Kommer Shadrach sluta supa?

Nathan som blivit påkommen av Natasha när han skulle ta pengar ur kassaskåpet tvingas erkänna att Cain försöker pressa dem på pengar. Han tror att Cain vet allt. Natasha vill få reda på vad exakt Cain sagt och Nathan försöker komma ihåg det. När Nathan har berättat klart så säger hon att de inte ska betala något till Cain eftersom han antagligen bluffar och inte alls vet om något.

Marlon letar efter Shadrach för att han hör att gubben skrivit ut sig själv från sjukhuset. Tillslut får han höra att någon sett Shadrach på väg till Marlons hus och han skyndar sig hem. Marlon försöker prata med Shadrach men får inte något riktigt svar. Shadrach börjar istället tycka synd om sig själv för alla bara hatar honom, till och med hans bror hatar honom.

Moira uppmuntrar Holly till att söka jobb på puben. John tycker inte det är någon bra idé men Moira tycker det är utmärkt eftersom hon och Diane kan hålla ett öga på dottern.
Holly frågar Diane och får ett jobb som diskplockare och alltiallo. Hannah som känner sig lite utanför i familjen för föräldrarna inte bryr sig om henne försöker få deras uppmärksamhet. Tillslut säger hon till Adam att hon också kanske ska börja knarka och hålla på...

Leyla håller på att ordna med den nya butiken. Val ger henne massa namnförslag men inget verkar passa. Leyla ska ta ner Wyldes gamla skylt men har vissa problem. Declan erbjuder henne hjälp och hon vill genast att han hjälper henne med skylten. Under tiden diskuterar de tre nya namnförslag och Leyla kommer på att butiken ska nog bara heta "Leylas" . (Någon som fått en uppfattning om vad som ska säljas där?) Declan har inte tid att skruva loss skylten för det verkar dra ut på tiden men han säger till Leyla att hon ska be Jackson komma över och göra det, eftersom han ändå betalar Jacksons lön. Val ser lite bitter ut eftersom Leyla får använda Jackson men hon fick nobben i går.  När David sedan kommer och får veta att Declan erbjuder hjälp bara för att Leyla viftat med ögonfransarna lite (Vals ordval) så blir han irriterad. Han vill inte alls att de får hjälp av Declan eftersom det alltid finns en bakomliggande avsikt med sådan hjälp.
David är helt bestämd med att inte be Declan så han letar upp andra billiga hantverkare.

Declan kommer till Home Farm med en flaska champagne till Natasha. Hon är inte alls intresserad av honom så hon säger att de inte kan vara ihop längre. Han försöker övertala henne men hon ändrar sig inte. Declan inser att det är något hon inte berättar och att det inte är någon idé att stanna så han går därifrån.

Roz kommer till puben när Holly jobbar. Hon frågar sin vän om hon vill följa med ut i kväll men Holly har inga pengar. Holly frågar då Diane om hon kan få ett förskott på lönen och efter en viss tvekan går Diane med på det.
Efter arbetspasset så ger Diane Holly en summa pengar men Moira som står i närheten ser det och snappar åt sig allt utom 20£. Hon tycker att dottern måste lära sig att hushålla med sina pengar. Detta gör att när Roz återvänder så kan inte Holly följa med henne ut med vännerna.

Natasha åker till mötet med Cain och han blir lite förvånad över att se henne där. Hon säger direkt att han inte kommer att få några pengar eftersom han inte har något att hota dem med och håller han sig inte borta kommer hon att ringa polisen.
Cain träffar sedan Charity och han är på uruselt humör men han godtar inte ett nej så han har nya planer för Wyldes.

Marlon ska till jobbet men Shadrach vill bli omhändertagen. Marlon ordnar med en smörgås åt gubben. Lizzie som inte gillar att Shadrach bor där följer med Marlon till puben.
Marlon återvänder dock efter ett tag för att prata med Shadrach. Han säger till att  Shadrach måste lära sig lite om hygien och om hur man beter sig när man bor med andra men precis då ringer telefonen. Det visar sig att sjukhuset söker efter Shadrach och vill att han kommer dit på en gång.

Val styr och ställer med flytten. Hon får Rodney och Doug till att bära tillbaka ett bord som hon inte tycker passar på B&B:t. Leyla blir inte alls glad för hon vill inte ha deras gamla möbler, möjligtvis Erics skrivbord men inget annat. Val försöker då ge lite av möblerna till Diane som av förståeliga skäl tackar nej.

Rodney och Doug sitter sedan och tar en öl på puben. De muttrar om att de utnyttjas av andra bara för att de inte har något jobb. Rodney föreslår då att de kanske skulle bli manliga eskorter i stället.
När Doug hör att Charlie måste iväg till sitt kontor i Harrogate frågar han Rodney om han varit på Charlies kontor någon gång. När Rodney säger att han inte varit där och att han inte vet vad som händer med kontoret sedan när de flyttat så blir Doug lite mer misstänksam mot Charlie.

Charlie kommer tillbaka lite senare än beräknat och han orkar inte träffa Rodney som planerat, han vill hem och vila. (Är han sjuk och inte vill att andra får veta det?)

Idag är det Maisies födelsedag och hon har fått en del kort och även ett paket från Declan. Nathan försöker prata med henne men hon vill inte lyssna på honom. När Nathan sedan ska gå ut ligger det ett paket på yttertrappen. Han hinner precis ta upp det när Maisie kommer ut. Nathan tar kortet som fanns med och lägger det i fickan innan han ger henne paketet och säger att det är från honom, något han beställt från Internet.
Han läser sedan kortet och det står att det är till Maisie ifrån "pappa". Nathan blir orolig och går in och ska ta paketet innan hon hinner öppna det. Han hinner inte göra något och han står nervös bredvid. Maisie får en klocka och blir glad. Nathan är lättad.

Nathan möter sedan Cain inne i byn och blir retad för att "han gömt sig bakom mammas kjolar". Cain säger sedan att det kommer att bli väldigt otrevligt om han inte får några pengar...

Maisies födelsedagsfirande fortsätter. Ryan kommer över med en present och han blir kvar för att spela lite tv-spel med henne och Will.  Natasha går ut och tar lite luft medan hon dricker lite vin. Hon ser ganska snabbt att Cain hänger vid ett staket lite längre bort på deras ägor, han står bara där och stirrar på henne.

Marlon som tvingar Shadrach till sjukhuset får följa med in till doktorn. Där får de veta att Shadrach har magsår och leverskador så han måste sluta dricka alkohol med en gång och för alltid. Shadrach vägrar.  Marlon blir arg när Shadrach öppnar en öl på väg hem från sjukhuset.
Väl hemma försöker Marlon få Shadrach att inse att om han slutar dricka så kanske han kan bli bra och få en levertransplantation. Shadrach säger då att han gillar inte sig själv när han är nykter och när han är full behöver han inte tänka. Han vill hellre njuta den tiden han har kvar...

Trevlig helg allesammans!




Kommentarer
Postat av: Erik

Ja, kommer Schadrach att sluta dricka? Knappast. Kommer Cain att ge upp bara för att Natasha sätter hårt mot hårt? Knappast. Charlie är så skum att jag inte orkar titta på honom. Har han verkligen något kontor i Harrogate? Tveksamt. Lika tveksamt är det väl om Holly kommer att sluta knarka. Jobba i köket? Knappast hennes grej.

2012-04-13 @ 17:53:42
Postat av: Erik

Angående dagarna utan HTG är ju 1 maj helgdag, liksom den 17 (Kristi himmelsfärd), resten beror väl på någon sport, om nu inte Fyran tycker att tittarna behöver ta sig en långhelg vid Valborg?

2012-04-13 @ 18:00:16
Postat av: Tina

Jag vill bara säga hej. Jag är några dagar bak med tittandet så för att inte veta få veta för mycket har jag undviket att titta in på bloggen. Snart är jag ikapp och kan diskutera igen tillsammans med er andra.

2012-04-13 @ 18:20:08
URL: http://schottistina.blogg.se/
Postat av: Jackson

Skönt att se att Maisie och Ryan kan umgås på ett någorlunda avslappnat sätt.

2012-04-13 @ 19:24:57
Postat av: Conny

Vem vet? Kanske att Shadrach äntligen fattar ett klokt beslut. Det kändes som att manusförfattarna var på väg att förändra honom lite när han blev gudfar till Daniel och hittade Gennie igen..men det rann liksom ut i sanden! Kanske nu?

För övrigt så var det gripande av ord av Shadders idag, vem skulle vilja vakna upp varje morgon och tänka på dagens första drink direkt, och att inte stå ut med sig själv i nyktert tillstånd.

2012-04-13 @ 19:27:52
Postat av: Carina

Verkar som att Doug blir mer och mer misstänksam, han frågade ju Rodney om han faktiskt sett kontoret. hoppas han kollar upp det och varnar om det nu inte finns nåt kontor.

Bra att Natasha tog över, ska Nathan sköta kontakten med Cain är de ju helt förlorade... Tycker Cain är lite väl jobbig nu. Kanske natasha skulle ringa polisen så de blir av med Cain...

2012-04-13 @ 19:43:36
Postat av: Suss

Hej på er alla fans

håller med Carina Cain är jätte jobbig nu hoppas att han försvinner snart.

Tur att Moria tog av Holly lite pengar så hon blev hemma,

Doug hittar säkert någon om Charlie, snart hoppas jag, det har varit lite segt nu

Håller inte med att Maise är avslappnad hon är så tillgjort när Ryan är med.

Trevlig helg alla!!

2012-04-13 @ 20:58:51
Postat av: Agneta

Jag gillar Cain trots allt.Hoppas han blåser nasty Nathan big time.

2012-04-13 @ 21:03:57
Postat av: Malin

Har inte riktigt sett alla avsnitt ännu, är på torsdag. Men tänkte bara höra om någon av er sett "Paddy and Marlon's big night in" ?

Upptäckte den nämligen idag när jag sökte på någon karaktär på wikipedia.

Den finns tydligen upplagd på youtube, verkar ganska vrickad med kul.

2012-04-13 @ 21:56:20
Postat av: Hanna

Måste bara flika in med att fråga om någon sett den nya reklamen för Findus fiskpinnar? Människan som poppar upp i köket är som en glamour-kopia av Diane ;0P

2012-04-13 @ 23:40:00
Postat av: ELIZA

Gripande att se Shadrach idag . Otroligt , vad duktiga sminköserna är , att få en skådis till att se ut som en riktig alkis ....Tycker väl knappast Lizzie ska ha så mycket åsikter vad gäller Shadrach , förresten , vad tillför hon handlingen ? Det är rätt , Natascha !! Kör hårt mot hårt , mot Cain . Den lilla skitstöveln , när ska det komma någon som sätter fanskapet på plats ?? Charlie är fortfarande konstig , skit att det är uppehåll två dagar , vill veta nu !!! Hoppas Doug kollar upp det där med kontoret , han är ju mäkta misstänksam . Finns garanterat inget . Frågan är vad han gör med tiden när han åker till "kontoret" ? Trevlig helg till Alla !!

2012-04-14 @ 01:37:03
Postat av: Rutiga Stolen

Jag har sett Marlons och Paddys "Big Night in". Den är hysteriskt rolig och jag rekommenderar den verkligen. Dock en varningens ord! Den är något år fram i tiden från TV4 så det har ju hänt några saker i Paddys och Marlons liv som inte har hänt på TV4 ännu. Alltså risk för en och annan spoiler om man ser den.

2012-04-14 @ 10:47:23
URL: http://www.rutigastolen.se
Postat av: Lena

Jo Hanna jag har sett den och tänkte likadant:-)

2012-04-14 @ 12:02:30
Postat av: SoP

Varför ska alltid killen med byns största samvete få såna där grejer att hålla tyst om ? ;-)

2012-04-15 @ 02:13:09
URL: http://sisterofpain.blogg.se/
Postat av: Erik

Glöm inte att kolla Jasmine i Titanic-serien på SVT i kväll!

2012-04-15 @ 09:33:52
Postat av: Colin

A few words of warning about "Titanic". It's had quite a lot of negative feedback over here. Julian Fellowes (creator of Downton Abbey) decided to try something different with the telling of the story, and each of the first three episodes focuses on a different set of characters - each one starting before the ship set sail, and ending with the passengers trying to make their escapes. It doesn't seem to have been a popular decision - partly because it means there are so many - arguably too many - characters (there are in fact 89 main characers across the series). There are other critisims about factual errors etc as well. Here in the UK ratings have plummeted from 9 million for episode 1 to 3½ million for episode 3 with nicknames for the show including Drownton Abbey!



On the plus side, Jenna-Louise Coleman's (Emmerdale's Jasmine) role has got bigger each week and she's very good :)



Why have I been negative before the show has even started? Well mainly because my next point needed an explanation! The final part airs here tonight so I can't give a final verdict yet, however my feeling is that it's the kind of show where to judge it fairly you really need to watch the whole thing. So what I really want to say is - if you're not enjoing it, don't give up. Firstly, you might prefer the characters featured more prominently in the next episode, and, as I said, I think the series needs to be judged as a whole.



One more thing: fans of The Tudors or Downton Abbey will know Maria Doyle Kennedy as Catherine of Aragon and Mrs Bates. Her character Muriel Batley's husband John Batley is played by Toby Jones - who is the son of Freddie Jones - Emmerdale's Sandy Thomas!



When your first episode finishes tonight, part four will have just started over here. Hopefully I'll be able to confirm after that that it had a great conclusion! :) I hope you give it a chance and enjoy it :)

Postat av: Anonym

critisims = criticisms

2012-04-15 @ 12:02:45
Postat av: Annette Carlsson

Tack för att din blogg finns, då man missat ett avsnitt eller så...fantastiskt!! Ville bara säga det...:))

2012-04-15 @ 19:17:39
Postat av: Jessica

Vilken bra blogg och härligt att fler älskar denna serie lika mycket som jag. Vill också hoppas att shadrach skärper sig men är mer rädd att han ska dö.

2012-04-15 @ 22:27:19
Postat av: Erik

Freddie Jones som spelar Ashleys pappa debuterade redan 1963 och är född 1927, så han måste vara en av de äldsta skådespelarna i HTG med ett otal film- och TV-roller bakom sig, bl.a. i Elefantmannen. Och sonen går inte av för hackor han heller, har bla. setts i Harry Potter-filmerna.

Roligt att se "Jasmine" i Titanic i går.

2012-04-16 @ 10:00:58
Postat av: Colin

Ah yes, perhaps I should have IMDB'd Toby Jones. I've not seen the Harry Potter films so I wouldn't have known, but it was certainly worth mentioning.



In light of my post yesterday I thought people might be interested to hear my final conclusions about Titanic. First I shall correct a likely factual error - I said "Jasmine"'s role got bigger every week. Certainly, she was in it more in week 3 thn any other week, but week 2 might have been less than week 1!



Staying with Jenna-Louise Coleman, it has to be said that in all the forum discussions I read everyone was saying they thought she was about the best thing in it - and these weren't people known for being Emmerdale fans so no bias there (although it's possible some of them were excited Doctor Who fans!). I thought she was great, but I was already a fan! It was fun to hear her talking in a London "Cockney" accent, too!



As for the rest of the show, it could have been worse, but it could certainly have been beter, too. I applaud the creators for trying something different with telling the story 4 times, and it could have worked but I think I'd agree with the majority that on the whole it didn't, although it was occasionally interesting when scenes were revisited.



One of the common criticisms was that it didn't look like it was set on a freezing cold ocean, and that was never more obvious than in last nights final episode. In James Cameron's 1997 film it was clear people died of cold. In this series it looked more like people died of drowning, for example. Obviously the budget was significantly lower, and for that reason you can't expect it to look as visually impressive, but they could still have done better.



One thing in your favour is that you won't get taken out of the drama in the middle of episodes for advert breaks, but if I could offer one piece of advice, i'd say it may be better to record the early episodes and watch them closer together - you are less likely to forget who the characters are and what their story is, which was another commonly experienced problem.



I guess how much you enjoy it may partly depend how knowledgable you are about what actually happenned that night and the events leading up to it. If you are just watching it for a piece of drama you might enjoy it more than if you are finding factual errors.



The most startling thing I've discovered is that until recently some people didn't know the Titanic disaster actually happenned!! They thought it was all in James Cameron's head! Incredible!



I think I've said all I can. Really, you'll have to judge for yourselves! If you do watch it though, I hope you enjoy it. :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0