Marlons Motor Mun


Marlon har fått i uppdrag att laga mat till ett event som Rodney står för på Home Farm. Val är inte alls glad över att behöva låna ut pubens kök gratis och det blir en del beska kommentarer.
Det går så bra och gästerna är nöjda så Marlon får lite extra betalt av Rodney.  Samtidigt så får Rodney Marlon att börja tänka på att starta eget.
Marlon får Debbie till att fixa en bil åt honom och sedan får Paddy hjälpa Marlon att måla om bilen.
Företaget namn blir Marlons Motor Mun, eftersom han ska ha cateringverksamhet.

Gennie vill hjälpa Bob och Jamie att bli av med sin rädsla för ormar så hon lånar en kompis orm och tar med den till cafét. Det var ingen bra idé men hon lämnar ormen i en glaslåda på bordet.
Bob och Jamie gör allt för att undvika lådan som nu blivit täckt med en handduk för att man inte ska se ormen.
När hon senare ska komma och se hur det går för dem så upptäcker de att ormen är borta.

Jo fick prata ut med Mick. Han lyssnade på hennes problem och gav henne stöd. Han sa att det syns på Sarah hur mycket Jo betyder för henne. Det gjorde inte saken lättare för Jo som kanske hade haft tanken på att sticka men efter det här samtalet blir hon nog kvar. Dessutom när hon är hemma med Sarah så får hon en stor kram och får höra att Sarah tycker det är roligast att vara med Jo, hon älskar sin mamma.

David visar Nicola massa broschyrer på hus med stora trädgårdar och ber henne att tänka över saken. När hon ska lämna tillbaka broschyrerna till honom på fabriken är han inte där. Då hör hon någon sjunga i lokalen och det låter väldigt bra. Hon blir nyfiken och kollar vem det är. Det visar sig att det är Gennie som är så duktigt på att sjunga. Nicola övertalar Gennie att vara med i kören.

När kören sedan har övning och det är Betty som är solist så låter det inget vidare. Då dyker Gennie upp som en räddande ängel. Problemet är bara att hon är så blyg att hon inte vågar sjunga solo, inte i samma rum som de andra i alla fall. Det slutar med att hon står i köket och sjunger medan kören repar i vardagsrummet.

För att hjälpa Gennie med sin rädlsa frågar Ashley Lily om hon kan hjälpa till. Lily kommer över och kör lite avslappningsövningar med Gennie.

Brenda har dåligt samvete för att hon mutar TJ. Terry får veta allt när han får höra att TJ glömt sin lunchlåda och han hittar den på cafét full med godis. Brenda erkänner allt och att hon gjort det för att TJ ska tycka om henne.

Jasmine blir bjuden på picknick av Shane. Hon pratar mycket om sitt jobb och att hon har av McNally blivit nominerad som årets unga journalist. Nu måste hon bara ha en bra artikel och hon vill skriva om MacFarlanes.
Shane försöker åter igen avråda henne och vill att hon ska skriva om något annat.

Bob och Terry är oroliga för Jamie och undrar varför han åkt från Australien. Terry försöker få tag på Louise men lyckas inte.
Jamie som passar B&B:t upptäcker att Louise ringt och lämnat meddelande på telefonsvararen och han lyssnar på vad hon har att säga. Han blir inte alls glad över att få höra att de två männen försöker lägga sig i hans liv.
Plötsligt upptäcker han att han inte är ensam, ormen Lionel har dykt upp och Jamie ställer sig på bordet och ringer efter hjälp.

Donna och Ross är på väg hem från London. Donna kör bilen men har svårt att åka direkt hem utan kör runt i omvägar men tillslut måste hon konfrontera Marlon.
Marlon blir överlycklig och överöser henne med kärleksförklaringar. Han är så glad över att hon är hemma och han pratar och pratar så hon knappt får en syl i vädret. Hon försöker att visa lite glädje när han visar henne den nya bilen. Sedan ber hon om att de ska åka ut på en provtur... efter ett tag ber hon honom att stanna för hon vill prata.
Kommer hon att säga att hon älskar Ross och att hon vill skiljas?

Kommentarer
Postat av: Erik

Det här måste ha varit ett dubbelavsnitt i England, annars skulle de väl inte lämnat Jamie ensam med en orm, kanske över en helg t.o.m. Och det verkar ju faktiskt som om Donna precis är på väg att berätta om sig själv och Ross, men frågan är om hon verkligen gör det när Marlon är så uppåt. Troligen drar man nog ut på det här ett tag, det brukar man göra i sådana situationer.

Hur ska Jo någonsin kunna skiljas från Sarah, när hon kallar henne mamma och så tydligt visar att hon tycker om henne? Jag trodde hon var på väg att lämna byn, men det blir nog svårt.

Både lite buskis i dag med ormen och starka känslor hos Jo. Kommer vi att få höra Gennie sjunga solo? Hon kunde ju verkligen sjunga, men ska hon verkligen våga? Skulle definitivt vara en tillgång för kören.

2011-02-23 @ 16:20:13
Postat av: Carina

Jo, jag tror nog att Donna precis skulle berätta om Ross, när de slutade avsnittet. Stackars Marlon, tur han inte döpte firman till Donna´s iallafall. Jisses vilken röst Gennie hade, men en så stark publikrädsla fixar man väl inte i första taget. Men om hon hade nån utklädnad så ingen ser det är hon kanske det hade gått? Hygglo av Bob att lämna jamie ensam med ormen, hoppas han är snabb med hjälpen...

2011-02-23 @ 16:53:03
Postat av: Mariann

ja, vad säger man... Nu får det bli mars och nya manusförfattare för det är så bedrövligt dåligt nu.

Jag återkopplar till SoP - ja vad är det med Carl nu då?? Varför skulle han reagera så på Matt och Anna? Ibland ser Carl smått galen ut. Går regissören på nån drog, eller?

Och det där med Sarah och lekgruppen är så dumt så man tror ju det är 15-åriga pojkar som skriver manus.

Och skicka ut Dum-Donna ur serien! Jag blir illamående bara jag ser henne och den där klängige Ross. Och ta med er Jamie. Varför skulle han tillbaka nu då?

Det enda roliga igår va när de upptäckte att Lionel hade rymt första gången. Då såg Bob och Jamie så roliga ut och jag kände igen mig. Så skulle jag också ha reagerat om ormen vore lös. Men sen blev det också bara dumt.

2011-02-24 @ 07:01:47
Postat av: Carina

Haha marianne, ja du har rätt, emellanåt ser verkligen carl helt galen ut, eller de kanske har träning i nya ansiktsuttryck :-) Katie har ju senaste tiden haft ett "moget" och "förstående" ansiktsuttryck i flertalet scener.

Det känns lite som en lekstuga just nu och inte så väldigt realistiskt, men det är trots allt Hem till gården och man tar vad man blir serverad, men det hade behövts lite mer ordning nu. Spretar åt alla håll. Märks ju när vår kära skribent ska göra sammanfattningarna hur rörigt det är, kan inte vara lätt att skriva ihop det, men ändå lyckas hon dag efter dag!! Superhjälte!!

2011-02-24 @ 09:53:44
Postat av: SoP

Pho Donna- jag mår illa när hon är med Slempelle-ross. Hur blåst är den bruden? På nåt vis borde ändå Marlon vara glad att bli av med hennes velande . Fast han ska väl sörja sig förstörd ett år först.Bara inte hon o Ross blir kvar i byn!

Och Mariann- Jag tycker Carl är läskig,"the devil in disguise", under sitt babyface.

2011-02-25 @ 00:03:10
URL: http://sisterofpain.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0