I NÖD och lust, tills DÖDEN skiljer oss åt..

Rodney talar om för Diane att Charlie har en hjärntumör som inte går att operera bort. Hon undrar varför Charlie inte sagt något och Rodney säger att Charlie inte ville oroa henne och att han lovat att inget säga till henne fast han kunde inte låta Diane vara ovetandes.
Diane rusar till B&B:t för att prata med Charlie. Hon träffar Val där och frågar var han är. Val får veta att Charlie är dödligt sjuk precis när han kommer ner för trappan och hör det. Han blir besviken på att Rodney svikit förtroendet och berättat för Diane.
Diane och Charlie går hem till henne och han berättar allt om hur sjuk han är och att han inte vill gå med på någon behandling som kanske gör att han får två veckor till att leva. Han tycker att det räcker med det halvåret upp till två år som han kanske har kvar. Charlie lämnar sedan Diane ensam.

Cain säger till Natasha att han inte sett Will där på verkstaden men hon vet att han ljuger eftersom Nathan sagt att Will varit där och väskan var kvar. Hon vill inte blanda in barnen i deras gräl så Cain säger att Will är hos Dingles med Belle. Cain säger sedan att han fortfarande drömmer om Maisie men då får Natasha nog och går därifrån. Precis då kommer Nathan och han möter en rasande Natasha.

Aaron har ingen lust att gå på middag hos sin mamma men följer med Jackson ändå. Stämningen på middagen är något spänd, i alla fall mellan Carl och Aaron. Chas försöker få det lättsamt och Jackson är inte så svår att prata med. Chas frågar Aaron om hur det är mellan honom och Jackson och då frågar han om han ska berätta om deras sexliv. Carl säger direkt att då kan han ta och berätta vad Chas och han gjorde i går kväll. Det får Aaron att tystna en stund. När middagen nästan är över får Carl nog och blir irriterad på Chas som hela tiden försöker få det som att Aaron är en ängel och Carl bara gör fel så han går iväg till puben. Aaron och Jackson vill också gå dit för att träffa Ryan som ska till Magaluf i morgon.
Den första Carl ser på puben är givetvis Eve som ser till att bjuda honom på en öl.

Cain står vid bardisken och han säger till Nathan att han är intresserad av Maisie fortfarande. Nathan ser inte glad ut. Maisie står och pratar med Nikhil och de bestämmer att ta med hämtmat till Home Farm. Nikhil går iväg för att ringa och då passar Cain på att gå fram till Maisie. Hon är inte intresserad av honom men han ger sig inte, speciellt inte när han ser Nathans sura blickar. Nikhil kommer tillbaka och han och Maisie går därifrån.

Adele berättar för Katie att hon sett Jai och Faye kyssa varann ute på gatan. Ryan som sitter en bit ifrån råkar givetvis höra det. Han gillar inte det han hör men bryr sig inte så mycket eftersom han åker iväg på semester i morgon.

Diane går till Val för att prata ut. Hon vet inte hur hon ska göra för hon vet inte om hon orkar gå igenom allt  en gång till. Val säger då att systern faktiskt är fri till att gå, hon behöver inte stanna kvar hos Charlie.

Rodney ber Charlie om ursäkt för att han skvallrat för Diane men han säger att han skulle göra om det om det behövdes. Charlie skäms för att han inte vågat säga något själv och han tror att Diane inte älskar honom så mycket att hon går igenom detta med honom.
Charlie söker upp Diane för att han säger att han inte vill vara själv som han sagt, han behöver henne. Tillslut efter att ha pratat med varann ett tag så säger Diane att hon vill vara med honom trots att han är sjuk, hon stannar kvar i nöd och lust.

Nikhil och Maisie sitter i soffan på Home Farm. De plockar upp sin hämtmat och ska titta på tv. Maisie försöker få honom att förstå att hon hellre vill gå upp till sovrummet men han är så hungrig att han nobbar det erbjudandet.
När de ätit klart vill Maisie fylla på hans vinglas men han tackar nej eftersom han inte kan köra då. Hon vill då att han stannar kvar över natten men han skyller på att han måste upp tidigt för ett viktigt möte, så han reser sig upp och går därifrån. Maisie sitter kvar och är frustrerad, hon vet inte vad som är fel.
Hon försöker sedan prata med Declan om Nikhils tidigare förhållanden men Declan vill inget säga men han vet att Nikhil är galen i Maisie i alla fall.

Cain kommer till Home Farm på morgonen med ursäkten att han letar efter Sam. Natasha blir givetvis sur men Will ser glad ut och blir ännu gladare när Cain säger att han är välkommen tillbaka till verkstaden. Natasha säger då till sin son att hon inte vill att han hänger där med Cain.

Bob söker upp Viv för att prata med henne. Han vill ta med sig tvillingarna för att hälsa på Jamie. Viv vägrar givetvis men då säger han att hon lovat att inte stå i vägen för dem.
Brenda försöker sedan prata med Viv om att Bob faktiskt är barnens far och har rätt till att träffa dem.
Viv ger med sig och säger sedan till Bob att de får följa med honom till Jamie.

Val vill bjuda Diane på lunch men Charlie hann före. Diane får i alla fall Val att lova att inget säga till någon om Charlies sjukdom.

Jimmy kommer tillbaka till Nicola efter att ha varit på banken för att försöka få ett lån till att köpa puben. Tyvärr har det inte gått så bra för honom.
Nicola och Jimmy är sedan på puben när Diane kommer fram till dem och frågar hur det gått för dem. Hon är beredd att sänka priset bara för deras skull men Jimmy säger att det blir svårt ändå att få lån.

Belle och Will kommer hem från skolan och hon frågar om han vill till garaget. Han säger att han inte får gå dit men Belle lyckas övertala honom, Natasha behöver inte få veta något säger hon.
Cain ska iväg på ett ärende och Belle frågar om de får följa med. Först tvekar han men kommer sedan på att det är utmärkt. De åker iväg och han bjuder Belle och Will på mat.

Natasha letar efter Will och börjar bli orolig när han inte svarar i mobilen. Efter ett tag får hon ett sms från Cain som säger att Will är med honom. Hon fortsätter att ringa sin son som inte svarar.

Belle och Will är på en lekplats och leker när Cain säger att det är dags att åka hem. Sedan säger han att han inte fått tag på Natasha men att han sms:at henne så hon vet var han är. Belle säger åt Will att svara när hans mamma ringer igen. Natasha säger åt Will att komma hem nu och hon lovar att inte vara arg på honom.

Cain släpper av Will på Home Farm efter att de lämnat Belle. Natasha säger åt Cain att hålla sig borta från Will men då svarar han bara att man måste hålla ögonen på barn för annars vet man inte vart de tar vägen. Natasha säger åt Will att gå in i huset. När Will gått in så säger hon till Cain att han får sina pengar bara de får vara i fred sedan.




Kommentarer
Postat av: Carina

Okej, här är min teori om varför Nikhil bär sig så märkligt åt med maisie.... Jag tror att han är oskuld. Eller väldigt oerfaren och bränd från tidigare relation. Men det lutar åt oskuld, skulle förklara varför han så snart det börjar hetta till drar sig undan men ändå så uppenbart är kär i henne.



Charlie-mysteriet: Tycker också att det ändå inte riktigt stämmer. OM han nu är döende, varför friar han då till Diane? OM han är döende, varför fortsätter han då prata om Frankrike? Han hade ju vetat i flera veckor sa han. Känns tyvärr som om det är nåt mer som inte kommit fram. Hoppas jag har fel.

2012-04-18 @ 16:58:16
Postat av: Angelica

Vilken middag Chas blöd på till Aaron och Jackson korv och mos och lite bönor.. :D

2012-04-18 @ 17:50:54
Postat av: AnnaS

Oj vad pigg Charlie blev helt plötsligt! Hur fejkar man hjärntumör på ett trovärdigt sätt, för att inte tala om död?

Jag tror också att Nikhil är oskuld. Men Maisie måste nog få reda på det snart, annars kanske hon tar ett varv till med Cain...

2012-04-18 @ 18:47:24
Postat av: Jonas

Carina: jag håller med. Har tidigare skrivit att Nikhil bara är oerfaren/ovan.



Om Charlie lurar Diane, och det tror jag att han gör, är det verkligen en oerhört grym lek han leker med henne - framför allt när han vet hennes bakgrund med cancer/Jacks död.

2012-04-18 @ 19:38:56
Postat av: Colin

Another new banner! Less 'art-y', but more pictures! :)



I'm trying to figure out who all the new ones are though!



Victoria

Paddy

Debbie

Val

Steph

Biff



I think?



Does everyone know why he was called Biff by the way? It's not a normal first name!



A prize for the first person to get the answer right (without cheating :p )!

Postat av: ELIZA

Så klart att han är oskuld ! Man tar bara för givet att en man i hans ålder har ett förflutet med kvinnor . Och jag tror då också att Maisie är mogen nog att ta hand om det . Eller ? ( Och som vanligt i skvallerhålan lär ju hela byn veta det sen . ) Ang Charlie , undrar om han drog till med sjukdomen för att sätta fart på pub försäljningen ? Vilket han lyckades med . Diane sa ju tidigare att det får ta den tid det tar . Hoppas inte Cain får några pengar , snacka om pain in the ass , den mannen är .

2012-04-18 @ 19:58:12
Postat av: Colin

Todays second episode was from 12 July 2010 - the day after the World Cup Final. To make up for the six episodes lost over the previous few weeks an extra episode was shown the next day. Unfortunately for you that means on Friday you will be halfway through our Thursday double-bill, and the double bill (where we in the UK have a "continues in half an hour" caption) will remain split across two days almost every week until you reach June 2011 - just after the new look opening titles come in, in fact.

2012-04-18 @ 20:02:37
Postat av: Anonym

Ooh another new look!! I like it even more. Arty, but in a different way! :)

2012-04-18 @ 20:04:03
Postat av: Colin

That's me, obviously! :D

2012-04-18 @ 20:05:07
Postat av: ELIZA

BIFF : Hade det varit ett svenskt namn kanske han hade varit slaktare ? Är han DÖPT till Biff ? Inte fått det som vuxen , av andra ? I så fall tror jag han är en slagskämpe . Vilket är troligt , han är ( var ? ) en Dingle ? Typiskt , sett serien av och till sen den började , men Biffen har jag missat ! Ha ha

2012-04-18 @ 20:10:44
Postat av: Tessan

Jag har för mig att BIFF är en förkortning av alla hans namn. Han hade B... I.... Francis Fowler, kommer dock inte ihåg vad de första står för.

2012-04-18 @ 20:27:49
Postat av: Anonym

Well done Tessan, that's close enough! His name was Brian Ian Francis Fowler. He obviously didn't like the name Brian!



That was a good effort Eliza, the Dingles do of course have strange names, although most of them come from the bible - the best example being Marlon's young relatives Matthew, Mark, Luke, and Jon (a girl!)!



I notice Google Translate has translated Biff's name has to Beef in my list above, haha!



I've no idea what prize to award Tessan! Will the honour of breing closest in the quickest time, and pride that you didn't cheat be OK?? :)

2012-04-18 @ 20:47:15
Postat av: Colin

Do I even need to sign my posts?! :D

2012-04-18 @ 20:48:24
Postat av: Tessan

The honor is good enough för me. ANd i didn't cheat cuz those episodes of the 90's with BIff, Glovers and the Tates are my absolutely favourites! :)

2012-04-18 @ 21:01:27
Postat av: AnnaS

Jag skrev ett inlägg lite sent på gårdagens, så jag ber om ursäkt för att jag upprepar mig, men jag måste bara höra med er andra om ni skulle sälja puben om ni var Diane? Det är naturligtvis tråkigt att den hon älskar ska dö, men dom har ju bara känt varandra nån månad. Och vad skahon göra sen, tycker Charlie? Otroligt egoistiskt av honom. Jag tycker att hon ska ta långsemester och låta Bob ta hand om puben så länge. Vem vet, det kanske får Charlie att mirakulöst tillfriskna!

2012-04-18 @ 21:07:15
Postat av: Colin

It was clear you didn't cheat by the fact you didn't get all the initials! :)

2012-04-18 @ 21:08:05
Postat av: AnnaS

Fuska? Skulle nån här fuska?

2012-04-18 @ 21:31:06
Postat av: ELIZA

AnnaS : Jag skulle aldrig offra inkomsten på det sätt som nu är upplagd . Och definitivt aldrig på en ny kärlek , som jag inte känner . Jag anser att det tar år att lära känna en människa . Det finns andra lösningar , typ , den du nämner . Så då är jag också en oempatisk människa , i så fall ...Att ge kärlek ska väl inte kosta ....?

2012-04-18 @ 21:53:57
Postat av: ELIZA

Nu tänkte jag mer på det här . Vad ska Charlie ( officiellt ) ha pengarna till ? Sitt bygge . Varför ska Diane sätta sina pengar i hans bygge om han ska dö ? Dom är inte gifta ( än ) . Han har sagt att han har barn . Dom ärver hennes insats . Usch , nu är jag oempatisk igen....

2012-04-18 @ 22:03:31
Postat av: Malin

Att Diane ska sälja puben för att ge pengarna till Charlie som ändå ska dö innom några månader är helt ologiskt. Konstigt att inte Val eller Rodney reagerar på det.

2012-04-18 @ 22:53:09
Postat av: Irene

Tycker hela historien med Charlie är konstig. Kan han verkligen vara så genom-ond att han ljuger både för Diane o sin vän Rodney om en så allvarlig sak som att han är döende? Men varför skulle han dö ensam om Diane inte ville ha honom längre? Han har väl barn? Åtminstone en dotter som han verkar ha god kontakt med? Om han är en bedragare,skulle inte Rodney veta om det? De verkar ju ha varit vänner länge? Ja,ja,det är ju bara på tv,ingen idé att analysera sönder allting...

Hursomhelst,tycker synd om Chas som verkligen försöker reparera relationen med Aaron,dags för honom att förlåta henne,tycker jag. Och Carl kunde väl anstränga sig lite mer,en middag hade han väl kunnat klara av att vara trevlig,de är ju inte så att de umgås varje dag. Blir det nåt snedsteg med Eve hoppas jag Chas ger dem vad de förtjänar!

2012-04-18 @ 22:55:57
Postat av: Carina

Carl verkar inte det minsta intresserad av att bjuda till för att det ska funka. Efter självmordsförsöket var han ju så förstående men nu har han blivit sitt vanliga egocentrerade jag.

Bra idé AnnaS, att ta långsemester med Charlie. Ska han nu dö, kan han ju hellre sälja sitt hus i Frankrike så kan de leva på de pengarna...

2012-04-18 @ 23:04:49
Postat av: Carina

Irene: skrattar när jag läser inlägget "ja ja det är bara på tv" för man blir ju så engagerad och eldar upp sig!

2012-04-18 @ 23:07:21
Postat av: Colin

AnnaS: I meant no offence with my cheating comment. People do for one reason or another. For example, on our version of "Pengarna på bordet", "Million Pound Drop Live", the host often remarks that viewers have crashed websites because they can't wait a minute to find out the correct answer to a question. I don't understand it myself, I suppose they are just impatient??!



By this time by the way Diane had known Charlie for 4 months - something like 10 weeks by your pace. Time flies!

2012-04-19 @ 00:19:44
Postat av: AnnaS

Colin: jag förstod vad du menade! Skojade lite bara!

Irene: den här bloggen har gjort att jag blivit engagerad i HTG på ett nästan osunt sätt! Jag tar små pauser på jobbet för att se om nån har skrivit nåt nytt... För att inte tala om att gå och vänta på nästa avsnitt. Får påminna mig själv ibland om att det inte är på riktigt!

2012-04-19 @ 04:21:45
Postat av: Tina

Jag håller med dig AnnaS. Att besöka bloggen är ett måste, minst en gång om dagen ;)

2012-04-19 @ 10:26:55
URL: http://schottistina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0