Money money money...

Idag handlade det om pengar... och lite annat...

Sam längtar efter Jo så han hinner inte hjälpa Lisa och det gör henne orolig så hon frågar honom om det. Han säger att det är en mamma från Samsons dagis som han är intresserad av och det stämmer ju.
Sam och Daz hjälper Jo så mycket de bara kan och Sam vill inte ha betalt. Jo blir så glad att hon bjuder honom på lunch dagen efter och Sam blir överlycklig när han inser att det ska bara var de två tillsammans.
Tyvärr grusas hans planer för när han kommer till Buttlers farm så säger Jo att det inte blir någon lunch för Andy har kommit hem tidigare. Hon har precis skickat iväg Andy för att lämna Sarah hos Victoria och för att han skulle säga hej till Diane. Sam blir besviken så Jo bjuder honom på en kopp kaffe. De sitter och pratar och Sam påpekar att hon är inte lycklig med sin man och att han inte behandlar henne väl osv.. tillslut så erkänner han sina känslor och är nästan på väg att pussa henne men hon hinner undan. Då inser hon att hon varit självisk och bara tänkt på sina känslor utan att ha sett hur Sam uppfattat det. Hon talar om för honom att han bara är en mycket god vän till henne och hon kramar om honom bakifrån när han sitter vid köksbordet. Precis då kommer Andy hem och missuppfattar hela situationen, han schasar iväg Sam och undrar om det var pga honom som hon hade så bråttom att bli av med Andy... Ojoj hur ska detta sluta.

Debbie behöver verkligen hjälp i verkstaden så hon frågar Daz om han vill börja igen. Det vill han men han har lovat Jo att hjälpa henne hela veckan. Hur ska hon då få jobbet gjort så hon får in pengarna som hon så väl behöver?
Debbie söker upp Lisa och ber om att de ska betala av en del på lånet som de tog för Belles skolavgifter men Lisa säger att de inte har några pengar, de har knappt till maten ens.
Jasmine som märker att Debbie har det svårt försöker att hjälpa till men hon har givetvis inte så mycket pengar. Hon tar med sig Debbie till puben för att få henne att tänka på annat.
Där se de hela Dingle-klanen fira med massa alkohol för Zak har kommit hem med en massa pengar han "fått" tag på på Irland. Då blir Debbie förbannad när hon ser att de trots allt har pengar men inte kan hjälpa henne när hon behöver.
Lisa är först väldigt oförstående tills hon inser att läget är allvarligt för Debbie. Hon och Zak söker upp Debbie på verkstaden för att ge henne det de har och de hinner precis i tid innan Debbie skriver över hus och verkstad till Carl.
Hon klarade sig nu men hur ska det gå i framtiden?

Paddy var tillbaka och fick höra om Gennies inbrott i medicinskåpet och att hon körde på fåret efteråt. Chas vill att han behåller Josh men  Paddy vet inte än om lånet på banken går igenom, han ska ju ta över Grays andel av kliniken.

Matthew ringer damen som Jimmy fick numret av när han väntade på sin Internet-date men som han inte var intresserad av. Han vill ha unga tjejer för damer i hans ålder attraherar honom inte. Kvinnor på 40 vill inte leka, de vill luffsa.
Damen kommer till Home Farm och Jimmy får panik men Matt lämnar dem ensamma ändå. Jimmy försöker att bli av med sällskapet men hon ger sig inte och det slutar med att Jimmy inte kan stå emot och hon blir kvar över natten.
Dagen efter mår han inte så bra och han har stora problem med att bli av med damen (jag kommer inte ihåg vad hon heter) och han lyckas tillslut. Matthew hade ganska roligt åt honom när han såg att hon varit kvar så länge.

Lily åker på att gå ut med Bolan för att hjälpa Pearl som måste sy färdigt gardinerna åt Eric. Bolan rymmer och hon hittar honom vid lastbilen som Daz och Jake lämnat i skogen. Nyfiken som hon är så kollar hon in i lastutrymmet och hittar massa varor. Hon tar en del av det och säljer bl.a. en mp3 till Doug och försöker att sälja en eltandborste till Pearl. När de undrar varifrån hon fått varorna säger hon att hon vunnit det.

Matt och Jimmy är oroliga för lastbilen och vet att det blir strul om det kommer ut att den försvunnit så de vill inte ringa polisen i första taget. Hur ska det gå med försäkringen när varorna är värda över 20 000£.
Jake hör det och kommer på att Debbie borde kunna dra nytta av sakerna så han erkänner för Debbie och Jo att det var han och Daz som stal bilen. Nu kan han tala om för Debbie var den finns så hon kan vinna på det. Jas vill inte bli inblandad men Debbie tvingar henne genom att hota med hyreshöjning annars.

När Chas och Paddy är på väg hem från ett arbetsuppdrag ser de Lily gå på landsvägen och de erbjuder henne skjuts hem. Lily som har varit till lastbilen och lastat i massa varor i sin "Dramaten-vagn" vill först inte ha skjuts men de insisterar. När Paddy lyfter upp vagnen till bagageutrymmet så ramlar det ur lite varor. Chas lyckas ta reda på varifrån de kommer och ringer genast till Zak för att han ska kunna dra nytta av det också.

Anna åt lunch med Matthew. Hon var orolig för Miles som inte synts till på några dagar. Dessutom så erkände hon sen att Jimmy försökt att bjuda ut henne.


Lite kul var det när Chas fick mobilsamtal när hon var på puben och Josh sa att han ville att de skulle ses. Först trycker hon upp näsan och frågar Gennie "inga kråkor?" sen inser hon att Josh kommer att träffa hennes familj som sitter där och super...

Kommentarer
Postat av: Mariann

Vi behöver inte oroa oss för vad "damen" heter för vi lär nog inte se henne mer :)

Men gubbsjuke Jimmy som ska ha unga flickor. Huvva!

2010-11-25 @ 15:44:46
Postat av: Viktoria

Men nån kommer väl ändå jimmy att träffa såsmåning om får vi hoppas.Andy is back !! Stackars Jo nu...

Kommer att bli ett himla spektakel nu..

2010-11-25 @ 17:16:38
Postat av: Tina

Jag vet inte men är alla i byn oärliga? Nu närmast täckte jag på lastbilslasten, men det är så att man tycker att det är lika gott åt Kings. Jag stör mig på det i alla fall.



Sedan är det synd om Sam som verkligen har fått saker och ting om bakfoten.

2010-11-25 @ 18:20:31
Postat av: Ann-Marie

Jimmy måtte tro att han är en snygging! Så jäkla illa såg inte kvinnan ut, tycker jag. Jimmy är bara för äcklig!!

2010-11-25 @ 19:10:22
Postat av: maya

måste säga att matt är riktigt charmig när han är sån här. han är riktigt fyndig och får till allt. mycket bättre än när han är på sitt mest djävulska.

jimmy kan man ju bara garva åt, guds gåva till kvinnan. förstår att inte sadie ville ha honom.

andy kommer väl slå halvt ihjäl stackars jo nu. hoppas att han åker dit, att nån upptäcker vad han sysslar med.

2010-11-25 @ 20:05:25
Postat av: Linnéa

Vet du om det finns någon sida där man kan titta på gamla avsnitt?

2010-11-25 @ 21:49:06
URL: http://linneafridh.blogg.se/
Postat av: Erik

Ja, det måste nog komma till en uppgörelse en gång för alla mellan Andy och Jo nu, så att andra får reda på hurdan han är också. Annars såg han ju lite trevligare ut i dag, hade rakat sig och så, men det är nog bara lugnet före stormen.

Det pratades om farmors sjukdom som gjorde att Jack måste stanna i Spanien, egentligen är det ju Jack som är sjuk och snart död på riktigt. Lite otroligt att han skulle stanna där så länge om hon inte låg på sitt yttersta.

2010-11-25 @ 22:09:40
Postat av: Brita

Jösses, Annie Sugden lever fortfarande och måste vara ungefär 100 år där i Spanien, med sonen Jack och så den där freaken Andy. Vi ser gärna Annie på haciendan, eller?

2010-11-25 @ 22:16:15
Postat av: Erik

Tyvärr får vi nog inte se Andy på hacienden hur gärna vi än vill det. Fortsätter han som han börjat mister han nog både Jo och kanske gården med förr eller senare. Det blir nog inte mycket skildring av jordbruksliv kvar i så fall. Men det kanske kommer en ny bonde om det bär utför med Andy?

Var det förresten någon som tittade närmare på Victoria i dag? Var märket i pannan borta?

2010-11-25 @ 22:42:06
Postat av: Erik

Om man tittar på Emmerdales webbkameror i dag står det "Top Secret Filming. Webcams offline". Vad håller man på att filma för något hemligt som man inte vill att någon ska se? På bilden syns eldslågor i luften. Hela byn kommer väl inte att brinna upp? Tala om den som vet - Jesper t.ex. som vet vad som kommer att hända i framtiden. Serien ska väl inte läggas ner med buller och bång?

2010-11-26 @ 09:10:37
Postat av: Mariann

Jag såg inte nåt märke på Victoria. Men å andra sidan koncentrerade jag mig så på Diane, Andy och Victorias ögon och ansiktsuttryck när de pratade om Jack så jag kan ha missat...

2010-11-26 @ 09:31:01
Postat av: Erik

På Emmerdales egen hemsida står det något om en brand som kommer att riskera livet för minst två av seriens karaktärer och att det blir ett av de mest dramatiska och tragiska avsnitten någonsin. I januari 2011 alltså. Oklart om någon dör alltså eller vem, men det tycks bli ett eller ett par spännande avsnitt i alla fall.

2010-11-26 @ 10:37:40
Postat av: Adm

>>>Erik

Ledsen men jag tog bort dina kommentarer om vad som visas i live-kameran just nu, eftersom vi INTE vill veta vad som händer. Du vet vad som gäller...



>>>Linnea

Jag känner inte till någon sådan sida men kanske någon annan har ett tips.

2010-11-26 @ 14:43:54
URL: http://emmerdale.blogg.se/
Postat av: Erik

Det som syntes i webbkameran är borta nu, det visades bara under någon timme i morse. Jag förstår varför du tog bort det, eftersom det gällde framtiden.

2010-11-26 @ 14:58:18
Postat av: Rutigastolen

Kanske kan denna sidan vara till hjälp för gamla avsnitt. Inte själva programmen men en form av resumé.

http://www.tv.com/emmerdale/19-december-1972/episode/563218/summary.html?tag=ep_guide;summary

Sen finns ju en hel del program på Youtube.

Och så har vi denna länk...

http://www.emmerdale.org/emmerdale/emfacts.htm



Det är vad jag hittade när jag sökte lite på nätet.

2010-11-26 @ 19:47:45
URL: http://www.rutigastolen.se
Postat av: Adm

>>>Erik

Vad bra att du förstår. Samtidigt så fattar jag ju att när det händer sånna saker så vill man dela med sig. Ni kanske kan diskutera det i den separata fliken där man kan ladda ner länkar för att se programmen som sänds idag? För då kan man välja om man vill veta eller inte. Vi får ta upp den frågan med alla andra här innan framtidsskildringar skrivs...

2010-11-27 @ 08:37:35
URL: http://emmerdale.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0