Du har blivit så trist sedan du blev kriminell *


Shadrack kommer hem med den stora LCD-tv:n och med sig har han Zak som vill prata med Belle. Hon vill inte alls prata med honom. Zak berättar att han läst brevet och att han är ledsen över att ha missat uppträdandet. Han vill att de ska ta en promenad och prata lite och kanske köpa massa kolor i butiken.
Belle vill inte alls ta hans ursäkt så hon säger att "barn har man för livet, inte bara när det passar" och rusar ut.

Zak möter Will i butiken och han bjuder på godiset Will ska köpa, i gengäld vill han ha lite hjälp med att få Belle att lyssna. Will hälsar på hos Belle och de går ut för att prata och mata grisarna. Samtidigt går Zak hem och tar fram Belles klänning hon haft på sig vid påsktalet och han får Sam att hjälpa honom.
Sam får med sig Belle och Will till byn med förevändning om att de ska följa med och hämta Samson på ett kalas. När de passerar kyrkan så säger Will att han måste hämta något hos Ashley och han vill ha Belle med sig. Belle följer med och blir plötsligt instängd av Will. Hon ser att det är någon som tänt massa ljus och sedan ser hon Zak. Han ber återigen om ursäkt och de kan prata ut med varann. Han får henne till att läsa påsktalet igen bara för honom. Sam passar på att hämta Lisa på puben så de också kan höra Belles uppträdande igen. Efteråt så är Belle så glad att både mamma och pappa får en jättekram.

Eric får besök av Nathan som påpekar att det är mycket viktigt att de får hjälp med att utöka grustaget även om vandringsleden blir förstörd. Det kommer att bli fler saker i framtiden som de behöver hjälp med så det är mycket viktigt att Eric fortsätter deras samarbete annars måste de kanske be någon annan kommunpolitiker om hjälp.
Edna som fått höra om planerna konfronterar Eric när han sitter på puben. Hon är mycket upprörd.
Eric ber Leyla att sätta upp hans kampanjaffischer ute i byn. David ser henne och blir mycket besviken men hon säger att hon gör det för att hon får betalt. Det gör inte David gladare...
Han ordnar egna kampanjaffischer som han ska dela ut. På cafét möter han Nicola som bara skrattar åt honom och hans planer på att försöka komma in i fullmäktige. Edna tycker det är bra att han försöker och hon tycker att han ska ha lite folk omkring sig som stödjer honom. Vad tycker han om vandringsleden?

Jimmy berättar för Carl att de fått ett uppdrag att köra till Sunderland men han kunde inte ta det eftersom han bestämt att han och Nicola ska hitta på något. Carl erbjuder sig att köra men han säger inget till Lexi. Detta gör att Lexi väntar hemma på att de ska ut och hon blir inte alls glad när hon hör av Nicola och Jimmy att Carl åkt iväg på jobb. Hon går till puben och börjar dricka och prata med Gennie. Gennie som tror att det nygifta paret har problem får höra av Lexi att så är det inte alls. Hon säger att det är bara bra mellan dem, varför skulle de annars försöka skaffa barn... Gennie får inte tala om det för någon.
När Carl kommer hem så har han lite dåligt samvete så han kommer med en jättebukett blommor till Lexi på fabriken.

Andy vill att Maisie försöker prata med Victoria, först vill hon inte det men när Andy säger att Vic ser upp till henne så går hon med på det.
När Maisie ser Vic på cafét så försöker hon få henne att lyssna. Victoria är lite avig men lyssnar ändå. Maisie tycker att Vic borde använda hjärnan lite mer eftersom hon vet att det finns en sådan. Det såg ju ut som om Vic lyssnade och tog in det Maisie sa men...
Aaron kommer till gården när han vet att Andy inte är hemma. Han vill ha sex med Vic men hon avvisar honom med att säga att de kan göra det i morgon i stället.
Dagen efter så träffas de vid busshållplatsen och hon säger åt honom att skaffa kondomer så fixar hon ett ställe där de kan vara. Det visar sig att hon väljer Jakes hus där Daz bor. De hinner ha det riktigt bra och ligger sedan och myser när Daz och Scarlett kommer hem. Daz blir skitförbannad och ska kasta ut Aaron och han skäller ut Victoria. Då säger Vic att hon får väl vara med vem hon vill, han vill ju inte ha henne längre...
Så kom sanningen fram, Aaron blir jättebesviken och sticker därifrån och strax efter går även Scarlett därifrån gråtandes. Daz följer efter henne och försöker att få förklara men hon vill inte höra på hans ursäkter.
Han går hem igen och där står Victoria och tror att allt ska bli bra mellan dem. Då skäller han ut henne och säger att han inte alls vill ha med henne att göra längre. Han är livrädd för vad Andy ska göra när han får veta för nu lär ju hela byn få reda på vad de gjort... Victoria går hem och är surig så Andy undrar vad som hänt men hon säger inget.
Daz börjar packa sin väska för att dra ifrån byn medan Jake försöker att övertala honom till att stanna.


*Bettys sköna kommentar till Laurel när Laurel sagt att de ska skynda sig att städa på puben för att hon ska hinna till sin samhällstjänst medan Betty hellre vill titta på Eric som får en utskällning av Edna.



Det är uppehåll nästa torsdag 2 juni (röd dag, Kristihimmelsfärdsdagen) men på fredagen så sänds HTG som vanligt..





Kommentarer
Postat av: Erik

Den som gapar över mycket mister ofta hela stycket, heter det ju. Vidriga Vickan fick sig en minnesbeta i dag - kommer hon att mista båda killarna efter det här? Och vad ska Andy säga om han får reda på det? Vi får nog snart se hans värsta sidor igen, för någon kommer säkert att skvallra för honom eller så listar han ut det själv av hur de inblandade beter sig.

Skönt att Belle och Zak blev sams igen. Men översättaren har tydligen aldrig hört talas om Betania eller också tyckte hon det lät för frireligiöst. Men något som heter Bethany kan ju inte ligga intill Jerusalem! Jag kände inte heller till att det var en liten ort utanför Jerusalem, utan hade bara hört talas om Betania-kyrkan. Översättare borde kolla sådant och inte bara använda det engelska ordet rätt av.

2011-05-26 @ 17:16:27
Postat av: Pandora

Vilken min Eric hade på sin valaffisch. Han påminde starkt om den halvskämtande amerikanska varningstexten: "Would you buy a car from this man?". Dom lyckade verkligen hitta hans sliskigaste sida där! Fast jag gillar Eric ändå. Han är en av dom som tillför litet krydda till serien med sin härliga och ärliga oärlighet.

2011-05-26 @ 17:35:20
Postat av: Pandora

@Erik: Ja hemska Vickan har gjort det igen (Och då talar jag inte om lilla fröken Sugden, utan om översättaren Victoria Heaps hahaha)

2011-05-26 @ 17:37:04
Postat av: ylva

Kom på att jag sett Andy som liten i ett avsnitt av Tillbaka till Adensfield. Han var runt tio år och så himla söt! Minns inte vad det handlade om och han var bara med i det avsnittet.



2011-05-26 @ 17:41:35
Postat av: Tina

Kommer ihåg Eric från tiden då han kom in i handlingen, då var han verkligen en sliskig typ.



Jag tror att Vickan har förstått att hon har gått för långt, hoppas jag. I alla fall är det synd om Aaron, han blev liksom förd bakom ljuset.

2011-05-26 @ 18:48:57
Postat av: Tina

Jag har varit ute och kollat lite om Bethany. I Nya testamentet finns Bethany nämnt som byn där syskonen Mary, Martha och Lazarus bor. Jesus ska ha övernattat där på sin färd när han red in i Jerusalem( palmsöndagen, söndagen innan påsk). Det är också där som han ska ha tagit farväl av sina lärjungar innan himmelsfärden.



Det sägs att byn al-Eizariya( Lazarus plats) är dagens Bethany. Den ligger c:a 2km öster om Jerusalem.

2011-05-26 @ 19:08:07
Postat av: Mariann

Vi kan ju kalla översättar-Vickan för Virriga Vickan så vi kan hålla isär henne från Vidriga Vickan :)

2011-05-26 @ 20:02:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0