Biomorfisk passform och allergichock

Betty påpekar igen för David att hålet i gatan utanför hennes hus måste åtgärdas. David är något stressad och säger att han ska notera det men Betty tror honom inte eftersom han inte har papper och penna på sig.
Edna försöker att hjälpa honom att komma igång men han börjar redan bli orolig för att inte hinna med något privatliv. Hon vill att han läser gamla mötesprotokoll men David orkar inte riktigt. Då kommer Nathan på besök och försöker få David till att gå med på deras förslag om grusgropen för det kan bli lönsamt även för honom. Det får David att tända till och komma ihåg varför han gav sig in i politiken. Han kastar ut Nathan och säger att han kan stoppa upp sina förmåner i grusgropen.

Jamie lämnar post till Paddy samtidigt som han nynnar på ledmotivet ur Triumfens ögonblick just för att Paddy är klädd i träningskläder. Paddy har fått ett par extra stötdämpande skor, nästa generations löparskor med biomorfisk passform =)

Sarah gömmer sin ena sko och Debbie blir något stressad på morgonen när de ska iväg till jobb och förskola.
Carl kommer in och vill ha betalning av lånet. Han hotar henne med att ta 15% extra och ännu mer ju längre han får vänta. När Cain får höra det så vill han betala hyra till Debbie.
Carl parkerar lastbilen precis utanför verkstan bara för att jävlas och Cain blir vansinnig när han ser det. Cain krossar rutan och startar lastbilen så den hamnar mitt i vägen i byn. Carl hotar med utmätning om han inte får pengarna eftersom han har rätt det enligt det finstilta i kontraktet.

Cain erbjuder Kings 25 000£ men Carl vill inte ha småpengar han vill ha 2.5 miljoner i stället. Jimmy tycker det är dumt av Carl att inte acceptera utan försöka pressa Cain på mer pengar. Cain erbjuder sedan att betala hela Debbies lån plus 20 000£ men Carl nobbar det budet också.
Debbie söker upp Kings på kontoret och försöker att förhandla men Carl är irriterad eftersom Cain lagt sig i.
Cain "stöter" ihop Scarlett på cafét och samtidigt tar han hennes mobil. Sedan så säger han åt Kings att "hålla lite koll" på Scarlett. Jimmy blir givetvis orolig och ringer hennes mobil och märker då att det är Cain som har den. Då blir Kings ännu mer oroliga för att det hänt Scarlett något. De blir lättade när hon kommer hem från sin shoppingtur hon varit på. Hon fattar ingenting om varför de var så oroliga...
Carl vill fortfarande inte ge med sig men Jimmy är orolig för resten av familjen, framför allt Nicola och barnet.

Gennie pratar om att köra bil och Bob försöker få henne att förstå gårdagens prat, hon tror att han inte vill övningsköra med henne men han menar deras förhållande egentligen. Han blir så desperat att han frågar Jamie om han vill jobba några extrapass. Sedan förklarar han för Gennie att Jamie behöver extrapengar för att kunna åka till Louise så hon måste sluta.
Precis när Jamie ska börja sitt pass ringer Louise från Australien och dumpar honom utan att säga varför. Vi har däremot fått se att Val tittar på kort därifrån och ser en man som håller armen om Louise men Diane försöker att låtsas som ingenting.
Brenda börjar jobba igen och får en stol och en fotpall att vila foten på på cafét. Hon får även Gennie till att försöka prata med Jamie. Jamie blir glad när Gennie pratar med honom utan att försöka ge goda råd om brustet hjärta.

Andy blir mer och mer frånvarande. Han bryr sig inte om att Diane försöker prata med honom eller att Debbie undrar varför han inte träffar Sarah.
Mick blir också orolig eftersom Andy matar djuren fler gånger än nödvändigt och han säger att han tankat traktorn fast han inte gjort det. Dessutom har Andy packat Victorias saker och ser till att hon inte känner sig välkommen där på gården. Sen ser man när han packar upp matkassen, han har massa ketchupflaskor i skåpet.

Marlon försöker få Paddy att prova på något nytt, äta skaldjur t.ex. men Paddy vägrar att äta något med huvudet kvar. Chas lagar till paella och Paddy ser måttligt glad ut. Han pinar i sig en del av maten men sedan håller han sig för halsen och säger att han får svårt att andas. Chas vill ge honom vatten men Paddy klarar inte av att dricka eftersom halsen svullnar upp. Sedan blir han alldeles yr och välter bakåt med stolen... Chas blir alldeles förskräckt och tror att han håller på att dö. Paddy vaknar då till liv och skrattar åt sitt eget hyss.

Maisie träffar Cain utanför puben och han erbjuder henne ett provtur i en snabb bil. De stämmer träff till kl.18.
Nathan får reda på det och stoppar henne genom att hon måste träffa en inredare till nya butiken för det hade mamma bestämt redan tidigare. Givetvis så hade han hittat på alltihop för att hon inte skulle träffa Cain, eller Fred Flinta som han kallade honom.


Vad gjorde egentligen Chas med händerna som flaxade under hakan när Betty kom in på cafét?

Kommentarer
Postat av: Frk Höger

Angående Louise så är det lite lustigt för hon har samtidigt som hon var med i Emmerdale varit med i den australiensiska såpan HOme and away i massa år, (hon är kvar i Home and away) så hon måste ha pendlat ganska mycket mellan länderna.

2011-08-09 @ 14:48:11
Postat av: ylva

Oj, det visste jag inte! Ja, det måste ha varit ett evigt farande, fy vad jobbigt!

2011-08-09 @ 16:24:28
Postat av: Mariann

jag såg också Chas viftande under hakan och undrade vad hon gjorde...

2011-08-09 @ 17:31:02
Postat av: Honey

Frk Höger:

Jag kommer ihåg när Home and away gick i Sverige...long time ago. "Louise" slutade i serien i slutet på 80-talet för att vara med sin fästman (en engelsk fotbollsspelare). Hon bodde redan i England när hon fick rollen i Emmerdale. Efter 3 skilsmässor och för att vara nära sin sjuka mamma flyttade hon tillbaka till Australien. Därför slutade hon i Emmerdale och är tillbaka i Home and away.



2011-08-10 @ 15:56:59
Postat av: Göran

Är det någon som vet vad vinjettmusiken heter.

Låten är grymt bra. Skulle vilja ha den som ringsignal.

2011-08-26 @ 09:34:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0