Två unga tjejer och ett lik

Jasmine återvände hem till Shane för att snoka. Hon kollade först om han var hemma men det var han inte. Han var hos Gary MacFarlane och meddelade att han blivit avslöjad.

Eli träffade Dani utanför Hellraisers men hon ville inte riktigt prata med honom om var Aaron är. Eli fick gå därifrån utan information. När han sedan åkte hem fick han med sig Shadrach som förvånansvärt hållt sig nykter när han letat på stadens pubar.
Väl hemma fick Eli samtal från Dani men hon hann inte prata med honom för Gary ville att hon skulle in och börja jobba istället men strax efter lyckades hon ändå skicka ett sms om att Aaron finns hemma hos MacFarlanes.
Marlon följde med Dingles för att försöka hitta Aaron och de åkte iväg allihop i "Scoobydoo-bussen" (lika diskret).
De lyckas hitta honom fast det var höga murar runt huset och de lockar honom att komma dit så han kan klättra över. Efter honom kommer MacFarlanes vakter men hinner inte ikapp.

Senare på kvällen dyker Gary upp hos Dingles eftersom han förstod att Aaron var där. Zak lyckades lugna ner honom och att låta grabben vara, åtminstone för tillfället.

Belle (äntligen tillbaka) lekte blind med bindel för ögonen för hon hade träffat en blind kvinna i skolan.

Leyla bad Rodney om ursäkt för häromdagen och hon påpekade att det var inte honom det var fel på, han skulle inte ta det personligt att hon nobbat hans erbjudande om bo i hans hus.
Sedan gick hon till fabriken och skulle göra sig i ordning för natten (?) och Doug kom för han hade jobbat klart. Hon förklarade det med att hon skulle ut på stan och skulle bara göra sig i ordning.

Ross försöker att få Donna till att berätta för Marlon för nu vet Shane allt och hotar med att skvallra. Donna får aldrig tillfälle till det idag  heller. De kysser varann i vardagsrummet precis när Paddy kommer in och ser dem. Han blir riktigt arg på Ross och besviken på Donna. Han har aldrig sett en man älska sin fru så mycket som Marlon gör.

Medan Jas snokar runt hos Shane upptäcker hon att han har en väska med pengar och knark i garderoben. Precis då så kommer han hem och hon gömmer sig i garderoben. Han kom hem för att packa några väskor och han tog även väskan i garderoben för han var på väg att sticka. Just när han är på väg ut genom dörren så ser han att en låda är utdragen i hallen och så hade han inte lämnat den. Han rycker upp garderobsdörren och sliter ut Jasmine.
Det blir många hårda ord och han anklagar henne för att ha utnyttjat honom för informationen om MacFarlanes.

Debbie som är orolig för Jas försöker att få tag på henne men hon svarar inte så hon åker hem till Shane. Hon kommer upp i lägenheten precis när Shane är på väg att tränga sig på Jasmine och hon slår till honom med en stol i huvudet så att han svimmar av. De är på väg därifrån när Shane vaknar till och kastar sig över Debbie. Det gör att Jasmine blir helt vild och kastar sig över honom och bara slår och slår, med ett stolsben. Det går så illa att Shane dör. Vad ska tjejerna göra nu? Jas vill ringa polisen men Debbie säger att det går inte, de skulle åka dit på en gång. Jas säger att det var för att försvara henne för han tänkte våldta henne som hon slog men Debbie nekar.
När Debbie sansat sig så ordnar hon att de torkar bort lite spår efter dem och de ska precis gå när Ross dyker upp. Jasmine låser dörren och säger att Shane inte är hemma, hon följer med Ross ner till bilen. Hon får skjuts av honom till bussen men sedan återvänder hon till en Debbie som var hysterisk eftersom hon trodde att Jas hade skvallrat. Hon lugnade ner sig och sa att nu måste de få bort kroppen på något sätt....





Vad kul att "framtids-fliken" fungerar, själv läser jag inte kommentarerna men ser att det kommer några emellanåt och ingen verkar klaga =)

Kommentarer
Postat av: Erik

I dag var det dramatiskt så det räcker till på flera fronter. Den stora frågan är hur tjejerna ska bli av med Shanes kropp. Men hör man till familjen Dingle så ordnar sig väl sådant ...

Och hur länge ska det dröja innan Marlon får reda på sanningen - och av vem?

Spännande dagar framöver förhoppningsvis ...

2011-02-28 @ 18:54:07
Postat av: Colin

Ooh I might be the first person to comment! :D Poor Jasmine :( She's one of my favourite characters and this does not look good for her, but it was only an accident :( I get the impression Lena is not impressed with this story but there's lots of potential in a story like this. Will they manage to hide the body undetected? Even if they do it's bound to be uncovered eventually. I am sure it will be of no surprise to anyone as I write this in 2011, that Shane Doyle is now safely buried in the traditional manner, and someone is in prison for his murder - but is it the right person?



Even if you don't like this story, there are three other storylines that reach "conclusions" in the next two weeks. (I put it in quotes just because, as a soap, stories obviously continue to have repercussions even once they are over!) So I'd still say this is a good period.



Tomorrow's second episode may well be a particularly good one - it has a very small cast of just 11. Small cast episodes are often some of the best - for example the exit episodes for both Kim Tate and Alice Dingle also had 11 (if you count 25-day-old Belle for the first one!). I can't promise it'll be as good as those but it should certainly be better than average!

2011-02-28 @ 19:21:06
Postat av: Colin

I feel like a slow writer now! I think Erik must have only just posted, plus I did research too! :p

2011-02-28 @ 19:23:40
Postat av: Mariann

Jag får också känslan att Lena inte gillar vad som händer. Och i så fall håller jag med!

Alltså, vill jag se mord och maffia-uppgörelser så ser jag hellre på Morden i Midsomer eller nån annan BRA engelsk "deckare". I HTG vill jag slippa sånt tjafs.

Av nån konstig anledning lider jag så mycket med Marlon att jag får ont i magen bara jag ser Dum-Donna och äckel-Ross. Kan de göra pinan kort och skicka iväg de där falska asen nu?!

2011-02-28 @ 19:57:42
Postat av: Honey

Jag tycker det är spännande (även fast jag visste vad som skulle hända.)Personligen tycker jag att Emmerdale har blivit bättre med åren.Konkuransen om tittarna är hård. Serier som Eastenders,Coronation Street,Hollyoaks mm innehåller mord,våld,sex,droger och homosexualitet numera. Sånt som de flesta tittare vill se.

2011-02-28 @ 20:56:36
Postat av: viktoria

Det blir väl Donna som berättar för Marlon.

Debbie ringer väl till Eli för att dumpa kroppen nånstans, dom kommer säkert att dumpa den i en sjö.

2011-02-28 @ 21:05:56
Postat av: Carina

Vilken dramatik! Ja här vill man inte missa nåt... tror oxå det blir eli som får ta hand om det...

2011-02-28 @ 22:43:39
Postat av: Katarina-Cinnamon

Det här avsnittet har jag väntat på, visste vad som skulle hända kommer att hända en bit framöver, men det är lika spännande för det. Men jag är så less på mes-Donna och kräk-Ross

2011-02-28 @ 22:47:38
Postat av: SoP

"Din dumma slyna"- jag är klart benägen att hålla med honom. Och önskar att Paddy hade golvat Feg-Donna också! Jag visste också att de skulle ha ihjäl Shane men inte hur,såg rubriken när jag var på youtube- elände att behöva "blunda",tycker det dyker upp allt möjligt,vad man än söker på- :-/

2011-03-01 @ 01:53:46
URL: http://sisterofpain.blogg.se/
Postat av: Mariann

Jag har gjort samma misstag och fått veta ett dödsfall jag inte ville få reda på i förväg! Så nu passar jag mig noga för Wikipedia och Youtube.

Då tillhör jag inte de flesta tittarna för som jag tidigare meddelat: vill jag se mord och våld så tittar jag på en BRA produktion där de kan behandla sånt. Jag tycker inte att såporna klarar det. Och det är alldeles för mycket. Snart har alla i serien dödat nån. Men det ska väl locka yngre tittare och jag får väl bara ge upp HTG efter alla år för jag tappar intresset. Och jag börjar förstå min 70åriga mamma som totalt struntar i serien nuförtiden.

2011-03-01 @ 08:00:34
Postat av: Sara

Tack för denna underbara blogg ! Jobbar så skevt att jag aldrig hinner se längre nästan men denna blogg gör det möjligt att hänga med iaf! :) världsbäst!!!!

2011-03-01 @ 10:36:50
Postat av: Lena

Ja jag vet inte jag men nog finns det tillräckligt med utbud av program med spänning, mord och maffia redan. Som t.ex den Brittiska serien kommissarie Zen som går på söndagar nu.



Kanske är det för att jag såg serien redan i dess ursprung och har den bilden framför mig som jag har helt andra förväntningar av HTG än det jag såg igår.



Ett lungt relationsdrama med vanliga människor (ja vad just det är går ju att diskuter men..:-)) där det som sker, sker i det stilla, lite subtilt men med mycket humor och finurligheter.



Det är det jag minns att HTG var så bra på och helt ensam om att tycka det kan jag knappas ha varit, den finns ju dock kvar.



När HTG är som värts liknas det här med Åsa-Nisse filmerna och det var mer den känslan jag fick av "fritagningen av Aaron".



Hoppas på ett HTG mer i min smak idag för som Colin skrev, så kan det ju bli en bra fortsättning och utveckling av "olyckan" med Jasmine om det vill sig väl. (om jag förstod rätt, min engelskakunskap är milt sagt urdålig:-))



Ni som vet (Jesper o Conny) har ju sagt att det skall vända och bli bättre.

Vägrar att tro att det var det här ni menade med det.



snälla säg att jag har rätt där



Så där nu har jag lugnat ner mig lite (för den här gången:-))



och Mariann det här inlägget känns lite som upprepning av ditt men jag hade redan skrivit det innan jag läste här så jag klistrar in det ändå

och även min far tröttnade och slutade se programmet sista tiden i sitt liv

2011-03-01 @ 10:44:29
Postat av: Lena

Ojdå!



Såg att det inte var så mycket upprepning men antar att det kändes så eftersom du (Mariann) skrev just om det jag haft i tankarna sen igår om att de olika produktionerna bör hålla sig till det dom är bra på. Har märkt här vid flertal gånger att våra tankar går "lite i samma bana" men att du är bättre på att utrycka dig

2011-03-01 @ 10:58:36
Postat av: Mariann

Jag håller helt och fullt med dig Lena! Och du upprepar inte, du kompletterar mitt inlägg perfekt så nu förstår alla hur du och jag tycker :)

2011-03-01 @ 11:31:02
Postat av: Colin

The thing is though, murder is nothing new in Emmerdale. The very first murder happenned (off-screen) way back in episode 30!! Jim Latimer took an unhealthy interest in a relative of the Sugdens and killed Sharon Crossthwaite - played by well known actress Louise Jameson. In 1986, Derek Warner killed Harry Mowlem, and Matt Skilbeck was the police's number 1 suspect. (Curiously, when Jim Latimer returned in 1991 to kidnap Sarah Connolly, he was played by the man who'd played Derek Warner!!)



I do understand the concerns that Emmerdale is not a crime drama and should leave it to such programmes, but as with any kind of story, the advantage is that soaps can do it in depth. We rarely get the chance to have much in the way of feelings for characters in these programmes (apart from the police characters), but here in Jasmine we have a character we can feel sorry for, and we can perhaps hope that she gets away with it. This is also quite a different story to Tom Kings murder, which was played as a 'whodunnit'. I think this time it's more about how Jasmine copes with what she has done. It's also a good way of writing the convicted person out of the show as well.



As for the mob story, I think that it was mainly just a plot device a) for Shane's exit and b) to bring Aaron back into the programme. Don't think that the McFarlane's are a long term fixture in the programme, because they aren't.



Is this storyline what we meant about the show getting better? Not really. At this time the show was still being produced by Anita Turner and she remained producer until February. It is after Gavin Blyth became producer that the show started to turn around. One of 2009's high points came in August - an episode with just 5 characters, set in real time (i.e no jumping forward - just like an episode of "24"), which was very highly regarded. Gavin knew what was important and removed most of the stupid comedy that has been seen in recent months which was ruining some of the characters.



I am sorry you are still not enjoying HTG, but December is always a big month for soaps, so hopefully there is something for you to enjoy over the next two weeks. January sees the introduction of a new family who have been a big part of the show over the past two years. Then of course February will have the funeral of Jack. April meanwhile sees a character from the shows past return so I would say to stick with it. You should reach August 2009 around August 2011. If you still aren't enjoying it by then perhaps it will be time to give up, but why not give it another six months?



I assume the death Mariann discovered was from Jespers link to a video which had the original full two minute theme tune. I'm sorry you found out about that but it is another fine example of the work of Gavin Blyth - it was one of 2010's best episodes which also had some rare overseas filming. I would always advise extreme caution when using Youtube if you want to avoid spoilers.



I suppose how much you enjoy this story depends how much you care for Jasmine and Debbie. Hopefully as you see how the story affects them, you will start to enjoy it more.

2011-03-01 @ 12:02:03
Postat av: Elisabet

Tycker det har spårat ur helt i Emerdale!!

Ett mord där två tonårsflickor är mördare plötsligt är väl lite i överkant för att skapa spänning!! Stämmer liksom inte med karaktären på serien!!

Har lagt märke till att olika författare till avsnitten gör handlingen olika intressant att följa!!

Trodde inte jag skulle ledsna på serien--fast nu är det inte långt ifrån!!

2011-03-01 @ 12:02:05
Postat av: Bo

Det finns tillräckligt med mord i alla kriminalserier. Jag har sagt det förr:

Jag vill ha tillbaka det gamla lugna

HTG där det gruffades på puben på sin höjd.

2011-03-01 @ 12:08:56
Postat av: Mariann

Amos och Mr. Wilks - please come back! :)

Nej, Colin det var inte nån av Jespers länkar jag klickade på, utan jag sökte på internet i ett annat ärende och råkade se att en av mina favoriter försvinner! Det va en person jag inte hade en tanke på skulle lämna, så det va trist.

Och visst har det mördats folk förr, men nu är det i parti och minut och ALLA har ihjäl nån. Och förr va mördarna otäcka typer som inte hörde till de vanliga rollkaraktärerna.

Vi äldre tittare längtar tillbaka till det vi sammanknippar med HTG: lugnet, ett stilla bråk i grönsakslandet om vem som har den största pumpan, grandpa Pearson lagom sur på Annie osv (eller den gubben va ju sur på alla förresten :)

Nu skriver jag på svenska till dig Colin, du behöver träna :) och du vet ju var jag finns om du fastnar på nåt ord du behöver hjälp med.

2011-03-01 @ 13:03:55
Postat av: Tina

i och för sig tycker inte jag att historien om Shane och hans död är fel, men däremot fortsättningen. Att försöka att "leka struts" och ta hjälp av Eli av alla personer var à la Åsa Nisse, liksom frtagningen utav Aaron. Klanen Dingle är mycket av Åsa Nisse nu.

2011-03-01 @ 13:35:52
Postat av: Tina V

Vad trött man blir på Aron och Chas, som en parodi på mor och son.

2011-03-01 @ 16:30:51
Postat av: Colin

Funnily enough Mariann most of what you wrote there hasn't translated all that well, or if it has it seems contradictory - e.g. you find the idea that one of your favourite characters will die "boring". Haha, that was google's interpretation. Apparently Microsoft chose "sad". That makes more sense - however Microsoft also think you called Lena "Jeff"!! I think I get the gist of what you wrote when I compare to the two translations!



I agree that Emmerdale has more murderers living in it than your average village but I think this is part of the problem of having so many episodes a week - the cast has to grow to share the workload and the more characters there are the more stories you need and the more repetition you get. I think you also say about the killings being out of character. I think with Jasmine though it was made believable because she was just protecting her friend and did not mean to do permanent damage!



As for Emmerdale not being like the "good old days", hasn't this been the case for many years? It seems a bit unfair to compare this storyline to the days of arguments over pumpkins. There hasn't been much of that kind of thing since it changed it's name from Emmerdale Farm way back in 1989, and even less so after the 1993 plane crash. I think if it was still a quiet village with not much going on it would not have lasted in todays TV market.



As Honey said viewers now want "mord,våld,sex,droger och homosexualitet". We have had a drugs storyline but I would actually say it's been quite well handled and has generally been seen from the point of view of the parents. There has also been a gay "coming out" storyline which recieved a LOT of praise and award nominations. I don't actually think there's been much evidence of sex taking place though (that I can recall) since Robert and Katie's affair. It's been said that one of the reasons Kevin Laffan - the show's creator - left the show in 1985 was because the producers wanted to add more sex and violence to the programme, so these kind of arguments have actually been going on for over 25 years.



It just seems such a shame that such long-term fans of the show are losing interest and I wish you didn't feel that way. :(



By the way, in hindsight I advise people to try and forget my comment about the overseas filming. The death came as quite a suprise and I wouldn't want people to be expecting it when they see the overseas scenes just because of what I wrote. Thankfully it won't air in Sweden for over a year so hopefully people will not remember I said anything by then.

2011-03-01 @ 16:33:41
Postat av: Mikaela

Förlåt men tycker viktoria som kommenterar verkar ha en riktig "slump" att gissa rätt på verkligen ALLT i serien så som "Postat av: viktoria

Det blir väl Donna som berättar för Marlon.

Debbie ringer väl till Eli för att dumpa kroppen nånstans, dom kommer säkert att dumpa den i en sjö." så exakt och det är inte första gången hon isåfall gissat rätt. som då med "daniels death" bara jag som reagerar? är det en slump eller vet hon innan fast låtsas som om "det händer säkert så".

btw älskar denna blogg :)



2011-03-01 @ 21:00:24
Postat av: Lena

Jo jag håller med dig att det är lite väl mycket av det ibland. Men eftersom jag "bråkade" så mycket om det i början och jag ändå tycker det blivit så mycket bättre så låter jag det vara nu.



Vad jag inte kan förstå (ifall det nu är så)är, varför?



2011-03-02 @ 10:39:27
Postat av: Colin

Lena, if you were hoping this was a question I might be able to answer, I'm sorry but I am sturggling to understand this one. :(

2011-03-02 @ 19:23:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0