En mamma som rymmer och en prästfru som ljuger

Marlon har klätt sig i kostym för han ska träffa advokaten. Eli kommer in i köket, även han klädd i kostym men det är för att han ska fira Debbies födelsedag efter jobbet. Han råder Marlon till att försöka få huset för sig själv i skilsmässoförhandlingen.
Marlon går till puben först och Moira föreslår att han ska sparka advokaten och försöka prata med Donna själv.

Idag är det Debbies födelsedag och Cain har bjudit hela Dinglesklanen på restaurang. Innan de kommer iväg så har Noah blivit smutsig ute på gården så Charity säger att han måste byta om men eftersom de är sena så får de andra åka i förväg. När alla åkt så ringer hon efter en taxi till flygplatsen. Noah blir besviken på att inte få gå på kalaset.
Dingles firar och skålar i champagne medan de väntar på Charity. Debbie ringer hem och Noah svarar, han berättar att de ska åka iväg. Debbie, Chas och Cain skyndar sig hem på en gång. Charity har inte hunnit åka så Debbie skickar iväg hennes taxi. Debbie blir jättebesviken när hon upptäcker att hennes mamma är på väg. Hon får veta att Charity fått pengar av Cain  och att även Chas vetat om allt. Hon säger åt Charity att ta hennes bil som hon fått av Cain och sedan vänder hon sig mot Noah och berättar att Michael inte är hans pappa utan det är Chris.
Charity blir helt förstörd när hon hör allt Debbie vräker ur sig. Debbie går sedan därifrån.
Dagen efter försöker Cain få henne att förstå att Charity hade åkt även om hon inte fått pengar men Debbie tror honom inte. Hon tror att hon hade fått sin mamma till att vilja stanna kvar.
Senare så försöker hon ringa Charity för att få henne att komma hem igen.

Carl ringer lagret för att få en visning. Han och Jimmy får en rundvandring och de får veta att det är stor säkerhet där på lagret och att de har larm och kameraövervakning. Carl inser då att det kan bli svårt att få tag på Cains förråd men han tänker inte ge sig. När de sedan blir ensamma så säger han att Jimmy får flirta in sig med receptionisten för hon verkade intresserad av honom. Jimmy säger aldrig i livet men Carl tror att han bara är rädd för att Nicola ska få veta något.

Ryan och Aaron kommer in på puben. Aaron har en bukett med blommor i väldigt klara färger. Moira säger att det var inte speciellt imponerande bukett men han säger att den är till Katie ifrån Ryan. Precis då kommer Holly in och ser buketten och tror att den är till henne och hon frågar lite sarkastiskt att har han en förlovningsring också. Hon får veta att de är till Katie. Ryan kommer fram till dem vid bardisken och han får veta att det är en hemsk bukett...

Victoria och Hannah ska åka till stan för att shoppa. De avböjer skjuts från John. När tjejerna sedan kommer tillbaka har de handlat en hel del. Hannah har köpt en mössa för hon "behöver" den till skolresan till Norge. Moira påminner henne om att de inte bestämt än om hon får åka. Tillslut kommer Moira och John fram till att Hannah får betala en fjärdedel av resan själv genom att hjälpa till, resten betalar de.

Ryan skjutsar Katie till Home Farm och hon är jättestressad för hon har massor med arbete. Maisie ser henne och de börjar prata. Det slutar med att Maisie erbjuder sig att hjälpa till även om hon inte får betalt. Katie är tacksam för då hinner hon med allt hon ska. När de är klara säger Maisie att det varit kul att hjälpa till och det var roligare träning än att gå på gym. Tyvärr har hon gjort illa sig och Katie plåstrar om henne. Ryan kommer för att hämta Katie men är inte så angelägen att stanna på kontoret och vänta tills hon är klar. Maisie säger att hon ändå är klar och hon går därifrån. Katie märker att det är tryckt stämning mellan dem men förstår inte varför.

Nikhil är oroad eftersom personalen inte jobbar fort nog och de har en order som måste vara klar idag. Tillslut måste han be dem att jobba övertid för att bli klara. De tvekar men när de lyckats förhandla till sig att radion får vara på och att de får pizza så ställer de upp.

Laurel och Ashley är oroliga för Sally inte hör av sig. Laurel åker hem till Vincent men Sally är inte där. Han måste sedan iväg på ett sjukbesök i församlingen och Laurel åker hem. Hon pratar med Ashley och Doug eftersom hon tyckte Vincent verkade så lik Ashley i sin prästroll.
De fortsätter att försöka få tag på Sally men lyckas inte. Ashley åker då över till Vincent och får även efter viss tvekan kliva in och kolla själv om Sally är där.

Laurel får sedan besök av Sally på fabriken. När Sally vänder sig om visar hon att hon har en stor blåtira. De går hem och får prata med Ashley. Sally ursäktar sig och säger att det inte varit Vincents mening att slå henne och att allt bara är ett missförstånd. Hon vill inte ringa honom eller polisen. När Sally gått upp för att vila så säger Ashley att det är hans fel att detta hänt men nu kommer de att ställa upp för henne...

Nu är det helg igen, ha det så bra och njut av den extratimmen vi får natten mellan lördag och söndag!



Kommentarer
Postat av: Erik

Många hårda - kanske onödigt hårda -ord i dag, fult av Charity att bara sticka så där. Håller med Madeleine om att Noah är en duktig liten skådespelare - och söt också. Honom vill vi ha kvar.

2011-10-28 @ 17:50:45
Postat av: Tina

Håller med om att Noah är duktig eller rättare sagt han som gör rollen är det. Tycker faktiskt att han är lite lik Chris eller är det som jag inbillar mig.

2011-10-28 @ 17:58:31
Postat av: Carina

Ett tag trodde jag Charity skulle ångra sig, men nej... Trist! Märkligt det där med Sally. Jag tror inte det är Vincent som slagit henne, han antydde ju att det inte står rätt till med Sally men sa inte så mycket mer. Är det Sally själv som orsakat blåtiran? Kul med Maisey som hjälpte till i stallet. Man vet aldrig riktigt var man har henne.

2011-10-28 @ 23:18:56
Postat av: Jackson

Det är verkligen mysko det här med Sally och Vincent. Tror som Du, Carina, att Sally har skadat sig själv för att Vincent skall komma i en ännu sämre dager.

2011-10-29 @ 08:48:00
Postat av: Kristina

Det är så störigt det där med Sally! Varför kan ingen lyssna på Vincent för en gångs skull? Jag vet att hon som spelar Laurel måste ut ur serien ett tag eftersom hon väntar barn men jag hoppas att de inte gör så att hon blir utskriven för gott, hon och Ashley passar så bra ihop och hon är en av de trevligaste karaktärerna i Hemmis.

2011-10-29 @ 11:14:52
Postat av: Tina

Att där är något som inte stämmer med historien om Sally och Vincent, det förstår man, men vad. Det är liksom så uppenbart att Sally har känslor för Ashley och vet hur han reagerar, så därför spelar hon hela registert. Men varför vill inte Vincent prata om det om nu Sally är lite "kucko" i huvudet.

2011-10-29 @ 16:18:15
Postat av: Katarina-Cinnamon

Ja tänk om de kunde ta och lyssna på Vincent, att han får berätta hur det är i verkligheten för Sally har bergis skadat sig själv för hon vill bli ihop med Ashley, det är vad jag tror. Hoppas att Laurel och Ashley inser det i tid.

2011-10-29 @ 23:33:57
Postat av: Tina V

Snälla är det någon som vet i vilket program den nya husan i Downton Abbey har spelat, jag har fått för mig att hon varit med i HTG, men jag kan ha fel.

2011-10-29 @ 23:46:09
Postat av: Erik

Husan Edith eller Ethel eller vad hon heter spelade Chloe i HTG. Ni minns väl när Chas försökte dränka henne i något slags fontän/damm? mitt i byn?

2011-10-30 @ 07:18:36
Postat av: Tina

Visst kommer man ihåg Chloe och hon verkade ha fått en likadan rollkaraktär denna gång för jag tyckte att hon lät lika snorkig i Downton som i HTG.

2011-10-30 @ 13:56:22
Postat av: tv guide listings

Håller helt me folk som tror att sally har skadat sig själv. e ju onekligen nått mysko med det hela!



<a href="http://quicktvguide.co.uk">tv guide listings</a>

2011-10-30 @ 17:06:11
URL: http://quicktvguide.co.uk
Postat av: Tina V

Tack för svaret, men jag har svårt att få ihop vad hon gjorde i serien, eller vilken familj hon hörde ihop med.

2011-10-30 @ 18:18:29
Postat av: Erik

Hon hörde väl inte till någon speciell familj utan var en flirtig typ som var ihop med än den ena än den andra av killarna, främst Carl, det var väl därför Chas ville dränka henne, men flirtade även med Jimmy och en del unga killar i byn. Någon annan med bra minne kanske kan fylla i.

2011-10-30 @ 18:34:40
Postat av: Carina

Ja vi verkar vara ganska så överens om att vi inte tror det är Vincent som ligger bakom Sallys blåtira. Får väl hoppas att det finns nån i omgivningen som är mindre blåögd än Ashley & Laurel... Vad tror ni om det här med Carl och hans plan att sno Cains pengar från lagret? Det verkar ju dömt att misslyckas... Får verkligen hoppas att Jimmy håller sig utanför dessa galenskapsideér.

2011-10-30 @ 18:40:15
Postat av: Madeleine

Chloe bodde ihop med Scott Windsor, Vivs son, om ni kommer ihåg honom.

(Han blev utskriven ur HTG då han i verkligheten blev åtalad för sex med väldigt ung tjej, eller våldtäkt t o m.)

Men tycker ni inte det är lite trist med dessa skådisar som lämnar serien för att få bättre roller, och sedan kommer tillbaka igen med svansen mellan benen då det inte gått så bra.

Som Kelly Windsor, Nicola, Cain, Charity med flera.

Vissa är ju bra, men det verkar så uppenbart, man fattar att jasså gick inte så bra där!

Iofs att bita sig fast vid HTG i decennier är kanske inte heller det bästa!

2011-10-30 @ 18:54:44
Postat av: Tina

Chas fick Chloe att erkänna att hon inte var gravid genom att försöka att dränka henne i vattenhon utanför puben. Chloe kände att Carl var på väg ifrån henne och drog då till med att hon väntade hans barn. Chas genomskådade henne.

2011-10-30 @ 19:38:54
Postat av: Colin

Here's an online guide to Chloe's final episode - with one of Emmerdale's most famous lines given by Chas in the toilet (see the text with picture 9 - I'm too polite to write it here :D )



http://www.emmerdale.org/emmerdale/2005/March/25.htm



We see the final episode of Downton Abbey next Sunday - it's been enjoyable :) A christmas special to look forward to, too.



To be clear about Ben Freeman (Scott Windsor), he was found not guilty.



Also, I must comment on "kommer tillbaka igen med svansen mellan benen då det inte gått så bra". I think it's simply a case that some actors like to have a variety of roles. They don't necessarily leave to try and make it in Hollywood or whatever, some are happy just going back to theatre work and the odd small TV role. Once they've had a change some are happy to go back to the financial security of a soap, or just because they miss playing the character, or they get excited about a storyline that they would be playing, or... etc etc.



By the way, does anyone understand why that tvguide website was posted? Sally is mentioned on the post but I don't see a connection with the page linked to, which is about current UK TV! ??

Postat av: Carina

Ja hon var i en klass för sig Chloe, väldigt manipulativ. Så här i efterhand kan man tänka att det var synd att carl inte blev fast med henne, de hade förtjänat varandra...

Otrevligt det där med Scott. Att han var otrevlig karaktär både i och utanför serien, hmmm.

2011-10-30 @ 20:14:12
Postat av: SoP

Ja den dagen Chloe lämnade byn,då jublade jag- åh vad jag avskydde henne! Om någon undrar vad " potatisskal med ost" är-http://www.recipe.com/cheesy-potato-skins/ ;-)Apropå avsnitten,jag blev riktigt förbannad på Debbie.

2011-10-31 @ 02:47:41
URL: http://sisterofpain.blogg.se/
Postat av: SoP

PS- kul att se almanackan på väggen hos Vincent,med october-uppslaget framme !

2011-10-31 @ 02:49:45
URL: http://sisterofpain.blogg.se/
Postat av: Adm

Ärligt talat, om vi hade varit bybor hade vi trott på Vincent om han säger att hans fru är lite "kocko" och att han inte slagit henne? Hade vi inte sett det som ursäkter. Jag tror faktist det är lätt att man litar på den "slagna" hustrun.

2011-10-31 @ 08:00:47
URL: http://emmerdale.blogg.se/
Postat av: Tina V

Tack alla för att ni fyllde i luckorna, ibland är det svårt att hålla reda på alla karaktärer.

Nu till Sally, även om Vincent hade varit våldsam mot sin fru så skulle jag nog inte vilja ha henne boende hos mig, det finns andra ställen där jag tycker att hon kunde få hjälp.

Om nu Vincent är så våldsam, så kunde ju biskopen fått titta på Sally och sedan prata med Vincent.

Nu är ju allt så hemligt och det skulle jag tycka var konstigt om jag var Laurel och Ashley.

2011-10-31 @ 08:45:50
Postat av: Lena

Har Charity och Carl ett förflutet tillsammans?



Undrar bara lite, de flesta har ju varit ihop någong gång i HTG;.)



2011-10-31 @ 14:12:03
Postat av: Jackson

Turerna kring Sally och Vincent blir allt märkligare. Det förefaller ju som om Sally har hittat en utstuderat djävulsk metod att kasta osanna (?) misstankar mot Vincent.

2011-10-31 @ 16:23:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0