Kommer Sandy att lugna ner sig nu?

Letandet av Sandy fortsätter, Laurel börjar bli rätt orolig eftersom det är kallt ute och gubben är gammal.
Sandy ligger i ett redskapsskjul bakom Debbies hus och hon märker det. När hon ser vem det är som ligger där går hon hem och hämtar lite te så han får värma sig. De börjar prata med varann och konstigt nog så lyssnar Sandy på vad Debbie har att säga. Han inser att hon inte slutat bry sig om Jasmine och att Jasmine faktiskt är skyldig och ändå hade Debbie tagit på sig skulden om inte Jas dykt upp och erkänt. När han sedan kommer hem så får han ett besökstillstånd till fängelset. Efter att ha hälsat på Jasmine så inser han att hon behöver allt stöd hon kan få och det genom att inte fortsätta överklagandet.

Lee hittar en fälla i skogen och genast anklagar han Zak för att ha lagt ut den. Sam blir inte alls glad över det. När Sam kommer hem frågar han Zak om det är hans fällor. Givetvis förnekar Zak all kännedom om just dessa fällor.
Dagen efter hittar Lee en fälla som är full med hjortblod. Sam säger att det inte är Zaks fälla och när de ska gå för att leta efter spår ser Sam att Zak står där men när han vänder sig om igen så är Zak borta.
Sam kommer hem och Lisa står och lagar mat, viltgryta. Han blir arg och känner sig sviken men Zak säger att han inte ljugit för honom. Lisa säger att Zak köpt köttet hos en slaktare.
Nathan upptäcker att det fattas en hjort och han anklagar Lee för att den är borta.

David försöker bjuda ut Leyla men hon är pank och dessutom trött. Egentligen behöver hon jobba men vill inte säga det rakt ut eftersom hon lovat Eric att inte säga något om den extra övertiden.
När David har vägen förbi fabriken märker han att någon är där och han smyger upp i tron att det är inbrott. Han upptäcker att Leyla är där och pratar i telefon. Han hör hur hon lovar att fixa fram pengar så fort hon kan.
Leyla upptäcker att David är där och hon berättar då att hon måste jobba massa extra eftersom hennes mamma ligger på ett sjukhem. Han håller henne sällskap när hon jobbar.
Senare försöker han bjuda ut henne igen men hon vill inte vara någon snyltare. Han lovar att bara bjuda på en smörgås och tillslut tackar hon ja. De ses på cafét och fikar men när han försöker få bjuda på bio så tackar hon nej. David blir lite konfunderad, han vet inte riktigt var han har henne.

Carl och Lexi kommer hem från bröllopsresan och Nicola välkomnar dem med sina pikar om att de inte är så bruna och att Lexi måste ha gått upp i vikt eftersom jeansen sitter så trångt.

Rodney stoppar Katie på gatan för att fråga henne om hästtips. Hon förklarar att hon inte har några råd angående hästlopp eftersom hon inte är insatt i den branschen. Lee ser dem och Mick ger honom rådet att försöka haffa Katie innan någon annan gör det. Problemet är att varje gång Lee försöker säga något eller bjuda henne på en drink så är Nathan där.
När Lee är på kontoret för att få tag på Mark så hinner han ändå prata lite med Katie och när hon råkar säga att Nathan är en idiot så fattar Lee att de inte är ihop. Hon säger till och med att hon bara väntar på att den killen hon gillar ska göra något och då inser Lee att han måste bjuda ut henne och hon tackar ja.

Natasha har genomskådat Maisie och hon frågar Nathan om han vet var hans syster är. Han säger att hon är hos Marlon fast han vet ju innerst inne att det inte stämmer. De står i köket och diskuterar Maisie när Mark får ett samtal på mobilen men ingen säger något.
Maisie har sovit över hos Andy och på morgonen försöker hon förföra honom igen. Han måste ta hand om Sarah så efter frukosten får hon titta på sitt favoritprogram på tv. Då vill Maisie att de myser eftersom Sarah ändå inte kommer sakna dem.
Debbie dyker givetvis upp och ser att Sarah sitter själv framför tv:n när först Andy kommer från sovrummet och strax efter kommer Maisie iklädd endast en badrock. Debbie blir inte alls glad och hon hotar med att se till att Sarah ska bo hos henne.
Debbie sitter sedan på puben och beklagar sig för Chas. När Maisie kommer dit för att jobba så säger hon åt Debbie att inte skvallra för då får hon med henne att göra. Debbie tänder till och säger att hon inte vill ha sådana kvinnor som Maisie i närheten av dottern. Diane kommer och avbryter dem innan det går för långt och Nathan som hör allt kommer för att prata med sin syster. Han säger åt henne att inte fortsätta sitt förhållande med Andy. Även Diane försöker få Andy till att inse att han bör göra slut med Maisie.
Väl hemma så diskuterar Wyldes Maisies förhållande och Natasha säger att hon kommer att göra vad som helst för att stoppa dem. Mark får åter igen ett samtal men ingen som säger något.
Nathan söker upp Andy och säger åt honom att hålla sig borta från hans syster annars kommer det att bli problem. Han säger åt Andy att bli så otrevlig han bara kan så Maisie får hjärtesorg men han ska inte bete sig som han brukar...

Maisie kommer hem till Andy och det visar sig att hon inte alls vill göra slut utan hon gör alltid motsatsen till det folk ber henne om och Andy har inget emot det.
Wyldes sitter på puben och tar en öl. (Precis innan så har Mark sett en bil stanna till på byvägen och bländat honom men sedan dragit iväg.) Maisie ser att familjen sitter där så hon ringer till Andy som kommer dit. 
Nathan förklarar för föräldrarna att nu ska minsann Andy dumpa Maisie, vänta bara...
Andy står vid bardisken och Maisie böjer sig över och kysser honom hett. Wyldes blir inte alls glada.
När Andy sedan ska gå hem står Nathan utanför och väntar på honom. Han är förbannad eftersom Andy inte gjort slut och det kan kosta honom gården och hela hans tillvaro. Andy står och säger inte så mycket och det stör Nathan ännu mer så han slår till men Andy duckar så Nathan slår i en buske (?). Andy går lugnt därifrån medan Nathan står och ser väldigt bitter ut.


Kommentarer
Postat av: Erik

Ganska bra avsnitt i dag. Sanningar kom fram och folk fick tala ut med varandra. Bra att Debbie röt i åt Maisie. Men Debbie är ju en tuff tjej. Och Maisie med för den delen. Fast jag tvivlar på att hon kommer att sluta att träffa Andy. Är han inte rädd att det ska drabba honom ekonomiskt, om Nathan sätter sina hot i verket? Man väntar bara på att han ska börja slåss, men än håller han sig i skinnet. Hoppas bara att han inte ger sig på Maisie. Han borde ju vara rädd att mista vårdnaden om Sarah också.

Skjulet som Sandy låg i var nog Jarvis Skeltons gamla hembränningsskjul.

Var det verkligen inte Zak som hade satt ut fällorna? Var det bara en slump att de skulle ha hjortgryta den dagen? Svårt att tro, men finns det några andra tjuvjägare?

Och översättaren som har översatt vartenda avsnitt i fler månader borde veta att Daz inte är någon morbror. Och appellera säger ingen normal svensk. Överklaga heter det. Det har hon missat flera gånger.

2011-05-17 @ 16:55:03
Postat av: ylva

Ja, översättningen är under all kritik...

Tror Nathan slog i väggen bakom busken, det såg ut att göra väldigt ont :-)



Fattar inte det där med köttet och fällorna, skulle Zack använda så otäcka fällor? Vem som helst kan ju kliva på en sån?



Men jag gillar verkligen Debbie nu, hon har mognat och pratade så bra med Sandy, skönt att slippa hans elakheter framöver.

2011-05-17 @ 18:02:53
Postat av: Erik

Det är nog meningen att man ska tro att det är Zak, men jag har också svårt att tro att han skulle använda sådana hemska, dolda fällor.

2011-05-17 @ 18:21:17
Postat av: Pandora

Ja idag så var Victoria Heaps snurrigare än vanligt. Daz blev morbror, Will spionerade på Maisie enligt översättaren fast man helt klart hörde att Maisie sade till sin mamma att hon var ett dåligt exempel som lät en tioåring sitta själv hemma, appellera som Eric mycket riktigt påpekade är knappast normalsvenska om man inte är politiker haha, och sedan så var det ett par småsaker till. Vilken slarvmaja hon är!



Angående Nathans slagsmål med buskar, så slog han näven in i tegelväggen bredvid busken.



Rätt bra avsnitt idag förövrigt tycker jag. Bra att Sandy insåg att avd han pysslade med bara gjorde saken värre. Det var skönt, för jag gillar den kufen i vanliga fall. HTG behöver i.a.f en lustig gammal gubbe tycker jag, även om han inte riktigt når upp till Seths klass.



Ha en trevlig Tisdag. I Stockholm åskar och dundrar det för tillfället=))

2011-05-17 @ 18:33:27
Postat av: Katarina-Cinnamon

Jag har verkligen svårt att tro att det är Zak som gillrat fällorna, han brukar ju ha snaror och sånt inte såna där vidriga. Debbie har verkligen växt, jag hoppas att Andy klantar sig som sjutton så att Debbie får vårdnaden om Sarah.

Hahaha vad jag skrattade när Nathan slog näven i väggen :-D

2011-05-17 @ 18:34:15
Postat av: Camilla

Enda gången jag håller på Andy är när han lyckas sätta dit Nathan som är ännu vidrigare.

Skönt att Katie ser hur Nathan är med.

2011-05-17 @ 19:31:35
Postat av: Liina

Jag tror att man inte skall jävlas för mycket med Nathan tror han kan ställa till med en hel del .... Det är väl ändå Nathans familj som äger stället?

2011-05-17 @ 22:09:18
Postat av: Adm

Jaa Nathan verkar inte vara den som drar sig för att ställa till elände och antagligen gör han det med Andy eftersom Wyldes äger gården.

Kan det vara Nathan som lagt ut fällorna för att sätta dit Dingles?

2011-05-18 @ 08:48:18
URL: http://emmerdale.blogg.se/
Postat av: Tina V

Jag fick uppfattningen att Sandy ljög om brevet han fick.

Andy kan väl inte göra som han vill, Wyldes kan väl kasta ut honom från gården när dom vill.

2011-05-18 @ 08:51:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0