En biltur eller två...till Skottland

Jimmy frågade Edna om hon kunde prata med Scarlett som är orolig för att Daz ska ha tröttnat på henne. Edna förstod inte varför hon skulle vara speciellt lämplig men Jimmy tyckte hon borde ha massa ackumulerad visdom.
Edna försökte prata med Scarlett när de sågs på cafét men det gick väl inte så bra. Lily blanda sig i och försökte ge goda råd. Lily sa att ömhet och kärlek är vägen till mannens hjärta och Edna sa att det var magen som var den rätta vägen. När Scarlett sedan såg Jimmys förtjusning över Ednas hembakade kakor så försökte hon sig på att baka fluffiga fjärilsbullar men de blev rätt platta. Edna fick höra det och erbjöd Scarlett att ge Daz en äppelpaj som hon bakat. Tyvärr så är Daz så upptagen av gården att han inte hinner äta pajen så Scarlett känner sig ändå rätt övergiven.
Jimmy som märker att Edna bakar kakor och har på sig en hatt som endast används vid speciella tillfällen blir lite orolig för att hon ska vara förtjust i honom. Han frågar Maise på puben om det kan vara så att äldre kvinnor faller för yngre män.
Maisie som precis fått lära sig att man ska flirta mycket för att få dricks sa att självklart flirtar kvinnor, även yngre, med en sådan som Jimmy. Hon skulle gärna ta en biltur med honom och förklara lite mer om saken...

Natasha pratar med Nicola och ber henne att boka en säkerhetsomgång till Katies stall. Nicola är inte så angelägen eftersom hon tror att allt är bra men Natasha står på sig. Så antagligen kommer väl det att visa brister...

Leyla försöker träffa David men han har inte riktigt med tid. Hon blir avundsjuk eftersom hon tror att han skulle ha tagit sig tid om det gällt Nicola. När hon sedan pratar med honom på puben så gör han slut, han behöver inte en till galen kaninkokare. Hon blir givetvis mycket ledsen. Lily som märker det försöker att muntra upp henne.
Senare när de är på fabriken får Leyla en stor blombukett och ett kort där det står "till underbara Leyla" så hon tror att det är från David. Han dyker upp där för att prata med Eric och då passar hon på att tacka honom men han förstår inget eftersom han inte skickat några blommor.
Leyla försöker då komma på vem det är och Lily föreslår Lee Naylor. Sedan kommer Rodney in när de sitter på puben och frågar om hon blev glad över blommorna som han skickat för att muntra upp henne. Hon säger att hon blev glad och hon tackade även ja till en middag med honom men hon ser inte speciellt glad ut.
(Jag trodde först att det var Lily som skickat blommorna)

Marlon och Eli försöker tänka ut en plan på hur de ska få tag på Sandys adress eftersom de inte tror att Ashley och Laurel skulle ge dem den. Så Marlon går till Betty och frågar om Sandys adress i Skottland och hon svarar givetvis att han är i Indien. Han fortsätter att påstå att Sandy är i Skottland och att Ashley vet om det och tillslut blir Betty så arg att hon går hem till kyrkoherden. Doug är ensam hemma där och han berättar tillslut för Betty om var Sandy är och varför han inte hört av sig.

Laurel skulle till rätten. När de kom tillbaka så berättade de att hon fått 40 timmars samhällstjänst. Betty som är kvar men precis ska gå kallar dem för svikare som inte berättat om Sandy. Ashley som undrar hur Betty fått reda på att Sandy är i Skottland blir orolig när han inser att Marlon fått reda på det från Debbie och att då är antagligen Jasmine där hos farfar. Det är ju inte första gången Sandy ljuger för dem.
Laurel och Ashley beslutar sig för att åka till Sandy för att se om det stämmer.

Eli och Marlon försöker att få reda på Sandys adress av Betty. Eli försöker till och med övertala henne till att åka till Skottland med honom eftersom han ändå ska dit. Betty vill inte lägga ner tid på det eftersom hon redan är sviken. Hon slumrar till sittandes på puben med lappen med adressen i handen. När Marlon ska ta den vaknar hon och ska bege sig hem. Hon tappar adresslappen på soffan och de får tag på den.

Marlon och Eli börjar sin bilresa till Skottland något före Ashley och Laurel. De kommer fram och ser tillslut Sandy åka iväg med mat till ett öde hus. När Sandy sedan åker därifrån så smyger bröderna Dingle in och mycket riktigt hittar de Jasmine där. Eli blir vild och tänker nästan ge sig på Jas men Marlon stoppar honom. Tillslut så säger Eli att han kommer att försöka hålla Debbie ute ur fängelset så länge han andas för han älskar henne så mycket. Han säger åt Jas att tänka på att det är "inga oskyldiga violer" som sitter där.
Jas är precis på väg att följa med dem när Sandy kommer in med en pistol i handen. Han säger åt Jasmine att springa iväg och efter ett litet tag sticker hon. Strax efter kommer Laurel och Ashley in och de lyckas stoppa Sandy med den laddade pistolen. Ashley blir mycket förbannad över att hans far släppt iväg Jasmine ut på rymmen igen för nu har de ingen kontroll på vad som händer med henne.
 


Kommentarer
Postat av: Per

Nån mer än jag som tycker det är konstigt att polisen åtalar Debbie för mord trots de vet att Jasmine har erkänt för Laurel att hon slog ihjäl Shane? Känns aningen förhastat att åtala Debbie när det finns mycket som talar för att hon inte är skyldig. Nåt annat orealistiskt är att Eli blev släppt trots att han erkänt att han hjälpt till att dumpa kroppen i sjön, skyddande av brottsling, mm.



Dock inte första gången det är luckor i manuset och polisen agerar totalt ologiskt...

2011-04-19 @ 20:14:55
Postat av: Tina

..men det vet du väl Per att manusförfattarna inte gillar poliser ;)



Ringen som Daz hittade, det måste vara Ednas....

2011-04-19 @ 22:07:48
Postat av: Mariann

..spikar på kistan...

2011-04-19 @ 22:18:37
Postat av: Pandora

Spännande idag. Jag håller med om att poliserna verkar mer än lovligt korkade, men det är ju som sagt en dramaserie och inte "Veckans Brott"=)).



Vad synd jag tyckte om Scarlet idag. Flickstackarn är ju så trånande och Daz bara ignorerar henne. Jag hoppas förresten att äppelpajen som Daz och Andy glufsade i sig förutom ringar var spetsad med litet clerasil. Daz verkar behöva en rejäl kur med tanke på hans panna! Rena puckelpisten hahaha!

2011-04-19 @ 22:58:13
Postat av: SoP

Korkade gubbe-

2011-04-20 @ 01:52:56
URL: http://sisterofpain.blogg.se/
Postat av: Erik

Att Betty skulle bli så full att hon somnade på puben var väl lite extremt, men det behövdes väl för handlingen.

Tog Jasmine Sandys bil? Går hon till fots borde hon väl bli lätt att hitta. Vart ska hon nu ta vägen?

Ja andra avsnittet var rätt spännande och dramatiskt, men att Sandy skulle dra pistol hade man knappast väntat sig.

2011-04-20 @ 07:06:43
Postat av: Adm

Men hur kunde jag glömma att nämna ringen...

Förlåt kära vänner!

2011-04-20 @ 09:11:28
URL: http://emmerdale.blogg.se/
Postat av: Tina

Eli är lika klok som en apa.

2011-04-20 @ 13:05:48
Postat av: Lina

Eli är SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ KORAD !!!

2011-04-20 @ 16:37:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0