Kaos på marknaden och skottlossning

Nicola vill ju utnyttja Belle för att komma åt en ny saga. Hon söker upp Belle på marknaden. Då säger Belle att hon ska bli affärskvinna precis som Nicola...fast framgångsrik.
Nicola ber Belle att fråga Rodney om en ny saga om BergodalbaneBosse, givetvis lyckas Belle förhandla till sig pengar som tack för hjälpen.
Belle lyckas sedan övertala Rodney till att läsa saga för henne och Gabby. När han senare har gjort det går Belle till Nicola som skriver ner allt sedan går Belle till Rodney och skvallrar om Nicola. Detta gör att Belle tjänar ännu mer pengar eftersom Rodney ger henne 20£ för att hon sagt sanningen.
Nicola är lite orolig över att Rodney misstänker henne men hon skickar ändå sagan till förläggaren.

Marknaden är i full gång. Alla verkar glada och deltar i aktiviteterna med liv och lust. Det är pajätartävling, hundutställning, tårttävling och ankrace bland annat.
Både Pearl och Edna har hoppat av tårttävlingen för att låta Betty vinna men när domaren, biskop George, ska döma så dyker Bob upp med en tårta. Endast två deltagare och Bob vinner.
Terry är fortfarnade irriterad över vad han tror att Jamie förstört för honom. Marlon och Paddy vägrar att erkänna att det var de som stulit grönsakerna. Terry vill ge igen på Jamie så han lånar en hundvisselpipa av TJ och blåser i den. Alla hundarna blir som tokiga och rusar iväg, utom en som hoppar upp på pajtävlingsbordet. Shadrach som sitter vid pajerna tappar balansen och ramlar över de andra deltagarna som ramlar på Belles gummisnoddsnystan som rullar iväg och förstör bordet med modelljärnvägen.
Paddy och Marlon känner att det är deras fel så de slinker iväg för att ta sig en öl eller två...

Andy vaknar till liv och är något så när pigg. Han är väldigt kärvänlig och gosig och ångerfull. Ibland verkar Jo vara väldigt omtänksam och lycklig men emellanåt ser hon faktiskt rätt ledsen ut.

Gray håller Matt och Katie som gisslan och försöker få henne att berätta var hans son är genom att hota med att skjuta Matthew.
Jimmy som försöker att få kontakt med Matt blir orolig när han inte svarar. Han och Carl beger sig till Home Farm för att prata med Matt. Gray hör att de kommer och även de blir hotade med geväret. Carl blir förbannad och utmanar Gray till att skjuta honom. Han går närmare och närmare det laddade geväret och Gray blir mer och mer nervös. Precis när Carl är framme så går ett skott av. Han har blivit träffad i sidan av midjan. Jimmy slår till Gray och Matthew hjälper honom så Katie kan ta geväret. Både Matt och Carl har chansen att skjuta Gray men de låter honom gå. Katie har ringt polisen så de haffar honom ute på gården. Precis innan polisbilen ska köra iväg med Gray ger Matthew honom kortet på Perdy och bebisen.

Katie vill sjukskriva sig dagen efter skottdramat men Matthew låter inte henne göra det. Han säger att man "måste upp i sadeln igen så fort som möjligt". Han är så pass allvarlig att han till och med tar på sig overallen och hjälper henne att mocka i stallet.
Carl mår väldigt dåligt när han kommit hem från sjukhuset. Han känner ånger över det han gjort sin far och sina bröder och han har inte sonat sitt brott. Lexi försöker att trösta honom så gott hon kan.

McNally har ett foto på Bob och Brenda som kramas efter vinsten i pajätartävlingen. Det tänkte han använda på förstasidan men efter skottdramat på Home Farm så kom inte bilden med.
Gennie vill inte ha all uppmärksamhet hon får av sin mamma så hon försöker få Doug att bjuda ut Brenda. Han blir ivrig och lite smickrad men tyvärr så har Brenda inte tid för karlar.

Kings har problem med ekonomin och företaget de skulle ha som investor vill ha alldeles för mycket tillbaka. Jimmy ser ingen utväg mer än att fråga Carl om att komma tillbaka men Carl tvekar, ska han svika Donald för att rädda familjen?



Lotta frågade i ett gammalt inlägg om man kan få tag på de första avsnitten av HTG? Ni kära läsare kanske vet mer om det?


Kommentarer
Postat av: Viktoria

Jag tror att kings kommer att gå i konkurs.

Nån som la märke till att Doug kliade sig där nere med handen i byxfickan?

Undrar om det blir nåt mellan Bob och Brenda?

Och när ska Jo lämna Andy??Hoppas att det är snart , hoppas att hon smäller till han för det behöver han.Det räcker inte med att vara snäll i 1 vecka...

2010-12-14 @ 16:27:21
Postat av: Cinnamon

Vad jag är less på Gennie och Eli, de tillför inget i serien. Varför översätter översättarna namnen fel undrar jag också. Rod blir Bosse i sagan och Terribly Trixie översatte de idag med Hemska Hanna hela tiden!

2010-12-14 @ 17:11:50
URL: http://cinnamons-art.blogspot.com/
Postat av: Erik

Otroligt att Gray skulle bli så hysterisk att han hotade med gevär och sköt också, men nu är vi förhoppningsvis av med honom för gott. Att man skulle få se Matt dra på sig overallen och mocka hade man väl aldrig trott...

Och så velar Jo igen, ska hon aldrig lära sig?

Fult av Gennie att lura Doug att Brenda var intresserad av honom. Men varför kliar han sig egentligen? Har Brenda smittat honom med någon könssjukdom? Det verkar inte bättre.

Och det här med Rodneys böcker kan väl inte sluta med annat än katastrof nu när Belle blivit inblandad också och skvallrar för att tjäna mer pengar.

2010-12-14 @ 17:16:34
Postat av: Mariann

hmm.. men va det inte så att Belle berättade för Rodney utan att förvänta sig betalt? Jag tyckte hon såg förvånad ut när hon fick pengar.

Ja, Doug har nog fått nåt riktigt trevligt, kliande minne av den härliga Bonnie :)

Jag håller med om att Gennie och Eli just nu bara är överdrivna karikatyrer och bara irriterande.

2010-12-14 @ 17:21:29
Postat av: Tina

Ju mindre man ser av Gennie och Eli desto bättre avsnitt:. De blir ju glyttigare för vart avsnitt.

(förlåt skånskan)

2010-12-14 @ 22:07:37
Postat av: SoP

Haha,glyttit ja- jag tittar med ett halvt öga,har gjort länge känns det som. Det finns flera i mitt tycke nyinplockade karaktärer som bara finns på nåt sätt,har noll känsla för dem. Som Lexie? Gillar nån henne ? DeZousa´s ? Och varför har en sån engelsk gubbe ett så o-engelskt namn? Så mysko som folk bär sig åt i den där byn är det konstigt att den öht kan fungera- De verkar aldrig ha några jobb o få nån lön men de har pengar hela tiden ändå, o de som inte har det- de har hus o stora familjer i alla fall. Jag Längtar efter Cain-

2010-12-15 @ 04:41:40
URL: http://sisterofpain.blogg.se/
Postat av: Mariann

Det va bara att söka på Google "emmerdale farm dvd" så poppade det här förslaget upp: http://www.megastore.se/template/next,Product.vm?itemid=1790383

Megastore för 289 kr

2010-12-15 @ 09:14:35
Postat av: Mariann

ja mitt inlägg va alltså ett svar till Lotta på var man kan hitta de första avsnitten.

Annars ligger de på youtube också.

2010-12-15 @ 09:15:50
Postat av: Mariann

Heej! Det är jag igen :) glömde ju svara SoP också... senil eller? :)

Nej, jag har aldrig gillat Lexie! Karaktären är bara konstig och vad värre är; jag tycker skådespelerskan är kass och fruktansvärt ful. Hon ska ju framstå som sexig och snygg men jag tycker hon ser bara skitnödig ut hela tiden.

Även Chas har börjat överdriva sin mimik, Gennie är som sagt bara en karikatyr och Eli, som ju gjorde en strålande prestation i "This is England" är ju endast överdriven och fånig i sitt skådespeleri.

Trodde väl aldrig att man skulle sakna Cain, men så illa är det :)

2010-12-15 @ 10:43:28
Postat av: Erik

Det där hur folk försörjer sig ... Jack överlät väl sina ägor till Andy, men fick väl inga pengar för dem, sedan hyrde han en lägenhet. Hur hade han råd att investera i verkstaden, när han knappt hade något jobb ens?

Och varför måste alla gå till kafeet och dricka te och äta när de bor alldeles intill, i synnerhet nu när de har så ont om personal? Men puben och kafeet är väl naturliga samlingsplatser och utan sådana skulle det väl inte hända lika mycket.

Det är ju en ny producent som tar över om några månader, han som dog nyligen, han har kanske rensat upp i träsket och gjort en del lite trovärdigare ...

2010-12-15 @ 11:16:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0