En levande legend är tillbaka

Nicola vaknar upp i lastbilen, utan kläder bredvid Jimmy som dock hade sina kläder på sig. Hon är inte alls glad över vad som hänt. Bilen står som tur är still eftersom chauffören har kisspaus. De kan passa på att smita ut, i alla fall Nicola som inte vill bli sedd. Jimmy får veta att de är i Hull och att de måste ta en taxi hem.
När taxin sedan stannar i Emmerdale så kliver de båda ur. Nicola ser att David är nära så hon säger åt Jimmy att gömma sig men taxin åker iväg och där sitter Jimmy på huk bakom. =)

Nicola kommer givetvis försent till sitt arbete som förvaltare på Home Farm. Hon har inte ordnat några som kan komma på intervju för viltvårdarjobbet så hon får gå hem igen.

Senare försöker Jimmy prata med Nicola för att vara vänner men det vill hon inte. När hon sedan ser att David är på puben med Leyla så utnyttjar hon Jimmy igen för att få en drink och låtsas att hon har roligt i hans sällskap. Allt för att David ska märka det. Hon passar även på att få lite tips om vad hon kan göra på Home Farm av Jimmy, eller rättare sagt han nämner att Rodney hade en mapp med lite förändringar som kanske kan användas.
Nicola dyker upp sedan hos Wyldes och presenterar "sitt" arbete och de verkar lite imponerade ändå.

Zak ska besöka Debbie i fängelset och han ska ta med sig några paket cigaretter som hon kan använda som betalningsmedel där. Marlon som hälsar på hos Dingles påpekar att Eli försöker få tag på Debbie för att prata. Zak är inte alls glad över det eftersom Eli svikit familjen.
Debbie är glad över besöket och hon får veta vad som har hänt Jack. Hon vill inte att Sarah kommer dit och besöker henne och hon vill inte heller få permission för att bevista begravningen.

Lisa lämnar Sarah hos Andy på gården och hon är inte alls glad över att det är så stökigt. Hon säger åt honom att skärpa till sig för Sarahs skull.
Katie kommer också över för att prata med Andy. Val har bett henne göra det för Dianes skull. Hon ber Andy att hjälpa Diane med begravningen men han vill inte det, då vill hon att han gör det för hennes skull eftersom hon alltid tyckt om Jack och han har behandlat henne väl.
Andy vill inte göra det och när Diane senare försöker få tag på honom är han borta...

Marlon kommer in på cafét och tänker sätta sig vid Paddys och Chas bord men då reser sig Paddy och ska gå därifrån och han drar med sig Chas. Bob gömmer undan ett brev precis och Marlon fattar direkt att det är från Donna. Nyfiken som han är så vill han veta vad hon skrivit men Bob vill inte berätta. Först säger han att hon trivs i Essex men ser att Marlon blir ledsen då säger han att Donna saknar honom och genast skiner Marlon upp.
Chas blir förbannad på Paddy som hon tycker sviker sin kompis så Paddy tar med sig massa öl och besöker Marlon i hans hem. Det är lite konstig stämning mellan dem men de fortsätter att prata och dricka ändå =)

Wyldes behöver som sagt en viltvårdare och de frågar Mick om han känner till någon. Han rekomenderar sitt barnbarn Lee men han ska hjälpa honom på gården så han blir inte ledig än.
Lee pratar ändå med Natasha och hon vill ge honom jobbet.

Diane har det jobbigt och hon städar och putsar för att kunna tänka på annat än vad som hänt. Sedan åker hon och hämtar Annie Sugden och kroppen vid flyget. De måste planera för begravningen men Andy dyker som sagt inte upp och Robert får hon inte tag på.
Annie pratar med Victoria och berättar att Jack pratat mycket om henne nere i Spanien. Sedan berättar hon att Victoria räddat livet på henne efter flygkrashen. Annie hade förlorat man och barn i krashen och själv låg hon medvetslös men så kom Jack och hade en nyfödd Victoria med sig och la hennes hand i Annies och då vaknade hon ur medvetslösheten.
Det gjorde faktiskt Victoria lite gladare eftersom hon känner sig så ensam och övergiven.
Diane försökte även få Victoria till att förstå att hon finns där för henne även om de inte är släkt så är de fortfarande familj.

Eli pratar med Lisa för han vill verkligen få kontakt med Debbie. Lisa går med på att Eli får komma dit när Debbie ska ringa och det ska inte bli några problem med Zak eftersom han inte kommer att vara hemma.
När sedan Debbie ringer så pratar hon först med Lisa och sedan går hon med på att prata med Eli men hon säger inte så mycket mer än att det är kö till telefonen och hon måste sluta.
Under tiden passar Zak på att byta lås i Thug Gyll så när Eli kommer hem kommer han inte in. Zak kastar ut hans kläder och säger att han inte är önskvärd där.
Marlon har inget annat än göra än att dyka upp hos Marlon som sitter och blir onykter med Paddy. Han skickar iväg Paddy för att köpa mer öl medan han roar Marlon. Eli har kommit dit för att stanna...

Lite roligt var det när Val och Eric pratar om vad som hänt när de står i baren på puben och Val dricker en whisky (?) och Eric säger att han också kan tänka sig en drink. Då fyller Val på sitt glas och fortsätter dricka och tycka synd om sig själv. Hon tror att Jack dött för att hon varit så elak och låtsats att Eric och Rodney var dödssjuka, hon hade utmanat ödet. Eric lugnar ner henne och när han sedan påminner henne om att han vill ha en drink säger hon att han inte ska dricka så tidigt på dagen för det är inte bra för hälsan. Så typiskt Val...

Trevlig helg mina vänner!

Kommentarer
Postat av: Colin

Some official ITV tribute links:



Tribute Homepage spoiler on returning cast member on left hand panel

http://www.itv.com/Soaps/emmerdale/videospecials/CliveHornbytribute/default.html



*Jack Sugden “Top Ten”* – not much here as it’s links to videos that no longer seem to work (and probably never did for oversees viewers) but at least you can see what the choices were and an image for each! Again the returning cast member spoiler is on the left hand panel

http://www.itv.com/soaps/emmerdale/videospecials/jacksugdentop10/default.html



The direct links below are SPOILER-FREE



Death news story

http://www.itv.com/Soaps/emmerdale/newsandgossip/CliveHornbyhasdied786/default.html



Picture tribute http://www.itv.com/Soaps/emmerdale/videospecials/CliveHornbytribute/JackSugden/default.html



Clive’s funeral news story

http://www.itv.com/Soaps/emmerdale/newsandgossip/GoodbyetoClive876/default.html



Clive’s funeral pictures

http://www.itv.com/News/NewsGalleries/FuneralofEmmerdaleactorCliveHornby/default.html



News story about Mondays funeral episode (contains spoiler of a guest return)

http://www.itv.com/soaps/emmerdale/newsandgossip/tributeepisode222/default.html

2011-04-08 @ 16:31:24
Postat av: Colin

HOMEWORK!



Although Clive had only played Jack since 1980, the production team did not forget that Jack the character was there from the first episode, and as such, certain scenes from Mondays episode will mirror the first part of episode 1. If you’ve never seen the first episode, I recommend that you do so. Even if you have, why not refresh your memory!



Part 1: http://www.youtube.com/watch?v=_O35tCYhE9M



For completion, here is part 2!: http://www.youtube.com/watch?v=HQQIbYEPQmQ



If you’re not familiar with the characters from the early days of Emmerdale Farm, here’s a quick “who’s who”, in order of appearance:



Marian Wilks – new to Beckindale village

Peggy Skilbeck – Jack’s sister

Matt Skillbeck – Peggy’s husband

Joe Sugden – Jack’s brother

Annie Sugden – Jack’s mother

Sam Pearson – Annie’s father

Jack Sugden – the prodigal son

Amos Brearley – Woolpack landlord

Henry Wilks – Marian’s father

Alec Saunders – Marian’s friend (one-off appearance).

2011-04-08 @ 16:33:55
Postat av: Katarina-Cinnamon

Det var roligt att få se Annie Sugden igen även om det är tråkigt att Jack är borta och skall begravas. Kändes lite som förr i tiden :-)

2011-04-08 @ 17:04:37
Postat av: Tina

Visst kändes det som förr i tiden idag :)

2011-04-08 @ 18:23:58
Postat av: Tessan

Det jag tycker är mest sorgligt med Jacks död är att skådisen har dött i verkligenheten. När Matt dog så var det ju "bara" karaktären. :)

2011-04-08 @ 19:05:20
Postat av: Orcid

Det var kul att se Annie.. trist att det är pga att jack avlidit :( och Val.... SUCK?!

2011-04-08 @ 19:05:23
Postat av: Tina

Åkte inte Diane ner till Spanien, hon var ju tvungen att packa, hon sade att jag får åka själv, när inte Andy brydde sig, eller missade jag något.



Annie berättade för Victoria att hon hade räddat Annie´s liv efter maken och Mark´s död. Mark var inte en son, utan ett plastbarnbarn. Han och Rachel var barn till Kate Hughes som Joe, Annie´s son, var gift med.

2011-04-08 @ 19:26:36
Postat av: Madeleine

Den här frågan har säkert varit redan, men är det någon vänlig själ som vet när Jacks begravning visas!

Ah, men att se Annie Sugden var lite spöklikt och jag tycker som någon annan skrev att Diane inte gjorde ett bra jobb som sörjande änka!

2011-04-08 @ 20:08:35
Postat av: Tina

Om man menar att man sörjer genom att klä sig i svart och att gråta floder, då sörjer inte Diane. Men sorg kan ta sig utryck i skepnader och jag tycker mig se att hon försöker att hålla känslorna inombords och att i första hand ta hand om familjen.

2011-04-08 @ 20:27:50
Postat av: Colin

>>Madeleine



The funeral is on Monday, hence me setting "homework" in preparation for it - certain scenes are similar to those in episode 1 which featured Jack's fathers' funeral.

2011-04-08 @ 20:46:40
Postat av: Bo

Varför är de OK i HTG att kvinnor slår män?

Som Nicola idag flera gånger klippte till...

2011-04-08 @ 21:22:28
Postat av: Tina

Oj, när jag läste vad jag hade skrivit, såg jag att jag hade tappat lite ord. Det skulle stå: Men sorg kan ta sig utryck i många skepanader och....



2011-04-08 @ 22:02:52
Postat av: Erik

Roligt att se Annie Sugden igen. Sheila Mercier som spelar henne är född 1919 och alltså omkring 90 år vid tillfället. Jag tror också att Diane håller mycket inombords som hon inte visar utåt. Men frågan är om hon kan hålla tillbaka tårarna vid begravningen på måndag. Och om någon ska lyckas att få Andy att komma dit.

2011-04-08 @ 22:04:48
Postat av: Lina

Bo - våld är väl aldrig tillåtet , finns många kvinnor som har slagit män i serien .....

2011-04-08 @ 22:54:48
Postat av: Mariann

Jisses, det är en pigg 90-åring!

2011-04-09 @ 11:33:34
Postat av: Lena

Tycker nog som Tina där. Diane ser verkligen förtvivlad ut och det är nog inte så svårt eftersom de jobbat tillsammans i många år och så spelar hon ju alltid rollen som den som själv står tillbaka (förutom den i mitt tycke obefinliga otroheten) och tar hand om alla andra så ......



Annie var sig ju precis lik men å andra sidan såg hon gammal ut redan då. Det var ju andra tider med "tantfrisyr och förkläde". Hon kan ju inte varit mer än strax över 50 när serien började gå.

(tittade på DVD med första säsongen för att jämnföra:-))

2011-04-09 @ 12:24:12
Postat av: Adm

Förlåt att jag skrev Mark som Annies barn, det var ju inte meningen.

Att Diane skulle till Spanien uppfattade jag också men hon var borta så kort tid att jag trodde jag missuppfattat allt och att hon bara varit vid flyget. Ledsen om jag förvirrat er alla ;)

2011-04-09 @ 15:57:17
URL: http://emmerdale.blogg.se/
Postat av: Bo

@Lina



Verkligheten som feminister inte vill se.



Men det är alldeles för mycket våld och

brott i serien. När tant Annie dök upp

så kastades man tillbaka 30 år. "En ko

har svårt att föda". DRAMA!

2011-04-09 @ 16:02:17
Postat av: Carina

Jag hann inte heller riktigt fatta att Diane HADE varit i Spanien utan undrade hela tiden när hon skulle åka... tur man har bloggen så man får klarhet i detaljerna :-)

Ska bli intressant att se om Rob dyker upp till begravningen, om de ens får tag i honom.

2011-04-09 @ 16:55:41
Postat av: Lina

Bo - Nu har jag sättet avsnittet och jag kan inte tycka att Nicola "Slår" jimmy , men som sagt finns många kvinnor som är väldigt/varit våldsamma i serien förut ...



Men jag ser inte det som ett jätte stort problem våld i serien

2011-04-09 @ 18:40:05
Postat av: Liina

jag kommer inte håg vad hon tjocka svart håriga tjejen hettet som allt slå eric så fort hon träffade på honom?

2011-04-09 @ 18:41:30
Postat av: Colin

The episodes shown yesterday were broadcast in the UK on a Friday and Monday - maybe that's why Diane's visit to Spain seemed so quick to you!

2011-04-09 @ 18:51:58
Postat av: Tessan

Liina: Jag tror det är Mandy Dingle du menar. Har för mig att hon gav på Eric flera gånger.

2011-04-09 @ 20:46:16
Postat av: Lina

jaa Mandy ... Hon slog honom varje gång de träffades !

2011-04-10 @ 02:35:01
Postat av: Sofi

Riktigt bra blogg du har ! :)Älskar Hem Till Gården och kollar alla avsnitt varje dag :) tycker det va kul att se Annie,men som sagt så är ju jack död,och det är hemskt,det blir ju som sagt äkta när han på riktigt är död:( men fortsätt ditt bloggande! Fantastiskt:) sköt om er ,och på måndagens avsnitt så kommer säkert begravningen att vara på jack! så vi får se om man kan hålla tårarna borta!.. sköt om dig !

2011-04-10 @ 10:17:53
URL: http://sofinordin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0