Varför var ölen så viktig?

Diane är orolig och undrar om inte Rodney tagit fel på namnet på läkaren men han hade frågat efter någon som heter Gibbs eller Gibbson eller liknande men det fanns ingen på sjukhuset.
Rodney har även kollat med taxibolaget som Charlie åkte med men inte lyckats få någon information och han har ringt polisen som inte kan göra mer än hålla ögonen öppna.

Charity kommer hem efter att ha lämnat den öppna spisen och hon nämner för Cain att hon ska till Dortmund snart på arbete.
Cain möter sedan Natasha utanför affären. Hon är inte intresserad av att lyssna på honom fast han säger att det kommer hon att få betala dyrt för.

Marlon släpar med sig Shadrach genom skogen hem till Chas. Shadrach försöker be henne om ursäkt och säger sedan att han slutat med spriten. Hon är ointresserad av det han säger men när han sedan berömmer henne för att vara en bra tjej trots hans gener och uppfostran så lyssnar hon. Det är hans födelsedag så han och Marlon fortsätter till puben.

Natasha är rasande när hon kommer hem och Nathan får veta vad Cain sagt och vad Declan sagt och att hon bett dem båda dra åt skogen. Nathan tycker hon borde åka med Declan eftersom hon snart är nära ett sammanbrott och hon behöver vila. Han kan ta hand om allt så länge de är borta.

Rodney möter Doug och talar om att Charlie är försvunnen. Han berättar att han ska prata med gamla vänner  och Doug frågar om de kollat upp Charlies kontor. Rodney säger att det var ett bra förslag och Doug erbjuder sig att följa med. När de kommer fram så ser de att kontoret är stängt och nedlagt. Doug går runt och frågar folk i området för att få veta mer. På vägen hem så tackar Rodney Doug för att han följt med. Doug säger att det viktiga nu är att Diane får stöd av sina vänner, han kan tyvärr inte vara det just nu för då skulle det bara verka som om han var skadeglad.

Shadrach kommter till puben och han bjuder Zak på något att dricka. Zak blir förvånad men accepterar ölen, sedan får han sätta sig hos Marlon och Rhona. Shadrach står kvar vid bardisken med sin juice. Zak kommer fram till honom efter ett tag och bjuder honom på en öl och de pratar lite. Shadrach säger att han saknat Zak. När Zak gått ger Shadrach den orörda ölen till Moira.

Advokaten ringer och vill prata med Diane angående försäljningen av puben men det är Val som svarar och Diane orkar inte prata om det. Val frågar henne om hon gett Charlie pengarna än och får veta att det är så.
Rodney kommer tillbaka och berättar att kontoret var stängt och inte varit i bruk det senaste året enligt några andra butiksinnehavare på gatan. Diane vill inte tro att det är något skumt utan tror att Charlie inte vill att hon ska se honom tyna bort och dö. Hon tror att han är i Frankriken så hon måste åka dit.

Charity ringer Declan och vill ha pengar för körningen hon gjort men hon får vänta tills han får tid. När han pratat klart med henne kommer Natasha in och försöker förklara att hon vill följa med till hotellet om han inte avbokat. Declan blir mycket förvånad över att Natasha ändrat sig.

Eve möter Charity på gatan och frågar varför hon inte lämnat lastbilen än. Charity är stressad och vill inte redovisa för Eve om vad som händer.
Senare på puben frågar Jimmy om det var ok med Charity efter den långa omvägen hon varit tvungen att göra. Hon förstår inte vad han menar men han säger att det var ju någon stolpe som rasat över vägen och att Eve berättat det för honom. Fast Jimmy tycker det hade varit bättre om hon väntat tills stolpen flyttats istället för det hade sparat lite på bränslet.
Charity tackar Eve som hjälpt henne men hon förstår inte varför. Eve säger att när de träffades tidigare så verkade hon så desperat.

Shadrach vill inte sitta kvar på puben och den "vilda" festen så han går därifrån. Han möter Cain i dörren. Cain ger honom en present från Sarah och sedan får han pengar till något att dricka. Shadrach tackar och fortsätter gå ut.
Marlon tycker att de ska annordna en överraskningsfest för Shadrach, en lugn och sansad där folk måste prata med varann. Dagen efter så förbereder Rhona och Marlon maten. Shadrach är hemma men vill gå ut på promenad för att kunna tänka. Allt är klart för festen och Dingles har kommit dit. De väntar bara på att Shadrach ska dyka upp men när det dröjer så får de börja äta och dricka.
Shadrach kommer hem och ser Dingles van utanför. Han hör att det är fullt hus så han kikar in genom fönstret och ser alla festa.

Doug pratar med Laurel om att han inte alls är glad över att ha haft rätt angående Charlie. De ser Shadrach sitta på en bänk i byn och dricka ur en flaska. Laurel frågar hur det är med honom och han frågar om han får följa med och hämta Arthur. Doug tycker inte det är lämpligt så Laurel stannar för att prata med Shadrach. Han berättar om festen och att han inte vågat gå in för att han var nykter och nu vågar han inte gå dit för att han är full och han har lovat Marlon att inte dricka. Laurel tycker att han borde ge familjen en chans i alla fall.

Eftersom det tagit så lång tid och Shadrach inte dykt upp så måste Zak, Lisa och Chas gå, endast Gennie är kvar. Shadrach dyker upp full och får en rejäl utskällning av Marlon. Shadrach orkar inte lyssna på honom så han tar sina ölburkar och går ut igen.

Natasha berättar för Will att hon och Declan är nästan ett par och att de ska åka iväg några dagar. Will verkar inte ha något emot det men undrar vad som händer när pappa kommer hem. Natasha säger att Mark kommer alltid att vara deras far oavsett vad som händer.
Hon åker sedan iväg med Declan och hon ber Nathan att ta det lugnt. Han lovar att allt redan är ordnat och hon behöver inte oroa sig.

Val har följt med Diane till Frankrike. De kommer till huset som Charlie äger och ringer på dörren. En kvinna öppnar och förklarar på dålig engelska att de bara hyr huset på deras semester och de har inte träffat ägaren. Val tycker det är konstigt eftersom Diane och Charlie skulle ha flyttat in igår.
De åker sedan vidare till huset som renoveras. Ingen av byggnadsarbetarna vet vem Charlie Haynes är och det kommer sedan fram en man som visar sig vara ägaren av huset sedan flera år. Val får sedan veta att Diane aldrig varit inne i det huset och då skäller hon ut sin syster för att hon inte vill inse sanningen om att Charlie tagit pengarna och stuckit. De ringer Rodney som ordnar med ett tidigare flyg hem. Medan de väntar på taxin sitter de och pratar. Diane undrar om allt varit en lögn, allt det här med väsktjuven, sjukdomen, alla planer och generösa presenter. Hon är helt förstörd för hon har inte älskat någon sedan Jack dog och nu har hon ingenting kvar...

Charlie kommer fram till en dam på en uteservering. Han har precis "hittat" hennes väska som en väsktjuv "tappat". Han skålar med henne för en affär har gått igenom och nu kan han renovera sitt hus i Italien och han vill ha henne som inredare.

Shadrach går med sina ölburkar, han stannar till på bron över ån för att det hugger till i magen. Då tappar han några burkar i vattnet. Han går ner för att hämta dem men det hugger till igen i magen och han tappar balansen så han ramlar i med ansiktet nedåt.
Marlon och Rhona är ute för att leta efter gubben. De ser att han ligger i vattnet och Marlon skyndar sig dit. Marlon får panik och vill inte inse att Shadrach inte lever längre. Rhona försöker prata med honom men han lyssnar inte, tårarna bara rinner...


(Igår var det glädjetårar när Maisie blev glad över att Nikhil berättade sanningen för henne och idag blev det tårar av sorg...
Det är sant det många av er säger, det är som en familj eller släkt som man känt väldigt länge och man blir berörd av det som händer)



Kommentarer
Postat av: Colin

I hope todays biggest shock wasn't spoiled by a comment I made on 1st March last year and you were able to take my advice and erase it from your mind! :o



Jasmine had just killed Shane, prompting Lena to write: "Ni som vet (Jesper o Conny) [where are they?] har ju sagt att det skall vända och bli bättre. Vägrar att tro att det var det här ni menade med det." Also, Mariann (where is she?) mentioned that she had had a death (i.e.Shadrach's) death spoiled on youtube and I knew who's death she was talking about.



So, in discussing the future of the show, I said: "I'm sorry you found out about that but it is another fine example of the work of Gavin Blyth - it was one of 2010's best episodes which also had some rare overseas filming." Later that day I said "in hindsight I advise people to try and forget my comment about the overseas filming. The death came as quite a suprise and I wouldn't want people to be expecting it when they see the overseas scenes just because of what I wrote. Thankfully it won't air in Sweden for over a year so hopefully people will not remember I said anything by then.



If my comment was still leaving anyone waiting for someone to die today then I am very sorry. Luckily for me the music (Give Me Strength by Snow Patrol) probably gave it away that something terrible was about to happen, anyway.



Shadrach had first appeared at Butch's funeral in March 2000 (as did Cain and Charity), but only appeared occassionally for his first three years, not becoming a regular until May 2003. It was reported in January 2010, that Andy Devine wanted to go into semi-retirement, and come in an out of the show as he had to begin with. For whatever reason, the powers that be decided to kill him off, and in late June this report appeared:

"Emmerdale actor Andy Devine, who plays Shadrach Dingle in the soap, is reportedly devastated after learning that his character is to be killed off.



The actor, 67, had asked to go into semi-retirement after struggling to cope with the filming schedule, according to the Daily Star Sunday.



It is claimed that he was initially told he would be allowed to film scenes when it suited him, and return for major storylines involving the Dingles. However, he was later told that his character would be killed off.



A friend of the actor said: "Andy thought he would be able to come back every now and then, so to find out that Shadrach will leave Emmerdale in a body bag was a big disappointment.""



Digitalspy, 26th June 2010



A report nearly three weeks after his death was screened revealed what he thought about his exit.:



"Andy Devine has compared exiting Emmerdale to leaving prison. The 68-year-old actor bowed out of the ITV soap last month as his character Shadrach Dingle passed away.

"I suppose it’s a bit like coming out of prison, it takes a couple of weeks for the bubble to burst, he told the Manchester Evening News. "Even if you kill your wife, you only get ten years' parole."



He continued: "I thought if I'm not careful I’m going to be like the others who die on the show. I haven't been silly with my money. I've been thrifty, I suppose I thought I'll put this away for old age, then I realised hang on, this is my old age!"



Devine admitted that although he was pleased with his exit storyline, he did not enjoy filming his death scene.



"I had to go in the river, it was minging of rat pee, and they wanted me to go under for ten seconds. But then they wanted to do it again, so they dried me off just to throw me back in again," he revealed.



"But I did like my ending, because it was underplayed. Usually they just blow you up or something."



He confessed that he was happy with the decision to kill off the character, telling the paper: "I'm glad I was killed off, because otherwise I might have one of those days where I’d call my agent saying 'get me back on it'. Now, it’s very much curtain down on that.""

Digitalspy, 12th August 2010



It was certainly a tragic end, but same great final performances from Andy - especially that last scene in Marlon's house. He played drunk very well!

2012-04-26 @ 13:44:33
Postat av: agneta

It´s very interesting to read your comments,Colin.Thank you.I will miss Schadrack.

Kan inte Marlon bara få vara lycklig ett tag nu?

2012-04-26 @ 14:02:09
Postat av: Anonym

While on the Shadrach storyline, there was a bit of controversy with that final Shadrach and Marlon scene. For a prank, someone had written some offensive slang terms on the kitchen blackboard, leading to complaints, as seen in this newspaper article: http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-1297740/Emmerdale-causes-outrage-crude-offensive-shopping-list-Dingles-kitchen.html



Apparently, the mothers in question lacked the imagination to invent a meaning for the words or just say "I don't know, it must be a Dingle slang word", or something! I number myself among those who'd never heard these slang terms! Something that the newspaper article didn't pick up on was that the first letter of the first four items made up the word "arse", but worse than that, the fifth item was "biscuits". Again I'd never heard of it, and there's dispute over its actual meaning, but you can see some suggestions at the "Urban Dictionary": http://www.urbandictionary.com/define.php?term=arse%20biscuit



Anyway, the result of the complaints was that the episode wasn't avaialable on ITV's version of TV4Play (and similar services via cable TV) for several days while they had the words digitally removed. Although the seperately owned on-demand service in Scotland kept the original version for the entire 30 days it was avaiable!



I've got some things I'd like to say about Charlie too, but you may need to wait a few hours!

2012-04-26 @ 14:02:55
Postat av: AnnaS

Var det inte det jag trodde, att Charlie hade en ny kvinna att lura pengar av! Han har tydligen ett inövat manus han går efter varje gång och det tycks ju fungera. Men om han använde sitt riktiga namn borde det väl gå att spåra honom på nåt sätt.

Säga vad man vill om veterinärer, men dom är inget vidare på livräddning. Det var ju inte länge sen Paddy stod och tittade handfallet på nån som blivit skadad, kommer inte ihåg vem. Och nu säger Rhona att nejnej, det är ingen idé att göra nåt. Dom kan ju inte veta, Shadrack kanske bara legat där några sekunder när de fick syn på honom och mycket väl hade gått att återuppliva.

2012-04-26 @ 14:17:03
Postat av: Ea.

Tyckte jag såg Rhona känna efter hans puls på halsen? Förmodligen fanns det ingen.

2012-04-26 @ 14:27:48
Postat av: Anonym

Förresten, har jag missat nåt? Varför ljög Eve för Charitys skull? Och vad hade Charity gjort för att bli sen? Var hon ute på nån egen körning med lastbilen? Och vad var det med Eves mobil? Jag tittade inte så noga just då så jag hann inte se vad det stod på displayen.

2012-04-26 @ 14:29:28
Postat av: AnnaS

Även om han inte hade puls borde ju hon gjort upplivningsförsök, hjärtmassage tex.

2012-04-26 @ 14:32:20
Postat av: Colin

To put the timeline in perspective a little bit by the way, the semi-retirement report came out before Shadrach flooded the Dingle house. At the time I and many others thought this was the start of his semi-retirement!



AnnaS: I can't think what story you mean with Paddy?? Ea was right though - Rhona checked Shadrach's neck for a pulse.



Eve's phone - I'll get back to you on that one if no one else does first!



That's all for now!



2012-04-26 @ 14:49:54
Postat av: finländskan

I think AnnaS means when Aaron had tried to kill himself, Paddy just stood there doing nothing while it was Adam who gave Aaron first aid.

2012-04-26 @ 14:53:02
Postat av: orcid

oh no...schadrach.... ledsen jag blir..han dog ensam.....påminner mig lite om min pappas död på sätt och vis.



RIP Schadders.



och där ser man skum var han charlie...som jag bara känt hela tiden...skitgubbe. stackars Diane.

2012-04-26 @ 17:06:43
Postat av: Conny

Gripande idag. Vet att många inte tålde Shadrach, men jag tyckte han gav lite humor till serien emellanåt, plus att Andy Devine var riktigt bra de gånger han fick lite allvarligare storylines.

Nu något som jag irriterat mig på, men jag har inte velat nämna det förrän nu, med risk för att förstöra ännu mer. Några var VÄLDIGT snabba med att döma ut Charlie, och då menar jag ens innan han börjat prata om pengar, byggkontrakt och så vidare, efter bara några avsnitt. Blir väldigt uppenbart vilka som kikat på framtida avsnitt.

Det är synd, för visst ska det vara tillåtet att spekulera i "framtiden", och visst blev man mis

2012-04-26 @ 17:06:58
Postat av: lise

Conny: Jag dömde ut Charlie typ direkt när jag såg honom i nåt av de första avsnitten han var med i, och jag har inte sett ett enda framtida avsnitt. Jag tror vissa bara får den magkänslan. Men det är sant som du skriver, vissa skriver på ett sätt som man kan tolka att de redan vet vad som ska hända.



Hur som helst, blev så ledsen att Shadrach dog, även om det bara är på tv, man är så känslig på något sätt när det gäller en serie som ligger så nära hjärtat. Tycker så synd om Marlon. Jag vill tycka synd om Diane också, men jag tycker hon var riktigt elak mot Doug när han bara ville hennes bästa i början av Charlies och hennes relation. Jag tycker hon fick sig en läxa nu. Men det är klart, det är jäkligt elakt av Charlie att blanda in dödliga sjukdomar i en relation som med Diane, som själv varit drabbad och som förlorat sin make.

2012-04-26 @ 17:48:13
Postat av: Erik

Håller med Conny om Schadrach, att han hade en del roliga repliker ibland och att han var riktigt bra när han hade allvarliga samtal med olika personer och blev fadder för lille Daniel. Så nog kommer man att sakna honom lite grann. Kunde ingen ha försökt med hjärtlungräddning, eller var det för sent? I dag var ju folk äntligen lite snällare mot honom. Synd att manusförfattarna inte lät honom gå i pension lite pö om pö bara.

Och Diane kämpade emot i det längsta och ville bara tro det bästa om Charlie, fastän allt pekade emot honom. Och nu börjar han genast solochvåra en en annan intet ont anande kvinna. Jag har inte kikat på några framtida avsnitt, men jag tyckte att han kändes lite lurig redan från första början, speciellt efter lurerierna med Rodney. Men ett tag verkade det ju faktiskt som att han menade allvar, så många med mig har nog vacklat i sin tro på vad han egentligen var för filur.

Håller med Marie också. Visst är det bara en TV-serie, men visst blir man berörd som om det gällde ens egen släkt och vänner, eftersom man känt de här personerna så länge och sett dem dag ut och dag in. Jag kände verkligen med Marlon i dag när han grät över Schadrach.

2012-04-26 @ 17:58:12
Postat av: AnnaS

Conny: nu fick du mig att känna mig träffad, liksom flera andra tydligen också har gjort. Jag tyckte illa om Charlie från första början utan att ha sett nåt i förväg, antagligen för att han förstörde för Rodney på den där daten han hade. Jag tror att det beror på att manusförfattarna är duktiga på att plantera små tecken och på att man bara väntar på att nåt dåligt ska hända.

Colin och finländskan: det var den händelsen med Aaron jag tänkte på, fast jag bara kom ihåg vad Paddy gjorde, eller inte gjorde.

2012-04-26 @ 18:31:54
Postat av: Pandora

Så nu har min favoritkaraktär gått ur tiden. Vem skall nu axla manteln som "comic relief"? Val har ju sina stunder, även så Nicola, men att ta över efter underbara Shadders klarar dem nog inte.



Serien behöver lurifaxar som Shadders och Seth.

Är ledsen på ögat nu.



Att Charley skulle vara en bedragare blev tyvärr inte den överraskningen som den kunde ha varit, då flera "Orakel" dömde ut honom direkt. Nåväl.. Sånt är svårt att undvika på bloggar som inte har en "Göm användare-funktion" och man får försöka att inte läsa deras inlägg helt enkelt.

2012-04-26 @ 18:59:57
Postat av: Jonas

Jag kommer att sakna Shadrachs one-liners. Jag hade verkligen inte väntat mig att han skulle dö.



Däremot trodde jag att Charlie var skum, utan att ha kollat på några framtida avsnitt (eftersom paranoian verkar vara utspridd här). Att Charlie ljög om Rodneys yrke för att snärja en dam var inte direkt något bra tecken.

2012-04-26 @ 19:20:08
Postat av: ELIZA

Blev jätteförvånad när Charlie kom i bild ! Trodde att honom ser vi aldrig mer . Men det var väl för att visa att han är den filuren många trodde att han var . Blir lite undrande över Conny`s kommentar . Blev Du irriterad för att DU visste , (och därför tyckte att folk här spoilade ) eller med tiden , under historiens gång , när det visade sej att många hade rätt ang . Charlie ? Hur ska vi ha det ?? Får man spekulera eller ska man låta bli ? Jag gillar , som jag skrivit tidigare att spekulera , men törs knappt . För fan tar en om man gissar rätt ! ! Försöker hålla mej till VAD som har hänt . Men personligen tycker jag att alldeles för få skriver nåt , uppenbarligen läser en massa folk här varje dag , men skriver inte . Poppar upp nån kommentar ibland från signaturer som jag i alla fall inte sett . Skriv , människor ! Jättekul att läsa andra folk`s tankar om saker !! Idag , blev jag ledsen över Shadrach . Vilken tråkig död han fick . Gillade gubben , och hans sura kommentarer trots allt . Det var som någon högre makt ordnade så han fick säga några fina ord till Chas , och även några ord till Zak , sin sista dag . Det med Eve`s grej med telefonen . Spelade hon in samtalet ? Fattade inte vad det där handlade om . Hajade inte nåt av hennes körning ? Vad var fel ?

2012-04-26 @ 19:28:35
Postat av: Colin

Text from Eve: "R u lonely in ur smelly truck x x x"



Text from Carl: "Yeah what u gonna do about it?"



Not that I'd say if I did anyway, but I honestly don't remember why Eve covered for Charity. Perhaps so she could call in a favour in the future?



AnnaS: Ah yes, well I think Paddy was 'paralysed' with shock, although you would think he was the best trained to help. They do these things sometimes. A good one was when Victoria fell in the frozen lake. Daz went in to save her and so was not exactly on top form healthwise himself(!), but it was left for him to resuscitate her, rather than Aaron, Jake or Scarlett.



It's nearly time for tonight's Emmerdale, so I will leave joining in the Charlie discussion for another time.

Postat av: finländskan

ELIZA: roligt att läsa din kommentar att du vill att man skall skriva. Jag läser denna blogg varje dag och följer med vad ni andra skriver, men jag har skrivit väldigt lite själv, för jag har fått intrycket att ni andra har varit här väldigt länge och känner varandra. Och jag har inte riktigt vetat hur ni tar det om en ny kommer hit och börjar kommentera. Tack för din kommentar, ELIZA.

2012-04-26 @ 20:15:49
Postat av: Colin

I was going to say that they obviously go for the person with the best dramatic effect - the boy Victoria fancied, Aaron's best friend...



On this occassion I suppose they wanted to concentrate on Marlon's grief, and guilt for their final words, rather than show anyone trying to save him! "Dramatic licence" they call it!

2012-04-26 @ 20:18:29
Postat av: ELIZA

Jag är själv ny här !!!! Ha ha ! Varit här knappt ett år . Mycket glad att jag hittade denna blogg . Tack Marie ! Utan skribenter blir det ju inget , eller hur ? Skriv på , alla !!

2012-04-26 @ 20:31:56
Postat av: Conny

Jag ser alltid de senaste avsnitten i England, och kollar även så många spoilers som möjligt även där :-) Jag tyckte bara att det verkade konstigt att folk kan döma ut någon karaktär efter bara något avsnitt..Men, men..jag gissar själv ofta rätt på vem som är mördare i alla tv-deckare, även om det kanske inte kan jämföras riktigt :-) Så de som gissade rätt är väl bara att lyfta på hatten åt, även om jag trots allt tror att det fanns en och annan som visste vad som väntade.

2012-04-26 @ 20:43:11
Postat av: Jonas

Jag förstår inte ens varför folk vill veta vad som händer före avsnitten sänds i Sverige. Jag är ganska ofta i England och vill absolut inte se Emmerdale när jag är där. Jag brukar också hålla mig från att läsa tidningar i England av samma anledning.



En gång råkade jag dock gå förbi en TV där serien visades och då var det Tom Kings bröllop (vilket då fick mig att förstå att Charity skulle gifta sig med en gammal man, Tom King hade inte anlänt "till Sverige" då).

2012-04-26 @ 20:51:17
Postat av: AnnaS

Finländskan: jag är ännu nyare här än Eliza, hittade den här bloggen för några månader sen. Jag tänkte lite som du, att nån kanske tycker att man tränger sig på, men det tror jag inte. Har inte sett några tecken på det iaf! Men jag kanske ska vara lite försiktigare med att gissa framtiden i fortsättningen. Jag tycker der är jätteroligt att spekulera och gissa vad som ska hända, men jag vill absolut inte VETA! Jag råkade få veta om Shadraks död för ganska länge sen, när jag läste en intervju med skådespelaren. Hade jag velat "spoila" hade jag ju kunnat släppa den bomben tidigare.

2012-04-26 @ 21:44:40
Postat av: Colin

finländskan: I first posted at the very beginning of the 2011 season. Which was fortunate as about three days into the first week TV4 blocked non-Swedish people from watching your episodes, but having already introduced myself I had a kind offer to send me copies of the episodes. :)



Anyway, if they'll welcome a foreigner who can't even speak the same language, I'm sure they'll welcome anyone!



Jonas: You could buy one of the more serious papers: The Times, Independent, Guardian or Telegraph. You're not likely to find any soap spoilers in these! On the other hand they're more likely to use 'big words' which you may struggle with. You can't win, really!



That's all for now!

2012-04-26 @ 22:17:35
Postat av: Anonym

finländskan: "from watching your episodes" - although saying that, your name suggests to me you are from Finland. If so, I'm just curious why you watch in Sweden rather than on MTV3?



I'm really going now!

2012-04-26 @ 22:22:43
Postat av: Tina

Mark Charnock spelade mycket trovärdigt och inlevelsefull Marlons förtvivlan och sorg.



Hur länge hade Shadrack legat i vattnet när de hittade honom? Jag tror att Rhona såg att han var bortom all hjälp.



För egen del kommer jag inte att sakna Shadrack då jag tyckte att han var ganska jobbig.

2012-04-26 @ 22:29:45
URL: http://schottistina.blogg .se
Postat av: Annette

Jag vill absolut inte veta vad som kommer hända i fortsättningen. Därför undviker jag allt som har med emmerdale att göra på youtube mm. Men spekulera vad som kan hända, det tycker jag är kul :-) Som det här med Charlie, det var en känsla man fick.



/Annette

2012-04-26 @ 22:42:45
URL: http://jagochmitthem.blogg.se/
Postat av: Colin

Right, here comes my Charlie post (amongst other things)!! It’s one of the stories I’ve been most looking forward to re-watching, and following with the benefit of hindsight. On its UK transmission I was one of those who kept faith until pretty close to the end. I try not to take a cynical approach to life and would rather take people at “face value”.



If I remember correctly I was holding out hope that he was OK right up until he left in the taxi and ‘smirked’. Even after that I know some people were trying to be optimistic. I think one of the reasons I didn’t think he was a conman was pretty much what I said yesterday, and AnnaS commented on earlier. If you take Charity for example, she took on her “Suzy French” alias during the car-stealing scam, and this is what I’d expect a conman to do. The fact that we knew – because Rodney knew him years ago – that he really was called Charlie Haynes made me trust him more than I otherwise would have done. “If he was a conman, wouldn’t the police be able to trace him”, I thought. (Maybe that will turn out to have been his downfall??)



One good thing about the storyline was that it was more-or-less spoiler free, so even those who like to know every detail didn’t have much to go on. For example, the episode summaries for the Diane-goes-to-France episode and tomorrows’ first episode were vague enough that Diane could have been mourning Charlie’s death.



I particularly liked that location scene with Charlie. Just like Eliza, I and many others were of the opinion that that taxi cliff-hanger was the last we’d see of him. Then we had the wonderful surprise of the final reveal and confirmation of the handbag-scam! Don’t read this as confirmation that there were no further surprise appearances, of course...



I did find it interesting that some of you were onto Charlie very quickly. Yes, of course he told that woman that Rodney was a lawyer, but Rodney didn’t have to go along with it, certainly not for several days, yet no-one seemed to turn against Rodney. It hadn’t even really occurred to me though that some of you may have known the truth already. I just thought you were very good detectives! I do hope Conny’s suspicions were completely unfounded. I do feel that stories like this are a bit unfortunate for spoiler-avoiders (even though I acknowledge the fun aspect of speculation some have mentioned). Even when theories are put up in innocence, they put ideas in your head that you might not have had (as indeed some have admitted before and Pandora said similar today) which in itself can spoil the enjoyment of working it all out independently. Which is partly why I wrote that “Is no-one willing to think...”post yesterday. Especially since I’d already written in an earlier post “I think we are meant to believe”, I didn’t want it to look like I was confirming that he was a conman. I wanted anyone who was still holding out hope to keep the hope alive for just a few more hours.



Up until yesterday I think I had only mentioned the storyline once. It was very difficult to write anything that wasn’t going to give the truth away! I didn’t see much point in people being suspicious over things the creative team hadn’t intended though, hence my post about the man in the back of the shot in France. That in itself took some thought to word it in a way that shouldn’t have given it away! I did at one point start typing something else – quite possibly the same day. I tried to write it as if I was back in summer 2010, not knowing the truth. The intention was to keep people’s minds open, particularly for those who still trusted Charlie. I wrote: “Apart from that one time right at the beginning when Charlie helped Rodney with the lawyer fib, I really don’t know what he’s done to make you all so suspicious of him. I think he comes across as a really friendly guy. You’re either a really suspicious bunch of people or you should become detectives!” Of course, whatever my intentions, at the end of the day it was still a lie. I knew why people were suspicious and I certainly didn’t think he was a nice guy!! Within reason, I do what I can to preserve a story, but I don’t want to be dishonest in the process. So I had to delete it, or rather paste it onto a Microsoft Sticky Note!



Anyway, as Conny said, "hats raised" to all who suspected Charlie early on! :)



The confirmation of Diane’s non-departure is an ideal time for me to do a little wiki promotion, which apart from the link I don’t do very often! You may remember when I first advertised the wiki I wrote: “As far as the front page goes I will try and ensure it is always spoiler free for international audiences. Having said that I would advise you to avoid reading the "Most seen characters of Gavin Blyths' era". There is nothing in there that would seem like a spoiler right now, but if you were to remember the names in the list it could spoil your enjoyment of certain future storylines to know that certain characters remained in the show. ” Of course, the principal name I was thinking about here was Diane – second most seen character of 2010 and of the Blyth era (technically March 09 – April 11). Obviously there was no way she could have been in second place if she’d gone to France with Charlie. The opposite effect could still be a concern with such a list – while Diane was too high, others may seem too low down the list and perhaps hint at their departure. I’d still therefore advise against studying the two “most seen” lists I’ve just mentioned. The top three of 2011 is still on the front page actually which, beyond telling you who was featured prominently, is definitely not a spoilers list. It’s only a top three because at the time Charity (actually joint third) hadn’t yet returned on Finnish TV so was very much an international spoiler! The wiki is still very much a work-in-progress, but like Eliza said about this place, contributors are welcome! :)



Eliza: Det var som någon högre makt ordnade – I think they call it the producer! :D



Pandora: There’s still comic relief, some of it provided by characters you’ve yet to meet...



Annette: “undviker jag allt som har med emmerdale att göra på youtube” - just you wait until tomorrow! There was a mini episode on ITV’s website that tied in with tomorrows’ second episode. So, I think you should make an exception just this once. If anybody posts on tomorrows blog before me, I’d be interested to hear peoples predictions for what the mini episode might be about!...

Postat av: Erik

Vi har ju Sandy kvar som kan komma med roliga onliners ibland. Om nu inte han också försvinner ... Det behövs lite sådana här kluriga gubbar, lite ont om sådana just nu.

2012-04-27 @ 09:20:47
Postat av: Lena

Oj oj, det var sorgligt igår, men med tanake på hur Shadrach levde så var slutet rätt så passande. Önskar ändå att han fått ett lite mer värdig slut.

Tycker att Shadrach avslutande i serien gick väldigt fort, var han sjuk eller? Någon som kan (vill) informera mig?



Att sen Charlie lurade sin gamle väns exfru mitt framför ögonen på honom, nä nä. mycket fult, men lever man i den "lurendrejerivärlden" så har man väl inga skrupler. Nu tycker jag Rodney kan hoppa in och trösta Diane, på tiden. Doug är för mig (ursäkta att jag skriver det men här har skrivits värre saker förut t. ex. Eli har liknats vid en apa så...) bara en grå seg massa, snäll kanske men det är korna med och vem vill va ihop med en ko?



Vem Nathan vill sätta dit vet vi ju eftersom det var en glappkäft härinne när Marie låg på sjukhus.



Annars så har jag faktiskt kommit på mig med att skratta högt ett par gånger sista månaden, är humorn på väg tillbaka in lite mer i serien nu, eller är det bara jag som blivit mer lättroad.



Apropå roligt så undrar jag vad eirik (eller vad han nu heter, (hoppas hoppas jag har fel i mina misstankar där:-() tog vägen. Ett enda inlägg där han gjorde sig rolig på en annas bekostan. Uppskatta av några men.... Efter det har jag inte sett några mer "roliga" kommentarer varken av eirik eller de (eller kanske bara den?) som ville ha det så här.



Tyvärr miste den här bloggen i o m det en skribent här som i sina inlägg visade värme, humor och verklig omtanke att det skulle vara trevligt här på bloggen. En del av de som gjort intryck på mig här under åren har försvunnit ut men jag antar att det är naturens gång, de har väl fått annat att göra än att "hänga" här.



Det är roligt och intressant när nya dyker upp och men "de gamla" behövs också för att det ska bli en bra blandning. Det vinner både serien och den här bloggen på så....



Idag sörjer jag



att Shadrach försvann ut ur serien

att Mariann försvann ut ur bloggen

2012-04-27 @ 09:23:41
Postat av: finländskan

Yes, Colin, you are right, I am finnish, I live in Finland like I have always done. In Finland we are about 6 % swedish-speaking finns and many of us rather watch swedish television than finnish, because it feels more "home". It is in the "right language" so to speak. Sure, I am bilingual, I speak Finnish almost as good as Swedish, and I understand English really good so for me it would not make any difference from which channel I watch television programs. However they always have better programs in Sweden than i Finland, so I am much more familiar with swedish programs and channels.

2012-04-27 @ 09:27:58
Postat av: orcid

jonas det finns ju massor av enkla tidningar som inte står nått om emmerdale..i all fall för oss tjejer. jag läser take a break, pick me up, bella osv. det finns även tidning med kändisar och såpaartiklar i dem kan man välj att ignorera aelrl så köper man inte dem.



dagstidningar kan du köpa så klart men då är det oftast tyngre text.



finlämdskan och annaS: tycker de tär roligt med nytt folk här som kan hissa och dissa med mig och oss andra :D



Lena: ja hans lever var slut och han fick varning från dr att han skulle dö snart om han inte slutade dricka.



ni som tror man sett in i framtiden så kan ajg säga :nej! jag tyckte hans kroppspråk och den snabbhet som allt gick i var för skum...och vi snackar såpa också ;)

2012-04-27 @ 09:56:24
Postat av: Carina

Nä fy vilken slemgubbe han var Charlie. Helt utan känslor.

Den scenen vi fick se när han hämtat väskan till det nya offret gav mycket att tänka på. Nu var renoveringen i Italien istället. Han kör uppenbarligen samma upplägg. Det antyder att han fölrmodligen var i slutfasen med föregående kvinna när han började uppvakta Diane. Kom ihåg att han behövde åka iväg en del...

Diane var blåögd in i det sista. Kunde väl inte acceptera att någon kunde bära sig så hemskt åt. Doug visade fina sidor, han hade all rätt att säga "I told you so" men beklagar istället att han hade rätt.

Och Shadders... så sorgligt. Jag uppfattade det som att han medvetet slängde ner ölen i vattnet. Inte att han gick för att hämta den.

Jag trodde han skulle sätta sig ner och fundera lite, men så fick han någon form av smärta, attack och så tuppade han av och ramlade.

2012-04-27 @ 10:21:19
Postat av: Lena

Tack orcid

Var väl kanske lite luddig i min fråga



Blev han tvungen att sluta i HTG på grund av hälsoskäl "i den riktiga världen" eftersom han försvann ut på bara en vecka eller två



Som jag sagt innan vill jag ju inte googla.



förresten så fick jag rådet av Fröken Höger (tack) en gång att jag kunde söka här bredvid på bloggen efter gamla namn och händelser, men när jag försöker får jag bara till svar



Google Sorry...



We're sorry...



Är ju inget tekniskt geni direkt så jag kommer inte längre där:-)

2012-04-27 @ 10:28:45
Postat av: Teresia

Tack igen för en as bra blogg :D Jag känner mig ganska konstig att fråga, men jag är väldigt ung när jag började se HTG och alla säger det är en serie för äldre. Så jag undrar hur länge du har sett det? och hur gammal var du då? och hur gammal är du nu?

2012-04-27 @ 10:33:28
Postat av: Erik

Ja, vart tog den här Eirik vägen? Han kläckte ur sig saker som jag aldrig i livet skulle ha gjort som tydligen fick Marianne att lämna oss för gott. Saknar henne. Kanske går hon in och läser här ibland i alla fall?

2012-04-27 @ 10:33:44
Postat av: Frk Höger

NU förstår jag vad Colin menade med att jag hade lite mer rätt än jag anade när jag skrev mitt förstaaprilskämt, att Charlie var "dödssjuk" och Diane skulle sälja puben för att hjälpa honom :)

Tror ni Eve åker till Carl eftersom hon verkar ha kontakt med honom under hans arbetsresa?

Lena: jag provad också att söka nu men det funjkade inte för mig heller och får samma felmeddelande. Om man kollar närmare så verkar det som om det är våra datorer det är fel på, nåt program eller virus. Jag fatta inte allt.

Jag saknar också Mariann men det är ändå kul att nya skribenter ger sig till känna.

2012-04-27 @ 11:36:05
Postat av: Frk Höger

Lena: Colin nämner i sitt inlägg att Andy Devine som spelar Shadrach ville gå i pension på halvtid, inte sluta men blev utskriven ur serien ändå. Han gillade tydligen inte det beslutet

2012-04-27 @ 11:41:02
Postat av: ELIZA

Jisses , vad det händer mycket idag !! Skriver mellan avsnitten....

2012-04-27 @ 12:11:32
Postat av: Colin

I've had the same problem searching for past blog entries (I think that's what you're talking about).



Solution: Open up google and use "site:emmerdale.blogg.se" as a search term. 2Voila!"



Frk Höger: Haha, it certainly added to my appreciation of your joke! :D



Teresia: Back when the show was known as "Emmerdale Farm", and to a slightly lesser extent right up to the plane crash 4 years later, there was definitely a perception among many that it was a show for the old, which was reflected in many ways by the age of the cast. These days I think that perception has largely gone. Certainly, it has a lot of younger characters, and viewers, these days, and if anything older people find it too sensational. Well that's my experience from across the North Sea, anyway!



Carina: Shadrach certainly didn't throw the cans in the river. His final words were "Oh, my cans! :( "



Lena: I've certainly not heard of any health problems with Andy Devine. He appeared on a quiz show last christmas where Emmerdale played against Coronation Street. He took part in a round where you had to work out the character in front of you by touch alone. He was dressed as an angel haha! Mark Charnock (Marlon) and Danny Miller (Aaron) did the feeling! He did mention in the one of the interviews I posted that "I thought if I'm not careful I'm going to be like the others who die on the show", but I think he was just saying he realised he wasn't getting any younger and wanted to be able to enjoy the autumn oh his life. He'll be 70 this year.

2012-04-27 @ 12:31:14
Postat av: Colin

2Voila"?



"Voila", even! I wrote "Hey Presto!" originally but then the french term seemed more appropriate haha!

2012-04-27 @ 12:33:54
Postat av: Lena

Tack igen Fröken Höger:-)

Då får jag försöka igen när jag har besök av någon som begriper sig på det hela.



och Tack för informationen att "Shadrach" mår bra, gillar honom. Tycker han är riktigt söt när han fixar till sig. Att jag undrade berodde på att det skedde så fort och oväntat. Besök hos läkaren ena veckan död nästa.



Och bäst av allt Betty är tillbaka och utan peruken.

När Jesper skrev för några år sen att peruken skulle försvinna så trodde jag ju att han menade att Betty skulle ut, tur att det bara var ett missförsånd.

Men det var nog meningen också, han ville nog skrämma mig lite:-)



2012-04-27 @ 13:00:31
Postat av: Colin

I think Lena also mentioned that the final story seemed a bit rushed, and that she thought it ended suddenly?



I suppose they'd shown all they needed too - he was told he'd die if he didn't quit drinking, took no notice, after several days finally admitted "I don't want to die" - yet despite making a real effort to give up, ultimately he couldn't cope being sober. Once he started drinking again it was only going to be a matter of time before he died anyway. If the story was about a man who couldn't give up drinking, the story was arguably over. All that was needed was for Marlon to say "you go off and kill yourself" and there you have a tragic end.



The alternative would have been weeks of Marlon telling Shadrach he had to stop drinking, until his liver gave up, which could have got boring. I think the 'shock value' worked on this occassion.



Although I do agree with Erik, it is a shame he couldn't have been allowed to come in and out of the show. If an actor wishes to come in and out, surely that's a good thing. It spoils the illusion somewhat when family members don't come to weddings and funerals for instance. I wish more actors were willing to come in and out, to be honest!

2012-04-27 @ 13:04:16
Postat av: Colin

At UK pace, the story played out over three weeks.

2012-04-27 @ 13:07:33
Postat av: SoP

Blir förbannad när de lägger två såna storys på varandra i avsnitten- Shadrach´s död o Diane som äntligen fattar att hon blivit blåst. Ang. Charlie tyckte jag han var en slempelle efter bara några avsnitt o jag har Inte sett några avsnitt i förväg. Jag skrev för några veckor sen att jag tror att han lurar av Diane puben,men sen när flera verkade tycka att han är nog okej ändå så tvivlade jag lite- men det var bara ngt avsnitt. Och Shadrach, jag började misstänka att han var på väg ut efter att han förstörde huset o sen gick o hostade så mycket o drack Ännu värre än förr. Men jag kommer att sakna honom. Och när han gick iväg med sina ölburkar tänkte jag- Nej ,nej, inte Nu, när Marlon precis skällt ut honom- Marlon, med byns största samvete- Faktiskt, efter att Shadrach fallit i vattnet,att få Diane´s bölande inklippt då gjorde mig förbannad. Typ skyll dig själv, jag fattar inte hur de kunde göra henne så korkad i den här storyn. Och vart ska hon ta vägen nu? FLytta in hos Val?

2012-04-28 @ 06:05:03
URL: http://sisterofpain.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0