Äntligen någon som blir lycklig!

Nicola snäser åt Pearl på cafét men ber strax efter om ursäkt för hon har ju så mycket annat att tänka på.
David är med henne och när Leyla kommer in för att fråga honom om konserten så säger han att han inte kan gå på den eftersom det dykt upp lite familjeproblem.

Betty hör det och när hon sedan är på fabriken så frågar hon Leyla om David. Då säger hon att hon trodde det var något men att hon missuppfattat allt. David dyker upp i fabriken precis när Leyla ska gå och handla så Betty passar på att säga åt honom att det är dålig stil att leka med någons känslor som han gör.
Då berättar David för Betty om Rodneys sjukdom och att han inte vill att det ska komma ut.

Betty är Betty och givetvis så berättar hon det för Pearl. Nu vet snart hela byn att Rodney är sjuk och inte kommer att leva så länge till.

Rodney och Val står ute på gatan och pratar. Han frågar henne om hur Eric mår men precis då kommer Eric och undrar vad de pratar om. Val låtsas som om de pratar om hennes hårrullar men Eric går inte på det.
När sedan Val visar honom vad hon köpt, bl.a. en svart hatt som passar bra till andra svarta kläder och börjar prata om testamente så blir Eric rätt orolig.
Han bokar tid hos en läkare för en helkroppsundersökning, provsvaret skall skickas till kontoret denna gång.
När Rodney går förbi så stoppar han honom för en pratstund. Nu vill han veta vad hela byn tisslar och tasslar om.
Rodney förklarar att Val berättat om att Eric är jätte jättesjuk.

Paul ser att Rodney köpt en silkig morgonrock, en bukett rosor och en flaska champagne som han skall ge sin lunchdate. Detta gör att Paul blir väldigt orolig för Rodneys hjärta. Han och Diane smyger omkring Rodneys hus när Pam är där. Precis när det börjar hetta till så rusar de in och stör. Tillslut så måste Paul säga att han är så orolig för sin fars hjärta. Pam hör det och känner att hon inte kan fortsätta deras träff eftersom hon inte vill riskera att det händer Rodney något.
Rodney får tillslut veta allt om vad Val sagt och de kommer fram till att hon lurat dem för att Paul ska stanna.

Paul konfronterar Val angående Rodneys sjukdom och det hör Eric. Nu kommer allt fram, Eric är glad att han inte är döende som han trott. Paul är mycket besviken på sin mor som förstört hans chanser till lycka.
Lily hjälper honom att boka flyg och Rodney skjutsar honom till hotellet där han skulle träffa Jonny för att ta farväl.
Jonny som suttit i baren och väntat blir ledsen över att Paul inte dykt upp så han beställer en taxi till flyget och lämnar baren.
När Paul och Rodney väl hinner fram till hotellet så hittar de bara en bukett rosor med ett foto på Paul och Jonny instucket. Paul blir ledsen för att ha missat chansen men precis då dyker Jonny upp på väg till taxin.
Äntligen lite lycka... Jonny blir överlycklig när han får veta att Paul inte bara ska ta farväl utan följa med till Australien. De åker iväg till flyget tillsammans och Rodney står kvar och ler.


Debbie och Jasmine packar väskor och planerar rymningen. De ska åka var för sig för att sedan träffas.  Jasmine besöker Laurel en sista gång men Laurel ser att något är på gång så hon förstår att Jas är på väg att sticka.
Eli blir förhörd av polisen och han fortsätter att neka till allt. När han får höra att blodet i skåpbilen är identifierat och att de hittat andra bevis så som skruvar till ett stolsben, dragkedja till klädesplagg och simkort till mobilen som inte brunnit upp i askhögen utanför Dingles hus så börjar han berätta.
Detta leder till att polisen åker till byn för att hämta Jas och Debbie.

Jasmine är på väg till bussen men tappar plånboken. Leyla hittar den och ska precis ge den till Jas när hon frågar om Jasmine är intresserad av att köpa hennes konsertbiljetter. Givetvis är Jas inte det men det gör att hon missar bussen.

Debbie gömmer sig i verkstan när polisen knackar på hemma hos henne. Hon tar sedan en taxi och kör iväg från stan med polisen efter sig. Vid ett grustag svänger hon in och på det sättet lurar hon polisen att fortsätta så hon kan åka åt ett annat håll.  Den luringen räckte inte så långt eftersom hon i nästa by blir upphunnen av polisen som stoppar henne.
Jasmine som kommit med en buss från byn sitter och tittar ut. Bussen har blivit stoppad eftersom polisen gör ett gripande längre fram. Hon ser från bussfönstret att Debbie blir arresterad.
Nu är hon helt ensam i stan, kommer hon att åka till polisen för att ange sig själv eller kommer hon att försöka rymma på egen hand?

Nicola är glad över Davids stöd nu när hennes far är så sjuk. Även när de får veta att Rodney inte är hjärtsjuk så tror hon att de är ihop igen men David säger att man inte kan bygga en relation på medlidande.
Han går fram till Leyla och frågar om hon har kvar biljetterna och det har hon.

 

Trevlig helg allihop, ha det så bra som ni bara kan =)

Kommentarer
Postat av: Erik

Som Jesper skrev i slutet av kommentarerna till gårdagen: det är tydligen så här det ska bli i fortsättningen. Så då har vi mycket att se fram emot. Dagens avsnitt var de bästa på länge, nästan inga döda punkter, både spänning och lycklig kärlek.

Vad jag inte förstår är varför Eli erkände så lätt, han måste ju ha förstått att Debbie och Jasmine skulle råka illa ut. Var det bara för att rädda sitt eget skinn och slippa hamna i fängelse? Nu kommer han säkert att få sina fiskar varma av Zak. Att göra så mot en annan Dingle, så gör man bara inte eller hur?

Val ska vi bara inte prata om. Hennes osanning spred sig ju så att hela byn fick reda på att Eric och/eller Rodney var dödssjuka. Nu riskerar väl hennes äktenskap att spricka och hon får ännu fler emot sig. Och så blev hon osams med Paul. Nu är väl han borta för gott. Kommer nog att sakna honom lite...

2011-04-01 @ 15:54:48
Postat av: Agneta

Jovisst var det verkligen fart i dagens avsnitt. Inga döda punkter där inte. Helt i tiden. Samtidigt kunde jag inte låta bli att bli lite sentimental när jag tänker på hur tempot var när serien en gång startade på 70-talet. När ett avsnitt handlade om vägen från frukostbordet, ut i lagården för att mjölka korna, sedan in för förmiddagsteet och så var svsnittet slut -:). Nog är dagen mil från Amos Brearly, Henry Wilkes och Annies gamla pappa.

2011-04-01 @ 17:01:51
Postat av: Camilla

Ååhh så fint när Paul och Johnny äntligen fick varandra. Det börjar nästan bli en tradition att karaktärer lämnar serien för att flytta till Australien. Hur många är där nu? ;-)



Jag gissar att poliserna lyckades skrämma Eli med livstids fängelse och eftersom han suttit inne tidigare så blev han rädd.

2011-04-01 @ 18:10:29
Postat av: Anonym

Jag blev så nervös att Paul inte skulle hinna, för att ha bråttom iväg var de väldigt söliga ;-)

Ja nu åker alla till Australien, förut var det Spanien. Bra avsnitt idag, jag nästan svor när det var slut ;-)

2011-04-01 @ 18:55:23
Postat av: Bo

Paul är en sån usel skådespelare bara...



Jämför med Jasmine, Debbie eller Rodney.

2011-04-01 @ 20:00:15
Postat av: Tesan

Jag kommer att sakna Paul... för han försvinner väl nu antar jag. Stackars Eli, vad gör man i en sån situation. Tar skulden själv eller sätter dit sin kusin???

2011-04-01 @ 20:12:03
Postat av: Tina

Jag fick nästan tårar i ögonen över det lycliga slutet mellan Paul och Jonny. Däremot har jag inte mycket till över för Eli. Han visade att trots ett välsmort munnläder inte vara något annat än en ynkrygg.

2011-04-02 @ 09:50:16
Postat av: viktoria

Jag tror att Jas åker dit förr eller senare...

Och val tål jag inte...

Ashley kommer nog att få reda på vad som händer med Jas, men jag e säker på att Laurel kommer att säga nåt till polisen.Nu är serien mycket mer fart i...det händer mera saker i den...

2011-04-03 @ 11:19:12
Postat av: Mariann

hmm... ja men ska man fortsätta vara lycklig får man tydligen inte bo kvar i Emmerdale utan måste flytta, helst till Australien. Kunde inte Paul och Jonny fått bo kvar i byn då? Ett lyckligt gay-par är precis vad jag hade velat se i kontrast mot allt elände som händer.

Stackars Marlon. Den skådespelaren är väldigt trovärdig i sina sorgliga scener. Jag minns när Tricia dog. Oj. Det är väl därför Marlon aldrig får va lycklig heller. För de ska utnyttja hans skådespelartalanger till max.

2011-04-04 @ 10:54:20
Postat av: Madeleine

Javisst är det så Mariann, men nu försvinner iaf Donna tydligen, hennes insats som skådis var aldrig så bra.

Jag vill ju se mer av Diane, som hon var när hon åkte till Scarborough, så rolig, så underbar!

Val kanske kan bli ok igen, men nja nu ärdet överspel!

Märks iaf att det inte är buskis längre, nu är det bra.

Tyvärr blir mina arbetstier nu att jag inte kan se HTG när det går, hatar att glo på det på datorn.

2011-04-04 @ 14:01:47
Postat av: Madeleine

Förresten, börjar undra om man inte ska ta och flytta till Australien, verkar vara lätt att få visum där liksom!

Och slippa Alfons Åberg med följe samt bortskämda kungabarn, oj men så känner jag, sorry!

För att återgå till HTG, gud vad jag är trött på Zak och Lisa!

2011-04-04 @ 14:07:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0