Att fuska för att få som man vill

Edna har fixat med rosetter till Davids valkampanj men tryckeriet har valt fel foto och tagit en bild där David blundar. Han är inte speciellt glad över det men Edna tycker han är stilig ändå.
Leyla har köpt nya kläder och börjar nya jobbet på Home Farm. Nicola försöker genast bossa över henne och försöker få henne att skriva på ett avtal om tystnadsplikt. Precis då kommer Nathan och stoppar Nicola.
Leyla får ett samtal från vårdhemmet där hennes mamma vistas och de nämner en donation som getts i hennes namn. Hon förstår ingenting men senare visar det sig att det är Nathan som ligger bakom. Leyla blir rasande, först för att han snokat och sedan för att han utnyttjar hennes mamma i kampen om valet. Hon blir så arg att hon river av sig kavajen och kjolen och kastar de på Nathan och sedan rusar hon ut från kontoret. När David får höra vad som hänt blir han också arg så han, Edna och Leyla åker till Home Farm för att prata med Nathan. Nicola försöker stoppan dem men Nathan kommer dit och låter dem säga vad de har på hjärtat. Han kan inte låta bli att ge kommentarer om Leylas utseende så David tänder till och är på väg att börja slåss. Leyla hindrar honom genom att kasta vatten och blommor ur en vas på Nathan. Sedan går de därifrån och Nathan står där blöt och förnedrad medan Nicola fnissar.

Sandy bjuder in sina vänner på kortkväll. De dricker vin och drinkar och spelar kort om pengar. Så fort Val tittar in gömmer de pengarna eftersom Val inte vill få anklagelsen om att det pågår en svartklubb bakom puben.
Det går inget bra för Sandy men han vill ändå göra en utmaning. Om han förlorar ska han krypa på bara knän tvärs genom hela byn men om han vinner så vill han tillbringa en natt hos Betty. Betty går inte alls med på det men när Sandy säger att han kommer att laga maten och sova på soffan bara han får vistas under samma tak som henne så ändrar hon sig. Givetvis så vinner Sandy och han går med ett leende på läpparna för att packa. Då kommer Val in och vill visa ett korttrick hon lärt sig som ung. Det tar inte lång tid innan hon upptäcker att Sandys kortlek är märkt och att han fuskat.

Andy kommer till puben för att be Maisie om ursäkt men hon godtar den inte. I stället säger hon att han är tråkig och inte alls något som hon önskar sig. Nu inser hon att han var helt fel, inget som attraherade henne.
Cain kommer in och börjar flirta med henne. Till Andy ger han pikar om hustrumisshandel och att Andy inte kan ta hand om varken kvinnor eller barn.

Cain pratar med Debbie och säger att hon kan slippa denna oro för Sarah om de tre sticker till Italien eller Frankrike för alltid. Debbie tolkar det som om han hela tiden varit ute efter att sticka och att han inte alls tänkt stanna i byn som han sagt så hon blir besviken och förbannad och går därifrån. Han följer efter för att försöka förklara. Utanför möter de Lisa och Lizzie. Lizzie faller genast för Cains röst och säger att kan få hjälpa henne om han vill ha sällskap. Cain bryr sig inte och går därifrån.
Sedan ser han Maisie utanför puben och börjar prata med henne. Han flirtar rätt mycket och försöker att bjuda ut henne. Precis då kommer Val och säger att Maisie är upptagen för hon ska tvätta håret och då går Cain iväg. När Maisie undrar om någon faller för Cains ego så svarar Val att det är många som fallit för Cains charm, "han har så många skåror i sängkarmen att det är bara sågspån kvar"

Aaron visar en slapp attityd på verkstan och Chas försöker få Debbie att inte ge upp utan ge honom en chans till. Debbie föreslår att han ska gå på college några dagar i veckan för att sedan praktisera hos henne men han är inte intresserad av det.
Eli och Aaron tror att de ska tjäna pengar på att stjäla eldstäder i tomma hus. Cain upptäcker dem och säger åt dem att de är korkade men precis då kommer polisen. Cain säger åt Eli och Aaron att sticka därifrån så pratar han med polisen själv. Givetvis undrar polisen vad han gör där och han säger att han avstyrt ett inbrott men att bovarna stack i en skåpbil. Han blir tagen till förhör. Den manilga polisen försöker provocera Cain för att han ska berätta om kidnappningen och pengarna. Eftersom polisen inte har några bevis på att Cain gjort något nu så måste de släppa honom.

Debbie är jätteorolig för att när som helst kan Cain sticka igen. Han säger att hon inte ska vara orolig och att han kommer att berätta något som är jättehemligt och hon får inte säga något till någon. Han berättar att när han var i Spanien så gjorde han massa olagliga jobb som sedan råkade gå för långt och fick honom att må illa. Nu sitter hans kumpaner i fängelse och att han dör om de hittar honom. Det är priset av vara en tjallare...





Kommentarer
Postat av: Erik

Nathan fick en riktig minnesbeta i dag. Rätt åt honom! Avskyr hans självbelåtna flin. Gamlingarnas kortspel kändes mest som utfyllnad. Ska det bli något mellan Cain och Maisie snart, tro? Det finns antydningar åt det hållet. Hon är nog lite sugen ...

Och så fick man reda på varför Cain klarat sig undan fängelse. Men räcker det för att lugna Debbie, att han inte försvinner igen? I övrigt var Edna en klippa som vanligt, ett stöd för David i valkampanjen.

2011-06-08 @ 17:14:44
Postat av: Liina

Det där med Cain kan nog bli spännande i framtiden ifall dessa personer dyker upp , då måste ju debbie/sarah fly också!

2011-06-08 @ 18:12:36
Postat av: Liina

Det priset av vara en tjallare är det han måste betala för få var med Debbie <3 så hemsk men ändå så vackert , jag grät när cain berättade det

2011-06-08 @ 18:16:39
Postat av: Tessan

Edna är en pärla. jag gillar henne mer ohc mer!

2011-06-08 @ 18:32:16
Postat av: Camilla

Men varför är det ingen som inser att Leyla borde kandidera istället för David. Hon kan ju prata till skillnad från honom.

Kortspelet var verkligen trist..

2011-06-08 @ 18:58:32
Postat av: Madeleine

Otroligt tråkiga avsnitt idag, kortspelandet, gäsp!

Tycker inte det finns någon gnista, charm, glimten i ögat hos någon av skådisarna just nu.

Alla går runt och ser trista ut, bäst just nu är Brenda tycker jag.

Är redan less på Cains fasoner, att han kom tillbaka tyder på att det var tunt i plånboken, alltså skådisen, ej rollfiguren!

2011-06-08 @ 19:12:45
Postat av: Tina

Ja, vad hade kortspelet för nytta i handlngen mer än att avslöja en fuskare.



Och sedan Cains "tårdrypande" bekännelse om att han var en tjallare var bara så tunn, som en standardgrej.



Och sedan småtjuven Eli, gu vad jag är trött på honom.



Bäst igår var Edna samt när Leyla hällde vatten på Nathan.

2011-06-09 @ 09:57:01
Postat av: SoP

Hoppas vi slipper genomlida nån trist story om Cain´s förflutna där plötsligt maffia dyker upp o ska hämnas-

2011-06-10 @ 23:48:32
URL: http://sisterofpain.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0