Dags för rättegång om vårdnaden av Sarah

Natasha vill ha med Mark för att kolla konkurrensen av gårdsbutiker i området men han skyller på att han måste serva bilarna. I  själva verket så träffar han Faye. Han ber henne hålla sig i från honom och hans familj. Hon ser ledsen ut när han förklarar att han inte har några som helst känslor kvar för henne. Då säger hon att hon är desperat men han vill inte lyssna utan går därifrån.

Maisie är trött på att vakna upp och se Sandys gamla kalsonger i köket och en massa glas och flaskor efter hans fest. Hon packar ihop sina saker och flyttar ut från puben.

Jimmy är desperat, han vet inte vad han ska göra. Han pratar med Edna om saken men erkänner inte att det gäller Nicola utan han låtsas att det gäller ett affärsmöte. Edna inser snabbt att det gäller en kvinna men hon säger åt honom att följa sitt hjärta eftersom man måste våga chansa.
Laurel ger Nicola en bok om graviditet men hon blir inte glad. Även om hon sagt att hon inte klarar av att göra en abort betyder det inte att hon vill behålla barnet. Precis då så ser Rodney att Jimmy är på väg till dem så han rusar ut och stoppar honom. Blommorna Jimmy hade med sig till Nicola ger Rodney till Leyla som råkar gå förbi.
Rodney pratar med Jimmy och säger åt honom att låta Nicola vara ifred eftersom hon inte vet om hon tänker behålla barnet. Jimmy blir förtvivlad när han hör det.

Nicola börjar jobba igen på Home Farm. Hon har en del att göra och Natasha erkänner att hon tänkt ge henne mer ansvar och bättre betalt. Nicola ser inte alls glad ut när hon hör det. Natasha märker att Nicola inte mår bra och hon ska precis säga något om det när Mark kommer in och med sig har han Maisie som flyttar hem igen.

Lizzie försöker få Eric att betala det han är skyldig henne men hela tiden har han ursäkter. Hon går då och sätter sig på hans kontor och hotar med att inte gå därifrån förrän hon fått sina pengar. När det inte verkar fungera så hotar hon med att ringa tidningen och berätta om hur han behandlar folk runt om kring. Detta gör att hon får sina pengar och Val blir förbannad. Hon blir ännu mer förbannad när hon upptäcker att Eric bjudit med sig Lizzie på en välgörenhetsfest till förmån för handikappade. Lizzie följer endast med för att det är gratis drinkar och mat. Eric ser det som bra publicitet om han har med sig en synskadad som hjälper honom med kampanjen. Väl på festen är Lizzie bara intresserad av att dricka drinkar, inte lyssna på stela kommunalpampar. Plötsligt blir hon igenkänd av en dam som sitter i rullstol. Rullstolsdamen anklagar Lizzie för att vara en brottsling som stulit en insamlingsbössa. Lizzie förnekar det men damen hävdar att det är Lizzie och som bevis så rycker hon tag i Lizzies ben och drar upp byxbenet och visar en elektrisk fotboja.
Eric blir inte alls glad av denna negativa publicitet och han är rädd att det förstör hans kampanj.

Idag är det dags för förhandlingarna i rätten. Andy förklarar för Sarah om att de ska bestämma var hon ska bo om det är hos mamma eller pappa sedan lämnar han Sarah hos Val när han möter Cain på puben. Han säger åt Val att ta med Sarah och gå in i bakre rummet på en gång. Cain säger då till Andy att han inte kan hålla undan henne hur länge som helst. Andy säger då åt Cain att hålla sig borta från hans dotter och Cain svarar att han kommer snart att vara den som bäddar ner henne i sängen varje kväll.
När Andy går därifrån följer Cain efter. Utanför puben får Andy veta att Cain gjort "allt" för att hjälpa Debbie eftersom Sarah inte ska bo hos en hustrumisshandlare. Andy blir så förbannad att han nästa kör över honom när han kör därifrån. Detta gör att när Andy precis ska till rätten kommer det två poliser och vill veta vad han gjort, de har fått en anmälan om en incident i trafiken.

Målet i rätten blir uppskjutet eftersom Andy inte kan komma för han är på förhör hos polisen. Debbie anklagar genast Cain för att ha gjort något men han nekar. Hon ger sig inte och tänker inte prata med honom om han inte talar om vad han gjort eftersom hon är övertygad om Cains skuld. Tillslut erkänner han att han tipsat socialen eftersom hon inte gjorde det själv. Hon blir förbannad eftersom han alltid gör som han själv vill.
När Andy konfronterar Cain så står Debbie ändå på sin fars sida och tyckte han gjorde rätt.

Jimmy går och grubblar på hur han ska göra eftersom han så gärna vill att Nicola behåller barnet men han kan ju inget säga än. Han får rådet av Edna att våga satsa annars kan man aldrig vinna.
Jimmy går över till Nicola och ber om ursäkt för igår när han var så okänslig. Nu vill ha verkligen försöka igen eftersom han saknar henne så. Nicola går med på att försöka igen, fast hon ska inte bo hos honom och de kommer inte dela säng och han får inte röra henne. Det är med andra ord en mycket tveksam återförening...




Kommentarer
Postat av: Erik

Nu har väl Andy förstört sina chanser att få vårdnaden om Sarah. Vet inte om socialen tror på anklagelserna, inget kan väl bevisas? Fast Jo åkte ju till sjukhuset en gång när han misshandlat henne. Att han sedan försökte köra över Cain gjorde ju inte saken bättre.

Skönt att Jimmy - eller mr James som Edna kallade honom - och Nicola är sams igen. Tydligen rätt taktik att närma sig henne lite försiktigt. Men hur länge dröjer det innan hon avslöjar att hon är gravid? För det måste hon väl göra så småningom.

2011-06-13 @ 16:04:23
Postat av: Tessan

Nicolas roligaste replik hittills i serien: Det här är en mycket tveksam återförening!! :)

2011-06-13 @ 16:28:16
Postat av: ylva

Jag är trött på Nicola! Förstår om hon har det jobbigt nu, men efter alla hennes elakheter och hemska humör så har jag svårt att känna empati.

2011-06-13 @ 18:05:45
Postat av: Erik

Som Madeleine skrev i går, är det ju lite konstigt att Diane åker bort just nu när det händer så mycket - att Daz lämnar byn, Victoria har problem med Aaron och Andy har sin vårdnadstvist och måste fungera som något slags familjeöverhuvud. Och i dag fick Val rycka in i systerns ställe och hjälpa Sarah. Och Victoria laga mat. Kan hon det? Hon som spelar Diane måste ha haft mycket starka och brådskande privata skäl att försvinna just när hon skulle behövts som mest som sammanhållande faktor.

2011-06-13 @ 19:37:52
Postat av: Tina

Jag hoppas att Debbie får vårdanden om Sarah, men på grund av Cains elakheter eller Andys brutalitet utan för att jag tror att hon är bäst för Sarah. Fast egentligen, vad är bäst för Sarah?

2011-06-13 @ 21:06:54
Postat av: Madeleine

Ja Erik det sjukt att Diane är på sk semester just nu, men förmodligen var det något privat.

Annars är jag faktiskt redan trött på Cain och hans fasoner, han är ju psykopat!

Jimmy är ju gullig, men synd om honom att hamna ihop md Nicola, hon ser förresten större ut för varje avsnitt.

Aron är ju ursöt, fast han spelar dum och gör det bra.

Kan ta över som min favorit efter Robert, för honom lär vi ju inte se igen.

Ja, vaddå, jag gillar ju småpöjkar, hihi!

2011-06-13 @ 21:26:51
Postat av: Liina

Sarah hör i hopp med Debbie <3 !!! Får bara hoppas att Debbie får henne snart !. Sen förstår jag inte vrf ni är trött på cains fasoner , har har bara gjort det som folk skulle ha gjort för länge sedan ....

2011-06-13 @ 23:32:39
Postat av: SoP

Edna är ju för go´e :-) "Mr James" . Börjar lessna på Debbies härjande o ryande på /åt Cain, han kom ju för f*n hem, men som hon bär sig åt vore det rätt åt henne om han stack igen. Fast synd om oss som saknat honom.

2011-06-13 @ 23:56:30
URL: http://sisterofpain.blogg.se/
Postat av: Pandora

Jag förstår inte hur Cain kan traska omkring helt öppet. Är inte han fortfarande misstänkt för kidnappning, eller har jag missat något? Gjorde King:arna ingen anmälan måhända?



Annars så var det hyfsade avsnitt idag. Också jag hör till skaran som hellre ser Debbie som vårdnadshavare före Andy. Han är bara för läskig ibland. Han skulle behöva en näve Stesolid nedkörd i truten ibland!



Vad gjorde Sandys äckliga kallingar i diskhon förresten? Dom såg ju inte allt för roliga ut. Majsans min var desto roligare dock hahaha.

2011-06-14 @ 04:13:44
Postat av: Mariann

Nu kan ju jag ha missuppfattat eftersom jag snabbspolar - men va det inte så att Cain gjort en deal med rättsväsendet? Han angav maffian i Spanien, eller Italien eller var han nu varit, och slapp på det viset ifrån kidnappningshistorien.

2011-06-14 @ 06:45:24
Postat av: Adm

Hmmm.. jag uppfattade det som om Cain hade en deal efter det som hänt i Spanien, inte från kidnappningshistorien men det kanske gäller för båda länderna? Eller har jag missuppfattat?

2011-06-14 @ 08:48:44
URL: http://emmerdale.blogg.se/
Postat av: ylva

Jag är också förvirrad när det gäller Cain, nån som vet exakt vad som hänt?



Pandora, jag fnittrar hysteriskt, en "näve stesolid", ja det vore det bästa för Andy! :-)

2011-06-14 @ 09:22:40
Postat av: Liina

Cain har gjort en deal med rättsväsendet, när. Han angav maffian i Spanien. Varför King inte anmäler det igen , är för att pappa är död så finns ingen mening i det + De skulle aldrig få tillbaka sina pengar ändå speciellt om han istter i fängelse

2011-06-14 @ 09:53:23
Postat av: Anna E

Jag kan inte låta bli att gilla Nicola. jag tycker hon är värd lite lycka och kärlek och jag hoppas att hon och Jimmy reder ut allt. Till skillnad från de flesta andra tror jag att hon överbevisar alla inkl sig själv och blir en jättebra mamma, barnet kommer få henne att mogna!

2011-06-14 @ 10:46:32
Postat av: ylva

Tack Liina, då vet jag!

2011-06-14 @ 13:33:25
Postat av: Lina

Jag älskar Nicola för det mesta , fast på senaste tiden har hon varit väldigt jobbig >.<



Det var så lite så ylva

2011-06-14 @ 14:20:54
Postat av: Linda Persson

Goddag! vad trevlig din blogg verkar vara. lär definitivt läsa dina inlägg igen! =P Ha en rolig vardag :p

2011-06-28 @ 02:44:11
URL: http://jade.se/paketresor

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0