Änligen ett erkännande

Lee sitter på puben och tar en öl när Mark kommer dit. Mark nämner då att Sam vill bli jaktvårdare och att Lee borde vara rädd om sitt jobb för man vet aldrig.
När Lee sedan kommer tillbaka till kontoret på Home Farm så sitter Mark där och berättar att fasanerna har rymt. Lee förstår inte varför eftersom han matat djuren och sett till att de fått vatten tidigare under morgonen men Mark påstår att de inte hade något vatten och tydligen söker sig fåglarna till vatten. Mark säger att han inte ska säga något till sin mamma men det första han gör är att berätta för Natasha att fasanerna rymt eftersom Lee glömt att ge dem vatten. Detta gör att Natasha sedan vill anställa Sam som en assistent till Lee som jaktvårdare.

Nicola behöver en date till middagen på Home Farm så hon bjuder med Jimmy. Han har ingen större lust att följa med så han frågar Carl om han vill följa med dem men det vill han inte.
Jimmy kommer i alla fall med och Mark blir något förvånad. När Natasha sedan ber Nicola att berätta mer om sig själv för att de vill veta mer om personen bakom ytan. Nicola blir nervös och ber Jimmy att säga något och då säger han att han känner sig som om han är på besök i sitt eget hem. Nervösa Nicola börjar då att haspla ur sig allt som hänt Jimmy bl.a. om Sadie och Charitys försök att lura till sig pengar och om Toms död och att Matthew dött utanför... Detta gör att Jimmy inte alls känner sig speciellt munter och han vill gå hem. Nicola blir orolig över att vara kvar ensam med Wyldes så hon försöker få Jimmy att stanna. Jimmy går men Natasha upptäcker att han tagit vägen förbi deras sovrum så hon undrar vad han sysslar med, om han är ett pervo. Då brister det för Nicola och hon får ur sig alla anklagelser om att de vill ha med henne i sovrummet för det är de som är perversa.
Mark och Natasha börjar skratta, de har det ju bra som det är och skulle de vara otrogna så hamnar inte Nicola på deras tioitopplista.

Utforskarna har sin första träff och det vimlar av barn. Will kommer dit med Nathan men verkar inte intresserad av att vara kvar eftersom det bara är "småbarn" där men när de är på väg ut så kommer Belle in så Will ändrar sig. Nathan försöker övertala sin lillebror att de ska gå men Will står på sig. Efter ett tag har Doug en gemensam samling med alla barnen och de ska lära sig Utforskarnas hedersord men Nathan kommer och avbryter allt för att hämta hem Will. Will såg inte alls speciellt glad ut över att behöva lämna sällskapet.

Bob vill sälja butiken men Brenda blir lite orolig eftersom hon då inte har varken jobb eller bostad. När Bob sedan åker till leverantörerna tror Brenda att han är hos en mäklare och hon beklagar sig för Terry. Terry råder henne till att köpa in sig på cafét. Bob kommer tillbaka och hon presenterar sin idé. Först blir han arg men sedan tänker han till och inser att det är en bra idé. På det sättet kan han behålla verksamheten men ändå få ekonomisk hjälp.

Det var dags för Debbies rättegång och Dingles var samlade på åhörarläktaren, även Ashley och Laurel var där. Dingles ger kommentarer för att stärka Debbie men domaren blir irriterad och ger dem en varning. Sandy dyker upp för att se hur det går. Sen tar det inte lång tid innan Dingles kommenterar rättegången igen och då får domaren nog och ber att åhörarläktaren skall tömmas. Precis då kommer Jasmine in och ber dem stoppa rättegången eftersom det är hon som dödat Shane. Efter lite kaos så avbryts rättegången och Jasmine tas in för förhör.
Dingles blir givetvis glada över att Debbie kommer att friges men när Ashley och Laurel säger att Debbie kanske åker in för att ha förhindrat rättvisans gång blir de inte lika glada.

Sandy ordnar i alla fall så att pengarna han tagit från Utforskarna kommer tillbaka och Doug blir lättad.

Betty sitter på cafét och tjuvlyssnar på Chas och Paddy som är oroliga för Debbie. När de säger ifrån så säger Betty att hon minsann sett var Paddy har sin hand och det är synnerligen opassande på ett café. Det gör att Chas reser sig upp och ställer sig och kysser Paddy riktigt länge. Betty blir irriterad och tappar aptiten så hon går därifrån.
Hon går till Sandy för att prata. Nicola som är hemma får en pik om att hon borde äta något. Nicola som inte fattar vad Betty menar tänker ta sig en smörgås men då säger Betty att "cafét har öppet, fatta vinken damen". Sandy vill inte prata men han tackar sedan inte nej till Bettys sällskap.

Chas och Paddy är hos Dingles och hon erbjuder sig att de ska hämta hem mat till familjen, Paddy betalar. Efter middagen så har Shadrach och Aaron armbrytning. Aaron vinner med lite svårigheter och han utmanar Paddy. Paddy säger givetvis att han faktiskt är rätt stark men Aaron vinner lätt.

Efter middagen på Home Farm följer Nicola med Jimmy hem och de börjar dricka och Jimmy blir lite het på gröten.
Senare får man se Lexi och Carl när de ska väcka Jimmy som sover ruset av sig på soffan. De häller ett glas vatten över honom. Han hinner precis vakna när Nicola kommer ner från sovrummet. Hon kan inte hitta sin sko men trots det tar hon sig hem.
När Jimmy hittat hennes sko så ska han gå över med den. Han möter Rodney som känner igen skon som en sådan som Nicola har. Jimmy vill inte erkänna något. Nicola blir inte glad när Jimmy står vid dörren och hon är rädd att någon sett honom. Hon vill inte ha med Jimmy att göra inte ens när hon får veta att han inte rört henne under natten utan bara sett till att hon kommit i säng medan han sovit på soffan.

Rodney sitter på cafét när Nicola kommer in. Han kallar henne askungen och hon blir lite förnärmad. Rodney säger då att Jimmy inte är det sämsta valet eftersom han antagligen har pengar undanstoppade.
Detta gör att hon söker upp Jimmy för att förföra honom. Han blir något förvånade eftersom hon tidigare på dagen inte velat ta i honom med tång.
Senare så ringer det och Jimmy säger att det är från deras Schweiziska konto så blir hon ännu mer övertygad om att han har pengar undanstoppade. Han försäkrar henne om att han inte har pengar men hon låtsas som om det inte spelar någon roll.





Tack Erik för att du berättade att det inte blir något HTG på fredag eftersom det är prinsbröllop i England och det kommer att visas på tv4.


Kommentarer
Postat av: Camilla

Hoppas Katie genomskådar den falske Nathan och sätter dit honom ordentligt, jag blir så irriterad på honom!!!



Vad håller Rodney på med då? Tror han allvarligt på att Jimmie är ett missförstått affärsgeni med pengar undangömda, eller säger han så bara för att Nicola ska ge honom en chans till. Och om det är så, gör han det för att jävlas eller för att han tycker att de passar ihop?

2011-04-26 @ 14:27:20
Postat av: Colin

Actually, I mentioned the wedding on Wednesday...



I must admit I was suprised to see you have two channels covering it - even here some people are moaning that it's on the BBC AND ITV!

2011-04-26 @ 14:45:59
Postat av: Lina

Skönt att Jasmin erkände ...

Men måste säga att jag tycker ändå Jimmy och Nicola passa i hop , de borta två är lika "knäppa" och Jimmy brukar ju få ihop det med sånna här pengar galan tjejer

2011-04-26 @ 15:31:29
Postat av: Erik

Debbie var snygg i dag ... Hoppas hon får upprättelse nu. Överraskande att Jasmine skulle dyka upp precis i rätt ögonblick. Trodde hon skulle hålla sig borta. Den här kvinnliga polisen som förhörde henne är helt osannolik. Så skulle ingen riktig polis bete sig.

Hur hamnade Schadrach bakom bardisken egentligen?

Adm nämnde inget om att Betty hade en helflaska whisky med sig till Sandy. Vad som hände sedan fick vi inte veta, om han skulle dricka den själv eller dela den med henne.

En annan som är helt osannolik är Nicola i sitt sätt emot makarna Wylde - för att inte tala om mot Jimmy. Är hon bara ute efter hans pengar? Finns det några över huvud taget?

Nathan verkar helt opålitlig.

Eli var faktiskt bra i dag när han var lite allvarlig och filosofisk tillsammans med Marlon.

Och fy vad alla är dumma mot Paddy. Säger beska sanningar om honom rent ut när han hör på. Visserligen är han kanske inte mycket att vila ögonen på, men de borde vara lite snällare mot honom.

2011-04-26 @ 15:33:38
Postat av: Lina

Skönt att någon annan än bara jag som ser vilken skönhet "Debbie" är :)

2011-04-26 @ 16:21:57
Postat av: Lena

Tråkigt med Betty idag. Inte ett dugg finurlig bara elak:-(

2011-04-26 @ 16:38:05
Postat av: Madeleine

Usch, är det bara jag som tycker den här poliskvinnan är lik Christine Schurrer, hon som mördade de små barnen i Arboga.

Annars börjar serien bli bättre, men inte är väl Debbie snygg!!!!!

2011-04-26 @ 16:40:19
Postat av: Jesper

Ja inte vet jag varför det suras för i UK då Emmerdale går som vanligt på kvällen?

2011-04-26 @ 18:24:30
Postat av: Tina

Ja, hur kunde Shadrack hamna bakom baren?

2011-04-26 @ 20:17:11
Postat av: Camilla

Shadrack tror jag hamnade i baren för att Marlon skulle ha varit där och lämnat den för att prata med Eli

2011-04-26 @ 21:48:32
Postat av: Agneta

Kan inte låta bli att fråga: Skådespelaren som spelar Nathan: är han möjligtvis son till Anthony Andrews? Han både låter som AA och ser ut somen ung kopia av Anthony Andrews.

2011-04-26 @ 22:20:13
Postat av: Katarina-Cinnamon

Jag tycker också som du Agneta att Nathan är lik Anthony Andrews som han såg ut när han var ung. Anthony har en son som heter Joshua, men jag har inte tänkt på vad han som spelar Nathan heter.

2011-04-26 @ 23:17:09
Postat av: SoP

Anthony Andrews? Är de lika? Inte släkt i alla fall-http://www.imdb.com/name/nm1137544/ Har sett ikapp fem avsnitt nu- och jag har varit så glad över Nicola o Jimmy-de passar perfekt ihop, och så när jag tror att de verkligen ska börja gilla varandra på Riktigt, utan baktankar,ja då börjar Nic tro att han har pengar- suck Mördarstoryn är jag less på för länge sen.

2011-04-27 @ 01:02:58
URL: http://sisterofpain.blogg.se/
Postat av: Agneta

Tack SoP. De verkar inte vara släkt, såvida inte.... Man vet ju aldrig -:). Anthony Andrews var väl inte den trogna typen precis. Hade han inte en historia med prinsessan Anne, fast han var gift?

2011-04-27 @ 08:05:06
Postat av: Mariann

Näe men? Anthony Andrews som jag va så förälskad i när vi första gången såg En förlorad värld. Och sen kom ju Ivanhoe, lika snygg men valde fel tjej! :) Inte är de lika?? Jag tycker inte att Nathan är snygg, inte heller Debbie. Men det har väl att göra med att jag inte kan tycka att nån som är ful på insidan är vacker på utsidan heller. Det är samma med Jas, förr tyckte jag hon va snygg - nu tycker jag att hon ser ut som en kossa.

Ja, ni vet ju vad jag tycker om poliser och mördare i HTG. Att göra så fruktansvärt dålig, och inte ett uns trovärdig handling, i ett land som producerat så mycket bra polishistorier som Midsomer, Dalgleish, Morse/Lewis, Sherlock Holmes, Life on Mars osv, osv är ju helt otroligt och närmast en skymf.

Och va f*n har de gjort med Betty?? Förr va hon ju lite kul om än lite spydig. Men nu är hon ju bara rent elak.

Det är nästan som det känns att det kvittar om de sätter in nästa skitsåpa (bröllopet) på fredag istället för HTG. Men nog tycker jag att våra licenspengar kan gå till Speedway GP och Rally VM istället...

2011-04-27 @ 08:06:10
Postat av: Lena

Det är nästan som det känns att det kvittar om de sätter in nästa skitsåpa (bröllopet) på fredag istället för HTG



DET tyckte jag var roligt:-)



Sen håller jag helt med dig (naturligtvis::-)) ang. Betty. Tycker hon tappar stilen mer och mer men vill inte ta in det. Igår föll hon totalt

men hon kan ju kanske klättra upp igen:.))

2011-04-27 @ 09:57:10
Postat av: Pandora

Bra att Jas dök upp iaf. Jag var helt säkert på att hon skulle få en "Har åkt utomlands, förmodligen till Spanien"-sorti. Men helt kan väl inte Debbie klara sig eller? Det borde ju bli något straff för "Skyddande av brottsling", "Brott mot griftefriden", och kanske till och med "Medhjälp till dråp"?



Den där Nathan förstår jag mig inte riktigt på. Försökte han hjälpa Sam till ett nytt arbete, eller försöker han bara jäklas med Lee pga Katie?



Jimmy och Nicola håller jag med om passar ihop, men nog har jag svårt att se det fungera. Ingen av dom har ju ett speciellt bra "Track record" n är det kommer till förhållanden=P



Jag håller med om polisen i serien. Dom verkar vara b åde småaktiga, inkompetenta och rent Sahlinskt urkassa på sitt jobb. Förmodligen så gillar inte manusförfattarna poliser (ung på samma sätt som manusförfattarna bakom den svenska såpan "Tre Kronor")



Spännande är det iaf just nu, och jag hoppas att det fortsätter=))

2011-04-27 @ 12:01:18
Postat av: Colin

Lyndon Ogbourne (Nathan) is not related to Anthony Andrews, however, his brother and grandfather are in the business, as can be seen in this article: http://www.swindonadvertiser.co.uk/news/4134093.Nasty_role_is_good_news_for_Lyndon/ The article mentions that Lyndon comes from Swindon. If you're thinking "I'm sure I've heard of that place", it is probably because of the advert you had for the 2010-11 Premiership football season. In the ad, one of the players (or managers, I forget now) moves to Sweden beause your TV coverage is so good. Someone misreads the letter and reads out that "he's gone to Swindon", only to be told: "Sweden - it's a country you tool!!". When I could watch TV4Play it was my favourite advert - although it obviously helped that I could understand what they were talking about haha!



Erik and Madeline mentioned the police woman (DS Williams). Having been a recurring character since Tom King's death, I believe yesterday was her final appearance. Considering who actress Annie Fitzmaurice reminds Madeline of she is probably glad to hear this news!



Surely it's OK to like Jasmine again now Mariann - now thats she's confessed. When your grandfather and your best friend/on-off lover - who is prepared to go to prison for you - are both encouraging you to stay on the run, it was quite a brave thing to confess, knowing what the consequences are. Jasmine was just a frightened teenager who got "out of her depth" (basiclly, in a serious situation where she didn't know how to handle (or deal) with it).



Finally, Jesper, what did you mean by "suras", please.

2011-04-27 @ 12:40:09
Postat av: Colin

Pandora, I believe that Nathan is jealous and only interested in ruining Lee's chances with Katie.

2011-04-27 @ 12:45:58
Postat av: Colin

Oops! "basiclly" = "basically". Sorry!

2011-04-27 @ 13:04:53
Postat av: Colin

Sorry, I've just spotted another error. I should have put "how to handle (or deal with) it". There I am trying to clear up potential confusion with Engish phrases and I end up adding more things to confuse you on. Sorry!

2011-04-27 @ 13:51:16
Postat av: Jesper

Colin: Moaning

2011-04-27 @ 14:55:43
Postat av: Madeleine

Jesper, menar du inte yawning, sorry Colin!

2011-04-27 @ 16:18:22
Postat av: Jesper

Jo,men sura och gnälla är ju samma!!

2011-04-27 @ 18:09:39
Postat av: Mariann

och sulkin

2011-04-27 @ 18:31:06
Postat av: Anonym

men öööjjj! glömde ett g sura=sulking

2011-04-27 @ 18:31:57
Postat av: Jesper

Haha, det ända jag menade var att UK och tex jag inte kan klaga då Emmerdale går som vanligt på fredagskvällen 20,00 :) Medans det utgår i SE ,fö. så är det bara ITV1 samt BBC one som sänder bröllopet,och det finns BRA många andra kanaler att välja på om man så vill

2011-04-27 @ 19:36:06
Postat av: Mariann

Jag fattade det som att Colin skrev att de faktiskt va sura för att Emmerdale utgår även i England p.g.a bröllopet. Men jag har ju grova koncentrationssvårigheter när jag läser så jag har väl fattat fel som vanligt.

2011-04-27 @ 20:25:57
Postat av: SoP

Måste erkänna att jag vet Noll om Anthony Andrews förutom att jag tycker att han är en väldigt bra skådis. Vad är det för bröllop ni pratar om? Och tv4 får väl inga licenspengar?

2011-04-28 @ 01:52:22
URL: http://sisterofpain.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0