64 år... Nej 63!

Natasha och Nathan går runt i skogen där Marks kropp ligger begravd. Hon ser att allt verkar orörd och blir orolig för vad den som skickat blommorna kommer att göra nästa gång.

Edna säger till Eve att ta det lugnt på nya arbetet eftersom alla vet vad som hände på Bartons gård och Jimmy är lycklig med Nicola och Carl är lycklig med sin Chas. Eve lovar att uppföra sig väl.

Val försöker övertala Diane till att följa med Charlie. Hon säger att spriten är billigare där i Frankrike. Diane blir sur för att systern är så ytlig men då säger Val att Diane borde ta chansen eftersom det är svårt att få tag på en bra karl när man är i hennes ålder.
Diane träffar sedan Charlie och säger att hon kan följa med honom till Frankrike. Han säger då att han måste berätta något som kanske kan få henne att ångra sig men han vill inte säga det nu på en gång.

Cain säger till Ryan att prata lite med Maisie som verkar ledsen. Ryan går fram till henne och får veta att Mark skickat blommor till Natasha. Ryan går då genast och berättar det för Faye.

Marlon försöker få Lizzie att hitta på något med Lisa för att få hemmet för sig själv när Rhona kommer på middag.
När allt är ordnat hemma så vill Lizzie inte gå ut med Lisa men när hon erbjuds pengar så är det ok. Hon passar även på att sno lite mat från tallrikarna Marlon ordnat precis innan han öppnar dörren för Rhona.
Middagen går bra och de sätter sig i soffan efteråt. Paddy ringer Rhona men hon svarar inte. Marlon och Rhona ska precis kyssa varann när Paddy knackar på dörren. Det är visst nödläge på en gård och Rhona måste följa med honom.

Faye söker upp Natasha för att fråga vad som står på. Hon säger till Natasha att ringa polisen men får veta att de redan pratat med dem. Faye blir irriterad på att Natasha inte verkar ta det så allvarligt så hon säger att hon ska ta reda på sanningen i alla fall.

Charlie och Diane tar en promenad för att prata ut. Han berättar att han har problem med bygget och att det blir så mycket dyrare än han tänkt sig. Hon säger att hon menar allvar med deras förhållande och kan tänka sig att sälja puben så han får ihop till det som saknas. Charlie säger direkt att han kan inte ta hennes pengar. Hon säger att han borde svälja sin stolthet och låta henne hjälpa honom.

Maisie är hemma och hon är förvirrad och ledsen. Hon säger att hon tror att deras far vill be om ursäkt, det är enda möjligheten till varför han skickat blommor till mamma. Nathan blir riktigt förbannad och skriker till henne att sluta tro det för deras far kommer inte tillbaka. Maisie rusar därifrån, jätteledsen.
Natasha mår inte heller bra av att se dottern så där deprimerad. Hon säger att enda chansen till att få Maisie att sluta hoppas på att Mark kommer tillbaka är om någon erkänner att han skickat blommorna. Hon ber Nathan att ta på sig skulden för att "ha försökt sära på Declan och henne". Först vägrar Nathan det men när de sedan pratar med Maisie så lyckas Natasha styra samtale till Nathan som då erkänner att det var han som skickade blommorna. Maisie ger honom en örfil och kallar honom för sjuk sedan går hon därifrån.

Nicola och Jimmy kommer tillbaka från smekmånaden. Han går direkt till Kings kontor för att prata med Carl. När han ser Eve sitta där blir han rätt förvånad men får snabbt veta varför. Jimmy blir lite orolig för vad Nicola kommer att säga om saken. Carl säger att det är väl inte hennes problem men Jimmy säger att det är det, mer än man anar.
Väl hemma så säger Carl till Jimmy att han måste berätta vad som hänt på kontoret. Jimmy säger då att Eve jobbar där men Nicola tar det lugnt. Hon säger bara att om Jimmy flirtar med Eve så kommer hans liv inte bli värt att leva längre. Sedan vill hon visa honom broschyrer på hus hon vill att de ska kolla på. Jimmy suckar, de har ju fortfarande inga pengar till att köpa hus.

Maisie träffar Ryan på gatan och berättar att det var Nathan som skickade blommorna. Ryan blir fundersam och kan inte släppa tanken och Cain märker att något hänt. Ryan berättar då för Cain om att det var Nathan som låg bakom blomskickandet. (om det nu var Cain som skickade blommorna måste han bli misstänksam om varför Nathan tagit på sig det)

Diane fyller år och får frukost av Victoria. Doug kommer över med ett kort och vill att de är vänner igen men han stanar inte kvar. Hon möter sedan Charlie utanför puben men han har inte ändrat sig angående hennes pengar.

Marlon träffar Rhona dagen efter middagen men hon är stressad för det är mycket med arbetet. Han tar det som om att hon inte skulle vara så intresserad av honom. Han pratar sedan med Paddy som säger att Marlon nog tror fel.
Senare på puben så pratar Paddy med Rhona för hon är orolig för att Marlon är så konstig mot henne. Han råder henne att prata med Marlon rakt ut för annars förstår han inget. Rhona går fram till Marlon och säger att hon glömde något igår och seda kysser hon honom. Marlon går iväg till köket med ett stort leende på läpparna.

Maisie berättar för Declan om Nathans senaste påhitt och Declan blir vansinnig. Han säger till Nathan att om han gör om något sådant igen så kommer han att sparkas från kontoret. När Declan gått försöker Nathan prata med Maisie men hon tycker han borde packa och ge sig av i stället.

Charlie berättar för Rodney om vad Diane vill och att han tycker att det kan bli problem med att insvestera i utlandet, det är alltid en risk och det vill han inte utsätta någon han älskar för. Rodney inser att Charlie medgett att han älskar Diane och det har han aldrig hört kompisen säga förut om någon. Han tycker att Charlie ska ta chansen när han hittat någon som betyder något....

Diane ska firas på puben men Charlie kommer dit och vill prata ostört med henne först. Han säger att allt måste gå riktigt till så därför vill han att hon tar denna present. Charlie ger henne en ring och frågar sedan om hon vill gifta sig med honom. Diane tvekar med sitt svar för hon tänker på Jack. Charlie säger då att han förstår att Jack finns i hennes hjärta. Då undrar Diane hur det ska gå för Victoria men Charlie tycker att hon kan följa med dem till Frankrike. Då tackar hon ja till hans frieri och vill att han ska ta emot hennes erbjudande om pengar eftersom de ändå ska gifta sig. Charlie säger att som gifta så kan han dela allt med henne.
De går ut och berättar för Andy och Victoria som blir jätteglada och ännu gladare blir Victoria när hon hör att hon ska få följa med.

Val som ser att det är kramkalas hos Diane får veta av Rodney att Charlie har antagligen friat. Hon kan givetvis inte hålla det tyst så hon ringer i klockan och påkallar allas uppmärksamhet. Val grattar systern som fyller år och som nu blivit Charlies fästmö. Alla runtomkring vill givetvis gratulera Diane och Charlie.
Doug hör och ser det och han ser väldigt nedslagen ut.


Kommentarer
Postat av: Anki H

Snälla..... hjälp mig! Jag kan verkligen inte minnas när Rhona var med sist? Hade hon flax med Marlon då också?? Länge sen? Vill ju veta! tack på förhand!

Vill också passa på att tacka för denna eminenta blogg! Mycket bra jobb!

Ha en skön tisdag alla HTG fans!

//Anki

2012-04-10 @ 13:34:37
Postat av: Erik

Det var bortåt tio år sedan som Rhona var med sist som vikarie åt Zoe. Och hon och Marlon hade visst något ihop då också, vet inte hur mycket, det kanske någon annan kan berätta. Skönt att det äntligen tycks bli lite romantik mellan dem nu, det behövs lite sådant i serien. Mest synd om Maisie annars i den här historien med blommorna från Mark. Undrar hur det kändes för Cain att spela in scenen med sin fru som kysste Marlon mitt framför ögonen på honom? Någon som inte tror att Cain inte tänker ställa till mer elände, om det nu är han som har plånboken?

2012-04-10 @ 13:44:54
Postat av: AnnaS

Jaha! Där kom det vi väntat på! Charlie behöver pengar och Diane erbjuder sig att sälja puben. Säga vad man vill om Charlie, men han sköter det snyggt! Hur ska det här sluta? Men borde han inte sälja bilen först av allt om han har så dåligt med pengar?

2012-04-10 @ 14:01:00
Postat av: Erik

Håller med dig, AnnaS, visst borde han sälja bilen först om han har så ont om pengar! Han luktar skum lång väg, en riktig äkta solochvårare av värsta sort, en mycket skicklig sådan, tror jag att Diane råkat ut för - och hon faller förstås som en fura, om inte någon räddar henne i sista stund och talar förstånd med henne ...

2012-04-10 @ 14:21:07
Postat av: Tina V

Det konstiga i det hela är att ingen är förvånad att Charlie behöver pengar, skulle dom inte varna Diane?

Rhodney vet ju hur han brukar vara.

2012-04-10 @ 14:40:04
Postat av: Erik

Vet inte Maisie om att pappans kreditkort använts att betala blommorna med? Tydligen inte, för då skulle hon väl inte ha trott på Nathan. Men fick hon inte reda på att polisen kollat pappans kreditkortsköp? I så fall haltar logiken här?

2012-04-10 @ 14:53:34
Postat av: Jackson

Ja, jag undrar om ingen annan runt omkring Diane anar oråd när det gäller Charlie.



Nu lär det väl endast vara en tidsfråga innan Carl hoppar över skaklarna med Eve. Han verkar ju mer än lovligt förtjust över hennes närvaro på kontoret. Nu har han lyckats erövra Chas från Paddy och då är det väl inte tillräckligt spännande med henne. Han reagerade ju i stort sett likadant när hon lämnade byn för att bli militär.

2012-04-10 @ 15:17:41
Postat av: Pandora

Det konstigaste här är att alla "Tror" att Charlie är en skurk, för det kan väl inte vara så att några av er har tjuvläst/tittat i förväg:P



Personligen så tror jag att Charlie är på riktigt och är uppriktig gentemot Diane och Vickan. Synd är bara att om jag har rätt så kommer Diane och Vickan förmodligen att försvinna ur serien, och det har varit nog stort manfall det senaste året ändå.

2012-04-10 @ 22:18:37
Postat av: SoP

Så Diane ska hamna i Frankrike o inte Spanien? Varför vill/ska hon ur serien? Och det vore väl en välgärning om Vickan också åker med!

2012-04-11 @ 00:20:02
URL: http://sisterofpain.blogg.se/
Postat av: AnnaS

Jag kan inte riktigt förklara varför jag tror att Charlie är en skurk, kanske för att det första han gjorde var att sabba Rodneys date... Men allt stämmer ju på den klassiska sol och våraren. Fast säker är jag inte. Jag har inte tjuvtittat!

2012-04-11 @ 03:35:45
Postat av: Jonas

Pandora: jag vill inte veta något om vad som kommer att hända (det skulle sabba själva tittandet), men även jag tror att Charlie är en sol- och vårare. Att han är kompis med Rodney är en orsak, att han absolut ville att Rodney skulle ljuga om sitt yrke är en annan.



Just nu förefaller han vara lite halväkta (framför allt eftersom han ville ha med Victoria), men med tanke på att han varit så "flash with the cash" tidigare samt att han behöver pengar nu gör att jag tycker att jag har fog för mina misstankar.

2012-04-11 @ 07:40:25
Postat av: finländskan

Jag har inte heller tjuvtittat, kanske jag blivit påverkad av att "alla andra" verkar tro att Charlie är en sol-och-vårare. Innerligt hoppas jag på lycka för Diane, men efter dethär avsnittet tvivlar jag ännu mer på Charlie, det är ju klassiska sol-och-vårar-knep han kör med nu, att först strö pengar omkring sig och sen plötsligt ha för lite och då damen erbjuder sig att bidra med pengar så vägrar han först men ändrar sig sen. Men vi får se, hoppas att vi som misstror Charlie har fel.

2012-04-11 @ 07:48:45
Postat av: Tina V

Jag har inte heller tjuvtittat, men varför har Charlie så bråttom med allt?

Man brukar inte blanda in sina affärer i början av ett förhållande.

Jag tycker också att hans förflutna är en varningssignal.

Dessutom verkar det konstigt att han skulle ha ont om pengar, med tanke på att han har haft spenderbyxorna på hela tiden för att köpa sin omgivnings gillande.

2012-04-11 @ 09:29:16
Postat av: Amanda

Taaaaack! För alla uppdateringar du gör här. Jag har missat jätte mycket på slutet och har inte tid att se reprisen så nu är jag ikapp igen. Grymt tack till dig!

2012-04-11 @ 12:10:26
Postat av: Sara

Jag håller med dig "Tina V", varför har han delat ut pengar och presenter och resor om han håller på att få slut på pengar? Han hade ju tex inte behövt ge Andy pengar..



Vet inte riktigt vad jag ska tycka om honom, på ett sätt verkar det som att han faktiskt blev kär i Diane på riktigt, men å ändra sidan blev det helt plötsligt skumt med pengarna...

2012-04-11 @ 14:15:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0