PANG BOOM KRASCH...

Zak stoppar John och Adam som är ute och åker. Han nämner att han har hittat fåren på ängen men Adam tycker det är konstigt eftersom han letat där redan. Zak menar att får kan vara luriga djur som gömt sig...
John och Adam åker hem till Dingles där fåren ska finnas för tillfället. De blir något förvånade när de ser att alla djuren är rakade. Dingles försöker att ge bortförklaringar men de märker att ingen tror dem ändå. När John ska åka så säger han att han vill ha en av deras grisar för att de ska vara kvitt. Vad kan Zak göra mer än att gå med på det.

Eric sitter och läser dödsannonser för att lokalisera om det finns ensamma personer som nyligen dött. Han funderar på att göra affärer med deras dödsbon.

Rodney stoppar Mark på gatan igen för att höra hur det går med firmabilen. Mark säger att Nathan precis ordnar den saken. Mycket riktigt dyker Nathan upp i en gammal brun skåpbil. Rodney blir förfärad men Doug har roligt åt det. Han tycker att bilen påminner om Rodney, en lantis på hjul och att Rodneys jobb som försäljningschef betyder förare av uttjänt skåpbil.

Även Val och Eric har roligt åt Rodneys nya bil men Diane försvarar honom med att han iallafall har ett jobb.

Leyla spanar in Ryan som kommer ut ur huset. Hon frågar honom om han vill provsmaka något från deras exotiska delikatesser. Ryan flinar och frågar om de ska ta det här ute på gatan. De går in i butiken och får då hjälpa Doug att sätta upp en hylla.

Betty kommer in på Home Farm för att städa. Hon frågar Mark om han har något att invända mot att en funktionshindrad hjälper till med städningen men han säger bara att ansvaret är helt hos Betty. Hon får börja städa själv eftersom Lizzie blivit sen. En och en halv timme senare dyker damen upp och förklarar att hon gått vilse. Betty märker att det kanske inte är så bra idé att låta en blind kvinna städa där eftersom Lizzie precis sagt att hon kanske råkar ha ner en dyrbar mingvas, så Betty föreslår att de ska ta en kopp te i stället.

Rodney är ute och kör sin nya firmabil. Han är något irriterad över att Nathan ringer och kollar upp honom. Dessutom måste han stanna för att höra något över huvud taget i mobilen. Nathan ber honom att göra ett arbete men Rodney vill inte just nu eftersom han precis sak gå på lunch. Han går därifrån och ser inte när bilen börjar rulla iväg utefter bygatan.
Aaron ser det och hoppar upp på fotsteget på sidan av bilen samtidigt som han försöker att få stopp på den. John ropar att han ska försöka öppna dörren och nå handbromsen men Aaron kan inte det. Bilen får fart eftersom det är en liten backe precis men Aaron lyckas svänga undan så han inte kör på Nicola som kastar sig i en buske. Tyvärr så lyckas inte han få stopp på bilen som kraschar in i nya butiken rätt emot Doug, Leyla och Ryan.

Cain och John som sett kraschen försöker ta sig in i butiken. Faye står utanför och är väldigt orolig för sin son som hon sett gå in där tidigare. Hon berättar det för Mark som får jättebråttom in för att hjälpa de utsatta.

Chas blir arg på Aaron för att han ställt till det och Paddy tror att han ljuger som vanligt så Aaron blir förbannad och rusar därifrån.
Flera bybor samlas på gatan utanför och skvallret går direkt om att Aaron försökt stjäla bilen och ingen är förvånad.

Nathan som är på Home Farm får reda på olyckan och han får bråttom till byn. Även Betty som är nyfiken skyndar sig dit och hon lämnar Lizzie kvar där ensam. Hon tycker att Lizzie kan passa på att lära känna omgivningarna så länge.

John som tagit traktorn till byn får användning av den när bärgningen av firmabilen ska göras. Mark är inne i butiken, han gick in genom vindrutan på den kraschade bilen och han lyfter upp bjälkar för att Ryan ska lite utrymme. Tillslut lyckas John och Cain få ut bilen och ambulansen kommer och får iväg de skadade till sjukhuset.

Faye tackar Mark och han säger att han gjorde det utan att tänka men hon säger att "vi vet båda två att det är en lögn". Hon vill först att han ska följa med i ambulansen men Mark säger att det skulle inte se så bra ut.

Polisen kommer för att höra efter om vad som verkligen hänt och Nathan påstår att Aaron stulit bilen. John hör det och kommer fram för att lämna sitt vittnesmål om att Aaron faktiskt försökt att stoppa bilen och hade han inte svängt hade han kört på en gravid kvinna.
Chas har svårt att tro på honom när hon hör det eftersom hon vet att hennes son inte är guds bästa barn.
Hon och Paddy träffar Aaron hemma och han säger att han bara försökt att stoppa bilen eftersom Rodney glömt lägga i handbromsen.

Polisen söker upp Rodney som är i chocktillstånd. Först är han orolig för Nicola som säger att hon och barnet mår bra sedan inser han att det kanske är hans fel alltihop men han erkänner inte att han glömt handbromsen.

Det visar sig att Doug brutit handen, Leyla mår bra och att Ryan bara brutit ett revben. (skönt, jag trodde nästan någon av dem skulle stryka med eller att Nicola skulle få problem)

Nathan står på puben och anklagar Aaron för olyckan men byborna försvarar honom och säger att han faktiskt bara försökt att få stopp på bilen.

Ryan kommer hem med Faye och han ser Mark ute på gatan. Han går fram och tackar för hjälpen. När Ryan gått säger Faye till Mark att Ryan kanske skulle ha varit mer tacksam om han vetat att det var hans far som räddat honom...



Kommentarer
Postat av: Jackson

Dagens olycka var tämligen osannolik, men visst var det spännande och dramatiskt innan man visste hur det skulle sluta?!

2011-09-01 @ 17:18:19
Postat av: Lina

synd om Aron ...

2011-09-01 @ 18:37:34
Postat av: Tina V

Vad jag tycker om Cains nya sätt.

Aron tycker jag fick för mycket skit av alla, det var bra att han fick säga hur det gick till.

Två spännande avsnitt idag.

2011-09-01 @ 18:47:16
Postat av: Tina

Två bra avsnitt idag. Skönt att Dinglarna blev tagna med fingrarna i syltburken. Sedan var ju Johns replik till Shadrack, när han hade griskultingen i famnen, obetalbar: Han kommer alltid att påminna mig om dig. :)



Rodney hävdar ju att han lade i handbromsen.- Visserligen kan han ju ljuga, men i vilket skick var bilen egentligen från början? Nathan var nog inte så nogräknad när han valde. Det billigaste var nog det bästa enligt honom. Jag tyckte att såg ganska skyldig ut.

2011-09-01 @ 18:59:17
Postat av: Erik

Spännande avsnitt i dag, orättvist att ge Aaron skulden. Kommer dottern i Bartonhuset Holly att få ihop det med honom nu? Hon verkade lite intresserad.

John Barton verkar vara en bra karl, han kan hantera Dinglarna också och han sa sanningen till Nathan som fick sig en näsbränna, rätt åt honom, den snorkiga överklasskillen.

Hörde ni att Mark sa "You'll be okay, son"? Menade han det bokstavligen? Man kan ju säga så till främmande yngre män också, men i det här fallet låg det nog mer bakom, eftersom han rusade dit över huvud taget. Vad har blinda Lizzie ställt till med på Home Farm, det fick man aldrig veta.

2011-09-01 @ 19:21:24
Postat av: Bella

Det här var verkligen de bästa avsnitten på länge! :D

Älskar att alla verkligen hjälptes åt och brydde sig. Och att Cain visade att han faktiskt har en annan sida. < 3

2011-09-01 @ 19:44:47
Postat av: Carina

Jag undrar också om Rodney la i handbromsen. Han verkade mest sur över bilen och inte bry sig, men å andra sidan såg både Rodney och Nathan likvärdigt skyldiga ut. Skillnaden är väl bara att Rodney åtminstone har vett att skämmas.

Tror också som nån sa innan att Nathan nog tagit det mest förudmjukande han kunde hitta som firmabil. Fast jag som gillar retro tycker iofs den var rätt cool ;-)

2011-09-01 @ 22:24:10
Postat av: Mariann

Se där! Carina (och även Moira) är kvinnor med rätt syn på det här med bilen :) Jag hade gärna haft engelsk skåpbil från 50-talet!

2011-09-02 @ 06:59:26
Postat av: Stina

Serien har verkligen blivit bättre i höst. Familjen Barton verkar trevliga, John verkar ha humor Även Cain har fått lite mer nyanseradn personlighet. Men kan ingen ta bort Lizzie ur serien!

2011-09-02 @ 11:13:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0