Två rymlingar på en buss

Nicola är på kontoret på Home Farm och hon hör Katie prata med Mark och blir lite avundsjuk. För att få hans uppmärksamhet frågar hon om hon ska hämta lunch åt honom. Han är inte hungrig men påminner henne om middagen nästa dag. När Mark gått så säger Nicola åt Katie att sluta flirta med chefen men Katie bara skrattar åt henne.

Natasha är i butiken och handlar. Hon passar på att ge Brenda ett kuvert med pengar som Utforskarna ska få som bidrag. Det visar sig att det är flera hundra pund i kuvertet.
När Natasha sedan gått ut ur butiken möter hon Nicola. Hon säger till Nicola om att det är ett kvällsmöte inbokat i morgon och hon förväntar sig att Nicola är med på det. Det är något som Nicola inte väntat sig eftersom hon sett fram emot middagen.

Senare får Nicola veta att kvällsmötet är inställt och att Natasha vet om middagen med Mark. Hon blir orolig och vill prata med Laurel om saken. Laurel som har annat att tänka på kan inte ta Nicolas oro på allvar men Nicola fortsätter att grubbla. Tills hon kommer på att Natasha och Mark kanske är sådana som vill ha en extra person i sitt kärleksliv och det gör henne jätteorolig. När hon tänker efter så verkar det rätt troligt eftersom hon tolkar alla signaler på det sättet. Hon får nästan panik när Natasha frågar henne om det går bra att de bara tar sig några munsbitar istället för middag. Nicola känner att hon inte vill vara ensam med dem så hon frågar om hon får ta med sällskap till middagen, en mycket manlig man...

Nathan ska hämta sin lillebror efter skolan men missar det. Will åker buss hem tillsammans med Belle och när de möter Sam så säger Belle  att det var synd om Will för "han tvingades sitta med fattigmansbarnen".
Sam och Belle följer sedan med Will hem till Home Farm och Natasha blir glad över omtanken. Sam säger att det är viktigt att man håller koll på barnen så inget händer dem. Natasha och Mark håller givetvis med och de ger Nathan arga blickar.
Senare så dyker Nathan upp hos Dingles och han börjar vänligt med att tacka Sam för hjälpen med Will men sedan blev han otrevlig och sa att Sam gjorde bort honom inför hans föräldrar och det ska minsann inte hända igen.
Sam blir givetvis ledsen och orolig men när han pratar med Rodney som ger honom goda råd utan att se ner på honom så blir han gladare. Han går till Home Farm och söker jobb som jaktvårdare. Natasha säger att de redan har en jaktvårdare men att Sam kan få stå på väntelistans så länge.

Bob höjer priserna i butiken  och det uppskattas varken av Brenda eller kunderna. Sam blir förvirrad över prislapparna och är inte beredd på att priset höjts. Han tar en påse chips (eller godis) och lämnar ett pund som var det gamla priset och sedan springer han iväg...
Brenda ger Doug i uppdrag att ordna med lite materiel till Utforskarna och att han sätter in donationsbidraget på ett nyöppnat konto.

Dingles förbereder Debbies rymmning och Eli klär ut sig som kock och Marlon som präst. Shadrack och Zak får agera chaufförer.
När de kommer till sjukhuset märker Eli att hans förklädnad inte var så bra så han letar fram andra kläder.
De lyckas ta sig in i sjuksalen och söver väktaren med eter (?). Dani är genast med på rymmningen men Debbie som nu inser att allt är planerat avstår. Dani och Marlon sticker till flyktbilen medan Eli försöker övertala Debbie att följa med honom. Hon vill inte det eftersom hon inte vill att resten av familjen ska åka in på grund av henne.
Eli får ge sig och han sticker till bilen precis innan polisen dyker upp på sjukhuset.

Danielle får falskt pass, id och stulna kontokort av en vän så hon kan fly. Hon vill att Eli ska följa med henne men han kan inte. Ändå följer han med henne till busstationen för att vinka av henne.

Laurel och Ashley ska till rätten för att stödja Debbie men de får inte tag på Sandy. Sandy har tagit kuvertet med pengarna till Utforskarna och åkt till busstationen för att träffa Jasmine. Han ger henne pengarna och ser till att hon kommer med en buss, samma buss som sedan Danielle kliver på.
Plötsligt så kliver det på en massa poliser. Jasmine försöker att gömma sig men vill ändå se vad som händer. Polisen tar med sig Danielle ut ur bussen...

                                 ~*~*~*~*~*~*~

När Rodney och Sam satt och pratade sa Rodney att han en gång kunde ha slutat som Shadrack men så blev det inte.
Någon som kommer ihåg vad som hände då?


Nu över till något helt annat som inte har med HTG att göra,
[ min blogg så jag bestämmer ;) ]

Jag önskar er alla en riktigt Glad Påskhelg, fira om ni vill eller gör något helt annat men ta vara på pausen från vår kära by. Vi kanske hörs någon gång under dessa dagar annars blir det på tisdag igen..
Se till att vara rädda om er och ha det så bra som ni bara kan!


Kommentarer
Postat av: Erik

Debbie var den enda förståndiga idag, som inte ställde upp på rymningen. Hur kunde någon tro att den skulle lyckas, och även om den gjorde det, vad skulle hända sedan? Allihop skulle hamna i fängelse bara. Det var nog kloroform som vakten sövdes med, förresten.

Nicola har sjuka fantasier och tror att Wyldarna bara är ute efter sex och trekanter, när de bara vill vara vänliga. Visst är det något skumt med deras relation, men jag tror inte det är sex de vill ha. Och sonen Nathan är elak och verkar inte vara att lita på.

Vart är Jasmine på väg egentligen?

2011-04-21 @ 15:10:01
Postat av: Tessan

Jag blir så full i skratt när jag läser dina inlägg Erik. De påminner mig så mycket om när jag var liten och Lödder gick på TV. I slutet så ställde alltid Anders Gernandt en massa frågor och ditt sätt att skriva påminner mig om det. :)

2011-04-21 @ 15:28:52
Postat av: Lina

Citerar som min mamma sa

"Äntligen börjar Debbie bli lite vettig"



En annan sak som var lite roligt var när Bella sa "lilla mini Cain" åt något när Sam bad henne att gå bort ifrån köket så hon inte skulle skada sig :)



Jag tänkte på Cain debbies pappa då ;) haha... Men Min mamma sa att det var en gris en gång som fick det namnet? :P

2011-04-21 @ 15:42:59
Postat av: Erik

Jag minns också Anders Gernandts kommentarer i Lödder, kommer ihåg hans röst och tonfall, men inte att han ställde frågor och påminde om mig i sättet att uttrycka sig. Ska jag ta det som en komplimang?

Själv tycker att Helge Skoogs kommenterar i Halv åtta hos mig påminner om Anders Gernandts.

2011-04-21 @ 16:16:49
Postat av: ylva

Erik, det måste vara en komplimang! Det var en rolig avslutning på Lödder när Anders G "gick igång"!

2011-04-21 @ 17:32:13
Postat av: Pandora

Ang. Sams kommentar till Rodney så höll ju Rodney på att hamna helt på gatan när skattmasen tog allt han ägde förutom 5000 pund som han hade gömt i bildörren. Dessa pund snattade dock Debbie och Scott så stackars Rod blev tvungen att sova hos vänner och putsa fönster ett tag.



Glad Påsk allihopa=))

2011-04-21 @ 17:32:16
Postat av: Mia

Glad Påsk! :-)

2011-04-21 @ 19:17:09
Postat av: Bo

Tack för bloggen! Toppen att du har den.



Jag tycker HTG är bra på känslosamma scener som när

Sandy och Jasmine tar farväl. Det är kul att män får agera positivt i tv. Annars är män bara problem numera så som det beskrivs i media.

2011-04-21 @ 21:22:09
Postat av: Tessan

Erik, det var absolut en komplimang. Anders G var ju den stora underhållningen när det gäller den serien!!! :)

2011-04-21 @ 21:45:26
Postat av: Samuel och Therése

Tack det samma kära bloggadministratör. Ha en riktigt trevlig påsk och tack för en kanonblogg.

2011-04-21 @ 21:51:28
Postat av: Tina

Trevlig påsk på er alla, solen skiner och HTG är tillbaka på tisdag.

2011-04-21 @ 22:17:55
Postat av: Madeleine

Erik! Jag gillar dina inlägg så Go, go go!

Nu ser jag inte längre på HTG, men kul att läsa här iaf, kram på er och Glad Plåsk, som min bror sa när vi var små!

2011-04-22 @ 11:21:52
Postat av: Erik

Det är ju det som är halva nöjet med att se på HTG: att läsa det som Marie skriver och andras kommentarer och skriva något själv. Vissa som läser här tittar inte själva längre av olika anledningar, men kan ändå hålla sig a jour med handlingen och kanske hoppa in när det börjar bättra sig - till exempel när den nya producenten tar över om någon vecka.

Roligt att någon uppskattar det jag skriver. Jag har försörjt mig på att skriva i snart trettio år nu, men är varken författare eller journalist. Mer säger jag inte, vi ska ju vara lite mystiska här och inte berätta allt om vårt privatliv. Eller?

2011-04-22 @ 13:30:46
Postat av: Adm

Jag håller med Tessan & Ylva för jag har också fått Anders G:s röst i huvudet när jag läser Eriks kommentarer men det gör absolut inget för det passar så bra =)

2011-04-22 @ 13:36:18
URL: http://emmerdale.blogg.se/
Postat av: Erik

Jag undrar hur det kommer sig, varför jag uttrycker mig som Anders G eller påminner om honom till stilen? Dock inte på skånska, eftersom jag bor på västkusten och är född i mellansverige. Och det var ju evigheter sedan Lödder gick. Jag kan ju inte ha påverkats av honom. Det måste vara något med hela min personlighet och sätt att uttrycka mig som avspeglar sig, eftersom minst tre personer tycker samma sak.

2011-04-22 @ 14:57:51
Postat av: Tina

I gårdagens Tillbaka till Aidensfield hittade jag Donald DeSouza.



2011-04-22 @ 21:56:50
Postat av: Tessan

Erik: Visst är det häftigt att fler än en tycker så?? Jag kommer så väl ihåg när avsnitten var slut och den skorrande rösten t ex sa Kommer Burt att hitta hem? Kommer Jessica att lämna sin man? Svar på dessa frågor och många fler får ni i nästa avsnitt av Löderrrrr...Det var ju bara det att man aldrig fick några svar! Det får vi ju här i alla fall! Glad Påsk!!!

2011-04-22 @ 22:02:36
Postat av: Orcid

Haha nicola tror hon är så het i alla mäns ögon. Smart av debbie att stannar. :) nathan har jag redan ledsnat på. Så skönt när edna sa om sin ring för jag tänkte att scarlett blivit helt puckad som "friar"... tänkte att det är väl inte möjligt! Mr wylde är helt klart skum. Tycker fortfarande synd om Eli. Vad mer.... jasmine... vad ska man orka säga... segt och hon känns så ego... ja jag vet att debbie sagt men det hjälper inte... EGO! Så nu är jag klar. GLAD PÅSK! :)

2011-04-22 @ 22:29:53
Postat av: Tina

Det är inte synd om Eli ham har själv satt sig i den här situationen. Jasmine ville ju från början att de skulle ringa polisen, men blev stoppad av Debbie. Det hade varit det bästa om hon hade fått gjort det.

2011-04-25 @ 09:04:59
Postat av: Adm

Hej allihop,

nu har jag lagt till en flik för HTG-spotting, där kan ni nu fortsätta fylla i när våra kära bybor medverkar i andra serier eller filmer.

2011-04-25 @ 09:23:53
URL: http://emmerdale.blogg.se/
Postat av: Mariann

Jag som inte bryr mig om att vara mystisk eller hålla mig hemlig berättar gärna att jag varit hemma i Malung och firat påsk. Har haft en härlig helg med gamla vänner och underbart väder!

Hoppas ni har haft detsamma.

När jag var hemma hos min mamma så hittade jag ett papper där hon hade skrivit upp vad som hänt i HTG under onsdagens avsnitt. För mamma skulle minnas vad som hänt och berätta för sin kompis. Tänk vad jag önskar att de kunde gå in här och kolla! Men min mamma är 72 år och kompisen 73 och kan inte det här med internet.

2011-04-25 @ 17:49:42
Postat av: Tina

Nere i Skåne har det också varit finnt väder.



Ja, dom där lapparna som man skrev när inte videon fungerade och så var man tvungen att komma ihåg att dra en förkortad resumé för dottern. Så mycket bättre det har blivit med den här bloggen. Tusen Tack Marie.

2011-04-25 @ 20:46:33
Postat av: Gunilla

Hej!



Jag brukar kolla på HTG så ofta som möjlighet finns och om jag missar något avsnitt brukar jag läsa här för att hålla mig uppdaterad. Jag missade för några veckor sedan flera avsnitt i sträck, jag hade läst i förväg om händelser som skulle inträffa, är så nyfiken att jag inte kan låta bli. Jag missade hela perioden med Donalds och Matthew´s bortgång mm. Men jag undrar, vart tog Jo vägen? Jag vet att allt står här men det är lite för mycket att läsa så jag undrar om någon kan vara vänlig att bara skriva lite kort om det. I övrigt tycker jag det är tråkigt nu utan Matthew, han var helt klart en favorit. Det var lite bättre handling med King´s som byns "kungar". Tur att Jimmy fortfarande kan roa en till ett gott skratt, han är ju så bortkommen ibland. Tack för en bra blogg!

2011-04-26 @ 05:03:13
Postat av: Therése och Samuel

Andy fortsatte trakassera Jo även efter att han flyttat från gården. Han förstörde olika saker som ett tak, ett stängsel och en vattenpump(?) för att Jo inte skulle orka. Hon hade dom där två gubbarna där, Lee och hans farfar, Mick(?), som hjälpte till att fixa men till slut tröttnade hon och tog bilen och stack med buller och bång. Vad som fick bägaren att rinna över minns jag inte riktigt. Hon stängde in Mick i ett skjul för att han inte skulle hindra henne. Det verkade som att hon tog Sarah med sig, men hon visade sig senare ha blivit lämnad hos dinglarna.

2011-04-26 @ 07:41:54
Postat av: Adm

>>>Mariann

Det var ju faktiskt lite gulligt det din mamma och hennes kompis gör. =)



Tack det är alltid lika kul att läsa att ni uppskattar bloggen!

2011-04-26 @ 08:57:06
URL: http://emmerdale.blogg.se/
Postat av: Lena

Klart vi uppskattar den Marie. Du är så detaljrik så du påminner mig alltid om något jag missat, fastän jag sett avsnittet.

(har nog lite koncentrationsproblem:-))



och apropå äldre och datorer så blev jag glatt förvånad när jag fann en gammal kompis mamma på Facebook, hon måste ju vara 80+ något nu

2011-04-26 @ 10:56:44
Postat av: Erik

Inget HTG på fredag p.g.a. det engelska prinsbröllopet! Du kanske kan nämna det i dagens blogg, Marie, alla kanske inte tittar tillbaka i torsdagens kommentarer. Synd när vi kommit igång efter påskuppehållet. Då får vi vänta en dag till på den nya producentens avsnitt.

2011-04-26 @ 12:33:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0