Anar vi en ny barnboksförfattare

Laurel pratade med läkaren och insåg att man kan börja älska ett barn efter ett tag, precis som hon gjort med Gabby. Detta ledde till att hon inte ville skiljas från Arthur. Ashley blev lättad eftersom han tidigare tvivlat på om de gjorde rätt.
Mel blev helt utom sig av sorg, hon vill inte släppa taget om Arthur helt. Laurel sa att de behöver distans för att annars kommer det att bli svårt.
Detta fick Mel till att börja se över deras situation och hon sa att hon vill flytta, gärna till Cypern eller Spanien. Greg var helt med henne men Jake var tveksam. Han har ju sitt nya jobb och sina vänner i byn men ändå skulle han följa med sin familj om det var vad de ville. Greg sa att han måste välja själv vad som är bäst för honom och att han alltid var välkommen till dem.

Debbie visade en sur attityd gentemot Gennie och hon blev lite stött. Paddy som såg det sa att Debbie bara var lite svår, hon kanske kände att man måste förtjäna sitt Dingle-namn precis som hon fått göra.
När sen Gennie, Eli och Sam stod ute på gården vid fabriken kom en dam och frågade efter Mr Pollard. Det visade sig att hon hade arbete åt honom men att det inte verkade aktuellt eftersom branden förstört lokalerna. Det fick Gennie till att tänka till och hon presenterade sig som Erics biträdande chef och att de hade ett lager av tyger undanstoppade. Det slutade med att Gennie fick kontraktet och att hon lyckades höja priset med 15% och att hon fick en handpenning. Eli blev imponerad även om han hade svårt att visa det. Nu behövde Gennie bara någon som kunde sy upp gardinerna åt damen så hon frågar Lisa och hon går med på det. Lisa ska anordna en hemlig systuga hemma hos Dingles och hon bjuder in Pearl och Doug till att hjälpa till. Allt för att lura Eric på pengar.

Rodney får åter igen vara barnvakt till Gabby och han stortrivs. Han har till och med skrivit ner sagan om Bergodalbanebosse och ritat bilder. Gabby undrar om någon annan vet om denna saga men Rodney säger att det är Gabbys och morfars speciella hemlighet, så ingen får veta vilken stor mjukis han är ;)

Louise och Jamie träffar Bob och Viv för att diskutera framtiden. De försöker förklara att de ska bara ta över affärsverksamheten tillfälligt ifall det blir ett fängelsestraff, sen får de tillbaka verksamheten. Viv totalvägrar att lyssna på dem utan ser Louise som en som försöker stjäla hennes företag. Viv vill inte att de ska få hand om barnen utan det uppdraget får Marlon och Donna. Då påminner Louise Viv om hur Donna reagerat igår. Viv kör ut dem för hon vill inte höra deras elakheter men Bob som börjat kika på papprena tror att det är det enda rätta.
När Viv sedan möter Louise ute på gatan så börjar hon skälla på henne men Lou som inte vill ta emot mer skit påminner henne om att hon "ljugit" för polisen för att vittna till Vivs fördel... Vad gjorde egentligen Viv den dagen?


                                  Trevlig allhelgonahelg allihop!


Kommentarer
Postat av: Erik

Har vi äntligen fått ett avslut på den här Arthur-historien nu? Mel konstrade lite i dag, så jag trodde det skulle bli ett sådant där hit-och-dit-avsnitt, men hon tog sitt förnuft tillfånga.

Är Gennie accepterad nu? Bra gjort att ordna det där kontraktet. Men vad kommer Pollard att säga? För han lär väl få reda på det förr eller senare. Och kommer Debbie att acceptera henne? Hon verkar lite svårflirtad.

2010-11-05 @ 17:03:45
Postat av: Tina

Jag tycker att det där med kontraktet var synnerligen overkligt. Skulle något sådant kunna hända i verklighete? Jag tror inte det och jag tycker att hela historien är fånig helt enkelt.

2010-11-05 @ 21:57:25
Postat av: Erik

Håller med dig, Tina. Det borde aldrig ha hänt så lättvindigt på riktigt - och att hon skulle lyckas höja priset och få handpenning dessutom. Allt var bara till för att Gennie skulle få komma med i Dingle-gemenskapen. Här har manusförfattarna gått en genväg.

Och vem är det som bestämmer att det ska läggas på snyftmusik i bakgrunden när man samlas på kyrkogården runt gravar? Det verkar också onödigt.

2010-11-06 @ 08:53:57
Postat av: Mariann

och vad är det med Donna?? Varför är hon så elak mot Marlon? Är det bara för att bygga upp så hon ska få va otrogen med äcklet Ross?

Alltså, uppför vi oss så mot varandra i förhållanden - gapa och skrika så fort nåt går fel, eller som i Marlons fall han gjort ett misstag.

Och blev vi av med Mel och Greg för gott nu? Bara så där ips vips så "nä men nu flyttar vi till Cypern eller nånstans långt bort"

Och det där med Gennie och kontraktet är så dumt så det orkar jag inte ens kommentera :)

2010-11-06 @ 09:14:33
Postat av: Marcus

Ja det är en riktig röra i byn just nu. Det är ju kriminalitet, död, och domstolsförhandlingar hela tiden och det finns ju knappast någon som är glad och lever ett bra vardagsliv. Hoppas att det blir ett lugnare tempo i serien nästa säsong.

2010-11-06 @ 12:06:31
Postat av: Therése och Samuel

Visst är Viv oskyldig? Det har vi varit övertygade om hela tiden, men nu när dagens sammanfattningstext slutar så där "Vad gjorde egentligen Viv den dagen?" Vi hoppas Bob och Viv slipper fängelse i alla fall.

2010-11-06 @ 23:50:53
Postat av: Erik

Ingen kommer nog ihåg vad Viv gjorde den där dagen, inte ens hon själv. En dag som alla andra. Det här är nog bara en falsk ledtråd som lagts in för att förvirra, eftersom Louise väl ljög ihop någon historia för att skydda Viv. Allt är ett hopkok av den mystiske välgörenhetsmannen som tycks göra allt för att få henne i fängelse. Varför - kanske för att hon som spelar Viv behöver ha ledigt ett tag? Manusförfattarna är rätt duktiga på att hitta på anledningar till att folk försvinner en tid, ibland ganska osannolika förklaringar - ibland glömmer de eller struntar i det, som när Daz inte syntes till på länge. Hoppas att den riktiga boven får sitt straff.

2010-11-07 @ 11:21:46
Postat av: Brita

Jaha, efter alla konspirationsteorier; vad vet vi egentligen om Vivs och Bobs förflutna? Det dyker nog upp några jokrar efterhand.

2010-11-07 @ 14:19:03
Postat av: Erik

Tror inte att de är så oschyssta att de blandar in figurer ur Vivs och Bobs förflutna som aldrig nämnts tidigare. Visserligen brukar det dyka upp okända halvbröder och före detta fruar och liknande i sådana här serier, men det hoppas jag att vi slipper just nu.

2010-11-07 @ 15:10:27
Postat av: Tina

Det är väl bara Dinglarna som det hela tiden kommer till nya personer.

2010-11-07 @ 18:28:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0