Återigen en bilpresent, som ratas...

Lexi försöker få med Carl till läkaren för att få information om provrörsbefruktning men Carl vill vänta tills Jimmy kommer hem från affärsresan eftersom han har svårt att lämna arbetet på kontoret. När Nicola får veta det så säger hon till Lexi att bara boka en tid så kommer Carl att få lämna återbud till jobbet. Lexi gör det men Carl kan ändå inte komma ifrån eftersom han har ett viktigt affärsmöte just den dagen. Då blir Nicola sur på honom och retar honom för att vara en fegis som inte vågar. Lexi säger att hon förstår honom men Carl märker att det betyder så mycket för henne så han lovar att försöka hinna komma till mötet ändå.

Nicola har "gravnesia" så hon glömmer saker och ting, t.ex. plånboken så Rodney fick betala hennes frukost på cafét och då kunde hon öka sin beställning med lite mer mat...

Ryan börjar på verkstan och Aaron blir inte glad. Han undrar varför Ryan får göra vissa saker och Cain säger att det är för att han är snabbare. Faye kommer dit för att lämna in sin bil eftersom den "knackar".
Cain frågar Ryan om hur det är med tjejer eftersom han flyttat hem till mamma igen men Ryan säger att det är lugnt på den fronten just nu. Då nämner Aaron att han hört sin mamma och Paddy ha sex i morse och det var inte alls kul.
När Cain nämner Faye och hennes kärleksliv så blir Ryan förbannad eftersom han tror att han bara fått jobbet för att Cain ska imponera på hans mamma. Då säger Cain att det kanske bara är Mark Wylde som får visa sitt intresse men då blir Ryan så irriterad att han går därifrån.

Faye hämtar bilen på eftermiddagen och hon slipper betala för reparationen. Cain tycker hon borde byta bilen till en mer glamourös bil men hon är nöjd med den hon har.

Edna är upprörd när hon märker att Lily ska åka mc med Eddy till arbetsintervjun i Hotten. Hon tycker inte det passar sig. När Lily sedan kommer tillbaka så möter hon Sam som sitter utanför puben. Sam frågar hur det gått och hon säger att det gått vägen. Då frågar han henne om hon kan lägga ett gott ord för Lisa som också behöver ett jobb men Lily säger att det nog inte skulle passa Lisa och hon ser att Sam blir ledsen.
Hon möter Edna på puben som säger åt henne att det är otänkbart att åka på bönpallen i hennes ålder men Lily tycker att Edna borde prova på det själv i stället. Lily sitter sedan på puben och provar drinkar med Eddy.
Dagen efter kommer Edna för att hämta broschen men Lily orkar inte leta efter den.

Viv är sur och tycker inte om menyn de har på cafét. Hon tycker att de håller för låg klass för att kunna nå lite finare människor än bara lastbilschaufförer. Hon gör i ordning smörgåsar som hon skär upp i småbitar för att gästerna ska kunna provsmaka. Dessutom beställer hon en ny skylt till cafét och när Brenda får höra det blir hon lite irriterad eftersom hon vill ha sitt namn på skylten också. Viv säger tyvärr, det är försent.

Diane får en stor bukett blommor med bud. Det visar sig att blommorna är från Rodney. Val som ser det börjar bli orolig för vad han kan ha för avsikter, hon misstänker genast att han är ute efter puben.
Rodney kommer till puben för att prata med Diane men Val vill inte släppa in honom i utrymmet bakom disken. Tillslut måste hon ge med sig. Diane pratar med Rodney och förklarar för honom att de aldrig kan bli dem igen och då säger han att han inte varit ute efter något sådant utan han ville bara tacka för att hon ställer upp och stöttar honom. De börjar skratta åt "missförståndet" och de har väldigt roligt ihop.
Val står utanför och hör bara hur kul de har det.

Mark kommer in på cafét och ser att Ryan sitter där. Han går fram till honom för att höra hur han mår. Precis när han tänker sätta sig så säger Ryan att platsen är upptagen. Mark lyssnar inte utan försöker prata med honom ändå. Ryan går då ut och Mark följer efter. De börjar gräla för Mark försöker få Ryan till inse att de kanske borde flytta men Ryan tycker inte han ska lägga sig i. Då säger Mark att han får väl ta upp det med Faye själv men då tänder Ryan till och blir förbannad. Han säger åt Mark att låta hans mor va ifred. Faye står en bit bort och ser uppträdandet. När Ryan kommer hem frågar hon vad det hade handlat om.
Han förklarar att Mark egentligen haft rätt som tycker att de inte ska bo i byn, att hon faktiskt borde gå vidare med livet. Faye säger då till sin son att aldrig lägga sig i hennes privatliv igen.
Dagen efter hittar Faye en bilnyckel i brevinkastet och hon tror att det är Ryans nycklar. Han säger att det inte är det och hon blir förvånad. När de sedan ser en snygg ny sportbil framför huset förstår det inte alls vems det är. Ryan tror att det är Mark som köpt den för att muta dem. Faye söker upp Mark och säger att hon tänker inte flytta oavsett hur många bilar han köper till henne men han vet inte vad hon pratar om.
Det visar sig sedan att det är Cain som köpt bilen i "inflyttningpresent" men hon vill inte ha den...

Alan berättar för Edna att han tänker följa med Eddy på en resa ut i världen på mc:n. Hon tycker inte alls de tär någon bra idé och hon blir inte gladare när hon får veta att han inte ens pratat med Pearl och Betty om saken.

Val som är så intresserad av vad Rodney har för avsikter med Diane gör allt för att få reda på det. Hon ser till att få ledigt från puben, Eric får jobba istället för henne och inte Rodney som Diane föreslår. Sedan går hon hem och piffar till sig och beger sig sen hem till Rodney. Där börjar hon prata om att hon fortfarande är kär i honom och att han borde vara med henne. Hon pratar om gamla minnen medan hon försöker att förföra honom. Han gör allt för att komma undan hennes attacker men hon ger sig inte. Han säger att han inte är intresserad av henne men då börjar hon gråta. Hon ber om ursäkt och tillslut försöker han få henne att lugna ner sig. Hon stryker honom på benet och lutar sig närmare.
Han är på väg att pussa henne när hon flyger upp och påstår att hon minsann visste att han bara utnyttjar Diane.
Då blir han så arg att han följer efter henne ut på gatan och skäller ut henne.
Det är hon som är avskyvärd som till och med nästan är otrogen för att förstöra för sin syser och hon har svikit Eric. Val står där och plötsligt inser hon vad hon gjort. Kommer Rodney att hålla tyst?


Detta var inlägg nr 500, jubel och fanfarer kanske? ;)

Kommentarer
Postat av: Erik

Grattis till inlägg nummer 500! Hur orkar du?

Val gick väl till överdrift i sin svartsjuka i dag. Hur ska det sluta? Ska hon bli ovän med både Diane, Rodney och Eric nu? Håller äktenskapet för hennes tokerier? Dumt handlat, men det behövs väl för att det ska hända lite i serien.

2011-09-05 @ 18:34:33
Postat av: Monika

Jag tycker att dagens avsnitt var tråkigt. Val kan sluta med sina dummd tycka om fasoner mot Diane

2011-09-05 @ 19:32:36
Postat av: Bo

Två bra avsnitt. Inte så mycket tjafs utan lite action. Gammal kärlek rostar aldrig. Själv är

jag rostskyddsbehandlad.

2011-09-05 @ 19:37:56
Postat av: Tina

Grattis till inlägg nr 500. Du är helt fenomenal och beroendeframkallande, man måste ju in var dag och bara kolla.



Om dagen avsnitt säger jag: Jag tror inte att Edna får sin brosch tillbaka och Val, tror hon att hon är oemotståndlig.

2011-09-05 @ 21:18:33
Postat av: Lina

val är så dum i huvudet ......

2011-09-05 @ 21:23:07
Postat av: Marie G

Lite drygt idag tycker jag. Lite för övertydliga schablonbilder där Val bjuder ut sig och gör bort sig (igen) och Edna förfasas över Lilys liv i synd (igen). Sen undrar jag vad de har för fel på belysningen i serien, hemma hos Carl och Lexi är det alltid så mörkt, man ser dem knappt och det känns som billig produktion.

2011-09-05 @ 22:08:08
Postat av: Mariann

Jubel, fanfar, serpentiner och champagne! Grattis och TACK för 500 inlägg!!! Vi ser fram emot många fler.

Men jag ser inte fram emot fler avsnitt som dagens HTG. Som sagt - schabloner. Val och Lily.. nej jag orkar inte ens kommentera...

2011-09-05 @ 22:33:06
Postat av: Annika

Tack för dina innehållsrika inlägg! Jag har följt serien i över ett år medan jag var mammaledig (och blivit beroende under den tiden) men nu har jag börjat jobba igen. Och vad tråkigt att inte kunna se HTG då! MEN då hittade jag den här bloggen och nu är jag glad igen :-) Tusen tack för ditt enorma arbete! (och som lärare i svenska är jag glad över att läsa så bra texter som du skriver!)

2011-09-06 @ 20:07:31
Postat av: Adm

TUSEN TACK ALLIHOP! Det är alltid lika kul att få er uppskattning =D



>>>Annika

Det var väldigt roligt att höra för det är inte så lätt alltid men jag försöker att inte upprepa mig och att undvika syftningsfel... men det kan ju slinka in ibland när man är trött eller fantasilös.

2011-09-07 @ 09:47:17
URL: http://emmerdale.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0