Detta kan aldrig sluta väl

Jag kan hålla med er som tycker att det gått för långt när det gäller Arthur/Daniel...
Laurel vägrar att se Arthur som sin son, hon tror att hon aldrig kommer att kunna älska honom och Hilary kan inte få henne att ändra sig. Det gör att Hilary känner att hon måste lämna byn för det är förjobbigt att se sin dotter förneka sitt barn.
Nu börjar även ryktet sprida sig om förväxlingen...och det gör det inte lättare för Laurel.

Gennie kommer för att träffa Paddy och märker inte att hennes mamma följer efter henne. Mamman tycker att hon betett sig lite konstigt så hon ville se vad som var på gång. Paddy löser situationen genom att säga att hon sökt jobbet som receptionist, vikariat på en vecka eftersom Chas ska på semester.

Chas försöker att hitta en vikarie till receptionen men både Edna och Doug tackar nej. Kvar blir bara Nicola som erbjuder sig att ta jobbet. Det gör inte Paddy överförtjust men när Nicola börjar snacka vågar han inte säga nej.
David blir inte glad när hon struntar i städjobbet för att jobba hos Paddy.

Viv orkar inte med alla pikar om att hon inte är riktigt ärlig. Pearl och Betty tisslar och tasslar i butiken, sedan vill Donald få sitt fika på cafét gratis för att han skänkt så mycket pengar som tydligen inte gått till det det skulle.

Shadrach som mår dåligt över att fått veta om att barnen blivit förväxlade men han kan inte prata med någon om det sätter sig på puben och super sig full. När Lisa och Zac ser honom lyckas de med lite list få honom att öppna sig. Shadrach är ordentligt full när de ska därifrån så Lisa och Zac får hjälpa honom.
Tyvärr så möter de Gennie och hennes mamma och Gennie låtsas som om hon inte känner dem eftersom hon inte berättat för mamman att hon sökt upp sin biologiska far. Chas ser detta och blir förbannad så när Shadrach nyktrar till är hon inte sen med att tala om att Gennie inte velat kännas vid dem.
Shadrach blir givetvis så ledsen att han bestämmer sig för att sluta dricka.

Gennie återvänder dagen efter för hon vill be sin far om ursäkt men träffar på Paddy först och vill förklara för honom om vad som hänt. Chas ser henne på fiket och ger henne en ordentlig utskällning och säger åt henne att inte förstöra för Shadrach något mer så han inte behöver bli än mer besviken på henne.
Gennie sticker därifrån, hon vågar inte annat efter den utskällningen.
Paddy talar om för Chas varför Gennie var där och då får Chas dåligt samvete. Vad har hon ställt till med...

Kommentarer
Postat av: Ann-Marie

men nu e ju Nicola igång igen!!! Trodde att hon försvunnit fr serien när hon blev utkastad. Det e så överdrivet löjligt med Paddy´s "rädsla" för henne att man tröttnar ännu mer på HTG. Och Laurel varför sådana överdrivna reaktioner. Tror inte alls på hennes insatser i serien längre. Hon spelar, o hon ska väl det för regissören, över alldeles för mkt. Hennes reaktion är inte trovärdig, om jag får tycka.

2010-10-05 @ 16:56:19
Postat av: Tina

Jag undrar varför Shadrack reagerar så mycket på att barnen skulle vara förväxlade. Han har ju inte gjort det. Jag tycker att han är en ganska löjlig person.

2010-10-05 @ 17:18:18
Postat av: Adm

>>>Ann-Marie

Jag tycker tvärtom, Paddys rädsla för Nicola var lite rolig.

Dessutom kan jag faktiskt förstå Laurels känsla, men det verkar vara få som gör det. Klart att man som mamma får en speciell kontakt med "sitt" barn när man ammar det, en kontakt en pappa aldrig får. Däremot så är den känslan inte avgörande för framtiden eftersom det kommer in så mycket annat under barnets uppväxt. Så visst är hon trovärdig, tycker jag...

2010-10-05 @ 17:19:22
URL: http://emmerdale.blogg.se/
Postat av: Mariann

Jag förstår Laurel - att hon tror att alla vill att hon nu ska byta ut föremålet för sina känslor och bara ersätta Daniel. Och så är allt bra. Men så tror jag inte nån tycker. Men som vanligt i den här serien så är ju alla så dåliga att uttrycka sina känslor och bara ångar på med skygglappar, helt i sin egen agenda.

Vad jag reagerar på är att kvinnorna är helt egoistiska och hänsynslösa i sin sorg. Varför frågar inte Laurel hur Ashley mår? Varför tar hon för givet att han inte sörjer Daniel lika mycket utan bara vill byta ut barnen? Eller Mel, vilken hänsyn tar hon till Greg och hans känslor? Reagerar alla kvinnor så i kris? Nä, så enkelspårigt manus.

Fast det är klart, hade vi velat se perfekta människor som alltid vet vad, och hur man, säger och gör i alla svåra situationer så skulle vi va hängivna fans till 7th heaven. Det är jag inte! :)

Sen blev jag bara förbannad när Nicola höll på. Gud va orealistiskt! Mitt i allt allvarligt så blir det återigen som en parodi och pilsnerfilm.

2010-10-05 @ 17:50:05
Postat av: Brita

När folk adopterar lär kärlek uppstå vid första anblicken av bäbisen. Biologi har ingen betydelse, tydligen. Så har jag blivit förtjust i Ashleys rollfigur, känslomässigt sann denna svåra period. Tänka sig, en gammal prälle... hihi. Bara han kunde klä sig lika snyggt som Eric Pollard skulle saken vara biff, så att säga. Laurel fick ge sig av med Arthurs och Jakes farsa och jag bli prästfru.

2010-10-05 @ 18:04:44
Postat av: Erik

Härligt att se i dag hur Laurel rev i åt Eric. Undrar hur länge de ska hålla på och älta det här med Arthur och även om Ashley och Laurel får honom på riktigt lär det väl bli svårt att vänja sig vid situationen och slitningar mellan föräldrarna. Och Mel och hennes man ska vi inte prata om, där blir det väl också svårt, liksom mellan Hillary och Doug. Hoppas att det ordnar upp sig mellan Schadrach och dottern snart, Chas verkar ha ångrat sig att hon gick så hårt fram, så hon kanske hjälper till? Inte lätt att leva i en sån här liten by när det händer såna här saker, när det dessutom finna såna sladdertackor som Betty och Viv. Men den här gången var det väl Val som var mest skyldig?

2010-10-05 @ 18:45:06
Postat av: Ann-Marie

Klart att man reagerat om ens barn var förväxlat men vad jag menar att deeeeeet börjar bli tjatigt. Ibland när det händer nåt annat allvarligt i HTG så e det snabbt överspelat. Jag menar även att detta e ingen dokumentärserie! Jag fattar andemeningen i Laurels utspel men det får väl vara nån måtta på eländet - HTG skildrar väl ändå inte verkligheten. Om den skulle göra det så är väl Nicolas utspel helt osannolik att köra över sin ev arbetsgivare o bara stega in o arbeta fast man inte e välkommen där.

2010-10-05 @ 19:36:48
Postat av: Lotta

Hoppas att detta med barnbytet å hela rullen är över snart, nicola kommer säkert att jobba för paddy , men henne e ju inte å lita på som man såg idag....ashley är toppen

2010-10-05 @ 19:38:23
Postat av: Mariann

Jag håller med Ann-Marie. Det är just det jag menar med tvära kast mellan allvarliga ämnen och plötsligt blir det pilsnerfilm med Nippriga Nicola.

Och nu vet jag varför jag blir så irriterad. Alla i byn verkar helt labila och halvt hysteriska. Vid minsta lilla gapar de och skriker och överreagerar. Anklagelser flyger hit och dit utan relevans. Som Chas idag. Jovisst, ska det väl hända nåt i en serie men va f... Måste de bli så hysteriska hela tiden?? Sam Pearson kom tillbaka - allt är förlåtet! :)

2010-10-05 @ 20:11:19
Postat av: Ann-Marie

Marianne: Tänk vilka tider va? Amos bakom bardisken o Sam Pearson smuttande på en lager, lite gnällande över att hans pumpa inte vann över Seths. Och när Annie stod o diskade o hade tv-kameran precis i ansiktet och alla hennes vuxna barn satt o smågnabbades med "överhuvudet" Sam Pearson. Ack ljuva HTG. Vadå bakåtsträvare - jag?

2010-10-05 @ 20:26:32
Postat av: Tessan

Åh, jag kommer ihåg Amos... med polisongerna!

Jag håller med Brita, som jag försökte säga i en tidigare kommentar för ngr dgr sedan att de som adopterar känner ju kärlek och samband med sina barn även om de inte är biologiska!

Men nu tycker jag att det räcker med barnbytarhistorien.

2010-10-05 @ 21:26:46
Postat av: Tina

... och du Ann-Marie vid matbordet avhandlades det om vem som skulle ta mogonmjölkningen, ingen rolig syssla då man inte kunde festa till på puben kvällen innan. Joe Jack och deras svåger Matt brukade tvista om det. Sedan kom Sam in från sickarboden och undrade vem som hade lånat hans skruvmejsel och sedan inte lagt tillbaka den på rätt plats igen. Det var tider det.

2010-10-05 @ 21:52:42
Postat av: Mariann

hahaha! Åh va härligt med lite nostalgi! Pumpor, polisonger och grandpa's heliga verktyg. Och tänka sig att på den tiden va jag som tonåring lite irriterad över att det va så långsamt och inte hände så mycket i HTG. Och nu sitter man här - en medelålders bakåtsträvare :)

2010-10-05 @ 22:15:03
Postat av: Ann-Marie

Ja men det e kul att tänka tillbaka - Sams skruvmejsel som inte låg på rätt plats! Sant Tina - det var tider det.

2010-10-05 @ 22:17:07
Postat av: Cinnamon

Nu har jag fått hem Hem till gården Specials från Discshop som Monika tipsade om. Ska bli kul att få se det som var från början också, står att de också skall vara med på Dvd-skivorna. Sista omslaget finns gänget från början, med Anne, Sam och alla de andra.

2010-10-05 @ 23:02:39
URL: http://cinnamons-art.blogspot.com/
Postat av: sop

Är det nån som lagt märke till hur Chas bara blir " svartare"? lite färg har hon ju brukat ha i sina svarta "metalkläder", o den röda skinnjackan är det väl ? men nu är hon banne mig kolsvart. Ska det vara en kontrast till sin nya lilla rosa syster?Den hårda och den mjuka- Sen har jag ett bra tag funderat över hur anställningslagar o regler, fackföreningar fungerar i England? Alla jobbar ju lite här o där o hur de vill,o kommer när de har lust o plötsligt bara säger till sin chef att nu sticker jag,för att ett par veckor senare stå där igen?

2010-10-06 @ 01:18:51
URL: http://sisterofpain.blogg.se/
Postat av: Mariann

Ja det är konstiga anställningsformer. För att inte tala om en del som tycks kunna leva på... ingenting! För vad lever Terry av egentligen??

Jag väntar på min dvd som jag beställt. Vad jag ska gotta mig i de gamla karaktärerna :)

2010-10-06 @ 06:50:59
Postat av: Adm

Åh vad härligt att få höra era gamla minnen. Själv såg jag inte serien på den tiden mer än någon minut när min syster tittade.

>>>sop

jag har faktiskt tänkt på att Chas blivit mörkare och tyckt att hon blivit mycket snyggare i ansiktet och håret. Att det skulle ha varit en kontrast mot sin rosa syster tänkte jag inte på men tror att du har rätt.

>>>Mariann

Ja du, det är en bra fråga. Terry har ju jobbat hos Kings både på kontoret och som chaufför men nu? Han hjälper väl Louise emellanåt, är han inte delägare fortfarande?



2010-10-06 @ 07:46:55
URL: http://emmerdale.blogg.se/
Postat av: Ann-Marie

Jag för min del kommer aldrig ihåg egentligen var dom jobbar för dom skiftar arbetsplats ofta. Men Jerry arbetar väl på B&B:et. Paddy´s insatser i djurvärlden kan väl inte heller ge mkt inkomst. Det är väl inte meningen kanske att tittarnas hjärnor ska arbeta för fulltryck utan man ska väl sitta o glo bara o häpnas av dom olika krafterna som råder i Emmerdale.

2010-10-06 @ 07:55:39
Postat av: Tina V

Jag skulle vilja jobba på puben hos Dian och Val.

Där händer det mycket, och alla är där.

2010-10-06 @ 09:42:18
Postat av: Mariann

Ja, just ja Terry är väl fortfarande delägare i BB't. Nej, vi tittare ska väl inte bry oss så mycket i det tekniska förstås.

Jag har inte heller tänkt på att Chas blivit mörkare för att visa kontrast mot sin mesiga syster. Men såklart är det så: den Onde, den Gode och den Fule (det är väl Shadrach det då :)

Tina V: jag skulle gärna va kund i puben! Ett gött barhäng med hela Emmerdale. När kan vi åka dit?

2010-10-06 @ 10:59:55
Postat av: Ann-Marie

Jag hänger med till Woolie så klart. Jisses va kul vi skulle få det. Tror nog att jag stannar kvar där o tar ett jobb i baren - det verkar så enkelt att få jobb i Emmerdale.

2010-10-06 @ 11:05:01
Postat av: Tina V

Det verkar som vi blir fler, som vill jobba på Woolie.

Bättre att jobba i baren än att köpa drickat.

2010-10-06 @ 12:54:32
Postat av: Tina

Finns det plats för mig också. Woolpack nästa. :)

2010-10-06 @ 13:15:13
Postat av: sop

>>Admin: Ja hon är mycket snyggare,ser inte så hård ut,trots svartheten :-)

2010-10-07 @ 04:19:07
URL: http://sisterofpain.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0