Fryst hamster


Så det kan gå, Gennie kom på besök och hade med sig hårsnoddar till Belle. Belle som precis börjat i den vanliga kommunala skolan hade fått ta hand om klassens hamster. Det visar sig att när Gennie gosar med hamstern och Zak kommer hem så glömmer hon att stänga buren ordentligt. Hon börjar hjälpa Zak att plocka in matvarorna som han handlat. Efter ett tag så upptäcker de att hamstern är borta. Alla börjar leta men ingen hamster syns till. Inte förrän de ska laga mat och tar upp hamburgarna från frysen så hittar de hamstern som dött i burgarpaketet.
Gennie blir förtvivlad men Belle tar det med ro, hon vet att djur på landet dör för det är inget ovanligt. Tillslut så för att lugna Gennie mer än för Belle skull tycker jag så ordnar de med en begravning för det lilla djuret.

Nicola fortsätter att jaga hundägare för att få ta hand om deras hundar.  Helt plötsligt har hon flera stycken att ta hand om men Rodney är inte speciellt förtjust över att de ska bo i hans hem. Tyvärr så säger inte Nicola till hundägarna att hon har flera hundar på en gång utan hon låter dem tro att hon bara ska ta hand om deras lilla älskling. Hon får Victoria till att hjälpa henne med att gå ut med hundarna men inte gratis.  Pearl som behöver hjälp med sin Bolan måste vända sig till Nicola eftersom hon inte kan ta med sig hunden till tandläkaren och Bolan ska kastreras samma tid. Victoria råkar blanda ihop en fin champion med Bolan skickar den andra hunden till Paddy men som tur är upptäcker de fadäsen i tid.
Nicola var verkligen rätt rolig när hon trasslade in sig i alla hundkoppel. Till råga på allt så lyckas hundarna smita och de får leta rätt på dem över hela byn. Betty blir inte allt för glad när hon hittar sina trosor, som hängt på tork, söndertrasade. Marlon som är nervös inför tvframträdandet får besök i köket av en chihuahua och hotar med att den kommer att hamna på menyn om ingen tar bort den.

Miles fortsätter att kasta arga blickar på Jake så Jas blir mer och mer tveksam till resan. Donald kommer till puben och berömmer henne för allt hon gjort för Miles och sen ger han henne ett kuvert med pengar som han tycker att de ska sätta sprätt på i Frankrike. När sen Miles kommer för att hämta henne så kan hon inte åka. Hon förklarar för honom att hon inte kan följa med och han far iväg ensam.

Viv och Bob får besök av en ung cyklande advokat som knappt vet vad de heter. Han kallar dem oftast för Mr & Mrs Holmes. Han råder dem till att erkänna för att få ett lindrigare straff men Viv är säker på att de kommer att inse att det inte behövs någon rättegång så fort domaren sett bevisen. Jag tycker att de verkar ha ett rätt krångligt rättssystem där i England och olika advokater för olika tillfällen. Idag hade de i alla fall ett inledande förhör för att se om det skulle bli någon rättegång. De fick även två nya försvarsadvokater (?) men  vad gör då den cyklande advokaten där? Mycket krångligt tycker jag.
Bob menar att de måste sälja butiken och cafét för att få loss tillgångar så de kan betala en bättre advokat. (Hmm, jag känner att jag inte riktigt hänger med här... fyll gärna i mina luckor)

Någon nämnde i kommentarerna att Nicola såg gravid ut och jag måste instämma idag. Det är nog inte bara blusens skärning som gör att hon ser rundare ut. Undrar om hon kommer att resa bort om ett tag  eller bli utskriven ur serien igen eller om hon ska få barn med någon, typ David?

Kommentarer
Postat av: Erik

Ja, det var ganska roligt med Nicola och alla fem hundarna. Tala om att ta på sig för mycket jobb - när hon borde ha skött sitt riktiga jobb. Rena turen att ingen blev överkörd, sprang bort eller blev kastrerad.

Belle är väldigt förnuftig för att vara så liten-

Viv såg rätt lustig ut i sin svarta mundering. Undrar vad det gav för intryck i rätten.

Kommer Miles att supa ner sig nu? Mycket talar väl för att Jas och Jake kommer att bli ihop snart - och kanske Nicola och David också igen kanske?

Louise såg lite fundersam ut i slutscenen. Funderar hon på att köpa kaféet?

2010-10-27 @ 17:23:03
Postat av: Lena

Jag tycker att det bara finns ett ord för dagens sista avsnitt.

Löjligt. Så erbarmerligt dålig HTG är just nu.

Den frysta hamstern fick mig bara att må illa.

2010-10-27 @ 17:50:23
Postat av: Mariann

haha, ja till och med Bob kommenterade ju Viv's klädsel och frisyr; att hon såg ut som Amy Winehouse :)

Hm.. så det är inte bara jag som tycker Nicola ser gravid ut.. Ja då blir det väl bröllop eller lång utlandsresa snart :)

2010-10-27 @ 18:46:49
Postat av: Erik

Jag tror inte att hon som spelar Nicola (som heter Nicola på riktigt också) Hon har sagt i en intervju att "filming birth scenes have put me off pregnancy in real life", så hon är nog lite rund om magen av någon annan anledning.

2010-10-27 @ 19:11:23
Postat av: Erik

Att hon är gravid, menar jag förstås, det föll bort i hastigheten. hon har alltså blivit avskräckt från att själv skaffa barn genom att hon spelat in födelsescener. Wheeler heter hon i efternamn på riktigt.

2010-10-27 @ 19:23:03
Postat av: Tina

Jag tyckte att Viv liknade Marie Antoinette idag. Sedan gillar jag inte Jake riktigt, han stör. Att skådespelaren(Miles)inte vill vara med längre märks ju, annars hade inte denna tvära scenförändring ägt rum. Lite för genomskinligt.

2010-10-27 @ 22:14:48
Postat av: Viktoria

Somsagt Miles åkte iväg ensam å Jas stannade hemma...tycker inte dom passade ihop.

Chas verkade inte glad åt att hennes syrra kom på besök,denna stackars hamstern...

Nicola och hundar går inte iop även fast hon försöker .Jag tror nog David Å Nicola blir ihop.

2010-10-27 @ 23:38:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0