"Tomater är djävulens frukt"/ Eddi Fox

Eric ska gå till fabriken och Val får bråttom att följa med. När han ser att det varit inbrott blir han helt förstörd. Han skyndar sig till puben för att få sig något stärkande som han häller i sig i rask takt. Val blir orolig för honom. David kommer in och hör om inbrottet och måste rusa dit för att kolla om hans städsaker är kvar.
Val säger till man att det inte borde vara något problem eftersom de har en försäkring. Eric förklarar då att det är samma försäkringsbolag som inte gav ersättning efter branden förra året och nu skulle det bli problem eftersom inbrottet skedde bara några timmar efter att han gått i konkurs. När han pratar med Val ser han i hennes ansikte att hon döljer något och det tar inte lång tid innan han inser att hon är inblandad i det hela. Eric är på väg ut från puben och Val följer efter medan hon ber om ursäkt. Precis då kommer likvidatorn (?) för att få inventarierna som Eric ska få betalt för men Eric jagar bort honom. Val inser att symaskinerna är värda lite mer pengar än Eric sagt.
Han skyndar sig till Dingles för att hämta sakerna men de är redan borta.
Val är så sur på sin man att hon måste åka och shoppa i Hotten, för HENNES pengar eftersom hon insett att Eric inte ser det som om de har gemensam ekonomi.

Natasha är kall mot Mark som försöker prata med henne. Hon gör vad som helst bara hon inte måste tillbringa tid med honom. När hon kollar med Nicola att allt är ordnat med invigning av gårdsbutiken så blir hon nöjd när hon hör att Nicola fixat allt och dessutom sett till att det kommer en stor luftballong med Wyldes logga som kommer att synas flera kilometer.
Nu visar det sig att ballongen bara var en vanlig ballong, modell större. Nicola skäller ut ballongförsäljaren som hänvisar till hemsidan men med hennes gravidhormoner så tar hon inte åt sig av hans förklaring. Hon säger att det inte är så lätt att sitta still och läsa när man måste springa på toa stup i kvarten =)
Invigningen går bra men Pearl är lite besviken över att Natasha satt en annan etikett på hennes sylt, nu hette den "Hoppy Dobkins sylt" men som tröst får Pearl ta varor för 5£.

Jimmy kommer och hämtar Nicola från invigningen eftersom de ska på föräldrakurs. Nicola är rätt motsträvig och kommer med beska kommentarer hela tiden. När hon sedan får kritik för att hon gör fel så säger hon att "hur kan man göra fel när man ska huka sig". Jimmy visar henne hur hon ska göra och får beröm av kursledaren, han vet minsann hur man hukar sig på rätt sätt...

Efter invigningen blir det lugnt i affären. Doug och Leyla står och pratar om heimlichmanövern när det kommer in en ung man. Han heter Michael nånting och är kylskåpsrepresentant. Senare går Michael in på cafét där han träffar Debbie som står och väntar på sin kaffe. Hon tror att han flirtar med henne så hon går därifrån.
När Leyla och Doug är på puben så kommer Michael dit och blir bjuden på öl. De pratar med varann så Leyla känner sig utanför. Michael är på väg att gå efter ett tag men ändrar sig när han ser att Debbie kommer in.

In i byn kommer en mc-förare med släp på mc:n. Han frågar efter Tank som ska bo i byn. Det visar sig vara en av Alans gamla vänner och de träffas på cafét. Eddi Fox heter han och han är på genomresa med sin motorcykel. Om någon av gamlingarna vill kan de få följa med honom. (Jag kände igen skådespelaren men kan inte placera honom från vad, någon som vet?)

Cain är och gungar med Sarah precis innan de ska till förskolan. Han säger till Debbie att han vill komma sista sekunden för att slippa småprata med personalen. Precis då kommer Andy körandes och Sarah ropar på sin far men han märker inget.

Gennie har fått meddelande från Alex som hon skulle ha träffat. Han hade blivit akut sjuk men ville ha en chans till. Brenda är orolig för Gennies Internetkillar, hon vill att Gennie träffar någon annan från byn till exempel.
Jamie följer med till puben där Gennie ska träffa Alex men han håller sig på avstånd. Alex kommer och de sitter och pratar. Gennie ser inte alls så glad ut när hon ska lyssna på hans prat om ruttna tänder. När Alex går på toa så passar hon på att smita ut. Jamie blir kvar och får sitta och lyssna på Alex i stället.

Bob får brev från Viv men vågar inte öppna. Terry får hjälpa honom och de får veta att Viv vill träffa Bob nästa dag för att prata. Bob blir orolig eftersom brevet varit så opersonligt.
När Jamie får veta att Viv vill träffas och att Bob är orolig för att hon vill skiljas säger han att det är omöjligt för de är som Cleopatra & Antonius eller som Lill-Babs och Lasse (egentligen sa han något engelskt par som är okända för oss men kopplingen Lill-Babs och Lasse Berghagen var nog inte den smartaste översättningen)
Terry är barnvakt till tvillingarna när Bob ska iväg till fängelset. När han kommer tillbaka så säger han att allt är ok och att de bara pratat. Terry blir lättad över att det inte var något allvarligt.

När Gennie kommer hem från sin misslyckade date sätter hon sig i soffan bredvid Bob och de delar på en flaska vin. Då kommer det fram att Bob aldrig varit hos Viv.
Gennie råkar flaxa till så hon slår Bob över näsan. När hon ska kolla hur det gick slutar det med en kyss...


Tusen tack för bra resumé igen av gårdagens avsnitt! Vad skulle jag göra utan er ;)

Kommentarer
Postat av: Erik

Bob var lite väl ovillig att ens läsa Vivs brev eller åka till fängelset. Undrar om det slutade med en kyss mellan honom om Gennie, eller om det hände något mer? Vem ska egentligen handla i den nyinvigda butiken, var finns kunderna?

2011-08-25 @ 17:54:47
Postat av: Pandora

Erik: Bob är Bob. Feg med allt när det blir litet gropigt i förhållanden. Hur många fruar har han rymt ifrån vid det här laget? En Las Vegas-strippa, Jamies mamma (vad nu hon hette), Viv... Har jag glömt någon (Eller flera haha).



Ang. Bob och Gennie så fruktar jag det värsta. När ett avsnitt slutar med en kyss så brukar nästa avsnitt börja med att dem skyldiga vaknar upp ihop.

Länge leve såpoperorna!! =D =D =D

2011-08-25 @ 19:18:09
Postat av: Pandora

Litet kul var Lillys replikskifte med Pearl i den nya butiken: "Vad ville du att sylten skulle kallas? Pearl Jam? =)

2011-08-25 @ 19:21:22
Postat av: Erik

Pandora: jag håller med dig, jag tror också att de vaknar upp i sängen. Och Pearl Jam var faktiskt ganska vitsigt, om man fattade det. Jag vet inget om Pearl Jam personligen, bara att det är något slags musikgrupp som gått mig förbi.

Vem ska den där Eddie charma då?

2011-08-25 @ 19:25:32
Postat av: Jackson

Eddie och Alan känns som två mycket olika kompisar, men Alan var kanske en vilding när han var yngre...(!).



Gennie och Bob = rena katastrofen. Aj, aj, när övriga bybor får veta, för det lär de väl få.

2011-08-25 @ 19:51:05
Postat av: Tina V

Jag som hade hoppats på att Jamie och Gennie skulle upptäcka varandra.

En riktig snygging den där fryskillen.

2011-08-25 @ 20:19:11
Postat av: Pandora

Erik: Jag hoppas på Edna! Hon har gått okysst allt för länge! Bakom hennes kristna fasad så döljer det sig en ren vulkan av undertryckt sensualitet som bara väntar på att få komma fram! Jag såg nog hur hon sneglade på Eddies läderjacka hahaha.

2011-08-25 @ 21:55:11
Postat av: Pandora

Tina V: Mmmm. Instämmer!! Hubbahubba!!=)

2011-08-25 @ 21:56:29
Postat av: Annette

Är det någon som vet var Ashleys pappa bor nu? Han bodde ju på puben, men där ser man honom inte nu. Har jag missat en flytt?



/Annette

2011-08-25 @ 22:11:19
URL: http://jagochmitthem.blogg.se/
Postat av: Pandora

Annette: Han bor kvar hos Ashley och Laurel. Han har bara varit litet osynlig på sistone. Fam. Wylde, Fam. Pollard och Gennies ev. kärleksäventyr har varit de stora fokusen denna vecka.



På tal om osynliga: Var är Belle? Jag skanar den lilla solstrålen!

2011-08-25 @ 22:18:44
Postat av: Pandora

saknar menar jag=)

2011-08-25 @ 22:19:55
Postat av: Erik

Bob har varit gift sju gånger med fem olika kvinnor.

2011-08-26 @ 11:09:57
Postat av: SoP

Tyckte Eddie var läskig- Men Alan har ju haft en motorcykel-en ganska dyr veteran-mc? var det inte nåt med att nån sålde den i smyg för att få pengar eller nåt sånt ?

2011-09-01 @ 01:14:04
URL: http://sisterofpain.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0