Bra avsnitt???

Tyvärr så blir det ingen sammanfattning idag, jag finner nämnligen inga ord... sitter här med en stor klump i magen och tårarna rinner...

Ni får gärna diskutera dagens händelser ändå







Kommentarer
Postat av: Jesper

Jag har väl sett dessa avsnitt 2ggr tidigare , men kunde inte låta bli att se på lunchen idag...:(



Lena skrev tidigare "Hoppas, hoppas det är något roligt bara."



Ja va ska man säga det var bara att bita sig i tungan och vara tyst , men det är inte lätt alla gånger när man ser att det förväntas ett visst scenario och något så tvärtemot jätte tragisk inträffar.



Själv tycker jag att det var "bra" avsnitt i dag , det skildrar (Och skildras ypperligt av framförallt Charlotte) ett öde som drabbar altför många runt om i världen tyvärr.

2010-08-23 @ 15:08:06
Postat av: T

Det började ju så bra med Schadders lekandes med Daniel, sägande dräpande repliker och slutade så otroligt sorgligt. Men vilken bra skådis Charlotte är... Man kände hennes smärta ut genom TV-rutan.

2010-08-23 @ 15:39:24
Postat av: barbro

Vad har hänt? missade avsnittet totalt och blir mer nyfiken när Ni är så tagna

Tack för att Du skriver så fin sammanfattning varje dag annars ,den blir nästan som man hade sett det själv

2010-08-23 @ 15:40:25
Postat av: Annette

Det får inte vara så sorgligt :-( Jag har gråtit i en timme :-(



Annette

2010-08-23 @ 16:23:08
URL: http://jagochmitthem.blogg.se/
Postat av: Mariann

Barbro: avsnitt 64 och 64 ligger ute på www.tv4play.se. (http://www.tv4play.se/noje_och_humor/hem_till_garden?videoId=1.1754183)

Men var beredd med näsdukar. En hel rulle papper gick det åt här. Fy fan va ledsamt!!!

2010-08-23 @ 16:27:03
Postat av: Mariann

avsnitt 63 och 64 ska det såklart va.. jag är helt slut här...

2010-08-23 @ 16:27:58
Postat av: Katarina

Hej! Ja idag var det verkligen fruktansvärt tragiskt. Man har ju förstått att det inte stod rätt till med Daniel eftersom han skrek så mycket men jag hade nog trott att det skulle uppdagas att han hade någon sorts sjukdom och därför behövde blod eller ett organ som en njure eller så. Och i det sammanhanget skulle det komma fram att han blivit förväxlad på BB med byggmästarens barn eftersom kyrkoherdeparets blod/njure inte passade. Vad i Herrans namn ska hända nu? Hur tar man sig ur en sådan avgrund? Otroliga skådespelarprestationer idag. Förtjänar inte byns innevånare lite lycka snart?

Hälsningar Katarina

2010-08-23 @ 16:58:47
Postat av: Sandiza Hotpants

Tycker att det var ett superduperbra avsnitt! Menar "bra" som i kvalitet, för fy vad tagen man blev.



Har längtat som fan efter att detta avsnitt äntligen skulle visas i svensk tv, kollat det en hel del på tuben innan, är en sucker för lip-filmscenarion.

Särskilt som man känner karaktärerna så väl, och då känner med dom extra mycket när sånt här händer.



Vill kolla på det en gång till nu, men orkar inte tvätta av mig mascaran ELLER att få svidande ögonvitor (ögonrödor) av tårgeggat smink.

(Skulle annars vart melodramatiskt passande att spana det nu igen, då det är regn o ruskväder hos mig)

2010-08-23 @ 17:55:05
URL: http://brunettsandy.blogg.se/
Postat av: Carro

Har läst lite här i bloggen innan, men aldrig kommenterat något tidigare, men efter dagens avsnitt så måste jag säga något. Vilken chock! Och så sorgligt :( Men ett bra avsnitt, bra gjort av skådespelarna alltså. Men usch, önskar verkligen att jag hade läst någon spoiler om det innan för då hade det nog inte varit lika hemskt att se...

2010-08-23 @ 18:39:41
Postat av: Erik

Ett av de bästa avsnitten på länge, bra skådespelarprestationer av alla, speciellt Laurel förstås, men även Viv och Schadrach visade ju sidor som man inte är van vid. Sorgligt och gripande men ändå realistiskt, precis som det förmodligen är för den som har oturen att råka ut för det själv. Skönt att Jake och Jo börjat förstå varandra äntligen. Men är han verkligen gay? Den där Charlie borde någon verkligen sätta fast! Begravningen lär väl också bli sorglig när den kommer, men inte lika gripande som dagens avsnitt, jag fick tårar i ögonen och en klump i magen. Charlotte Bellamy är fantastisk - tänk när hon dök upp som humla på puben i sin entré i serien, då kunde man inte tro att hon skulle kunna åstadkomma något som det här. Hoppas det håller i sig och händer mer, helst lite glädjande, saker snart också.

2010-08-23 @ 19:05:57
Postat av: Conny

Fantastiskt avsnitt och otroligt sorgligt. Charlotte Bellamy (Laurel), vad säger man..Helt otrolig prestation och det borde väl göra det helt klart vem som är seriens bästa skådespelerska.

2010-08-23 @ 19:17:49
URL: http://emmerdale.bloggplatsen.se
Postat av: Cinnamon

Så otroligt tragiskt. Visserligen har jag sett det här avsnittet förut, tror det var förra året på nätet. Jag grät lika mycket idag som jag gjorde då.

Postat av: T

Viv har väl aldrig varit så mänsklig som idag!!

2010-08-23 @ 20:56:42
Postat av: Fredrik

Jag vet inte vad jag skall säga...

Ibland tycker jag det blir onödiga

inslag i HTG.

Och att gråta?

Ni skojar väl hoppas jag.

Det ÄR TV och inte en dokumentär.

2010-08-23 @ 21:38:17
Postat av: Conny

Fredrik



Hur menar du med onödiga? Det ska ju vara en serie om det dagliga livet i en by och då kan sådant här hända. Det här var i mitt tycke ett av de bästa avsnitten på mycket länge kvalitetsmässigt.



Klart att det inte är en dokumentär. Men när man följer en serie varje dag, vissa av oss har kollat i tiotals år, så bryr man sig på något löjligt sätt om karaktärerna. Kryddar man sedan det med en sån skådespelarinsats som Charlotte Bellamy gjorde idag så är det inte så märkligt att man kan fälla en tår. Har svårare att förstå dem som sitter och bölar till Days of our lives (inget illa menat om någon här verkligen gör det) ;-)

2010-08-23 @ 22:35:43
Postat av: Mikaela

Förstod att det var detta avsnitt som skulle dyka upp idag. SÅ valde att inte se. Klarar inte av sånt även om det bara är "serie" så känns det. HTG förblir bäst ;)

2010-08-23 @ 22:36:50
Postat av: Fredrik

Conny:



Jag är HTG veteran och har sett detta från början.

Men jag tycker det blir för mycket drama.

Gillar mer lite smågnabb i puben.

Så detta var inget för mig.

2010-08-23 @ 22:48:33
Postat av: Mariann

Men nu är vi ju alla olika och det är väl tur det. Därför kan ingen säga vad som är rätt eller fel när det handlar om känslor. Så låt du oss grina till HTG utan att fördumma eller förlöjliga oss för den sakens skull. Och du slipper.

Så - då är vi överens. Tack!

2010-08-23 @ 23:24:10
Postat av: Therése och Samuel

Sorgligt var ordet!

2010-08-23 @ 23:35:53
Postat av: sop

Jo,de spelade himla bra- fast jag visste att ungen skulle dö redan innan han var född- tyvärr visste jag det,så nu satt jag mest att jaha, det är nu han ska dö. Hade googlat på nåt och råkade rakt på en bild där det stod death of baby Daniel,o då visste jag inte vem det var, för "här" var han ju inte född.Tack o lov att Laurel inte fick tokspel o låste in sig med en död unge i flera veckor typ-

2010-08-24 @ 03:40:34
URL: http://sisterofpain.blogg.se/
Postat av: Mariann

Jag hade också gjort misstaget och googlat om nåt annat och ramlat över det här att Daniel skulle dö. Därför passar jag mig från att googla nuförtiden.

Men ändå blev jag helt tagen av Charlotte Bellamy's talang! Herregud man riktigt kände Laurel's smärta...

2010-08-24 @ 07:37:59
Postat av: Erik

Jack Sugden lär ha varit med för sista gången i gårdagens avsnitt. Väldigt abrupt i så fall, att han skulle åka till sin mor i Spanien var ju känt, det kommer väl fram snart, det måste ju förklaras att han är borta. Fem månader senare var Clive Hornby som spelade Jack död, enligt uppgift i prostatacancer. Det gick lika hastigt som när Jarl Alfredius försvann från Aktuellt av samma orsak. Kom som en chock för många. Det här är knappast någon spoiler, det har ju varit känt länge. Hade önskat att man fått "ta farväl" av honom lite bättre bara ...

2010-08-24 @ 08:56:44
Postat av: Lena

Naiva jag som hade hoppats på en återförening.



I förrgår satt jag o grät (jo du Fredrik) när Jo o Andy gifte sig,men den gjäldjen varade ju inte länge för snart dök Charlie upp.



och nu i går vet inte vad jag skall säga så jag tiger



Du Marianne det blev värre än när Len dog men du klarade det ser jag

det var ju skönt det:-)



Bävar för dagens avsnitt

2010-08-24 @ 09:25:14
Postat av: Mariann

Ja det va värre än när Len dog!!

Usch jag bävar också för dagens avsnitt. För att inte tala om när det blir dags för Jack's begravning. Åh vojjne vojjne...

2010-08-24 @ 09:56:57
Postat av: Sandiza Hotpants

Fredrik:

Så du gråter inte till sorgliga filmer då heller?

I en serie som man följt ett tag och lärt känna karaktärerna på djupet är det lättare att leva sig in i dom känslosamma händelseförloppen.

tycker bara det är en fin egenskap att kunna leva sig in i andras öden, särskilt som sådana här saker faktiskt händer på riktigt, och det är inget man ska sitta och göra sig lustig över med pikande kommentarer.



Erik:

Men JO, att kommentera händelser som inte skett i Sverige än - det ÄR att spoila. Det kommer nya läsare hit varje vecka, och alla har inte läst dina tidigare spoilers, så du kan väl i fortsättningen vänta med att kommentera händelser till EFTER att dom skett (i sveden alltså).

2010-08-24 @ 10:39:39
URL: http://brunettsandy.blogg.se/
Postat av: Emma

jag har inte sett det, hur slutade det?

2010-08-24 @ 11:15:31
URL: http://emmasol.blogg.se/
Postat av: Erik

Sandiza:

Men det här har ju hänt i Sverige redan, han är redan försvunnen. Men du menar kanske att det kommer att pratas om honom att han är i Spanien och sedan får vi kanske på något sätt veta att han dött därnere. Om man inte vill veta att han inte kommer tillbaka, så kanske det kan betraktas som ett slags spoiler. Det här är väl något av ett gränsfall. Men jag lovar att inte berätta något i förväg om jag råkar veta något, det var det länge sedan jag slutade göra, eftersom jag vet hur mycket alla ogillar det. Jag tyckte bara det var synd att vi aldrig kommer att få se honom mer, efter all den tid som han varit med i serien. Han är ju ändå en av dem som varit med längst.

2010-08-24 @ 11:19:48
Postat av: Sandiza Hotpants

Erik:

Ja, jag har förstått att du totaldiggar Jack Sugden, du borde nästan starta en RIP Clive Hornby-blogg där du kan sörja och spoila hur mycket du vill ;)



Och klart jag menar att det finns en uppsjö av människor som inte vet att han inte kommer tillbaks. Och det är en KLOCKREN spoiler att upplysa folk om att "nej, han kommer inte tillbaks för han ska snart döööö" som du gör. Du ser det va?



Och jag förstår att du tycker det suger att hans send off va lamt, och det vill du såklart vädra, men eftersom det finns folk som inte VET att det var sista gången man såg honom, så är det onödigt att kommentera det NU. Yes, jobbigt att sitta och trycka på det en längre tid MEN det är ändå det man får göra om man inte ska förstöra för andra. Alternativt prata om det på dom engelska forumen, eller som jag skrev i början av denna kommentar: starta en egen blogg där man kan bestämma sina egna regler ;)



(Nu är det ett under om inte alla som läst detta kommentarsfält är medvetna om att Jack ska dö, men liknande spoilers (som inte alls bara är "gränsfall-spoilers") kan förhoppningsvis undvikas i framtiden)

2010-08-24 @ 14:14:52
URL: http://brunettsandy.blogg.se/
Postat av: Kapten



Tyckte dagens två avsnitt var lite "meh". Laurel har det ju tufft, men att dampa-ur på Ash är ju inte okej. Han gör sitt bästa. Stör mig på Laurel istället för på Ash för omväxlings skull. Amma en annans unge för att hon blivit av med sin egen?



Shadrach (stavas det så) var störtmysig! "Jag tog ett bad före dopet". Summerar honom perfekt! <3

2010-08-24 @ 14:22:23
Postat av: petra

som gravid i 6 månaden var det väldigt jobbiga att se detta avsnitt.. lider verkligen med laurel m familj trots att det bara är en serie...

2010-08-24 @ 14:37:39
Postat av: Erik

Sandiza: jag totaldiggar inte Jack, tycker tvärtom att han är ganska träig. Det är bara det att vi är i ungefär samma ålder och han led av en åkomma som drabbar många män, det är väl därför jag känner lite extra. Men jag förstår hur du resonerar och hoppas att jag inte förstört för någon, men nu är han borta i alla fall, så därmed kan saken vara slutdiskuterad.

2010-08-24 @ 14:50:31
Postat av: Tina

Tack Erik för upplysningen då vet jag att jag ska spara på gårdagens inspelning( Jack´s Sista)

2010-08-24 @ 15:43:16
Postat av: T

Hej!

Har missat ganska många avsnitt nu på sistone, men det här såg jag.



Måste bara fråga, vad hade shadrack för relation till Daniel? Han verkade ju helt knäckt och sa ju något om "my Daniel" och alla planer han hade för honom..

2010-08-31 @ 13:14:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0