En kappsäck full med pengar

Nicola kan inte smälta att Scarlett inte vill ha pengarna. Scarlett säger då att hon lagt undan pengar till Angelicas universitetsutbildning, 10 000£ i fonder som inte kan röras förrän det är dags för universitetet om ca 16 år. Först blir Nicola glad men sedan frustrerad när hon inser att de inte kan röra pengarna till annat.
När Nicola gått iväg med babyn så frågar Jimmy Scarlett om hur länge hon ska retas med Nico och Scarlett bara skrattar och säger att det är ju så roligt.

Edna hjälper Ashley med kläderna som kommit in till insamlingen. Hon får jobba själv sedan när Ashley ska iväg för att hämta Gabby från skolan. Hon muttrar lite men anpassar sig som vanligt. Efteråt när hon är på väg med några tunga säckar så möter hon David. Hon frågar honom om han kan hjälpa till men han ska iväg till stan för att julshoppa. Då säger Edna att det är så typiskt att folk är så ytliga och bara köper nytt skräp och inte har tid med lite välgörenhet. David kan inte säga emot så han hjälper henne med säckarna.

Sam söker upp Eric för att höra om han tänkt på att ge Olena jobb. Eric svarar att han inte tänkt så långt eftersom de haft så mycket att tänka på när det gäller restaurangen på B&B:t. Då tycker Sam att det är perfekt att ge henne ett jobb där. Eric går med på att träffa henne senare på dagen.
Olena och Sam kommer till B&B:t för att höra vad för jobb Eric tänkt sig. Eric frågar Sam om alla arbetsvisum och andra papper är klara och först säger Sam ja men ändrar sig ganska snabbt. Eric blir först väldigt irriterad eftersom han inte kan anställa någon utan giltiga papper för annars kan han få fängelse. Precis då kommer Terry och Val ner från övervåningen och de undrar givetvis vem Olena är. Eric säger att hon är deras nya husa men Val och Terry tycker att det verkar onödigt med hjälp. Eric viskar då att de kommer att få fullt upp och då är hon bra att ha och dessutom kommer hon att vara väldigt billig.

Charity pratar med Marlon och hon säger att pengarna bara gett henne problem. Han föreslår att hon ska ge tillbaka allt till Cain men hon vet ju inte var han är. Hon tar väskan med pengarna och är på väg till Debbie. Ute på gatan möter hon sin dotter men Charity får knappt prata med henne. Precis då ser hon Edna och David som jobbar med välgörenhetsinsamlingen så hon ger Edna väskan.
Debbie pratar också med Marlon som säger att hon borde prata med Charity i alla fall. Debbie söker upp henne hemma hos Marlon och får då veta att väskan finns hos Edna i kyrkan. De rusar dit och börjar rota bland säckarna men hittar ingen väska. Edna nämner då att David kanske fått med sig den när han skulle köra säckar till ett härbärge inne i stan. Hon undrar också vad som kan finnas i den eftersom det verkar vara så viktigt att få tillbaka den. Charity säger att det är hennes gamla underkläder... sedan rusar de iväg till David och bankar på hans dörr. (borde inte Edna ha kollat vad det var i väskan innan David lämnar den?)
David som inte hunnit åka iväg visar att väskan ligger kvar i bilen. Tjejerna blir väldigt glada när de får tillbaka den. De går hem till Debbie med väskan men hon vill ändå inte umgås med Charity.

Hannah kommer hem från skolan och Moira upptäcker att det är en stor fläck på  Hannahs skjorta. Hon frågar vad som hänt och Hannah svarar att hon råkat spilla bläck. Moira ser att det även är fläckar på ryggen på skjortan och hon undrar om hon råkat spilla där också. Hon svarar sedan själv att Hannah inte kanske ska busa så i skolan och Hannah säger inte emot. Senare får Hannah ett sms från någon som undrar vilken färg hon vill ha på skjortan i morgon...

Arbetarna på fabriken tycker det är dåligt att de inte får någon julfest för de skulle behöva det för att bli mer motiverade. Nikhil säger åt Priya att se till att arbetarna jobbar lite hårdare i stället för de ligger efter med arbetet. Priya ledsnar och vill inte göra det eller ens vara förman längre så både Nikhil och Jai säger att hon får välja att vara förman eller inte jobba där alls. Hon väljer att gå därifrån på en gång. Jai och Nikhil ropar då in Chas som får bli deras nya förman och det första hon får göra är att anställa en till, Charity.
Charity blir glad och tror att nu ska väl folk förstå att hon menar allvar med att hon är en annan person...

Paddy är orolig för Aaron och försöker att prata med honom. Aaron säger att han inte alls mår dåligt och behöver inte prata. När Aaron är på cafét så möter han Holly. Hon frågar om han är sur för att hon stanna kvar på diskot häromdagen men det var han inte men hon får gärna bjuda på en drink någon gång. De bestämmer att de ska ses senare. Aaron får bråttom att tvätta sin finskjorta och Paddy pikar honom som bara tvättar en skjorta.
Bartons är inte alls speciellt förtjusta i att Holly ska träffa Aaron men de låter henne göra det.
Holly hämtar Aaron hos Paddy och sedan går de till puben. Maisie vägrar att servera dem alkohol så de tar en varsin juice.
Moira säger åt Adam att han får hämta sin syster kl  22 men han åker iväg på fyrhjulingen lite tidigare. När han kommer fram till puben ser han att Aaron och Holly står utanför och pratar. Aaron som ser att Adam kommer skyndar sig att kyssa Holly samtidigt som han kollar mot Adams håll. Adam ser jättesur ut, jaa nästan lite svartsjuk och när Holly hoppat upp bakom honom kör han iväg i full fart.


Kommentarer
Postat av: Jackson

Killen som gör rollen som Aaron spelar verkligen bra.

2011-11-28 @ 17:13:52
Postat av: Katarina-Cinnamon

Jag håller med dig Jackson. Zoombie-Holly borde ta teaterlektioner av honom.

2011-11-28 @ 17:49:43
Postat av: Lena

Ja just det, det fick jag inte med. Håller helt med (du också M antar jag:-)) Han blir bara bättre Datorn är kass så jag får använda telefonen, därför det blir extra mycket fel nu

2011-11-28 @ 18:00:23
Postat av: Erik

Varför har Debbie så svårt att förlåta Charity trots att hon ansträngt sig så mycket på alla sätt? Vad krävs egentligen för att de ska bli vänner igen? Hoppas det inte dröjer så länge.

Och Charity vid löpande bandet på fabriken? Med Chastity som förman - hur länge ska det hålla?

Att ingen fattar att Hannah blir mobbad, varken hennes syster eller föräldrarna verkar det som. Någon borde reagera snart, i varje fall Holly som kanske vet om det - om hon nu inte har nog av sina egna problem.

Och jag håller med alla - och jag har sagt det förut - Danny Miller som spelar Aaron är en väldigt duktig skådespelare. Och han och Paddy går så bra ihop.

2011-11-28 @ 18:26:47
Postat av: Mariann

Självklart håller jag med! Är ju egentligen onödigt att vi skriver båda två för det blir ju mest upprepningar... :)

Det är ju så att pojken måste ju va en begåvad skådespelare som lyckas reta gallfeber på mig genom att bara flina! :) Därför är det bra att rollen äntligen utvecklas så hans begåvning kommer till sin rätt.

Ja vad ska det bli med båda Dingle-brudarna på fabriken?

Och hur kan Moira nu va så otroligt blind när det gäller Hannah??

2011-11-28 @ 18:41:59
Postat av: Tina

Ja, Marianne, han retar gallfeber på mig med.

2011-11-28 @ 22:20:03
Postat av: Tessan

undrar hur mycket pengar Scarlett fick tillgång till när hon fyllde? Hur kunde de pengarna finnas kvar när firman gick i konkurs?

2011-11-28 @ 22:38:42
Postat av: Colin

Seasons Greetings!



If you're wondering when exactly it will be Christmas Day in Emmerdale, it's next Monday.



It will be the third christmas in a row that you see all on one day, but as of today I can confirm it will be the last time until at least christmas 2012...



Regarding filming locations. Esholt was used as the village of Beckindale/Emmerdale from 1976 to the beginning of 1998 when filming was moved to a puropse built closed-set on the Harewood Estate. There is a public footpath that runs behind the Woolpack side although I don't think you can see a great deal. Those of you who've watched the very early years of Emmerdale Farm my also like to visit Arncliffe which was the first Beckindale from 1972 - 1976

Postat av: Mariann

Pengarna var väl arvet efter Tom King och var bundna i en fond tills Scarlett fyllde 18 år. De pengarna hade väl inget med firman att göra?

Hur stor summa har jag ingen aning om, men de ger ju intryck av att det är väldigt mycket.

2011-11-29 @ 06:52:33
Postat av: Linda

Har precis hittat till den här bloggen och jag tycker den är helt underbar! Tack så mycket för allt arbete du lägger ner! Dessutom är det himla kul att läsa alla kommentarer.



Själv tycker jag att det är mycket spännande nu: kommer Laurel tillbaka? Kommer Debbie förlåta sin mamma? Kommer Aaron och Adam bli ett par? Kommer Sam och Olena bli ett par? Ja hur ska det gå :)

2011-11-29 @ 08:13:52
Postat av: Mariann

Välkommen hit Linda! Hoppas att du ska trivas lika bra här som jag. Det är nästan så jag får abstinens när det är uppehåll och ingen aktivitet på bloggen.



Alltså jag vet att vi ska lägga klipp med HTG-spelare under den fliken, men det här måste jag lägga här så att ingen missar.

Titta va söta de är:

http://www.ovguide.com/video/emmerdale-high-society-922ca39ce10036ba0e11c1b208416988



(ni kan lugnt titta utan att va rädda för några avslöjanden i handlingen)

2011-11-29 @ 08:37:05
Postat av: Tina V

Oh vad bra, är alla musikalartister?

En liten tår kom när Len och Pearl sjöng.

2011-11-29 @ 09:04:14
Postat av: Erik

Roligt att återse en del personer som inte är kvar i serien längre. Och att höra och se Len och Pearl sjunga "True Love", som sagt.

2011-11-29 @ 09:31:29
Postat av: Ida

underbart klipp Mariann:)

2011-11-29 @ 10:20:57
Postat av: Kristina

Tack för det fina klippet Marianne!

2011-11-29 @ 10:48:34
Postat av: Carina

Jag funderade också kring den där blicken som Adam gav Aaron när han kysste Holly. Aaron tvekade ju, det var nästan som att han tog sats och gjorde det för att han borde. Adams sura blick kan ha varit svartsjuka, men kan också varit missnöje med att ena stunden verkar han vilja kyssa Adam och nästa stund kastar han sig över hans syster, att han tycker att aaron är oseriös och vill skydda systern. Ja, vi får se hur det utvecklar sig. Spännande är det iallafall.

Och STACKARS Hanna!! Undrar om det inte är kayleigh som är taskig...

2011-11-29 @ 11:22:31
Postat av: Lena

Va söt han är Shadrach, blir alltid lika glad när jag ser honom.



Tyvärr tycker jag Betty har tappat det

lite, mest elak, så det är tur att han får

fortsätta i sin vanliga stil.

Stil och stil? men....:-)

2011-11-29 @ 14:11:18
Postat av: Stina

Är Nicolas baby skådespelareskans (hon som spelar Nicola) egen baby. Och visst har hon blivit trevligare och roligare på sista tiden.

Är hon som spelar Laurel gravid på riktigt, är det därför hon har försvunnit ur serien?

Att ingen förstår att Hanna är mobbad är verkligen underligt. Moira brukar ju ha huvudet på skaft.

2011-11-29 @ 15:50:14
Postat av: Erik

Tror inte att det är "Nicolas" barn på riktigt, det har inte stått något på nätet om att hon varit gravid. Däremot är "Laurel", alltså Charlotte Bellamy, gravid på riktigt, det är därför som hon tillfälligt är utskriven ur serien.

2011-11-29 @ 16:29:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0