Celebert besök av Edith Tully, vallhundsmästare

Äntligen fick Alan chansen att bjuda Edith Tully som kändisgäst till byn. Förra gången han försökte var till byns jubileumskalas men hon kunde inte komma så det fick bli Katherine Jenkins i stället (vi vet ju vad som hände då =(  ), denna gång var det till Vivs lanseringsfest i bygdegården. Viv ville inte att hon skulle komma och sno åt sig lite av hennes stjärnglans. Det kom inte så många på festen och Viv skyllde på att de varit tvungna att flytta på lanseringen för att bygdegården var upptagen den dagen hon först bestämt. Hon bjuder in alla som sitter på puben med att det är gratis sprit på bygdegården. McNally skulle skriva en artikel om lanseringen och inte blev det bättre när det visade sig att den busslast med pensionärer som kommit hade blivit mutade av Bob, de fick 10£ för att köpa Vivs bok.

Rodney ordnar så att ett gäng män som ska fira en 50-åring (på Home Farm)bokar rum på B&B:t. Gubbarna träffas på puben och genast börjar en av dem att flirta med Louise. Han får henne till att prova lite fina årgångsviner. Jamie som är en ölkille känner sig lite utanför. Då kommer en tjej fram till honom och säger att hon kan lära honom lite om vin, så söt som han är. Hon lämnar sitt visitkort till honom. Senare på dagen bestämmer han sig för att ringa upp henne så att han ska kunna lära sig något och imponera på Louise. Han säger att han måste jobba och drar iväg. Terry tycker att det verkar misstänksamt och givetvis nämner han det för Louise.

David tror att han har Jas runt sitt finger och att hon inte kommer att skriva artikeln om DeSouza men upptäcker att hon ljugit för honom. Han blir orolig och berättar det för Nicola som genast utnyttjar situationen. Hon ska se till att Jas hittar Miles och sen får David se till att Miles håller sig onykter. David gillar inte alls att han ska göra grovjobbet men Nicola erbjuder honom 20% av arvet.
Jas har hittat Miles fd flickvän Summer och pratar med henne. Hon får veta var hon kan söka efter honom.

Paddy pratar med Chas om Rosemarys försvinnande och Grays beteende när Paddy var orolig. De bestämmer sig för att se efter om Rosemary lämnat någon ledtråd på rummet. Där hittar de alla hennes kläder och smycken, konstigt hon borde ju inte rest utan att packa. De blir mer och mer övertygade om att Gray är inblandad i hennes försvinnande. Paddy går till polisen och anmäler henne som saknad.
Polisen söker upp Gray och han visar inte att han är det minsta orolig för det vore inget konstigt att Rosemary håller sig borta. När polisen gått så börjar han att undra om vad som kan ha hänt, han är trots allt orolig.

Donna berättar för Ross att hon somnat på restaurangen när hon och Marlon varit ute, precis då kommer ett larm om ett inbrott och de åker dit. Donna jagar en av bovarna och som efter ett tag vänder sig om och slår henne på armen med ett järnrör. När Marlon får veta att hans fru blivit skadad under en utryckning blir han först arg på Ross som inte skyddat henne. Nu har han insett att polisyrket kanske inte är så ofarligt och det gör honom orolig.
Donna möter en gammal klasskompis mamma på stationen. Mamman ska anmäla sin ena dotter som försvunnen men tyvärr har det inte gått 24 timmar sedan hon försvann så polisen kan inget göra. Det gör kvinnan helt förstörd och Donna blir frustrerad över Ross "känslolöshet".

Lily, Sandy och  Doug är ledsna över att de orsakat problem för Sam och de vill gottgöra honom. Först tänker de ställa till med en fest men Sam har fått en tillsägelse av Carl om att inte festa igen för då åker han ut. Tillslut kommer de på den perfekta lösningen, de köper tillbaka hönsen! (jag antar att det var samma höns som Sam sålt)

Edna är ute med Tootsie som försvinner in i skogen. Den lilla hunden har fått korn på något. Det vi får se är att det lligger en beige kappa (?) och ett körkort, Rosemarys?, bland löven. Edna märker ingenting och går tillbaka till byn med sin hund...

Kommentarer
Postat av: Erik

Vilket dunderfiasko för Vivs bok! Men hade någon väntat sig något annat egentligen? Det måste ha slutat med brakförlust för alla inblandade. Vem kommer att hitta Rosemarys saker i skogen? För de lär väl inte ligga kvar där oupptäckta så länge. Och hur har de hamnat där? Sedan undrar man när det ska spricka helt mellan Louise och Jamie, det mesta pekar väl på att de ska gå vidare till några mer jämnåriga. Roligt att se "Zoe" i går förresten, när man inte sett henne på några år. Väl värt att vänta på tills avsnitten kommer i SVT.

2010-06-08 @ 15:29:14
Postat av: T

Jag tycker Jamie och Louise är gulliga ihop. Pinsamt för Viv att bara pensionärr var där!!

Självklart skulle de ersätta Sam för fönstret och som tur var kom de på bättre tankar än att ordna en ny fest!!!!! :)

2010-06-08 @ 17:02:18
Postat av: Katarina

Hej! Grays beteende i samband med Rosemarys försvinnande är ganska underligt. Men det var ju bra att han erbjöd sig att hjälpa Paddy tills hon dyker upp igen. Kan inte polisen kolla om hon har tagit ut några pengar från sina konton? Är det uttag gjorda så kanske hon håller sig gömd någonstans? Eller har någon ledsnat och tagit livet av henne? Eller är det det hon vill att alla ska tro? Och hur mycket vet Gray egentligen?



Förhållandet mellan Louise och Jamie verkar vara en smula i obalans just nu. Och ska han iväg och lära sig om vin i hemlighet så tror naturligtvis Louise att han har träffat en annan.



Marlon och Donna kämpar på. Det verkade lite bättre mellan dem idag men jag tror ändå att Ross kommer emellan dem. Och Marlon får ju bara hålla på och be om ursäkt hela tiden för att han brusar upp och säger saker i affekt. Det där kan inte hålla i längden.

Hälsningar Katarina

2010-06-08 @ 17:28:13
Postat av: Tina

Det var ju en pangide´ som Lily kom på, det är nog det som Sam uppskattar allra mest.



Ska Jamie lära sig lite mera om vin för att "impa" på Louise?

2010-06-08 @ 18:29:06
Postat av: Cinnamon

Undra vad det är för fel som Lily har då? Hon snubblade ju till idag och såg då lite konstig ut men svarade Edna att det inte var något, men se det kan man ju räkna ut med lilltån att visst sjutton är det något som inte är som det skall.

2010-06-08 @ 18:52:53
URL: http://www.cinnamon.tk
Postat av: Adm

>>>Tina

Jag fick den uppfattningen att han ville ha ett gemensamt intresse med Louise mer än att flirta med den andra tjejen. Det kanske var fel uppfattat.

>>>Cinnamon

Du har nog rätt, det var väl kanske därför hon sökte upp sin syster. Synd för jag gillar Lily.

2010-06-08 @ 20:24:40
URL: http://emmerdale.blogg.se/
Postat av: Cinnamon

Tina: Jag tror också att Jamie vill ha något mer gemensamt med Louise så därför tänker han gå och lära sig om vin.



Admin: Jag gillar också Lily, vore synd om hon försvinner.

2010-06-08 @ 22:13:51
URL: http://www.cinnamon.tk

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0