En blind som skrapar lotter

Ryan frågar sin mamma om hon har något emot att han umgås med Nathan efter det som hänt men hon har inga problem med det och man ser hur nöjd hon är.
När Ryan jobbar på verkstan får han ett samtal och det är erbjudandet om att jobba i Dubai. Han säger att han måste tänka på saken innan han svarar.
Mark kommer fram till honom och säger att han gett Ryans namn till sin vän i Dubai och då inser Ryan att det är Mark som ligger bakom det. Han tror att Mark fixat det för att gottgöra det hans mamma fått utstå eftersom hon inte kan bli Marks fru och Mark erkänner det. Ryan ber då honom att hålla sig borta från deras liv.

Faye söker upp Mark på Home Farm för hon är arg på honom som försöker att få bort Ryan. Han säger då att hon utnyttjar ju Ryan för att komma åt honom.
Ryan berättar för Nathan om nya jobbet och han blir lite avundsjuk på erbjudandet. Då säger Ryan att han fått det för "någon idiot med mer pengar än förstånd är skyldig hans mamma en tjänst". Eftersom de står vid bardisken så hör Mark det som står en bit bort.

Natasha är glad när hon pratar med Rodney men så fort Mark kommer in på kontoret blir hon mer sammanbiten. Hon säger åt honom att de måste få bort Faye från byn eftersom hon är som en tidsbomb.
När hon sedan pratar med Faye så inser hon att det inte kommer att bli så enkelt. Faye säger att  det spelar ingen roll om Ryan bor borta i Dubai, hon kan ändå bo kvar i byn och det är endast hon själv som bestämmer det.

Jake måste fixa nytt pass och han ber Marlon att hälsa Diane att han blir lite sen. LIzzie som hör att han ska till stan ber då honom att lösa in hennes vinstlott till nya lotter. När Jake sedan kommer tillbaka får han hjälpa henne att skrapa. Han upptäcker precis en vinst men Eli som står bredvid inser att de kan tjäna på det välter ut Lizzies öl så hon måste gå därifrån. Eli tycker att de två kan dela på vinsten, 500£ men Jake vill inte stjäla från en blind kvinna. Eli säger då att man inte ska avstå från att stjäla från någon bara för att den är blind.
Senare ser man när Jake gömmer pengar i en burk i köket på puben.

Biskopen kommer hem till Ashley och vill att de ska återuppliva "Bishop's trophy" en crickettävling. Ashley säger att han inte riktigt har den tiden att arrangera något men biskopen står på sig.

Michael hämtar Debbie men hon vill inte gå iväg eftersom Sarah är sjuk. Han erbjuder sig att stanna kvar som sällskap men Debbie tycker att de kan ses i morgon istället.
De träffas dagen efter för en fördrink på puben och när Debbie sedan ska hem för att byta om följer Michael med. Han vill gärna stanna hemma men hon vill komma ut. Då försöker han med att de kan göra både och ...han kan följa med henne upp när hon byter om men Debbie säger att han får vänta där nere i vardagsrummet eller i bilen.

Ashely har satt familjen på någon slags vegetarisk diet så Laurel smiter till puben för att få sig en köttsmörgås.

Aaron går in på veterinärmottagningen och ser en kund flirta med Chas.
Hon förklarar att de fått in ett akutfall som Paddy håller på med så kunden får vänta. Aaron skyndar sig in till Paddy för att tala om att det är någon där inne som kommer väldigt bra överens med hans mamma och Paddy kan höra hur de skrattar. När akutbesöket är avklarat kommer Paddy ut i receptionen. Kunden som väntat frågar om han kan skjutsa Chas någonstans, hon tackar nej och talar om att hon bor i huset tillsammans med Paddy. När kunden åkt säger Paddy till Chas att hon inte borde flirta så eftersom vissa inte vet att det är på skoj även om han och hon vet om det. Aaron retar Paddy för att han är svartsjuk.

Andy hjälper Bartons att bära in möbler i huset på gården. Yngsta dottern Hannah har lite svårt att låta dem vara så hon frågar om Andy kan stanna på middag. Hon fyller 15 år och Andy grattar henne men han verkar inte stanna för att äta.

Jimmy besöker Nicola på sjukhuset, med sig har han nya stora kuddar så hon kan ligga bekvämt. Han har som förslag att babyn ska heta efter hans mamma. Nicola gillar inte Mary så han säger att hon kan heta Maria. Det gillar inte Nicola heller utan hon har bestämt sig att dottern ska heta Angelica. Då ser han rätt besviken ut.
När de sedan står vid kuvösen och tittar till babyn så ser han att det står Angelica King och då lyser han upp med hela ansiktet. Han blir oerhört glad över att dottern nu fått endast hans efternamn.

Lilla Angelica får komma upp till den vanliga avdelningen och vara med sina föräldrar. Nicola ska försöka amma babyn men det går inte så bra. Jimmy blir utskickad ur rummet eftersom hon säger att hon blir stressad av att ha honom där. Han möter Lexi och Carl i korridoren. De ska hälsa på men Carl får plötsligt bråttom därifrån. Han lämnar kvar Lexi på sjukhuset. Carl tycker att hon kan åka hem med Jimmy.

Lexi har det inte lätt. Hon får veta efteråt att Carl varit på och hälsat på Nicola med Jimmy dagen innan. När hon sedan är och hälsar på på sjukhuset ser hon hur alla gullar med babyn. När hon blir ensam med Nicola och Angelica vill hon inte hålla i barnet. Nicola säger åt henne att hon borde sätta ner foten när det gäller Carl eftersom han inte ens kunde vänta på henne medan hon besökte sjukhuset. Hon sa till Lexi att "man får det man nöjer sig med"...
Lexi går sedan iväg för att köpa milkshake till Nicola och när hon kommer tillbaka är Carl där och gullar med sin systerdotter. Hon blir förvånad eftersom hon inte visste att han skulle komma tillbaka. Nicola och Jimmy märker den tryckta stämningen mellan Lexi och Carl så de går ut och lämnar paret ensamma en stund.
Då konfronterar Lexi Carl. Hon frågar honom varför han undviker henne och inte ens vill titta på henne när de pratar. Hon säger att hon vill ha barn och vill inte han det så måste hon hitta någon annan som kan ge henne det...


Kommentarer
Postat av: Lina

Jag måste komma med ett klagomål , jag tycker inte det är okej när folk som skriver "spolier" och låssas att man gissar sig till framtiden.



Även fast jag vet vad som händer i framtiden så kan jag ändå diskutera saker utan att skriva det på ett sätt som att gör det uppenbart att man vet... För alla är inte "dumma" utan man märker när folk "låsas " om ni förstår vad jag menar ...



Istället för skriva massa "spoiler" så kan man istället välja att diskutera dagens avsnitt istället för skriva " det blev inte jimmys förslag , men tycker "Angelica" är ett fint namn" m.m ... Man kan istället fråga vad folk tror barnet kommer heta m.m ... Ni fattar lite vad jag är ute efter...



Jag tänker mest på folk som helt enkelt inte vill veta vad som händer

2011-09-13 @ 16:56:46
Postat av: Adm

>>>Lina

Jag tog bort det inlägget du pratar om eftersom när jag såg avsnittet idag började misstänka att det var en spoiler, men det är inte alltid lätt att veta vad som är gissning eller inte speciellt om man inte vet vad som kommer att hända.

Det är verkligen trist att någon vill berätta vad som händer genom att leka "spådam"

2011-09-13 @ 17:16:59
URL: http://emmerdale.blogg.se/
Postat av: Adm igen

Tyvärr kan jag inte hålla koll dygnet runt och vill inte låsa kommentarerna för verifiering så vi får hålla oss på mattan...

2011-09-13 @ 17:22:24
URL: http://emmerdale.blogg.se/
Postat av: Erik

Jag märkte också att Viktorias inlägg i går lät lite lurigt, så det var helt rätt att ta bort det.

Lite dumt av Mark att tala om för Ryan att det var han som låg bakom erbjudandet, annars kanske han hade nappat direkt. Nu verkar det ju som om han tänkte ta jobbet ändå. Om det nu inte händer något i sista stund som får honom att ändra sig som så ofta händer i HTG. Borde inte Nicola och Jimmy ha fått lära sig lite om amning och att byta blöjor, i stället för att stå så där helt handfallna. Och var är Diane och Val? Borta samtidigt och nu verkar det som om Jake skulle försvinna också. Kan Marlon verkligen klara allt själv?

2011-09-13 @ 17:27:47
Postat av: Liina

Hehe Vad bra :) det var ju bra att det togs bort =).

__________________________________________________



Mark verkar ju uppenbart inte vilja bli av med ryan. Jag tror innerst inne vill han lära känna sin son , men vill inte förlorar Natsha.Men vore inte det bästa varit ifall de hade berätta halva sanningen för alla från början?.



Man hade kunnat sagt att Mark ex hade fått en son utan hans vetskap. Men det kanske inte få gå till så i fina familjer (?). Jag personligen hade inte haft något emot ifall min pappa hade fått reda på att hans flickvän innan ca 20år han träffade min mamma hade fött ett barn.

______________



Ja det är ju lite konstigt att val är "borta" helt plötsligt det handlade ju om henne och eric , Det är irriterande ......



Kul med Nicola idag när hon bestämde helt själv utan Jimmy , det är bäst han vänjer sig för Nicola lär ju fortsätta i denna stilen. Men jag tror hon blir en bra mamma nu när angelica är liten , men tror inte på en lyckad mamma roll till ett äldre barn över 12 år...

2011-09-13 @ 18:35:12
Postat av: Agneta J

Lite off topic men jag ser just nu på TV-serien Mullvaden från 1979 på DVD och där finns en jättesnygg skådespelare och jag har grubblat på var jag sett honom förut. Nu har jag googlat namnet och det visar sig att det var han som spelade Nicolas gamle man De Souza.Att han var så stilig i unga år:)

2011-09-13 @ 20:05:07
Postat av: Carina

Stackars Jimmy vad han får utstå från Nicola. Hon är ju inte lätt att tas med i vanliga fall, men nu med hormoner och stressad över att ha blivit mamma med allt vad det kräver har hon blivit en riktig bitch, men Jimmy verkar glad ändå. Nu har han ÄNTLIGEN fått det han alltid längtat efter - en familj. Heja Lexie, att hon konfronterar Carl. Undrar hur han kommer reagera nu?! Han vill kanske inte heller riskera att stöta sig för mkt med Lexie med tanke på att hon vet att han dödabde sin pappa...

2011-09-13 @ 20:05:10
Postat av: Colin

While I agree that giving away Angelica's name was an unnecessary spoiler, it could have been worse - when I read a spoiler had been deleted I thought it might have been something else...



A correction to my comments about Alan by the way (for the record). August 1st was a Saturday - I mean the third!

Postat av: Liina

Colin - I took the name as an example of a spoiler warning that it has been in recent times. Because it is often revealing in kommentaren so I did not want to take something that was bigger that will happen...This has been going on for some time



But yesterday, I was irritated by a comment so I could not keep quiet any longer

2011-09-13 @ 20:29:08
Postat av: Mariann

Vad var det för fel på Jimmy's första förslag?? Marianna.. ett sånt vackert namn :)

2011-09-13 @ 20:33:55
Postat av: Mariann

Nu skulle jag surfa efter en bild på den "unge, snygge" mr De Souza. Och upptäckte att tv-serien Mullvaden heter Tinker, Tailor, Soldier, Spy i original. Och vad lustigt att Tomas Alfredson har ju just gjort en ny filmversion av den, som han - nästan - fick pris för.

Men nån bild på ung Michael Jayston, det hittade jag inte...

2011-09-14 @ 10:42:20
Postat av: Mariann

till slut hittade jag:

http://jayston.awardspace.com/minecopper/displayimage.php?album=38&pos=12

ung - ja, men snygg? neeeej. Jag och Agneta har inte samma smak :)

2011-09-14 @ 10:49:50
Postat av: Pandora

@Mariann. Nej inte var han speciellt snygg i mina ögon heller, men inte coyote ugly heller för den delen. Jag tycker att han ser ut som en ung och renrakad Gandalf. Inte mitt drömragg direkt haha.

2011-09-14 @ 10:58:02
Postat av: Agneta J

Haha den bilden var inte särskilt smickrande.Han är MYCKET snyggare i Mullvaden.Lovar:)

2011-09-14 @ 11:50:27
Postat av: SoP

Hm, ser vi samma serie ? Jag tycker Nicola är helt ljuvlig för tillfället- och jag som inte brukar bry mig om "babylycka" blir alldeles varm av Jimmy´s glädje.Sen vill inte jag att Jake ska försvinna-

2011-09-16 @ 02:52:36
URL: http://sisterofpain.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0