cain. Där kan vi verkligen prata om att kasta sten i glashus.

Amy är dessutom hundra gånger snyggare än Debbie.

Alicia, ja. Hon kan nog, i sällskap med Nicola, vara seriens mest själviska person.

2012-12-13 @ 22:14:50
Postat av: Frk Höger

Lite tråkig nyhet från England, babyn som "spelade" Angelika de tre första månaderna har dött.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2247403/Emmerdale-actress-Sophie-Firth-3-died-dress-caught-grandmothers-house.html

2012-12-13 @ 23:16:39
Postat av: Colin

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2247403/Emmerdale-actress-Sophie-Firth-3-died-dress-caught-grandmothers-house.html

2012-12-14 @ 00:56:55
Postat av: Colin

Sorry for the duplicate link - it wasn't showing in the translation! What tragic irony in todays blog title! :(

2012-12-14 @ 01:02:04
Postat av: AnnaS

Jag misstänker att det är upplagt för missförstånd här. David säger att han tycker om Amy och hon tror att han menar att han är kär i henne. (Jag hoppas att han inte tycker om henne på nåt annat sätt än som syster....)

2012-12-14 @ 01:33:30
Postat av: Frk Höger

Jag tror som Anna S att Amy säkert kommer misstolka David.
Fast han har ju fullt upp att laga potthålen ;)

2012-12-14 @ 07:09:08
Postat av: Jonas

Jag tror i och för sig att David är lite förtjust i Amy (och vem kan klandra honom, hon har ju ett "bonnie face" som Val sa plus en trevlig personlighet). Han blir säkert allt tröttare på Leyla och Alicia också.

2012-12-14 @ 12:19:56
Postat av: Stina

Att så många gillar Amy kan jag inte förstå, hon har enväldigt tråkig stil (ok hon är tonåring men ändå, det ursäktar inte allt.) Och inte är hon snygg heller, men smaken är ju olika

2012-12-14 @ 13:15:46
Postat av: Kickie

Jag tycker heller inte om Amy. Ingen trevlig karaktär. Men jag tycker inte om Alicia heller, aldrig gillat henne och nu stjäl hon från sin egen syster som hjälpt henne med så mycket...

2012-12-14 @ 17:23:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0