Krigsmonument, otrohet och planering av dubbeldop

Ashley och Laurel är på vårdcentralen med lilla Daniel och där möter de paret som fick barn samtidigt som de. Laurel tycker att de borde bli lite mer sociala så de bjuder över paret på middag. Paret (jag har drabbats av namnminnesförlust) ber Ashley att döpa deras son och genast är Hilary på hugget och ger pikar om att han inte har tid för sin egen sons dop. Då kommer de fram med att varför inte ordna ett dubbeldop? Så nu är det dopplaner på gång...

Perdy får veta att Matt erbjudit Katie pengar för att avbryta surrogatmammaplanerna (jösses vilket ord) och hon konfronterar honom. Han erkänner att han gjorde det men det var för hennes eget bästa. Perdy blir arg och skäller ut honom, kallar honom för manupulativ och egoistiskt. Helt plötsligt håller Matt med henne, han har varit svartsjuk...han ska genast sluta om det är det hon vill, sa han och såg riktigt ledsen ut..

Gamlingarna i byn vill ha lite ordning och kransar kring byns krigsmonument. (det var en dag som man firar gamla stupade soldater) och efteråt så samlades man hemma hos Edna för Lily hade bjudit över det gamla gänget och Daz för att han hade fått jobbet att göra rent några kransar. Hemma hos Lily satt han och pratade med Sandy om populärmusik medan Lily försökte få Alan till att lära henne något om klassisk musik. Sandy hjälpte sen Daz att smyga ut i från det lilla kalaset för han kände sig inte riktigt hemma bland gamlingarna.

Jamie låtsas att han har en kompis som han skulle ut på porrklubb med så att Louise skulle bli svartsjuk... Chas skjutsade runt honom i taxin att det skulle se ut som om han åkte iväg.

Jonny fortsätter att planera partnerskapsregistreringen,( eller bröllop) men Paul går runt och ser deprimerad ut och inte alls sugen på att hjälpa till. Ett tag trodde jag att när Jonny sagt "det är något man bara gör en gång i livet" så skulle Paul erkänna att han varit gift tidigare, att det var det som gjorde honom lite nedstämd men senare fick vi veta vad det var.
Jonny åker till stan och ska sova hos sin mamma så Paul är på puben och träffar Gray. De går hem till Paul och då visar det sig att han har känslor för Gray. Det slutar med att de hamnar i säng... och efteråt tror Paul att det ska bli något mellan dem men Gray erkänner att det bara var sex han varit ute efter, han skulle aldrig kunna bli ihop med Paul.. Paul blir helt förstörd och sitter på golvet i köket och gråter när Jonny kommer hem tidigare än beräknat. Paul erkänner allt och Jonny blir arg och ledsen. Han trodde att det hade pågått länge och att Paul alltid varit kär i Gray men Paul förnekade det.
Det slutar med att Jonny kastar ut Paul ur "sitt" hus och vill aldrig mer se honom.

Hmmm... det var väl Jonny som flyttade in hos Paul?

Kommentarer
Postat av: Cinnamon

Javisst var det Jonny som flyttade in till Paul, så det borde ju varit Jonny som gick därifrån och inte Paul.

2010-06-14 @ 16:01:31
URL: http://www.cinnamon.tk
Postat av: Erik

Bara problem mellan Jonny och Paul. Förstår inte varför Paul hoppade i säng med Gray. Just nu verkar det som om det skulle vara slut mellan dem, men det kan förstås fort ändra sig, precis som mellan Jamie och Louise, där det ju också verkar finnas känslor kvar.

Sandy får alltid kläcka ur sig så roliga repliker, minns inte vad han sa i dag, men ibland är de nästan oöversättbara.

2010-06-14 @ 16:02:28
Postat av: Mariann

så var det dags igen - jag satt och gömde ansiktet i händerna och sa: nej nej nej Paul!

ÖÖöjjjjj så irriterad jag blir... :(

2010-06-14 @ 17:00:42
Postat av: Pandora

Nu börjar det bli för mycket. Ett till krossat förhållande med allt vad som hör där till så kommer jag att överväga ett byte av favoritsåpa (Nåja.. Kanske inte lol) Ska det bli ännu en deppperiod lika den då Butch dog så kanske jag kommer att överväga det ändå. Let´s hope not!

2010-06-14 @ 17:49:54
Postat av: Cinnamon

Jag kommer att fortsätta följa HTG för jag är alldeles för nyfiken för att sluta kolla :-)

2010-06-14 @ 18:03:27
URL: http://www.cinnamon.tk
Postat av: Erik

Det har en förmåga att ordna sig på något vis förr eller senare trots alla motgångar, producenter och manusförfattare tycks vara förtjusta i att man ska kastas mellan hopp och förtvivlan och jag tror att det kommer att bli bra på flera håll åtminstone tillfälligt, kanske till och med permanent. Som med Carl och Chas som verkar vara ödesbestämda för varandra men ändå inte får varandra ... om de nu inte trots allt får det till slut ...

2010-06-14 @ 18:25:54
Postat av: Tina

Kan förstå om Paul hade "second thoughts" när Jonny blev mer och mer uppjagad över att de inte kunde få "gifta" sig i kyrkan. Men att hoppa isäng med en annan.......där går gränsen.



Sedan tycker jag ju att Jonny överreagerar lite med att det tvunget ska vara en cermoni i kyrkan. Hade han varit det allra minsta smidig så hade han nöjt sig med att de fick ingå partnerskap och sedan när allt hade lagt sig och kanske det blev lagligt som här att viga homo, att då gifta sig. Nu blev allting så provocerande. Jag tycker inte synd om Jonny för han skapade konflikten från början. Paul är det synd om och visst var dert väl han som bodde i huset först.



En annan sak, blommorna, vallmoblommor, har de någonting att göra med den där minnesdagen? I så fall så kommer den årligen för det har varit sådanna blommor tidigare om åren. Vi måsta vara inne i november nu för halloween har varit. Någon som vet något om blommorna.

2010-06-14 @ 18:28:54
Postat av: Erik

Det är något som kallas Remembrance Day som firas den 11 november till minne av de stupade i första världskriget, vallmoblommorna är tydligen något slags symbol för det. Blev stort ståhej för något år sedan när alla i serien gick omkring med sådana på kavajslaget och svenska tittare undrade vad det här var för något.

2010-06-14 @ 18:39:10
Postat av: Mariann

jag håller med Pandora.. det känns nästan skönt att semestern närmar sig och jag inte kommer att ha tid att se precis alla avsnitt för nu är de för bedrövliga... och neeeej inte en gång till, så ledsamt som när Butch dog.. fy!

2010-06-14 @ 19:02:18
Postat av: Tina

>>>>Erik. Tack så mycket. Det är tydligen en stor minnesdag i England.

2010-06-14 @ 19:38:24
Postat av: Brita

Måste vara svettigt för Gray att vänslas med båda sorter hela tiden. Vilken energi!Älskar nog Perdy ibland men gör alla illa genom sitt flaxande. Katie står nog på tur. Om hon nu inte tar barnet och sticker.

2010-06-14 @ 22:57:17
Postat av: SoP

Har undrat över de där fula blommorna de går omkring med också, o sagt nej nej nej, dumma Paul, låt bli! Och Jamie är ju så larvig så jag bara blir arg,han o Louise kan dra till Australien o Stanna där.Apropå Sandy,så var det kul när han sa att han " should cover for you" till Daz, o verkligen gjorde det "Dolde honom" när han skulle smita ut

:-D

2010-06-15 @ 05:23:10
URL: http://sisterofpain.blogg.se/
Postat av: Adm

Åh vad härligt det är att titta in och se att ni är så snabba på att svara på varandras frågor =)

Jag fick veta att Remembrance day förr alltid var den 11/11 kl. 11.00 men att det idagens läge firas andra söndagen i november (i närhet av den 11:e) och förr var det bara första världskrigets soldater som dött i strid man hedrade men sen efter ww2 så bytte man namn på dagen och kallade den Remebrance day och hedrar alla soldater som dött i krig. Vallmon är lite som vår majblomma, den säljs till just den dagen. Att det blivit vallmo som symbol var att den var en stark blomma som kunde överleva som frö i jorden i flera år om det inte var gynnsamt väder.



Jag kommer ihåg att vi undrade lite om det redan förra året...

2010-06-15 @ 08:26:25
URL: http://emmerdale.blogg.se/
Postat av: T

Jag köpte en sådan blomma när jag vari London i nov för ngr år sedan. Jag tycker den är fin jag. :)

2010-06-15 @ 17:25:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0