A Ö K, pubarbetarens ABC

Chas hade fixat så Paddy kunde låna Gennies vespa och rosa hjälm så han kunde ta sig till sina kunder. Han gillade inte allt att åka omkring på den och beklagade sig för Ross som erbjöd sig att låna ut sin bil i stället. Det var ju faktiskt på grund av Ross som Paddys körkort drogs in och att han sen behövde en chaufför.

Rodney som skulle passa Gabby fick ett viktigt affärsmöte så han lyckades få David och Nicola som barnvakt.
David tyckte det var kul att leka med Gabby men Nicola blev bara störd och irriterad så hon lämnade över henne till Terry som inte hann säga ifrån.
Terry som är van med barn hade inga problem med att vara barnvakt. Han hade dessutom fått boken om Bergodalbane Bosse som han kunde läsa för Gabby.
När Nicola sen hämtade henne så sa Terry att boken var bra, den borde ges ut. (Nu såg vi hur det kan bli när översättaren inte har koll på tidigare översättningar, idag blev det Roller-coaster Rod)
Det nämnde han sedan även för Rodney som blev väldigt irriterad på Nicola som visat upp hans bok, han var inte intresserad av att låta andra få läsa den.
Nicola kunde givetvis inte släppa tanken på att man kan bli rik på barnböcker så hon kontaktar olika bokförlag men ingen verkar intresserad. Hon vågar inget säga till Rodney så hon hittar på en historia om att de gör en broschyr till företaget.

Jas har idag klätt upp sig i högklackat och kortkort kjol, kan vara för konkurrensen från Jo som skulle jobba sitt första pass på puben. Jag tycker att man borde ha sett att man lutar glaset när man tappar upp en öl för det är ju inte första gången hon besöker en pub, det var ju likadant för Jas när hon började.
Bob lär henne vad hon behöver veta, han står tätt bakom henne och hjälper henne att hälla upp en öl.
Det hon ska komma ihåg är AÖK, Alkohol-Ölglas-Kund (Alcohol-Beerglass-Customer), Andy som kommer in ser inte allt för glad ut när han ser hur nära Bob är Jo. Han säger åt henne att inte flirta så mycket även om det ger mer dricks. Jo försöker att bli vän med Jas och vill att de ska kunna ta en drink efter jobbet någon gång. Jas verkar inte lika förtjust i tanken.

Anna vill fixa ett grillparty och lyckas övertala Donald om att få göra det. Hon ska sköta all planering inför kvällen. Carl kommer dit för han har lämnat meddelande om att han och Donald skulle på middag på golfrestaurangen men det hade Anna glömt att säga något om. När hon ska iväg för att handla upptäcker hon en herrelös hund och hon tar med sig den ut i skogen, hon har även ett gevär med sig...
Rodney som hör gevärsskotten tror att det är tjuvjägare på markerna så han laddar sitt gevär för att gå ut och kolla. Hmm...vad kan Anna ha skjutit?

När Donna jobbar på stationen får hon höra om en man som tror att hans fru är utsatt för bedrägeri i välgörenhetsbranschen och genast tror hon att det är Freddie som är i farten. Ross måste övertala henne om att ta det lugnt och låta polisen göra sitt jobb på rätt sätt.
Donna kan inte låta bli att tala om det för Viv som genast vill anlita privatdetektiven igen. Bob är helt emot det för han inser att de inte har några pengar. Viv ringer henne ändå men inser efter ett tag att de inte har råd. Då säger privatdeckarn att hon har något på gång, hon ser Freddie och ska prata med honom. Hon lyckas få en inspelning där han erkänner vad han håller på med och hon ringer Viv och de gör upp om att träffas.
Viv får bandet (det enda som finns,ingen säkerhetskopia är tagen) och betalar med barnens pengar de fått i doppresent. Det de inte ser är att Freddie står gömd i buskarna och ser allt. När detektiven gått så kommer han fram till Viv och vill ha tillbaka inspelningen. Viv lyckas smita ifrån honom men det är inte lätt att springa med tvillingvagnen framför sig och på höga klackar så hon ramlar och han hinner ifatt. Hon vägrar att ge ifrån sig bandet och då tar han vagnen och hotar med att köra ner tvillingarna i sjön i närheten....


Trevlig helg allesammans, ha det så bra i höstmörkret!

Kommentarer
Postat av: Ann-Marie

Nä nu vill jag att Andy försvinner! Han ser för läskig ut o jag ger mig f-n på att Jo åker på stryk när hon kommer hem fr sin första dag på arbetet! Verkar som Diane även fattar att det e nåt fel i huvudet på äcklet. Tycker så synd om Jo när man ser i hennes ansikte att först e hon så glad o sen när äcklet kommenterar sjunker hela hennes söta ansikte ihop. Kryper i kroppen på mig när jag ser Andy.

2010-11-12 @ 16:26:54
Postat av: Erik

Det här måste ha varit ett dubbelavsnitt i England, annars skulle man väl inte ha brutit så där tvärt och tvingat tittarna att vänta i spänning till nästa dag. Viv gör det bara värre för sig när hon försöker göra saker själv. Den där Freddie är inte att leka med.

Håller med Ann-Marie att Andy nog kommer att ge sig på Jo snart igen. Hemskt, men då kanske någon utomstående får upp ögonen för vad som är på gång, så att hon äntligen vågar lämna honom.

2010-11-12 @ 16:53:19
Postat av: Mariann

aja baja adm! :) hon vill inte bli kallad Jas... utan Jas... mine!

2010-11-12 @ 19:41:30
Postat av: SoP

Hur tog sig Donna igenom polisakademin Egentligen? Hon är blåstare än nåt gammalt ånglok o jag hoppas Viv får så mycket stryk i fängelset att hon aldrig kan öppna sin korkade käft igen.Det vore en bra spin-off, "Viv goes Cellblock H" .

2010-11-12 @ 22:28:28
URL: http://sisterofpain.blogg.se/
Postat av: Mariann

och i Kvinnofängelset sätts Viv på plats av Queen Bea och Lizzie samtidigt som fångvaktare Vera Bennett och the freak Ferguson gör livet till ett helvete :)

http://www.youtube.com/watch?v=RK1iAwlhsnQ

Trevlig helg!

2010-11-13 @ 07:13:59
Postat av: Marcus

Ha Ha.. Jag satt just och slötittade på filmen This is England och fick se Eli Dingle som skinnskallen Woody.

2010-11-13 @ 23:45:25
Postat av: FrkHöger

På tal om att se andra htg:are, jag såg Laura som

var Zoes advokat/flickvän i Kommisarie Morse i fredags.

2010-11-14 @ 11:49:03
Postat av: Tina

Det är så fjatigt allt att jag inte orkar att kommentera det....och jag som älskar Gården.

2010-11-14 @ 17:14:59
Postat av: SoP

Åh, vad jag saknar Kvinnofängelset- undrar om alla mina videoband kleggat ihop i förrådet :-/

2010-11-15 @ 03:14:24
URL: http://sisterofpain.blogg.se/
Postat av: Mariann

Jag saknar också Kvinnofängelset! Och jag har inte ens en videobandspelare längre, så jag har slängt alla band... Jag tycker att nån tv-kanal (helst utan reklam) kan ta och sända hela serien igen! :)

2010-11-15 @ 06:45:02
Postat av: calle9000

Andy har verkligen blivit en rejäl gris. Kan ingen skicka honom på en rejäl semester så stackars Jo får lite lugn och ro? Han skall väl vara glad att hon försöker och försöker få snurr på ekonomin hela tiden... suck

2010-11-15 @ 13:59:12
Postat av: SoP

Jag har kvar en liten tv med inbyggd video :-)den är bara åtta år ungefär o väldigt lite använd,mest varit sovrumstv.

2010-11-16 @ 03:24:15
URL: http://sisterofpain.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0