Blir det skilsmässa?

Carl har fixat en ny firmabil till åkeriet så nu kan han skjutsa Lexi till mötet på sjukhuset. Lexi är så ivrig att de kommer alldeles för tidigt så de får vänta i väntrummet. Under tiden sitter de och fnissar åt receptionisten som måste rätta till sina glasögon var tionde sekund. När det sedan är deras tur får de prata med läkaren. Då får de veta att det är lång väntetid på provrörsbefrukning, från två månader upp till ett år. Fast det finns ett annat sätt och det är att anlita ett privat vårdbolag men det är dyrt, lika mycket som en ny bil. När de kommer hem vill Lexi att de satsar pengar på detta även om det är dyrt. Carl säger att de inte har råd. Lexi bryter ihop, hon känner sig värdelös som inte kan ge sin man ett barn.

Lily är på gott humör. Hon går runt och sjunger på "Born to be wild". Edna går runt och muttrar över sin systers leverne. Lily säger åt henne att hon har ett fint ansikte när hon ler så hon borde göra det oftare. Då svarar Edna med att  "hur tror du ditt ansikte kommer att se ut när det är nedsmetat på ett träd". Lily säger att hon vill leva och känna frihet inte bara gå runt och vara grå och trist.  Hon blir ledsen på sin syster som är så negativ. När Eddy fått reda på att Alan antagligen kommer att backa ur deras resa ut i världen på mc:n så erbjuder sig Lily att följa med honom i stället.

Betty försöker få gratis ost när hon handlar hos Viv men Viv är inte alls intresserad av att ge henne det. Då börjar Betty prata om affären i Robblesfield som har samma sorts varor men billigare, dessutom kommer de att starta en busslinje som är gratis för passagerarna till butiken. Då ger Viv med sig och ger henne en gratis ost.

Holly möter Scarlett ute på byn och hon frågar henne om jobb. Tjejerna finner varann och blir goda vänner. Eftersom Scarlett inte kan hjälpa henne frågar hon Doug och Leyla om det finns jobb i nya butiken när den blivit uppbyggd igen men även där får hon nobben.
Nathan får reda på det och när han ser Holly på cafét säger han att hon ska söka upp honom nästa dag så ska han se vad han kan göra för att hon ska få jobb.

Alan och Doug pratar om motorcyklar och de frågar Eric om han haft en hoj.
Eric svarar att han fått ärva sin mosters gamla gula med en korg framtill.... ;)

Cain försöker prata med Faye när hon är på cafét. Hon är inte intresserad men han bjuder henne på frukost ändå. Han följer sedan efter henne när hon går ut därifrån och han fortsätter att försöka bjuda ut henne men hon fortsätter att säga nej.
Mark ser dem och precis då kommer Ryan så han passar på att fråga grabben vad han tycker om Cains flirt med mamman. Ryan säger att Cain är inte gift i alla fall...

Den nya skylten till affären har kommit och Bob ska ta med Viv ut för att titta på den. Brenda följer efter lite på avstånd. Bob håller för Vivs ögon och låter henne sedan titta när de står framför skylten. Viv håller på att ramla baklänges när hon ser att det står "Walker & Hope shop"
Brenda kommer bra överens med TJ och Terry blir lite utanför när de gör sina "high five". TJ kallar Brenda för snygging eftersom pappa också gör det.
Terry försöker undvika att svara när Louise ringer men tillslut måste han ta det samtalet. Hon vill sälja sin del och han är beredd att ordna pengar om hon sänker priset något.

Eric frågar Val hur det gått hos tandläkaren men Val svarar kortfattat och styr över samtalet till annat.
Val söker upp Rodney för att prata med honom men han blir förbannad och vill inte det. Hon ber honom att inte säga något om det som hänt till Diane och Eric.

Diane märker att Val beter sig konstigt. När sedan Rodney kommer in på puben och hon ber Val servera honom och hon vägrar så tappar hon tålamodet.
Hon drar med sig båda två till rummet bakom puben för att få veta vad som pågår. Då kommer allt fram om vad som hänt. Hon skäller ut Val och säger att "vissa kvinnor, inte du, faktiskt kan njuta av en mans sällskap utan att det leder till sovrummet"  Hon säger att Val haft ett lösaktigt beteende och visat att äktenskapet är oviktigt. Precis då kommer Eric in i rummet och hör allt. Givetvis vill han veta vad de bråkar om men Val säger att det bara är ett missförstånd dem emellan. Eric ger sig inte men Val vågar inte prata med sin man så hon sticker därifrån.
Val låser in sig i hemmet och hon låter inte Eric komma in. Han konfronterar Rodney som går förbi på gatan men han kan inget säga och då går Eric  till fabriken och sätter sig på golvet på kontoret.

Val kommer till kontoret och hon berättar hela historien. När hon frågar sedan vad hon kan göra för honom så säger han att det finns tre saker: gå hem...packa..  och lämna mitt hus. Hon försöker att be om ursäkt men Eric säger att han är deprimerad efter att han förlorat företaget, sett fabriken stängas ner och hans oförmåga att åstadkomma en enda bra idé så det är inte hon som gjort honom sådan men nu hade hon slagit den sista spiken i hans värdighet... När hon gått blir han förbannad och kastar flaskan i väggen sedan brister han ut i gråt.

Val inser att hon inte har något hem så hon går till Diane som är väldigt förbannad. Val vägrar att förstå att hon gjort fel utan hon har ju bara försökt att hjälpa sin syster. När inte det hjälper blir Val förbannad och säger att Diane förstört hennes äktenskap.
Då får Diane nog och säger åt henne att hon är "trött på din dumhet, jag vill ha ut dig från min pub och mitt liv"


"Livet är som ett fint vin, man ska smutta på det, inte svepa..."
Eddy om att åka sakta på motorcykeln





Kommentarer
Postat av: Erik

Tyckte verkligen synd om Eric. Förlorat fabriken, inget jobb och så går Val och ställer till det så här. Ska äktenskapet verkligen hålla? Var ska hon bo?Tycker inte synd om Val, hon får skylla sig själv.

2011-09-06 @ 17:49:10
Postat av: Tina

Visst var det synd om Eric, och man ömmade ju lite för honom också när han berättade om den gula hojen som kompisarna hade tråkat honom för.

2011-09-06 @ 17:57:25
Postat av: Mariann

Jaså, det blir Lily som ska försvinna ur serien på en motorcykel? Ja, det gör då inte mig nånting för det har då varit en fånig karaktär, och så elak mot Edna hela tiden. Usch! De kan ta med Val i en packväska också så jag slipper se den. Fy för ett aber!

2011-09-06 @ 18:28:19
Postat av: Pandora

Ja visst Val kan vara rent Sahlinskt korkad ibland, men nu gick hon banne över gränsen! Stackars Eric! Bara han inte förvandlas till en knäckt liten velourgubbe nu, och inte som förut en småfifflande fräckis med pansar tjockare än maken mins stridsfordon!



Den nya familjen verkar litet väl för klämkäcka för min smak än så länge, fast det är klart.. Far i huset gör det ju inte ont att titta på direkt! Mumsfilibabba!



Vart har Andy tagit vägen förresten? Det är hans öden och missöden som intresserar mig mest just nu! HOPPAS HOPPAS HOPPAS att han blir sitt vanliga snälla jag igen, och inte "flyttar till Spanien"!

2011-09-06 @ 19:17:15
Postat av: Hanna

Morr, hos mig har TV4 strulat i 2 dagar nu. Sista 5 minuterna är det bara svart i rutan, tur det finns TV4play.

2011-09-06 @ 19:32:22
URL: http://karusellflickanskrypin1.blogspot.com
Postat av: Tessan

Grattis till över 500 inlägg!!! Så bra och välskrivet att det är en fröjd att läsa. Och då gör det inget att man jobbar på dagarna och ibland inte hinner titta på play.

2011-09-06 @ 22:30:27
Postat av: Joanna

Pandora - vad menar du med Sahlinskt korkad??

2011-09-07 @ 08:19:22
Postat av: Pandora

@Joanna: Sahlinskt korkad = Lika mycket konsekvensanalytisk förmåga som Mona Sahlin.=))

2011-09-07 @ 09:25:35
Postat av: Tina V

Joanna!

Tänkte fråga precis samma sak.

Vad har Mona Sahlin med Hem till gården att göra?

Jag tycker nog att Sahlin inte är mer korkad än någon annan politiker.

2011-09-07 @ 09:32:12
Postat av: Tina

Jag tror inte att det blir någon skillsmässa. Jag tyckte mig se sorg i Eric´s ansikte när Val inte ville släppa in honom, inte ilska, och att han kommer att förlåta henne.

2011-09-07 @ 11:10:49
Postat av: Mariann

Men för fan Pandora! Varför vill du dra in politiskt tjafs i vår trevliga blogg?? Ta det i de forum där sånt skitprat och smutskastning passar bättre!

2011-09-07 @ 11:47:31
Postat av: Colin

Pandorra, Andy is back on your screens next Tuesday. Your "moving to Spain" comment amused me - he has been thinking about moving to Spain in UK-pace episodes just recently! I know what his final decision is but of course I couldn't possibly comment on that, although either way it does mean I've now got to add him to the list of people I can't talk about in the present-tense! Also, I'm glad people asked what you were talking about although of course the reference is still lost on me - a bit like how it was for you when Jamie mentioned "Richard & Judy" the other day!

Postat av: SoP

"Pancy Pollard"-det måste man ju lé lite åt :-) Men, ska vi Äntligen bli av med Val? Och Lily som bonus? Sen, alltså, Lexie - borde inte Carl släpa henne till Psykolog istället för gynekolog? Jag fattar inte vad hon tjatar om sitt förlorade barn? det var ett utomkveds- hade aldrig kunnat bli en unge ens.. hon är så störd den bruden. Jag blir arg bara jag ser henne. Hoppas han Äntligen dumpar henne.

2011-09-09 @ 04:54:10
URL: http://sisterofpain.blogg.se/
Postat av: Tina V

SoP!

Förstår inte hur du tänker, att få ett utomkved är ingen barnlek, att Lexi är ledsen är inte så konstigt.

Att sedan Carl är en okänslig make gör ju inte saken bättre.

Jag tycker att Lexi har hanterat hela denna situationen jättebra, trots att hon frotteras med havande kvinnor och bebis.

2011-09-09 @ 14:14:18
Postat av: SoP

Tina V:men,jag vet att man kan dö av ett utomkveds men det blir ju inte ett riktigt foster,så det är ju inte ett barn?Och kanske har jag missat nåt men hon hann ju bara vara "gravid" i nån vecka- Jag tycker i alla fall hon borde in på psyket o få hjälp.Och nu är det ju bra att Carl äntligen har sagt ifrån.

2011-09-09 @ 14:57:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0