Nästan ett normalt bröllop

Nicola blir nervös inför rättegången och vill ringa hem en sista gång innan det är dags. Sedan får hon tillräckligt med mod så hon säger till rätten att skynda sig för hon har inte hela dagen på sig för hon har viktigare saker på gång. Åklagaren tycker att Nicola ska få ett hårt straff men försvarsadvokaten säger att Nicola inte varit straffad förut. Domaren verkar först tycka att Nicolas brott var lindrigt men sen låter det som om han tycker att hon borde få ett ganska hårt straff. Plötsligt kommer det ett brev till åklagaren och de tar upp det i rätten. Brevet är skrivet av Viv som berömmer Nicola som mor och att hon förstår hennes handling och att hon kan tänka sig att Nicola får passa tvillingarna i framtiden, inte förstahandsvalet men dock..
Domaren dömer Nicola till 18 månaders villkorligt och Jimmy jublar. Nu får de bråttom till bröllopet. Nicola och Paul går in på damrummet så hon får hjälp med att byta om. Rodney som precis kommit ska skjutsa dem tillbaka men när de går ut så har p-vakten låst framhjulen för att de stått parkerade på fel ställe. Nicola ger sig inte utan stoppar Viv och frågar om de får åka med henne och det är ok.

Marlon kommer med en tårta till Rhona för att fira hennes delägarskap med Paddy. Dörren till huset står öppen och inne är allt i en enda röra. Han tror att det varit inbrott och blir på sin vakt. Andy dyker upp och förstår ingenting. Marlon berättar om sin misstanke men Andy bara skrattar. Det visar sig att alla saker är Rhonas och hon här inte alls så bra ordning som de hoppats.

Natasha, Declan och Maisie är på Home Farm och fixar inför bröllopsmottagningen. Även Nikhil kommer dit. De åker sedan tillsammans till kyrkan.
David och Leyla är också på väg till kyrkan och hon är fortfarande deppig över att inte ha pengar. Hon funderar på att börja sy upp bröllopsklänningar på heltid. David antyder att snart kanske de slipper oroa sig och då blir hon genast nyfiken. Han berättar att han har ett stort kontrakt på gång så de kan köpa huset och butiken.

Alla bröllopsgäster sitter samlade i kyrkan men ingen vet hur det har gått i rättegången. Will sitter bakom Maisie och kastar blomblad på henne. Hon blir lite irriterad men Nikhil sitter och flinar. Sedan när Will lugnat sig så kastar Nikhil lite blomblad på henne och hon tror givetvis att det är Will och säger åt honom. Nikhil fnissar och blir avslöjad. Edna muttrar över att de leker i kyrkan.

Diane och Charlie har lugna dagar i Frankrike och Victoria verkar trivas, När de sedan sitter ute på ett café så kommer det en yngling som snor Dianes väska som ligger på bortet. Charlie springer efter tjuven och Diane blir lite rädd och när han kommer tillbaka med väskan som tjuven tappat så skäller hon på honom för att han följt efter.

Nicola och sällskapet kommer till kyrkan precis i sista minuten. Jimmy får skynda sig för att hinna byta om. Nicola blir lite chockad när han och Carl dyker upp i kilt =)
Vigseln går bra och alla är nöjda. Natsha tittar på sina egna ringar när Ashley pratar om brudparets ringar, hon tar sedan av sig sina.
Nicola och Jimmy får åka till mottagningen i en av åkeriets bilar.

Festen på Home Farm blir lyckad och Nicola är verkligen lycklig. Eve fortsätter att flirta med Carl och senare blir de ensamma i hallen. Eve ska precis böja sig fram och kyssa honom när någon ropar att taxin har kommit. Alla ska säga hej då till brudparet så de går dit. Carl ger Jimmy papper på hotellet men det är inte det de tänkt sig för Carl och Chas har bokat en vecka på Teneriffa åt dem i bröllopspresent.

Kommentarer
Postat av: Erik

Bröllop med förhinder minst sagt. Bra att Viv skrev brevet som fick domaren att mildra domen. Ganska roligt när Nikhil kastade blomblad på Maisie precis som Will. Skulle inte förvåna mig om väsktjuven i Frankrike var i maskopi med Charlie bara för att han skulle få spela hjälte. Den mannen tror jag vad som helst om. Och vad Eve har i kikaren är inte svårt att förstå, Jimmy kommer säkert att falla för henne, han verkar vara den typen. Men varför hade han och Jimmy kilt båda två? En rolig grej bara eller har de något skotskt påbrå? Colin kanske vet?

2012-04-02 @ 18:01:11
Postat av: Jackson

Litet gulligt med Carls tal på bröllopet. Mindre gulligt dock att Eve återigen, försöker snärja en gift karl. OCH karlarna faller som furor.....



Förhoppningsvis blir Nicola och Jimmy lyckliga. J verkar ju faktiskt - fast det kan vara litet svårt att förstå - mycket kär i Nicola. Kanske är det trygghet hon behöver och det utstrålar han ju sannerligen.

2012-04-02 @ 18:02:40
Postat av: Jackson

Tror som Du, Erik, att rånaren är i maskopi med Charlie.

2012-04-02 @ 19:06:17
Postat av: Colin

Mary King - Tom's wife/Jimmy & Carls mother was Scottish.



If anyone is going to France and wants to visit the filming locations, the square was in a place called Eymet, and they fimed outside Le Pub Gambetta. They also filmed in Monteton, and were spotted eating in Le Cabri in Duras.



By the way, I accidentally wrote courtROOM yesterday. If anyone was trying to spot members of the public before they went outside, my apologies! I think one of the people was even using a camera as the bus drove off, although he got obscured by Rodney so it was hard to be sure!



You may be interested to know that the World Cup started the day the wedding ceremony was shown.

Postat av: ELIZA

Erik , du menar väl Carl ?? Som ska falla för Eve . Vete 17 vad hon är ute efter , oreda ? Hon är ju knappast en golddigger . Hittills har hon stött på karlar som kan erbjuda att mocka skit och köra varubil....Och är hon bara nödig kan hon ju ta Rodney , garanterat napp....Tycker Marlon är så rolig i vissa scener . Trodde killarna att Rhona ska vara inneboende , betalande , hushållerska ??? Vilken min på Ryan inne på puben ! Jag tror också att tjuven var lejd .

2012-04-02 @ 19:32:51
Postat av: Jonas

Även jag sällar mig till skaran som tror att Charlie hade betalat den klantige väsktjuven.



Däremot förstod jag inte Dianes reaktion.



2012-04-02 @ 20:00:52
Postat av: Andrea

kolla in Nicolas tidigare bröllop om ni inte har sätt det och Ashleys min http://www.youtube.com/watch?v=RuZysFHVLh8

2012-04-03 @ 00:30:31
Postat av: Andrea

titta bara på klippet inte på sidan men se upp för spoliers!

2012-04-03 @ 00:33:13
Postat av: SoP

Åh,varför har inte karlar kilt lite oftare ? det är Så snyggt! :-)Jimmy sa att deras Mor var skotska när Nicola såg frågande ut. Men jag reagerade också,va-de är väl inte skottar?

- Colin- World Cup ?

2012-04-03 @ 04:34:08
URL: http://sisterofpain.blogg.se/
Postat av: Erik

Eliza - klart jag menade Carl, det blev fel i hastigheten, jag tror inte att Jimmy skulle falla för någon annan just nu, utom möjligen om Kelly kom tillbaka någon gång längre fram när det gått slentrian i förhållandet. Nu tycker jag att de kan få vara lyckliga. Men Carl har nog inget emot ett litet äventyr. Vet inte vad Eve är ute efter, att förföra och flirta bara, ställa till oreda i största allmänhet. World Cup är väl VM i fotboll, jag är rätt ointresserad av sådant, men jag tror det.

2012-04-03 @ 07:48:06
Postat av: Tina V

Jag kan förstå om Carl tittar efter andra, Chas är så tråkig och gapig.

Inte för att jag uppmuntrar otrohet precis.

Viv kunde visa lite normal medmänsklighet, det borde väl gynna hennes affärer.

Jag önskar att Charlie var ärlig, men något fuffens har han nog för sig, kanske plockade han ut pengar eller något medan han var borta.

2012-04-03 @ 08:06:15
Postat av: irene

Å,så besviken jag blir på Carl! Han som så desperat ville ha Chas när hon var med Paddy! Blev så arg att jag för ett tag glömde bort att han inte är en verklig person! Hoppas Chas,min emmerdale-favorit,ger dem vad de förtjänar om hon kommer på dem.

Jag känner mig kluven angående Charlie. I början tyckte jag han verkade slemmig,men sen blev han bättre. Men nu verkar han för bra för att vara sann,o då brukar dom just det; inte vara sanna. Synd för Diane,men hon skulle nog ha nöjt sig med trygga,tråkiga Doug.

Tycker Viv får oförtjänt mkt skit. Hon är nog inte den enda som skulle blivit vansinnig om en vuxen människa bitit ens barn eller om ens man varit otrogen,dessutom med en mkt yngre kvinna med kopplingar till familjen. Men sen måste jag säga att hon blir bra mycket vackrare när hon ler o är "snäll o god" som i dagens avsnitt.

2012-04-03 @ 09:13:25
Postat av: Jackson

Jag tror att Diane kommer att söka sig till Doug när historien med Charlie är över, för den lär väl knappast hålla. Frågan är då om stoltheten eller känslorna för Diane segrar hos Doug.

2012-04-03 @ 09:21:39
Postat av: Colin

SoP: I was referring to the football World Cup. I only discovered on Sunday actually that Sweden missed out on that tournament. You've probably noticed the England flags up in the pub already. They've been up for three weeks, since the last pre-tournament matches. Most significantly for you lot would be that June 2010 is a shorter month than usual. Without any schedule disruption there would have been 26 episodes. Instead there were only 22 - the lowest monthly episode count since November 2003, back when there were only 5 episodes a week.



The video link by the way missed around 33% of the episode, cut from the beginning. You've missed the majority of Nicola's mothers dialogue, and one of the scenes was in Chez Marlon - which is the site of the new church built after Zoe burnt the old one down. The whole episode, and the one with the church fire, plus 10 others from 1993 - 2006 (two of which are double-length) are available on "The Best of Emmerdale" DVD. It's a great nostalgic purchase and, I would say, a fantastic addition to the DVD shelf of any HTG fan!!

Postat av: viktoria

har gjort ett uppehåll i serien pga jobbat mycket och sena kvällar men har små kollat dom senaste 7 delarna och det känns bra att se serien igen kul att nic och jimmy fick varandra till slut

2012-04-03 @ 13:17:33
Postat av: SoP

Colin: football- as interesting as watching paint dry ;-)

2012-04-04 @ 02:11:32
URL: http://sisterofpain.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0